Dosadna kiša

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mO k3

#176 Re: Dosadna kiša

Post by mO k3 »

I am Happy wrote:
Alfons Kauders wrote:fkt mi nije jasno kako se neko moze radovati elementarnoj nepogodi koja nas je ove godine zavila u crno... eto kao nema vrucine, a to sto je poharano pola drzave, sto se stete mjere milijardama i sto je unistena proizvodnja hrane - ma jebo to, bitno je da ne moram kupit klimu... :roll: a selo ko jebe, ljudi ne mogu izaci iz kuca da do koljena ne propadnu u blato, i tako cijelo ljeto
Tema je kiša, a ne poplave....
Covjek je u pravu...trebala bi malo razmisliti sta napises
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#177 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

ovo sve skupa nije normalno
vidjet ćemo kakva će jesen biti
a tek zima
ne smijem ni pomišljati

sve je super...oluja, kiša, snijeg... dok ne vodiš brigu ni o čemu
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#178 Re: Dosadna kiša

Post by I am Happy »

Pa da su bile vrucine onda bi bili požari :) i naravno nasa drzava se ne bi mogla izboriti ni sa njima.

Ali to valjda nije tema ? Tema je kisa kao kisa a ne ono sto dolazi uz nju. Kisu volim a normalno je da niko normalan ne voli poplave bez obzira na to jesu li u njegovom dvoristu ili ne.
Alfons Kauders

#179 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

I am Happy wrote:Pa da su bile vrucine onda bi bili požari :) i naravno nasa drzava se ne bi mogla izboriti ni sa njima.

Ali to valjda nije tema ? Tema je kisa kao kisa a ne ono sto dolazi uz nju. Kisu volim a normalno je da niko normalan ne voli poplave bez obzira na to jesu li u njegovom dvoristu ili ne.
ne radi se ba o drzavi i politici, vec o elementarnim nepogodama...

kada su harali pozari, poslom sam morao ici do beograda... krenuo u podne, na 38C... tuga, semberija, srem - sve suho ko sibica, trava, kukuruz, unistena polja... ljudi ba od toga zive, a to sto bi meni mozda bilo super na plazi ne znaci da se treba radovati vremenu koje ljudima unistava ono malo crkavice sto imaju... isto tako se ne treba radovati cinjenici da vec sest mjeseci pada jebena kisa, da ljudima propada voce, krompir trune u zemlji...

al et vazda je drzava kriva, kad trehne metar snijega, kad padne 200l vode na kvadratni metar preko noci, kada bude zemljotres itd...

volim i ja kisu, volim i snijeg, volim i sunce - volim i kad nakon vrelog dana naleti grad... ali sve u granicama... a sto se tice kise tu granicu smo presli jos u aprilu - a kurva jos pada...

lijepe prirodne pojave i elementarne nepogode nisu ista stvar
Alfons Kauders

#180 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:ovo sve skupa nije normalno
vidjet ćemo kakva će jesen biti
a tek zima
ne smijem ni pomišljati

sve je super...oluja, kiša, snijeg... dok ne vodiš brigu ni o čemu
sto je najgore - moze se vrlo lako desiti da zima opet bude totalno suha, kao prosla... sto ce samo donijeti nove probleme, pa cemo imati manje struje kada je najpotrebnija... pitanje je kako bi mi danas deverali s vodom da smo npr. imali ljeto kao ono iz 2012, strasne vrucine a suha zima i pocetak proljeca...

biljke nece imati sansu da se oporave od ovog belaja, jer je suho i hladno gadna kombinacija... kad snijeg padne na tek zasijana polja psenice i sl, to je zapravo dobra stvar, jer djeluje kao cebe, kao izolacija - u protivnom hladnoca ih unistava...
shmizlica

#181 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

tema je kiša, a ne poplave....ima tema o poplavama ili griješim?
fortaleza

#182 Re: Dosadna kiša

Post by fortaleza »

Tema je kisa i kakva raspolozenja osobi donosi. Ima posebna tema o poplavama i sve vezano za to.
Alfons Kauders

#183 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

shmizlica wrote:tema je kiša, a ne poplave....ima tema o poplavama ili griješim?
ne - tema je "dosadna kisa" - odnosno kisa koja pada mjesecima i obara sve moguce rekorde...

to je ta mala razlika... ja volim naloziti vatru, pa onda s rajom baciti kakvog mesa ispod peke ili na rostilj... porediti normalni ljetni pljusak s ovim sto smo gledali cijelo ljeto (i dobar dio proljeca) je otprilike isto kao da poredis logorsku vatru sa pozarima koji su ne tako davno harali hercegovinom

jednostavno ove godine se ne radi o kisi vec o jebenoj elementarnoj nepogodi... samim tim, ne kontam cemu se treba radovati? kako ce raspolozenje donijeti pola godine kise, oblaka, vlaznih toplih dana? jbt vi ovdje romanticari kao da pricamo o nekom malom pljusko koji naleti da rashladi grad predvece...
sheilak

#184 Re: Dosadna kiša

Post by sheilak »

I am Happy wrote:
Isti sam :-D PLUS sto je merak lezati i gledati film po ovakvom vremenu :sretan:

Neka kiše, samo neka ne grije :) Ovo ljeto smo pravooooooooooooooooo dobro prosli :sretan:
ma ti si malo histericno sretan, sorry. :-D

alfons je u pravu. ovo nije normalna kisa, cak i da nije izazvala katastrofu. sludjuje. ko se ovom moze radovati?
shmizlica

#185 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

ne kažem ja da nije dozizdila nego napadate ljude jer kao ''nemaju suosjećanja'' s onima koje su devastirale....što se mene tiče prošla hefta je bila idealna...sunčeko, a ne žeže....to bi potpisala za čitavu godinu, al nema, hebiga :)
SSemir

#186 Re: Dosadna kiša

Post by SSemir »

I am Happy wrote:
OldMayor wrote:Volim kisu. Opusta me.

Nista bolje nego sjest u neki kafic sa velikim portalima, i gledat je kako pada. :D
Vitezanin wrote:Ok mi je ovo ljeto. Ne podnosim temperaturu iznad 25. :D
:thumbup: :thumbup:

Isti sam :-D PLUS sto je merak lezati i gledati film po ovakvom vremenu :sretan:

Neka kiše, samo neka ne grije :) Ovo ljeto smo pravooooooooooooooooo dobro prosli :sretan:
jel ti merak otici na posao po ovakom? u prodavnicu? izaci vani sa djevojkom/momkom? rajom? blago tebi ako mozes po cijeli dan lezat i gledat tv
Alfons Kauders

#187 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

shmizlica wrote:ne kažem ja da nije dozizdila nego napadate ljude jer kao ''nemaju suosjećanja'' s onima koje su devastirale....što se mene tiče prošla hefta je bila idealna...sunčeko, a ne žeže....to bi potpisala za čitavu godinu, al nema, hebiga :)
dobro, ja moram priznati da patim od prilicno rijetkog psihickog poremecaja koji se zove empatija... pa se ne mogu radovati necemu sto ce rodjaku sjebati vocnjak, rodici polupati stakla na autu, prijateljici poplaviti kafic, prijatelju sjebati sezonu u ljetnoj basti, drugom prijatelju sjebati lozu i vino...

ali can i da ne patim od tog poremecaja, opet mi je pun kurac oblaka, sparine, smrada i vode... jebi ga, jednostavno volim kada vidim sunce i plavo nebo s vremena na vrijeme, a ne kada po 2-3 sedmice u komadu gledam nebo ko iz horor filmova i palim svjetlo u stanu poslije posla, jer je mrak...

dakle toliko o raspolozenju - jebem ja njoj matere picku, sa ili bez suosjecanja, ekonomskih posljedica, poplava - cisto zato jer nije normalno paliti grijanje u aprilu ko da ide nova godina i paliti luster jer se u 17h u po ljeta ne moze citati
sheilak

#188 Re: Dosadna kiša

Post by sheilak »

SSemir wrote:
jel ti merak otici na posao po ovakom? u prodavnicu? izaci vani sa djevojkom/momkom? rajom? blago tebi ako mozes po cijeli dan lezat i gledat tv
upravo kao sto ssemir kaze. i ne napadam ga, vec je samo konstatacija da mi je cudno da se neko ovom ovoliko moze radovati.
Stoner

#189 Re: Dosadna kiša

Post by Stoner »

Ova kiša je došla kao pravo osvježenje nakon onih vrućina ...

Kiša :srce:
perfect_guy

#190 Re: Dosadna kiša

Post by perfect_guy »

Stoner wrote:Ova kiša je došla kao pravo osvježenje nakon onih vrućina ...

kakvih vrućina?
Alfons Kauders

#191 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

perfect_guy wrote:

kakvih vrućina?
fakat
Zatamnjena stakla

#192 Re: Dosadna kiša

Post by Zatamnjena stakla »

Ovo vrijeme se ubilo se Fake Taxi.
alenthekiller

#193 Re: Dosadna kiša

Post by alenthekiller »

Danas ulazim u prodavnicu, svi sute niko nista da kaze, tacno se vidi da je kisa utjecala na ljude. Totalno depresivna ova kisa :(
O'zone
Globalni moderator

#194 Re: Dosadna kiša

Post by O'zone »

Čitav dan glava me ubi :(

Ljudi depresivni, ako i izlaze iz kuće to je zato što moraju, ja sam danas nakon 10 metara od ulaza završio mokar jer me isprskao revnosni vozač Samir i Emir taxia, hvala mu.

Još kad vidim da će skoro čitav mjesec biti ovakav :roll:
Stoner

#195 Re: Dosadna kiša

Post by Stoner »

perfect_guy wrote:

kakvih vrućina?
Ovih krajem avgusta od po tries stepeni
lavorpunvode

#196 Re: Dosadna kiša

Post by lavorpunvode »

Stoner wrote:
perfect_guy wrote:

kakvih vrućina?
Ovih krajem avgusta od po tries stepeni
ko bi ocekivao tolike temperature u avgustu fkt. Citavih 7-10 dana. Nek se i to prezivjelo, dobro si ti.
Alfons Kauders

#197 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

ne bi mi mrsko, pa pogledam malo jel se fakat nama pricinjavaju stvari ili nije ni bilo ljeta

april 22 kisna dana... temperatura samo 1 dan presla 21 stepen
maj 18 kisnih dana ukljucujuci rekordne sredinom mjeseca... najvisa temp 7. maja je bila 7 stepeni... 31 maja 15C
juni 19 kisnih dana... 16 i 18 juna max temperatura je bila tek 17C
juli 21 kisni dan... a 11 jula, na godisnjicu srebrenice, najvisa temperatura je bila tek 19C
avgust je bio najnormalniji i haman jedini normalan mjesec, mada je bilo 11 kisnih dana sto je opet puno za avgust... najhladniji bio 17 dan u mjesecu - 21 stepen
septembar - haman ce biti prva sedmica kisa, mozda i duze :roll:

dakle od 1 aprila do danas smo imali 95 kisnih dana od mogucih 155... dakle vec 5 i kusur mjeseci na svaki dan bez kise dolaze dva s kisom

evo kako inace treba da izgleda vrijeme u sarajevu

http://www.tutiempo.net/en/Climate/Sara ... 133530.htm

npr 1988 smo za cijelu godinu imali 95 kisnih dana... 1961 cak i manje - samo 91... od rata do danas brojka se kretala od 104 do 171 dan s padavinama...

zna li ko gdje se mogu pogledati i uporediti cifre za kolicinu padavina?
OldMayor

#198 Re: Dosadna kiša

Post by OldMayor »

@Alfons Kauders, stani ba drug malo, pa jbmu normalno da mi je zao ljudi. Ucestvovao sam u pomoci i dan danas ucestvujem.

Ali kakve to veze ima i sa cim i sa ovom temom? I sta ja i ostali mozemo promjeniti ako kazemo svidja nam se kisa/ne svidja nam se kisa.

Mislim, toliko je problema u svijetu na koje se moze utjecati - na kisu NE MOZES. Mozes utjecati na to hoce li se proizvesti metak koji ce ubit nekog, a hoce li pasti kap sa neba i nekog potopiti tu ti, ja niti bilo ko drugi ne mozemo nista.

Moze jedino drzava pomoci tim ljudima, te ubuduce da ljudi paze gdje ce zivjeti. Ako ti 10 institucija kaze da ne pravis kucu, kliziste je, ne pravi nemoj kliziste, nemoj bit zeton pa je pravit.

Gledam Otes jbt kuca na kuci. Plave svake godine, ali jok bagra gradi li gradi. Pa ne moze ti deset drzava tu pomoc. :roll:

I jbg kad grije sunce - koje svi vole i obozavaju, pa ne vidim niko da pise sta je, volite sunce, a jebe vam se sto poli pola Hercegovine. Svi planiraju odmore, pa se raspituju jos gori li Ivan mozemo l proc, profuraju i jebe im se.
Jack Be Nimble

#199 Re: Dosadna kiša

Post by Jack Be Nimble »

Nekome kisa a nekome susa i vrucina :(.

Ipak na kisu se moze utjecati ali vise na globalnom nivou. Svi bi morali utjecasti da bi se vrijeme vratilo kako treba da bude. Dok se to ne popravi vi mozete ocekivati jake kise i vjetrove u narednim godinama.
bull21

#200 Re: Dosadna kiša

Post by bull21 »

Kad je suho - što je suho?
Kad je kiša - što je kiša?
Kad je snijeg - što je snijeg?
Kad je oblačno - đe sunce?
Kad je sunčano - upeklo, jeb'o mater! Aaack!
Kad je avgust - kad će decembar?
Kad je decembar - kad će avgust?

Nikad kraja.
Post Reply