Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Breathless

#351 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

Ripicipi wrote: Uopste ne moras biti strucnjak da bi vidio da je slika photoshopirana.
Ili da bi vidio Čiču! :lol: :lol: :lol:
Capajebo

#352 Re: Dos`o Nenad!

Post by Capajebo »

Naumpade mi odma Chmoljo ona slika sa mackom i sacmaricom "photoshop, vidi se iz aviona!" :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#353 Re: Dos`o Nenad!

Post by BHF_Manijak »

Sto je to Nele veci mangup od Djure ili sta je to Nele dao vise Sarajevu od Djure? Martinez ba dokazujes nedokazivo, Nele ce ostati kao supak i tacka.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#354 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Chmoljo wrote:
Ripicipi wrote:
mO k3 wrote: Image
Hoce li biti da branim Jankovica ako kazem da je slika davno utvrdjeni fotoshop :-)
vidi se iz aviona.

jel i ovo fotošop?

:D
ovo ti je moviešHop :mrgreen:
Ljakan

#355 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ljakan »

astala_vistala wrote:Prica vam je seratorska,mnogi su puno toga loseg uradili Sarajevu pljuvali omalozavali,krali,ubijali pa danas prosetaju Sarajevom puni sebe.

Nele nikoga nije ubio,prevario i sto se mene tice da sam ga sreo u gradu samo bi se slikao sa njim i rekao hvala legendo.

I niko me ne moze ubijediti da on i prije nije dolazio u Sarajevo i raji u autu pokazivo kultnu ulicu Fuada Midzica.

Ova talibanska prica vam je bezveze nele dobro zna sta je pricao i vezana je za njegovo sarajevo u kojem je nekad bilo 200 hiljada srba ta ravnoteza i realno neka krema gradske populacije koja je nestala,ali da je pljuvao i nije samo je puno filozofirao on shatro mislioc ona sva prica knjiga i ostalo je njegov jecaj za Sarajevo..da mu neko ponudi haj mova sve ti je obezbjeđeno napustio bi Srbiju istog trenutka i nabio Kusturicu nogom u paksu.

Ne kontate vi Neleta,sudite subjektivno i po emocijama nije on kriv sto je neko protjeran,ubijen,silovan i sto je pricao neke stvari koje su se morale tada pricati tamo mu njegovi seru ovamo ga mi proglasili za izdjanika valja biti u toj kozi i dati racionalne odgovore.
Bravo,ovde je izgleda samo bitno da se sere.Siguran sam da ovde pise dosta onih sto nemaju pojma ni sta je cak rekao a kamo li sta drugo ali oni znaju da je on lajo na muslimane,mos mislit.Sto kazes nikog ubio nije, ima svoje misljenje koje se meni mozda i ne dopada al njegovo je.Evo ih dan danas na vlasti ubijaju narod gase im firme nedaju plate pa se sepure po gradu ko da se nista ne desava.Neleta pamtim po djelima prije rata koja i dan danas gledam i smijem se a to sto je prico pa slusam svakakve price od mnogih,danas jedno sutra drugo....Svi smo savrseni kad treba pljuvat nekog.Pogledaj kolko ih ima po rs-u sto im je radovan idol pa setaju svaki dan carsijom.
Danguba

#356 Re: Dos`o Nenad!

Post by Danguba »

Casual's wrote:Image
kako ih cojk okupa... :D
JBT

#357 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

strong69 wrote:
Martinez_ wrote:
strong69 wrote:
Hoces reci da su ovi gore nabrojani turbo ili da nisu urbani duh Sarajeva?
Bilo je i boljih košarkaša od Mirze u Jugi, i boljih rokera od Davorina, ali većih komičara od Neleta u 80-im nije. Jedino za Osima stoji, on jeste skoro pa ko Ivić i Miljanić, plus daleko veća faca i čovek.
E jbg... I ja trosim svoje vrijeme na nekoga kao ti. Jesi li pitao za ljude iz Sarajeva koji su obiljezili Sarajevo i koji su ikone Sarajeva. Kad ih nabrojim pocnes ih vagati :lol: :lol: :lol:

A kad ti kazem da sam zaboravio Audiciju... :D

Na kraju ce ispasti da ni Olimpijada nije bila u Sarajevu nego negdje drugo. :)
JanuaryJones

#358 Re: Dos`o Nenad!

Post by JanuaryJones »

Mislim da će članak o Neletu (na naslovnici klixa) oboriti rekord po broju komentara :shock:
bingov buraz

#359 Re: Dos`o Nenad!

Post by bingov buraz »

Jel osto na konaku,prinose li mu djevice?
Ripicipi

#360 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ripicipi »

Chmoljo wrote:
Ripicipi wrote:
Hoce li biti da branim Jankovica ako kazem da je slika davno utvrdjeni fotoshop :-)
vidi se iz aviona.

jel i ovo fotošop?

Zar je problem reci za nesto da je laz ako je laz :?

Image
Last edited by Ripicipi on 16/02/2015 00:27, edited 1 time in total.
mO k3

#361 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Hajde da malo progluglam pa nadjoh ovo
* Osećate li nekakav dug prema rodnom gradu kada ste se odlučili da ispričate priču o njemu i o svojoj mladosti?

- Imao sam nameru pisati priču o vremenu u kome sam odrastao, želeo sam da opišem čudan i mističan svet kojim sam bio okružen, zanos jedne generacije koja je ušla u rok muziku bez zadnje namere, prihvativši je kao neku novu vrstu religije, ali je na kraju ispalo da je to u stvari priča o gradu u kojem sam rođen i o mom nesporazumu sa njim. Bio sam i protiv ideje da se Sarajevo spomene u naslovu, ali sam na kraju popustio shvativši šta sam napisao.
Govori o nesporazumu ,pa vi sarajelije nista covjeka razumijeli to je vas problem on je ni kriv ni duzan :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#362 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

Capajebo wrote:Naumpade mi odma Chmoljo ona slika sa mackom i sacmaricom "photoshop, vidi se iz aviona!" :lol: :lol: :lol:
jes :lol: :D
Breathless wrote:
Ripicipi wrote: Uopste ne moras biti strucnjak da bi vidio da je slika photoshopirana.
Ili da bi vidio Čiču! :lol: :lol: :lol:
nije ono Čiča, ono je Nebojša Glogovac :D
Altair_SA

#363 Re: Dos`o Nenad!

Post by Altair_SA »

Chmoljo wrote:
Ripicipi wrote:
vidi se iz aviona.

jel i ovo fotošop?

Nice find... :thumbup:

Cetnik bio i ostao... mogu da ga opravdavaju pojedini koliko hoce, ali kad lik svrsava na ratnog zlocinca i ubicu, koji je uz to unistavao 3 i pol godine grad koji mu je dao sve, sta dalje reci...
Last edited by Altair_SA on 16/02/2015 00:30, edited 1 time in total.
Chmoljo

#364 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

Ripicipi wrote: Zar je problem reci za nesto da je laz ako je laz :?

Image
lave, ko je reko da nije fotošop?

poenta je - njegova djela opravdavaju onaj fotošop.
ExNihilo

#365 Re: Dos`o Nenad!

Post by ExNihilo »

JanuaryJones wrote:Mislim da će članak o Neletu (na naslovnici klixa) oboriti rekord po broju komentara :shock:
Jebiga, kad je lik nebitan! :D
piupiu

#366 Re: Dos`o Nenad!

Post by piupiu »

Martinez_ wrote:
and wrote:
Martinez_ wrote:
A ko je to više stvorio Sarajevo Sarajevom od njega? Daj nam te kul face grada koje su za gradski duh i prepoznatljivost istog učinile više od Neleta?
poduži je spisak
Aj da nabrajamo. Dražen Žerić Žera, Dragan Marinković Maca....ko još?
Ti mora da si neki jako golobrad mladic ... dobar ti ovaj 'pocetak' spiska ... :lol: :oops: :)

Koji je to cudan Nele-centrizam, jbt, od 500 i kusur godina istorije jednog grada izdvojiti Neleta i pitati - "ko je to Sarajevo Sarajevom stvorio vise od njega"? :-)
Ridjobrki

#367 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

Ono ako ćemo pravo, ni Karadžić nije nikog ubio pa bi trebalo to malo pogajretiti da ne bi slučajno umro željan Sarajeva... :sad:
mO k3

#368 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:
Ripicipi wrote: Zar je problem reci za nesto da je laz ako je laz :?

Image
lave, ko je reko da nije fotošop?

poenta je - njegova djela opravdavaju onaj fotošop.
Eki ovoga kad postavi ovaj sliku iznad sve mi se cinilo da mu je kokarda citavo vrijeme na glavi :mrgreen:
sta to treba da znaci da i dalje u njemu vidim cetnika??
Chmoljo

#369 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

piupiu wrote:
Ti mora da si neki jako golobrad mladic ... dobar ti ovaj 'pocetak' spiska ... :lol: :oops: :)

Koji je to cudan Nele-centrizam, jbt, od 500 i kusur godina istorije jednog grada izdvojiti Neleta i pitati - "ko je to Sarajevo Sarajevom stvorio vise od njega"? :-)
al još je interesantnije da je taj neviđeni talenat netragom nestao čim se maknuo iz Sarajeva.

čist primjer kako je kreacija nadmašila kreatora... :D
BHF_Manijak

#370 Re: Dos`o Nenad!

Post by BHF_Manijak »

Ne mogu da vjerujem da ima ba likovi koji brane ovog supka, dakle supka koj je direktno izvadio kar'nu i popis'o se po svima nama u ovom gradu, a onda ti ovdje satro ovi FGR-ovci dodju i sole pamet kao "hajde, jebo to sto je pric'o da je grad fasisticki, dobar je ba Nele".

Pravac Beograd, pa ga jos na pivu odvedite. Mentalitet Bosnjaka covjeka je nenadjebiv. I to stoljecima se unazad dokazuje. U stanju ti je sve oprostit. I kad ga koljes i kad ga pljujes i kad ga poseres i kad mu samar opalis, bukvalno sve! Ja garantujem da je Nele Carsijom pros'o da bi nas'o 100 ljudi koji bi mu pivu i cevape platili.
Ljakan

#371 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ljakan »

BHF_Manijak wrote:Ne mogu da vjerujem da ima ba likovi koji brane ovog supka, dakle supka koj je direktno izvadio kar'nu i popis'o se po svima nama u ovom gradu, a onda ti ovdje satro ovi FGR-ovci dodju i sole pamet kao "hajde, jebo to sto je pric'o da je grad fasisticki, dobar je ba Nele".

Pravac Beograd, pa ga jos na pivu odvedite. Mentalitet Bosnjaka covjeka je nenadjebiv. I to stoljecima se unazad dokazuje. U stanju ti je sve oprostit. I kad ga koljes i kad ga pljujes i kad ga poseres i kad mu samar opalis, bukvalno sve! Ja garantujem da je Nele Carsijom pros'o da bi nas'o 100 ljudi koji bi mu pivu i cevape platili.
Cim je licno on ugrozio tebe i tvoj zivot?To sto se lozi na radovana jel?
strong69

#372 Re: Dos`o Nenad!

Post by strong69 »

https://www.youtube.com/watch?v=06tdOMS6TME

Znate u cemu je razlika izmedju Sarajlije i "Sarajlije" Neleta?
jao_situacije

#373 Re: Dos`o Nenad!

Post by jao_situacije »

Koje godine je on rođen, tad je nastalo Sarajevo..
almirony

#374 Re: Dos`o Nenad!

Post by almirony »

Izgubljen lik u vremenu i prostoru. Duboko nesretan (ko je pročitao knjigu znati će). Jasno je i iz aviona vidljivo da on pati za Sarajevom. Možda je i ovo pokušaj njegovog pomirenja sa gradom, ljudima, ali vrlo izglednije mi izgleda da on nema više šta novo ponuditi Srbiji, tako da bi ovaj dolazak mogao biti pokušaj za nekim novim projektima sa starom ekipom. Naravno da bi to bilo uopste prihvatljivo, on to zna zasigurno, mora se duboko ispričati gradu i ljudima, što je nerealno za očekivati. Ali možda nas Nenad i iznenadi.
FreakyStyley

#375 Re: Dos`o Nenad!

Post by FreakyStyley »

Nikad mi nije bilo jasno cemu ta tolika fama.

Kontam kako se raja koja je odrasla s njim osjeca izdano i sl. ali koga vise boli kurac? Niti je prvi niti je zadnji koji je tako postupio, mnogi su u ratu.

Ne treba mistifikovati stvari. Sto se tice Zabranjenog pusenja vecinu pjesama je napisao Sejo Sexon tj. Davor Sucic. Nele je osrednji, cak los pjevac i eto, hajmo rec, solidan frontmen. Oko nadrealista je bilo gro ljudi od kojih su mnogi za taj projekat bili bitiniji od Neleta. Ako su nam nadrealisti vrhunac TV produkcije i humora (a nisu) onda jebo sve sto je ikad izaslo iz Sarajeva. Kasnije je srao i pricao bas odvratne stvari, ne jednom i nije pogresno citiran, nego par desetljeca.

Karijera mu se svela na imitiranje samog sebe iz 80-ih kroz neke pokusaje beogradskih i slicnih nadrealista. Funkcionisao je dugo kao Kustin privjesak, pjevajuci muziku ukradenu od cigana i srpske tradicije, upakovanu u satro ljevicarske stavove njega i omiljenog mu rezisera bilo uzivo bilo za filmove. :lol:

Sad od kako je imao srcani ne moze vise da pjeva, skace i glumata pa napise knjigu, naravno u naslovu ime rodnog mu grada.

U principu Nele je osoba o kojoj se prica i misli tamo gdje bi najmanje trebalo - u Sarajevu.

Nekad imam osjecaj da je Sarajevo ko neka iskompleksirana treba sto tek kad je odjebes trci za tobom.
Locked