Nisam plakao godinama ali sam poslije ovoga klipa pustio suze
Vjerovatno je se covjek borio desetek godina da bi sebi i djeci sta napravio, i sve ode u pm, koja tragedija. Ovakvih slucajeva ima tona...
Kao i mnogi i vani i u BiH (koji su na sigurnom) zelim pomoci s donacijama. ALI KAKO??? Ne zelim finansirati ratne profitere, za svaki milion koji skupimo stvorit cemo novog Aliju Budnju. Kako pomoci ljudima???
Napravili smo veliku gresku 1995-2005 kada su nase donacije stvorili begovsku klasu dok su ostali ljudi zivili (a mnogi i dalje zive) kao stoka. Kako donirati pare, preko koga ici??
Evo kao primjer ovaj covjek u klipu kojem sam postavio. Njemu treba mozda 50 000 KM da napravi svojoj familiji kucu, ako skupimo 50 000 i ako ide kao poslije rata ovaj covjek ce dobiti kravu i mozda par vreca betona dok ce ostale pare zavrsiti kod novog Eseda Radeljasa ili helikopterskim izletima Bakira Izetbegovica.
Neznam kako, ali nesmijemo pociniti istu gresku kao prije!!!!!!!
Mozda je najbolje ici preko ljudi koji su se bavili nekim humanitarnim poslom u kojim nije bilo toliko para. Nisam dovoljno upucen da dajem mnogo primjera ali prije par mjeseci sam gledao kako neki rade idealno s bolesnom djecom u Sarajevu, sve je izgledalo tako jadno da nisu mogli nista ukrasti ni da su htjeli sto je mozda dokaz da se bave s humanitarnim poslom iz humanitarnim razloga.
Jos jednom, izvinjavam se zbog loseg jezika ali mislim da je ova tema VEOMA BITNA. Ako neko zeli bolje napisati neka otvori novu temu pa nek moderator ovu iskljuci.