ako imate neke šeme pišite, jako me interesuje ...
ova kupovina više odera .... skuplja boja od printera
Moderator: Benq
hau 'baut "kurcoglavi spremnik za frcanje tinte"BigusDickus wrote:Stvar je u tome sto, kod nekih proizvodjaca to nije samo "kantica", "rezervoar", "spremnik", nego taj kertridz (lokalizirani izraz) sadrzi i "glavu" (strcaljku
) za stampanje, pa bi nekakvo Bosansko ime za tu stvarcicu moglo zvucati smijesno, glupavo, perverzno...
Dakle, sva je prilika da ce ostati naziv cartirdge... pardon, kertridz...
sudeci po onom sto sam cuo, a kako mi je brat u hardware-skoj bransi u BiH, patrona je nasiroko odomacen izraz za kertridz..Stari wrote:Cartridge.....pa zar se (dok se u medjuvremenu ne nadje sta bolje) ne bi moglo zvati...patrona....mislim isto ko ona u nalivperu. Vrlo je moguce da je i petrona rijec stranog porjekla ...al nekako mi ono cartridge ...tesko ba za izgovoriti...evo slomih jezik pokusavajuci.
sta vi mislite o "patrona" ....
Mislim da to ipak necu.. jer sam smotan... sve bi mi to iscuriloBigusDickus wrote:Smije, ali ne znam koliko je kvalitetna ta tinta... u svakom slucaju, ne ocekuj rezultate kao sa originalnom (mislim na stampanje fotografija, a za ostalo bi trebalo biti sasvim prihvatljivo)...