dopunska i dodatna djelatnost

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
edoze1

#1 dopunska i dodatna djelatnost

Post by edoze1 »

Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.
Ricken

#2 Re: dopunska i dodatna djelatnost

Post by Ricken »

edoze1 wrote:Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.
Dopunsku može osnovati neko koje već zaposlen na ugovor sa punim radnim vremenom, a dodatnu registruje obrtnik koji već ima jednu registrovanu osnovnu djelatnost.
walter_071

#3 Re: dopunska i dodatna djelatnost

Post by walter_071 »

Ricken wrote:
edoze1 wrote:Može li mi neko objasniti razliku između dopunske i dodatne djelatnosti sa stanovišta uposlenog radnika,poslovnog prostora,obaveza prema državi,fiskalne kase......Imam stalno zaposlenje pa bih nešto dodatno radio ali sve da je legalno i registrovano.
Dopunsku može osnovati neko koje već zaposlen na ugovor sa punim radnim vremenom, a dodatnu registruje obrtnik koji već ima jednu registrovanu osnovnu djelatnost.
jeli se i dalje moze registrovati dopunska, koliko znam to je ukinuto :-?
Ricken

#4 Re: dopunska i dodatna djelatnost

Post by Ricken »

walter_071 wrote:
Ricken wrote:
jeli se i dalje moze registrovati dopunska, koliko znam to je ukinuto :-?
Neznam stvarno, niti znam da je bilo izmjena zakona o obrtu.
Post Reply