Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zastavnik_dzemo

#301 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

mO k3 wrote:
Zastavnik_dzemo wrote:Deen, rizo, don almir ...
izvini ko? :shock:
Sarajevska raja i zvijezde .... jebo neleta sta su ovi :-D :D :izet:
Qler

#302 Re: Dos`o Nenad!

Post by Qler »

Edwin je iz Visokog :) sreca :)
mO k3

#303 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

pici wrote:
mO k3 wrote:
Martinez_ wrote:E i Zerina Cokoja, i ona je učinila više za Srajevo od Neleta
e tebe od kulina bana na vamo , hajde majketi "oladi"

ma šHa se sa nji natežete to ti je lik ko oni od prije rata kad su slušali pušenje i onda pitali za prevod njiHoviH peCama...najveĆi im upitnik biJo Fajronat...a srBski ima višHe turCizma od Bosanskog iHajHajjj :mrgreen:
Meni je jedan pravnik iz srbije rekao ovakvo !!
SrBski pravni jezik je komplikovan jer je previse turcizma u njemu , samo oklen im to :mrgreen:
mO k3

#304 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Zastavnik_dzemo wrote:
mO k3 wrote:
Pa tako reci jebo te :)
svi u napad

#305 Re: Dos`o Nenad!

Post by svi u napad »

@ngel wrote:Sramota za Sarajevo sta je dozvolilo, uskoro i Ceca da odrzi koncert na kosevu i da sve bude kao prije, da se izljubimo i izmirimo, nema veze sto jos nismo pokupili kosti mrtvih po djelu otete Bosne naseljene cetnicima, nije bitan spomenik ubijenoj djeci sarajeva, nisu bitni grobovi poginulih sarajija na kosevu, sve to treba gurnuti pod tepih a one koji se sjecaju toga ili usude spomenuti treba nazvati papcima..

pitam se hoce li ikad ovaj narod pameti doci
Odgovor je kratak:NECE!!!! Ja sam pogrijesio u svom ranijem komentaru. Nece Kusta brzo doci. Prvo ce Corba odrzati koncert pa ce rodjeni sarajlija Seselj doci na cevape na Carsiju a onda ce se veliki neimar i vezir od Gorice pred smrt vratiti se svom Seheru. Do tada ce veliki pravoslavac i Srbin Nemanja lopatama uzimati lovu mitomanima iz sumske i Srbije i cekati signal jarana iz Sehera za povratak. Onda ce veliki neimar napraviti cudo u Seheru i presisati najveceg sina nasih naroda i narodnosti, naseg dragog Jozu i napraviti vecu i "lepsu" kucu "cveca" na svojoj Gorici. Poslije ce Sarajlijice ici gore na izlete i pricati kako je veliki Emir ostavio veliku zaduzbinu i zdanje svom rodnom gradu. Bit ce to slag na tortu nakon 30 godina rata i necemo vise morati postavljati sebi pitanje "ko nas to bre zavadi mamicu mu njegovu"
P.S.-naosnovu komentara ovdje ostajem pri ranijoj izjavi da bi se slavilo kad se smrdija otcijepi (komentar tip "nek smo ih se rjesili jebote" bit ce najcesci komentar uz podizanje casice ili flase). :run: :evil:
Breathless

#306 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

mO k3 wrote:
Breathless wrote:
Jes ti mali od Grahova?
koristi ekavicu pa ti vidi sam oklen je :mrgreen:
Pa i Šumski Betmen korisit ekavicu i ne samo on, vec i ceo svet od pada Adama i Eve. :D

Last edited by Breathless on 15/02/2015 23:56, edited 2 times in total.
and

#307 Re: Dos`o Nenad!

Post by and »

Zastavnik_dzemo wrote:
mO k3 wrote:
nele je na drugoj listi rezervisanoj za šupke,on,kusturica...
mO k3

#308 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Breathless wrote:
mO k3 wrote:
Breathless wrote:
Jes ti mali od Grahova?
koristi ekavicu pa ti vidi sam oklen je :mrgreen:
Pa i Šumski Betmen korisit ekavicu i ne samo on, vec ceo svet. :D

Vidi mu kravate :) SrBski jezik über alles :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#309 Re: Dos`o Nenad!

Post by plain vanilla »

Martinez_ wrote:
plain vanilla wrote:Ne znam jel bio najvazniji lik U Sarajevu, ali mogu zakljuciti jedno.

Sve ove godine Sarajevo i Sarajlije su izdrzali bez njega, ipak je on taj koji se vratio. Nula je on bez Sarajeva, a Sarajevo je i bez njega Sarajevo.
A ko je to više stvorio Sarajevo Sarajevom od njega? Daj nam te kul face grada koje su za gradski duh i prepoznatljivost istog učinile više od Neleta?
Sarajevo je postojalo mnogo prije Neleta, a ako ti to ne znas, onda je to jako tuzno, nije cak ni smijesno.

To je grad heroj, koji je opstao bez svega, bez struje, vode, hrane...A Nele, on nije opstao bez Sarajeva, umro je kad je otisao. Zato se i vratio, pa makar u zakljucan kafic...
Martinez_

#310 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

strong69 wrote:Nemas ti pojma o Sarajevu.
Za temu koju obrađujemo zapravo je podesnije konsultovati ljude koji nisu iz Sarajeva i koji zapravo znaju što manje o Sarajevu i ispitati kakve su im prve asocijacije na ex yu Sarajevo. Nele je ikona Sarajeva kao nijedna druga. Pitaj ljude iz Maribora, Beograda, Skoplja. Postoje poznate Sarajlije koje ne stavljaju Sarajevo stalno u prvi plan pa im to nije neka odrednica. Ali za Neleta jeste, on je taj grad popularisao i pronosao kao malo ko. Da ne pričamo o činjenici da se radi o zdravom, urbanom duhu a ne o nekom turbo seljakluku ili pastir roku
Lakat Jebić

#311 Re: Dos`o Nenad!

Post by Lakat Jebić »

ja imam prijatelje drugih nacionalnosti
Martinez_

#312 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

plain vanilla wrote:
Martinez_ wrote:
plain vanilla wrote:Ne znam jel bio najvazniji lik U Sarajevu, ali mogu zakljuciti jedno.

Sve ove godine Sarajevo i Sarajlije su izdrzali bez njega, ipak je on taj koji se vratio. Nula je on bez Sarajeva, a Sarajevo je i bez njega Sarajevo.
A ko je to više stvorio Sarajevo Sarajevom od njega? Daj nam te kul face grada koje su za gradski duh i prepoznatljivost istog učinile više od Neleta?
Sarajevo je postojalo mnogo prije Neleta, a ako ti to ne znas, onda je to jako tuzno, nije cak ni smijesno.

To je grad heroj, koji je opstao bez svega, bez struje, vode, hrane...A Nele, on nije opstao bez Sarajeva, umro je kad je otisao. Zato se i vratio, pa makar u zakljucan kafic...
Eto, kao ponosnog Sarajliju/Sarajku, zamolio bih te da se komplet odrekneš svakog dela u kom je Nele uzeo učešća! Pa da vidimo da li bi više Sarajevo izgubilo bez Neleta ili ovih tvojih umotvorina.
mO k3

#313 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Lakat Jebić wrote:ja imam prijatelje drugih nacionalnosti
Ma daj kako se osudjujes?? :mrgreen:
Breathless

#314 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

Martinez_ wrote:
and wrote:
Martinez_ wrote:
poduži je spisak
Aj da nabrajamo. Dražen Žerić Žera, Dragan Marinković Maca....ko još?
Sve pevaci i zabavljaci, Maca, Betmen... vidi se da covjek drzi do visokih kriterija. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#315 Re: Dos`o Nenad!

Post by plain vanilla »

Martinez_ wrote:
Eto, kao ponosnog Sarajliju/Sarajku, zamolio bih te da se komplet odrekneš svakog dela u kom je Nele uzeo učešća! Pa da vidimo da li bi više Sarajevo izgubilo bez Neleta ili ovih tvojih umotvorina.
Ja uopce nisam Sarajka :mrgreen: a bogami ni Sarajlija

A zasto se ne bi odrekli? Pa vece zasluge za promociju Sarajeva u svijetu ima Vucko nego Nele. Ma nije bivsa Jugoslavija cijeli svijet
Last edited by plain vanilla on 16/02/2015 00:05, edited 1 time in total.
mO k3

#316 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

vettel wrote:
Martinez_ wrote:
strong69 wrote:Nemas ti pojma o Sarajevu.
Za temu koju obrađujemo zapravo je podesnije konsultovati ljude koji nisu iz Sarajeva i koji zapravo znaju što manje o Sarajevu i ispitati kakve su im prve asocijacije na ex yu Sarajevo. Nele je ikona Sarajeva kao nijedna druga. Pitaj ljude iz Maribora, Beograda, Skoplja. Postoje poznate Sarajlije koje ne stavljaju Sarajevo stalno u prvi plan pa im to nije neka odrednica. Ali za Neleta jeste, on je taj grad popularisao i pronosao kao malo ko. Da ne pričamo o činjenici da se radi o zdravom, urbanom duhu a ne o nekom turbo seljakluku ili pastir roku
daj mi opravdanje za njegove postupke u ratu onda? covjek koji je svjesno pljuvao po gradu i koji je podrzavao one koji su rusili Sarajevo. covjek kojem je sarajevo dalo sve, a on mu tako vratio,, veze ti nemas
Image
kamberovica polje

#317 Re: Dos`o Nenad!

Post by kamberovica polje »

A ko spada u poslijeratna "lica Sarajeva" ?
mO k3

#318 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

kamberovica polje wrote:A ko spada u poslijeratna "lica Sarajeva" ?
PA ti uglavnom nisi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#319 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Lakat Jebić wrote:ja imam prijatelje drugih nacionalnosti
užas...al Fakat užas :shock:
Martinez_

#320 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

vettel wrote: daj mi opravdanje za njegove postupke u ratu onda? covjek koji je svjesno pljuvao po gradu i koji je podrzavao one koji su rusili Sarajevo. covjek kojem je sarajevo dalo sve, a on mu tako vratio,, veze ti nemas
Kakve postupke? Nije mi poznato da je opšte obukao uniformu a kamoli nešto nečasno uradio. A ne znam ni za ozbiljnije političko angažovanje. Uopšte nije delovao kao čovek formiranog političkog stava više je to bilo na nivou par uobičajenih fraza kad bi ga upitali šta se događa i šta misli o svemu.

Neverovatno kako lako osuđujete i presuđujete za maltene ništa
Ridjobrki

#321 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

Brega dođe - daj ga na CT preko reda na trošak građana.

Nele dođe - daj mu policijsko obezbjeđenje da rahat večera.

Šta će biti kad Kusta dođe, hoćel' se kredit kod MMF-a dizati za doček?
astala_vistala

#322 Re: Dos`o Nenad!

Post by astala_vistala »

Prica vam je seratorska,mnogi su puno toga loseg uradili Sarajevu pljuvali omalozavali,krali,ubijali pa danas prosetaju Sarajevom puni sebe.

Nele nikoga nije ubio,prevario i sto se mene tice da sam ga sreo u gradu samo bi se slikao sa njim i rekao hvala legendo.

I niko me ne moze ubijediti da on i prije nije dolazio u Sarajevo i raji u autu pokazivo kultnu ulicu Fuada Midzica.

Ova talibanska prica vam je bezveze nele dobro zna sta je pricao i vezana je za njegovo sarajevo u kojem je nekad bilo 200 hiljada srba ta ravnoteza i realno neka krema gradske populacije koja je nestala,ali da je pljuvao i nije samo je puno filozofirao on shatro mislioc ona sva prica knjiga i ostalo je njegov jecaj za Sarajevo..da mu neko ponudi haj mova sve ti je obezbjeđeno napustio bi Srbiju istog trenutka i nabio Kusturicu nogom u paksu.

Ne kontate vi Neleta,sudite subjektivno i po emocijama nije on kriv sto je neko protjeran,ubijen,silovan i sto je pricao neke stvari koje su se morale tada pricati tamo mu njegovi seru ovamo ga mi proglasili za izdjanika valja biti u toj kozi i dati racionalne odgovore.
Zastavnik_dzemo

#323 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

Ridjobrki wrote:Brega dođe - daj ga na CT preko reda na trošak građana.

Jbg i Batistuta u firencu kad dodje spomenici se dizu i crveni cilimi prostiru
Ridjobrki

#324 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

Zastavnik_dzemo wrote:
Ridjobrki wrote:Brega dođe - daj ga na CT preko reda na trošak građana.

Jbg i Batistuta u firencu kad dodje spomenici se dizu i crveni cilimi prostiru
Dižu al' ne iz budžeta.
Ripicipi

#325 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ripicipi »

mO k3 wrote: Image
Hoce li biti da branim Jankovica ako kazem da je slika davno utvrdjeni fotoshop :-)
Locked