Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sandokann

#1826 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

JohnnyS wrote:
karanana wrote:meni je ok onaj poslijeratni neletov album ja nisam odavle, jel se tako i album zove ili samo jedna pjesma?

Eto, to je jedan album s jednom pjesmom. Doduše, ko što uglavnomja kaže, možda šupak ima 100 pjesama kad ga ne pratim pa ne znam. A i jebe mi se, pravo da kažem. Kad pogledamo ovo "naše" ZP ipak se tu nakupilo neloših pjesama. "Možeš imat moje tijelo", "Fildžan viška", "Poso kuća birtija", "Yugo 45", "Karabaja"... To su pjesme koje bi imale mjesta na koncertu Pušenja i 1985. A "Kada dernek utihne" je meni jedna od njihovih najdražih pjesama ukupno.
"Imamo tu sreću ili nesreću da Zabranjeno pušenje svi svojataju kao Ivu Andrića, što je lijep kompliment. Imamo prednost da smo 'bend otprije' pa nastupamo manje-više u cijelom regionu, od Makedonije sve do Slovenije. A ja sam klasični gastarbajter: živim u Zagrebu, trošim u Sarajevu, gdje mi je uža familija. Ova proširena, klinci, unuci i praunuci su mi u Zagrebu. U Zagrebu nam je produkcija i izdavači, u Sarajevu je inspiracija, tamo nastaju pjesme i priče. Teško se bavit rock 'n' rollom u Švicarskoj, ali u Sarajevu - nije teško“, priča Sejo Sexon dok sjedimo uz rub parka zagrebačkog Voltinog naselja.

Sexon kaže da se Sarajevu dogodila intelektualna devastacija.

"Među 150 hiljada ljudi koji su otišli bilo je mnogo vrijednih, a mi ih nismo pokušali vratiti. Nuspojava toga je jeftina kultura i politika, u Sarajevu je sve turbofolk, čak i historija. Mi hoćemo da budemo Egipat, da imamo tu civilizaciju, svoje piramide".

Hrvatska je ulaskom u Europsku uniju dobila korektiv, kaže Sejo, a Bosna i Hercegovina ne pripada nijednoj zajednici, čak ni balkanskoj, pa je "idealan objekt za iživljavanje, pljačku i nacionalnu materiju koja je u funkciji ove prve dvije stvari".

http://www.klix.ba/magazin/muzika/sejo- ... /131213049
Dasi

#1827 Re: Dos`o Nenad!

Post by Dasi »

Moze li Jovan Divjak, rodjeni Beogradjanin, otici u rodni grad na picence i zakljucati se u neki lokal? Da li bi ga murija cuvala ili...? Koliko bi bilo komentara i poziva na linc po srbijanskim portalima?
York Light 100`s

#1828 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

Sad mu nađoh ćerku na internetu. Ona naravno u Sarajevo može :thumbup:

Image
dzemaludin007

#1829 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Dasi wrote:Moze li Jovan Divjak, rodjeni Beogradjanin, otici u rodni grad na picence i zakljucati se u neki lokal? Da li bi ga murija cuvala ili...? Koliko bi bilo komentara i poziva na linc po srbijanskim portalima?
Slabo ga ko i poznaje tamo. Nemas pojma koliko oni tamo pojma nemaju :D Pa eto Merlin je dolazio,jeste bilo poziva na proteste ali nista to nije. :)
julisiz es grant

#1830 Re: Dos`o Nenad!

Post by julisiz es grant »

York Light 100`s wrote:Sad mu nađoh ćerku na internetu. Ona naravno u Sarajevo može :thumbup:

Image
Naslijedila je njegova usta...višenamjenska :D
Nije mu valjda ovaj grob nezagrnuti desno žena?
Dasi

#1831 Re: Dos`o Nenad!

Post by Dasi »

dzemaludin007 wrote:Slabo ga ko i poznaje tamo. Nemas pojma koliko oni tamo pojma nemaju :D Pa eto Merlin je dolazio,jeste bilo poziva na proteste ali nista to nije. :)
Imaju li pojma granicari?
York Light 100`s

#1832 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

julisiz es grant wrote:
York Light 100`s wrote:Sad mu nađoh ćerku na internetu. Ona naravno u Sarajevo može :thumbup:

Image
Naslijedila je njegova usta...višenamjenska :D
Nije mu valjda ovaj grob nezagrnuti desno žena?
Ma jašta je. Prava ona tipa što brzo plane kad najave da će sutra zavrnuti vodu :D
dzemaludin007

#1833 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Znaju valjda, nego mislim na obican narod, pogotovo omladina. Nisu oni ni toliki nacionalisti kao ovi ovde... :)
julisiz es grant

#1834 Re: Dos`o Nenad!

Post by julisiz es grant »

Nije ni on nikad bio neka ljepota...al jebi ga...mogo je i bolje :D
Dasi

#1835 Re: Dos`o Nenad!

Post by Dasi »

dzemaludin007 wrote:Znaju valjda, nego mislim na obican narod, pogotovo omladina. Nisu oni ni toliki nacionalisti kao ovi ovde... :)
A ovde bi omladina, doslja/novih Sarajlija kako ih zovete, prepoznali Zvalju na ulici? Ne bi ni ovako niko skontao da je u SA da nije, on ili neko njegov, javio novinarima.
Nego da ponovo pitam, da se Divjak nekako teleportira u BG i da to sazna ta divna omladina kakva bi situacija bila na portalima i ulici?
uglavnomja

#1836 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

Dasi wrote:
dzemaludin007 wrote:Znaju valjda, nego mislim na obican narod, pogotovo omladina. Nisu oni ni toliki nacionalisti kao ovi ovde... :)
A ovde bi omladina, doslja/novih Sarajlija kako ih zovete, prepoznali Zvalju na ulici? Ne bi ni ovako niko skontao da je u SA da nije, on ili neko njegov, javio novinarima.
Nego da ponovo pitam, da se Divjak nekako teleportira u BG i da to sazna ta divna omladina kakva bi situacija bila na portalima i ulici?
Nikakva :-)

Zasto svodis pricu na nacionalno i anacionalno? Za bg jovo je anonimus.
Jovo nikad nije bio bg ikona, nije stvarao jedan novi nacin sege, nije bio zabavljac, nije bio javna osoba nikako ....nije bio dio odrastanja generacija, njegovi skecevi se, stari 30 godina nisu svakodnevno na nekoj temi?
Nije se posrao na svoj najproduktivniji dio zivota misleci da ce pare padati s neba ako postane nebeski cojk?

Mislim ovaj drugi je posto skocimis :mrgreen: sto je taman njegov danasnji nivo.
dzemaludin007

#1837 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Nisu oni zadojeni mrznjom prema BiH, vise prema HR. A da se pojavi Divajk sigurno bi bilo negodovanja i u stampi i na ulici. Jbg ovaj je odgovoran za neke izvrsene zlocine, a Nele samo pricao. Nije Nele bio komandant u vojsci. :)
Dasi

#1838 Re: Dos`o Nenad!

Post by Dasi »

uglavnomja wrote:Nikakva :-)

Jovo nikad nije bio bg ikona, nije stvarao jedan novi nacin sege, nije bio zabavljac, nije bio javna osoba nikako ....nije bio dio odrastanja generacija, njegovi skecevi se, stari 30 godina nisu svakodnevno na nekoj temi?
Nije se posrao na svoj najproduktivniji dio zivota misleci da ce pare padati s neba ako postane nebeski cojk?

Mislim ovaj drugi je posto skocimis :mrgreen: sto je taman njegov danasnji nivo.
Dobro je, ispravio si se :D
zambaklija

#1839 Re: Dos`o Nenad!

Post by zambaklija »

Image
D O B R A,zažmurjo bi i na ćaletovo srbovanje :D
Bambi_na_kofeinu

#1840 Re: Dos`o Nenad!

Post by Bambi_na_kofeinu »

dzemaludin007 wrote:Nisu oni zadojeni mrznjom prema BiH, vise prema HR. A da se pojavi Divajk sigurno bi bilo negodovanja i u stampi i na ulici. Jbg ovaj je odgovoran za neke izvrsene zlocine, a Nele samo pricao. Nije Nele bio komandant u vojsci. :)
Oh, ti znaš nešto što tužiteljstvo ne zna?
Oh, such fun!
Za koje zločine je Jovo odgovoran?
Dasi

#1841 Re: Dos`o Nenad!

Post by Dasi »

dzemaludin007 wrote:Nisu oni zadojeni mrznjom prema BiH, vise prema HR. A da se pojavi Divajk sigurno bi bilo negodovanja i u stampi i na ulici. Jbg ovaj je odgovoran za neke izvrsene zlocine, a Nele samo pricao. Nije Nele bio komandant u vojsci. :)
Koje zlocine? Ima li presuda neka?
Nele nije samo pricao, Nenad je jezikom punio artiljeriju oko Sarajeva.
Kad Jovo bude mogao u BG, onda bujrum i skocimisu. Koliko znam nije zlocin biti komandant u vojci kao sto nije zlocin ni biti supak.
insomnia78

#1842 Re: Dos`o Nenad!

Post by insomnia78 »

O, pa ti si upuceniji od 'aga
uglavnomja

#1843 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

Dasi wrote:
uglavnomja wrote:Nikakva :-)

Dobro je, ispravio si se :D

:oops:
JBT

#1844 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Evo pogledah na YouTube Matin intervju sa Emirom Kusturicom i mogu ti reći da si upravu. Fuj kakva ljigavost, a voditelja i gowana
Mate ga pita zašo je Kusturica stao na stranu Miloševića, ovaj odgovara zato što je romantik koji je čak i u modernom dobu slao ženi ljubavna pisma. Mati dovoljno i mjenja temu.
Onda ga pita zašto je posvetio pjesmu Karadžiću. Ovaj odgovara zato što ga je fasciniralo kako je mogao dugo živjeti kao Dabić a da ga niko ne uhvati. Mate se smije kao kreten "Ali vam je poznato da nas je Rašo presvuk'o"
Onda Kusturica ovim rječima "U Sarajevu je izginulo dosta Srba, nešto manji broj Hrvata i ostalih"
Najveće žrtve Sarajeva on svrstava među ostale a za debelog voditelja to nije neki znak da ga dočeka i izrešeta podatcima nego se ponaša kao da je rekao "neko voli Indekse, neko Dugme, ja sam volio ostale"

I onda poslije sat vremena uvlačenja u pakaš ide "Ima li Emir kakvu poruku Sarajlijama?". 60 minuta velikosrpske politike zbog koje bi u drugim zemljama davno prekinuli intervju, ovaj uvlakač od voditelja skreće svaku izjavu Kusturice na "lopove jedan mali. Mi ne možemo da te ne volimo ma šta god rekao" I tako će biti i sa Neletom
Tako ce biti i sa Nenadom. Inace ne bi bilo interview-a. I obojici dobro. A sad, sto ce to biti nesto u stilu kao kad je Djogo bacao lutke po studiju ismijavajuci masakr na Markalama, to je manje bitno u njihovom svijetu u kojem se sasvim `ladno preko leseva prelazi do para i slave.
Zeljoooo

#1845 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zeljoooo »

zambaklija wrote:

Image
Ako vam je to dobro vi onda ne znate sta je zensko.
Zeljoooo

#1846 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zeljoooo »

Post prijavljen!
JBT

#1847 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Zeljoooo wrote:
zambaklija wrote:

Image
Ako vam je to dobro vi onda ne znate sta je zensko.

Ne moze Hanici ni vode donositi.
JBT

#1848 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Zeljoooo wrote:
Post prijavljen!
Bravo! Hajd` sto se brani paksu kojem je najveci hit velicanje Dabica Rase, covjeka odgovornog za jedini genocid u Europi nakon WW2, ali ovako pljuvati covjeka koji je razumom stao na stranu ubijanih i pravednih u obrucu je zaista neprihvatljivo. Pa covjeka su nevinog drzali u Europskom zatvoru dok se nije dokazalo da je ljudina i heroj ne samo za Bosance nego za covjecanstvo. I to samo zbog nedostatka mu.a da se pogleda istini u oci pa i samom sebi u oci. Ovdje se ne radi vise o tome da su ljudi podjeljeni po etnosu, nego da su na jednoj strani ljudine i njihovi postovaoci, a na drugoj supci koji sami sebe zavaljuju i lazu nepriznavanjem onoga sto svako normalan bez problema vidi. I jos se nadaju da ce svijet i normalni ljudi popustiti i prihvatiti lazi koje plasiraju. Koje su to frustracije i kakav je to zivot za zivjeti?
emigrazione

#1849 Re: Dos`o Nenad!

Post by emigrazione »

Bio bi i ti frustriran da cuvas stoku po Romaniji i Han Pijesku, a prije toga si je gledao samo u Pionirskoj :-) jebiga zajebo ih obrvan, sad svi krivi
JBT

#1850 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

emigrazione wrote:Bio bi i ti frustriran da cuvas stoku po Romaniji i Han Pijesku, a prije toga si je gledao samo u Pionirskoj :-) jebiga zajebo ih obrvan, sad svi krivi

Bez imalo zajedljivosti, mislim da ova analiza vrijedi za prilican broj onih koji i dan danas ne mogu sami sebi priznati da su izradjeni.
Locked