naravno al ti nebi Hraknuo na Traci Lords, tako i Sula ne HraČe na CapajeBosandokann wrote:I ja se inspirisem na Traci Lords, ali je ne guzim. Tako i Sula, porez Hrvatskoj nama inspiraciju. Pa ti vidi ko profitira.pici wrote:Čovjek je priznao da je Sarajevo njegova inspiracija i to je to...dje živi i kome ga medj gHuzove stavlja, šHo bi reko moj prdCenik JEBE MI SEsandokann wrote:
Sve se vrti oko Sarajeva, a isti Sula savio gnijezdo u Zagrebu. De, ba
Dos`o Nenad!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1901 Re: Dos`o Nenad!
- MedenoSrce
#1902 Re: Dos`o Nenad!
Ako si me mislio uvrijediti sa ovim lutkice mala prevario si se. Ne zato sto se teško uvrijedim nego zato sto te prvenstveno ne doživljavam kao ličnost jer si ti jedan skup 0 i 1 koji koristim sa trenutno jedinom svrhom da očuvam britkost uma u raspravama. Druga stvar je ta da lutkica nisam a malena još manje pa se samo tom pokušaju mogu nasmijati, hahahhah.north wrote: A što lutkice mala? Pojasni, kad se već kačiš?
Vrati se na svoj kitnjasti post pa ako ti ne bude jasno nakon što ga podrobnije pročitaš onda ti niko ne moze pojasniti.
- jao_situacije
#1903 Re: Dos`o Nenad!
Ljudi moji Nenad je otišao.. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#1904 Re: Dos`o Nenad!
Doći će miš opet.jao_situacije wrote:Ljudi moji Nenad je otišao..
- jao_situacije
#1905 Re: Dos`o Nenad!
Ma nek dođe takvi su mi najdraži, hraknu pa poližuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Doći će miš opet.jao_situacije wrote:Ljudi moji Nenad je otišao..
- Artest
#1906 Re: Dos`o Nenad!
Koliko je Sarajevo netolerantno vidjelo se po doceku Ere Ojdanica na Bascarsiji. Kud ces dalje od toga. Da ne spominjem Lukasa, Lepu Fahretu, Bregovica i td.
Nele je samo procijenio da ce vise profitirat glumeci Kustinog majmuna nego da ostane u Sarajevu i pije losu brlju, dok mu iznad glave rokaju granate. Ne vjerujem da je istinski nacionalista, pogotovo soven, jer ne vidim u njemu onaj krmaluk, kakav emituje npr. Kecmanovic, nekakav pisac u pokusaju. Nele je samo oportunista. Letimicno sam procitao njegovu knjigu (skinuo, naravno da mu nedam ni marku) i mislim da se moze naci vrlo finih stvari o Sarajevu; meni bijase zanimljivo i obrazlaganje svih cari navijanja za mali klub. Elem, gledao sam nekoliko njegovih novijih intervjua, najvise me iznenadilo da propusta voleje koje mu voditelj nabacuje, da sto zesce i sto gorce oplete po Sarajevu. Da li se nakon infarkta nesto prelomilo u njemu, jer evo procitah da se raziso i s mentorom Kustom, ili se radi o pukom marketingu zbog sto bolje prodaje knjige, ne znam. Onaj poklic o Dabic Rasi, koji mu je manje-vise najveca zamjerka, siguran sam da je Nemanjino maslo. Ali je zato njegovo blebetanje o 200.000 protjeranih Srba najveci bullshit, i vrlo lahko ga je demantovat. Nije mi jasno kako se moze proglasit zrtvom etnickog ciscenja, a sam priznaje da je 'ladno sjeo na avion - bez presjedanja u nekom logoru, poput vecine protjeranih Bosnjaka - i zapalio za Begesh. Da samo malo mucne glavom, shvatio bi kakve gluposti valja. Mada je vjerovatno svjestan svega ali nastavlja s populizmom, primjereno okruzenju.
Ne bih se vise zamarao Neletom, ako zeli da dodje, neka dodje. Nek iz licnog iskustva vidi da li se na Sebilju vrsi mandatory sunecenje nebosnjaka i bicevanje neposlusnih skvo. Daleko vise me tangira spoznaja da osoba poput Konakovica moze biti ista vise od obicnog stranackog potrcka. Ili recimo ugoscavanje separatista i sovena poput Raspudovica i onog glavutana kod Mime, sto usred Sarajeva koriste svaku priliku da hraknu po ovom gradu, onako podmuklo i hinjski. Doduse ne znam da li vise ta emisija postoji, davno sam naletio na ovaj ugrozbeni dvojac.
Nele je samo procijenio da ce vise profitirat glumeci Kustinog majmuna nego da ostane u Sarajevu i pije losu brlju, dok mu iznad glave rokaju granate. Ne vjerujem da je istinski nacionalista, pogotovo soven, jer ne vidim u njemu onaj krmaluk, kakav emituje npr. Kecmanovic, nekakav pisac u pokusaju. Nele je samo oportunista. Letimicno sam procitao njegovu knjigu (skinuo, naravno da mu nedam ni marku) i mislim da se moze naci vrlo finih stvari o Sarajevu; meni bijase zanimljivo i obrazlaganje svih cari navijanja za mali klub. Elem, gledao sam nekoliko njegovih novijih intervjua, najvise me iznenadilo da propusta voleje koje mu voditelj nabacuje, da sto zesce i sto gorce oplete po Sarajevu. Da li se nakon infarkta nesto prelomilo u njemu, jer evo procitah da se raziso i s mentorom Kustom, ili se radi o pukom marketingu zbog sto bolje prodaje knjige, ne znam. Onaj poklic o Dabic Rasi, koji mu je manje-vise najveca zamjerka, siguran sam da je Nemanjino maslo. Ali je zato njegovo blebetanje o 200.000 protjeranih Srba najveci bullshit, i vrlo lahko ga je demantovat. Nije mi jasno kako se moze proglasit zrtvom etnickog ciscenja, a sam priznaje da je 'ladno sjeo na avion - bez presjedanja u nekom logoru, poput vecine protjeranih Bosnjaka - i zapalio za Begesh. Da samo malo mucne glavom, shvatio bi kakve gluposti valja. Mada je vjerovatno svjestan svega ali nastavlja s populizmom, primjereno okruzenju.
Ne bih se vise zamarao Neletom, ako zeli da dodje, neka dodje. Nek iz licnog iskustva vidi da li se na Sebilju vrsi mandatory sunecenje nebosnjaka i bicevanje neposlusnih skvo. Daleko vise me tangira spoznaja da osoba poput Konakovica moze biti ista vise od obicnog stranackog potrcka. Ili recimo ugoscavanje separatista i sovena poput Raspudovica i onog glavutana kod Mime, sto usred Sarajeva koriste svaku priliku da hraknu po ovom gradu, onako podmuklo i hinjski. Doduse ne znam da li vise ta emisija postoji, davno sam naletio na ovaj ugrozbeni dvojac.
- JThomas
#1907 Re: Dos`o Nenad!
sarajevo je i previše tolerantno. ja opet kažem, samo zamisliti hipotetičku situaciju da je neka bosanska/bošnjačka/muslimanska/mudžahedinska/vehabijska vojska kojom je komandovano iz sarajeva držala beograd pod najdužom opsadom glavnog grada u istoriji modernog ratovanja. i da je neki xy umjetnik iz beograda puhnuo u sarajevo i verbalno podržavao tu vojsku i njene komandante. pa čukununuci mu ne bi bili dobrodošli u beograd, a da pokuša doći na kafu stvarno bi mu se desilo ovo što neletovi namišljaju.
a to što četnici za sarajevo koriste potpuno drugi aršin od onog koji koriste za "svoje", to je opet posljedica teorije o srpskim zemljama od iskona, srpskim grobovima, srpskom zraku, vodi i šumama...
a to što četnici za sarajevo koriste potpuno drugi aršin od onog koji koriste za "svoje", to je opet posljedica teorije o srpskim zemljama od iskona, srpskim grobovima, srpskom zraku, vodi i šumama...
- zateznistub
#1908 Re: Dos`o Nenad!
vrlo dobar post!Artest wrote:Koliko je Sarajevo netolerantno vidjelo se po doceku Ere Ojdanica na Bascarsiji. Kud ces dalje od toga. Da ne spominjem Lukasa, Lepu Fahretu, Bregovica i td.
- Edin H.
#1910 Re: Dos`o Nenad!
Je'l da zivi?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Doći će miš opet.jao_situacije wrote:Ljudi moji Nenad je otišao..
- York Light 100`s
#1911 Re: Dos`o Nenad!
Ma mjenjali smo mi svi mjesto stanovanja, sva 3 naroda. Ja prvi sam prodao kuću gdje sam živjeo do 1992, i sada živim u Federaciji. Srbi su iz solidnih mjesta u Federaciji selili u solidna mjesta u RS a Bošnjaci isto tako, ovi se selili iz Doboja u Tuzlu a ovi iz Tuzle u Doboj ali samo neko iz principa neće priznati da je čista tragikomedija iz glavnog grada dobrovoljno otići u selendru kao što su srpske Sarajlije.Muskarac From Odakle wrote:Svima je poznato da su i kako su stanovi mogli bit odkupljeni prema tome ko je sta ovde imo je sigurno prodo,znam masu svoje raje da su prodali stan i ne zive uopste na tim mjestima koje ti navodis a kamo li da cuvaju stoku (mada ni u tome ne vidim nista lose)emigrazione wrote:Bio bi i ti frustriran da cuvas stoku po Romaniji i Han Pijesku, a prije toga si je gledao samo u Pionirskojjebiga zajebo ih obrvan, sad svi krivi
Pises o stvarima koje nemaju veze sa realnoscu.
Zamisli završi se 3. svjetski rat, ovi iz Holandije prodaju svoje i odu u Belgiju, ovi iz Belgije napuste i započnu novi život u Holandiji samo određena grupa jadnika dobrovoljno napusti Njemačku i ode živjeti u Albaniji samo zato što im je to neko naredio ko jedini ima koristi u tome
To je čista nostalgija što Sejo govori. Da su se sve te legende vratile ili da čak i nije zaratilo imali bi približno katastrofalno stanje. Zašto? Zato što je taj trend uočljiv u čitavom društvu širom svjeta, pad kultura i kvaliteta, od Amerike sa Miley Cyrus pa sve do Beograda sa DJ Shone. To je naš zaostali mentalitet gdje za svaki mali protest izlazimo sa Titinim slikama tako i mi živimo u zabludi da bi se sav svijet promjenio i bljuvotine postale standard samo et Sarajevo bi ostalo kao u 80imsandokann wrote:Ti Sarajevo postavio kao mjerilo svega, a fino ti Se još kaže.
Sexon kaže da se Sarajevu dogodila intelektualna devastacija.
"Među 150 hiljada ljudi koji su otišli bilo je mnogo vrijednih, a mi ih nismo pokušali vratiti. Nuspojava toga je jeftina kultura i politika, u Sarajevu je sve turbofolk, čak i historija. Mi hoćemo da budemo Egipat, da imamo tu civilizaciju, svoje piramide".
Hrvatska je ulaskom u Europsku uniju dobila korektiv, kaže Sejo, a Bosna i Hercegovina ne pripada nijednoj zajednici, čak ni balkanskoj, pa je "idealan objekt za iživljavanje, pljačku i nacionalnu materiju koja je u funkciji ove prve dvije stvari".
Eto da nismo protjerali legende i da Sandžaklije nisu zauzeli njihova mjesta sada bi imali po Sarajevu imali samo djecu što igraju fudbal i svaka 3. kuća bi imala svoj rock bend a ne bi imali vucibatine što urlaju po tramvajima i bulje čitav dan u svoj iPhone. Jeste ali malo morgen, sistem i društvo širom svjeta se izmjenilo, samo bi Sarajevo ostalo imuno na promjene jer bi mi imali našeg Kustu i Bregu
- astala_vistala
#1912 Re: Dos`o Nenad!
https://www.youtube.com/watch?v=Zsw3OGbpkag
Mislim da je ovde bio najiskreniji,sve ostalo posle je produkt nekih drugi stvari koje nama nikad nece biti jasne.
Mislim da je ovde bio najiskreniji,sve ostalo posle je produkt nekih drugi stvari koje nama nikad nece biti jasne.
- dzemaludin007
#1913 Re: Dos`o Nenad!
Ne odgovori mi niko sta je to Vama bolje u centru Sarajeva, nego meni npr u Spasovdanskoj. Imam sve, sve mi blizu, cak mi i grad blizi, nego nekome sa Stupa, Ilidze, Vogosce, Hrasnice, Vojkovica. Mirnije, nema toliko papaka, ljepse za zivot, jeftinije, nema redukcija vode, nema guzve, nema buke...
Kao sumljaci, suma a sve isti k&rac
Vecina Sarajlija je otislo vani i u Srbiju, i ponesto u Lukavicu i Pale.
- JThomas
#1914 Re: Dos`o Nenad!
ko je iz prijeratnog sarajeva mogao otići u lukavicu, pale i sokolac da živi za grada nije ni bio, da se ne lažemo. ko je bio za grada nije se zaustavio prije beograda, a mnogi ni mnogo dalje.
- pici
#1915 Re: Dos`o Nenad!

puko pogled ko s TrebeviĆa...malaaaa mojaaaa evo ti ga eeevooo pa sa njega gledaj CapajeBoooo IIIJJHHHAAAA
- York Light 100`s
#1916 Re: Dos`o Nenad!
Drago mi je da si prilagodio svoj život svom mentalitetudzemaludin007 wrote:Ne odgovori mi niko sta je to Vama bolje u centru Sarajeva, nego meni npr u Spasovdanskoj. Imam sve, sve mi blizu, cak mi i grad blizi, nego nekome sa Stupa, Ilidze, Vogosce, Hrasnice, Vojkovica. Mirnije, nema toliko papaka, ljepse za zivot, jeftinije, nema redukcija vode, nema guzve, nema buke...
Kao što je neke velikane rođene na selu vuklo u grad i na asfalt jer mu je to zapisano u zvijezdama tako i vi što ste rođeni u centru i na asfaltu našli ste tek smiraj u brdima i šumama jer ste to vi.
Kakva ironija, popeli ste se 92 na brda i po selima u cilju da zauzmete Sarajevo a na kraju ste osuđeni da živite na tim istim brdima i selima dok Sarajlije koje ste htjeli protjerati i dalje su u Sarajevu. Nekada Božija kazna nije tako lahko uočljiva, treba se malo bolje analizirati da bi se skontalo
- pici
#1917 Re: Dos`o Nenad!
jel to Jopet balvanijada

- dzemaludin007
#1918 Re: Dos`o Nenad!
Odlicna slika. Priroda i ljepota. Vi ste u nekom tripu da Srbima fali Sarajevo, pa da im fali dosli bi da zive majku mu. Fali im novca i dolaze da rade, tu se ipak barijere ne mogu praviti, kad je lova u pitanju.
Nama ne smeta suma, sumljaci, kako god pozelite zovite, jer znam da je to sve isto njesra.
Koliko se moze procitati po forumima, vise se vi zalite i kukate u sarajevu gradu, nego mi u sumi.
Nama ne smeta suma, sumljaci, kako god pozelite zovite, jer znam da je to sve isto njesra.
Koliko se moze procitati po forumima, vise se vi zalite i kukate u sarajevu gradu, nego mi u sumi.
Last edited by dzemaludin007 on 20/02/2015 19:50, edited 1 time in total.
- pici
#1919 Re: Dos`o Nenad!
ima se može se

- York Light 100`s
#1920 Re: Dos`o Nenad!
Ma ne fali vama Sarajevo, kao ni Neletu. Jedina mjesta u Sarajevu gdje on može kročiti jest gdje je hrkljuš tradicionalni sport broj jedan kao što se vidi iz priloženog videadzemaludin007 wrote:Odlicna slika. Priroda i ljepota. Vi ste u nekom tripu da Srbima fali Sarajevo, pa da im fali dosli bi da zive majku mu. Fali im novca i dolaze da rade, tu se ipak barijere ne mogu praviti, kad je lova u pitanju.
Ne fali sigurno Srbima što su rođeni i odrasli kada su pizdarije sa ratom počele. Svi stariji koji to kažu lažu. Ma da mi neko da New York ne može zamjeniti u srcu moj rodni grad a kamoli nekome ko je odrastao u Sarajevu 70ih i 80ih
-
sandokann
#1921 Re: Dos`o Nenad!
Nemoj da ti iste slike iz Federacije postavim, kada i sam znas da smo ovdje jaje - jajetu, svi u pet deka.pici wrote:ima se može se![]()
- pici
#1922 Re: Dos`o Nenad!
weljkom, weljkomPrva samostalna izložba Umjetničke galerije „HOME- ART“ Pale
Posted on feb 13, 2015
Povodom obilježavanja 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, čuvena Milanska Scala održat će 12. jula ove godine koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo.

- dzemaludin007
#1923 Re: Dos`o Nenad!
Vise ste se vi opteretili kome sta fali, nego mi 
Tebra daj mi platu dvije milje odo' na Romaniju odma', eto tebi grad pa radi za pet stoja, i tjesi se kako je sve ok
Tebra daj mi platu dvije milje odo' na Romaniju odma', eto tebi grad pa radi za pet stoja, i tjesi se kako je sve ok
- Danguba
#1924 Re: Dos`o Nenad!
dokle ste sa zvaljom... 
- JBT