dopunska i dodatna djelatnost
Moderator: anex
-
edoze1
#1 dopunska i dodatna djelatnost
Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.
- Ricken
#2 Re: dopunska i dodatna djelatnost
Dopunsku može osnovati neko koje već zaposlen na ugovor sa punim radnim vremenom, a dodatnu registruje obrtnik koji već ima jednu registrovanu osnovnu djelatnost.edoze1 wrote:Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.
-
walter_071
#3 Re: dopunska i dodatna djelatnost
jeli se i dalje moze registrovati dopunska, koliko znam to je ukinutoRicken wrote:Dopunsku može osnovati neko koje već zaposlen na ugovor sa punim radnim vremenom, a dodatnu registruje obrtnik koji već ima jednu registrovanu osnovnu djelatnost.edoze1 wrote:Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.
- Ricken
#4 Re: dopunska i dodatna djelatnost
Neznam stvarno, niti znam da je bilo izmjena zakona o obrtu.walter_071 wrote:jeli se i dalje moze registrovati dopunska, koliko znam to je ukinutoRicken wrote:Dopunsku može osnovati neko koje već zaposlen na ugovor sa punim radnim vremenom, a dodatnu registruje obrtnik koji već ima jednu registrovanu osnovnu djelatnost.edoze1 wrote:Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.