jeza u ledja wrote:Bitno je kakve vi imate stavove jer ste vi ti koji podrzavaju Trumpa i vi ovdje pisete.
Ono sto vi (i Trump) zovete "politickom korektnoscu" ja zovem antirasizmom. Zasto se ovdje lazemo? Rasistima, sovinistima i nacionalistima je dojadilo da im "liberalni mediji i drustvo" stalno govore da su rasisti. Jer pobogu, samo zato sto necu eksplicitno da se ogradim od KKK ne znaci da sam rasista, jel? Znaci! Tu su stvari vrlo crno-bijele i samo rasista to ne vidi. Dojadilo ljudima da ih zovu pogrdnim imenima, jel, razumijem, tesko je priznat sam sebi da si los covjek. Isto tako "saying it like it is" je samo eufemizam za otvoreni rasizam i trazenje izgovora za probleme u zivotu za koje si sam kriv.
Trump nazvao Meksikance koji dolaze u SAD "silovateljima" i "ubicama", ali on nema negativan sentiment prema njima. Bra'o!![]()
Nije postojao nijedan rasisticki incident osim sto je covjeku koji je iz cista mira napao crnacke protestante na njegovom cirkusu rekao da ce mu platiti advokata, a za dvojicu ljudi koji su u Bostonu iz cista mira napali nekog Meksikanca izjavivsi pri tom "Donald Trump je u pravu" on je na to prokomentarisao nesto tipa "sta cete, ljudi su strastveni i vole ovu zemlju kojoj samo zele pomoci".
Izjavio je doslovce "islam mrzi Ameriku", ali ne, to nije sovinizam, noooo, ma to je samo saying it like it is.
Iz drzave u drzavu udio bijelaca vs ostalih kod njega je veci nego u drugih republikanskih kandidata. Udio muskaraca takodje. Ali ma neee, gdje ce on imat problem... Iz drzave u drzavu udio manje obrazovanih vs vise obrazovanih je kod njega veci nego kod drugih republikanskih kandidata. Ali neeee, to je jedna sarolika, kozmopolitna koalicija ljudi.
Covjek sije mrznju i netrpeljivost i upravo zato, a ne unatoc tome, vama odgovara.
Cuj smeta politicka korektnost? Pa ako vam smeta onda ne bi trebao biti problem da vam ljudi kazu da ste rasisti, frustrirani, neobrazovani, ksenofobicni, mizogeni, luzerski talog ovog drustva, koji u Trumpu vide sve ono cemu i sami tezite, ali nikad necete postici. Jednom krelcu koji je simbol sunda, ispraznosti i zatupljenosti, simbol gramzljivosti i pokazatelj svega loseg u ovakvom sistemu u kojem ste ironicno, upravo vi najmanje u zivotu uspjeli.
I s takvima ne moze biti normalne rasprave!
Poorly educated.
Dovoljno je to reći-