Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DicaTM

#1 Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by DicaTM »

U razgovoru za --- NO LINKS --- portal, Ninoslav Milenković nekadašnji standardni BH reprezentativac govori o svojoj karijeri, o nastupima za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali i o trenutnom stanju koje vlada u našem državnom timu kao i o direktnoj umješanosti članova Predsjedništva Nogometnog saveza BiH u selektorski posao Miroslava Ćire Blaževića. Izuzetno zanimljiv razgovor sa našim kandidatom broj dva pročitajte u nastavku.

Ninoslav Milenković rođen je u Subotici 31.12.1977. godine, gdje pod trenerskom palicom svoga oca pravi prve fudbalske korake. Godine 1997. vraća se iz Mladosti iz Lučana te nakon odsluženog vojnog roka 1998. godine odlazi na nagovor prijatelja na Farska ostrva u ekipu B36 Torhsvana, gdje provodi, kako kaže, dvije prelijepe godine. Kasnije ga angažuje Dinamo iz Drezdena, potom Hajduk iz Kule, da bi 2002. godine došao u Bosnu i Hercegovinu, tj. u ekipu trebinjskog Leotara. Sa Leotarom osvaja titulu prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine te je po završetku sezone uvršten u najbolji tim Premijer lige za 2003. godinu.

Blaž Slišković tadašnji selektor oko Milenkovićevog poziva se nije dvoumio te ga poziva u A reprezentaciju, gdje se on vrlo brzo izborio za status prvotimca. Za najbolju državnu selekciju odigrao je ukupno 19 utakmica i uvijek je na terenu ostavljao dojam stamenog i provjerernog defanzivnog igrača. Posljednji put, zvaničnu utakmicu, odigrao je na Malti u Septembru 2006. godine a posljednji put u reprezentaciji je biou oktobru 2006. godine u utakmicama protiv Moldavije i Grcke.

Igrao je i utakmicu života i smrti kako su je mnogi nazvali, protiv Srbije na Marakani u Beogradu u oktobru 2005. koja je pokazala lavovsko srce i karakter Milenkovića koji je za razliku od nekih rođenih Bosanaca i Hercegovaca bez ikakvog straha i treme pružio fantastičnu partiju za našu reprezentaciju.

Milenković je poslije Leotara proveo 3 godine i 7 mjeseci u Belgiji, da bi za FK Sarajevo odigrao proljetni dio prvenstva 07/08 gdje bilježi 15 utakmica u bordo dresu. Trenutno je standardni prvotimac grčkog prvoligaša Panserraikosa.

Selektor Miroslav Ćiro Blažević, koji je od svog dolaska u BH reprezentaciju, pozvao desetke defanzivnih igrača, Milenkoviću je uputio poziv za utakmicu protiv Bugarske u augustu mjesecu, ali poziv nikada nije stigao iako je vijest o pozivu objavljena zvanično u svim domaćim medijima.

Ninoslav Milenković za --- NO LINKS --- portal tvrdi da poziv nikada nije stigao u klub, te da je Miroslavu Blaževiću naređeno od strane Ilje Dominkovića i Sulejmana Čolakovića da ga ne smije pozvati u reprezentaciju.

“Za poziv sam saznao iz medija a potom me je zvao i kapiten Spahić da mi kaže da je lično bio prisutan kada je selektor naredio da pošalju poziv i da se pakujem, ali poziv u klub nikada nije stigao. Selektor Blažević me želio pozvati za tu utakmicu, ali ja imam provjerene informaciju koje su kasnije i potvrdjene da su moj poziv stopirali Iljo Dominković i Sulejman Čolaković. Razlog njihovog postupka i direktnog mješanja u selektorski posao je moje učestvovanje u bojkotu reprezentacije. Nazvan sam vođom buntovnika te sam kao takav, prema njihovom mišljenju očigledno nepoželjan u državnom dresu!” otvoreno govori Ninoslav Milenković za naš portal.

Prema ovoj izjavi da se zaključiti da su priče selektora Miroslava Blaževića o njegovoj suverenosti pri sastavljanju spiska bajke za malu djecu, te da ljudi iz Predsjedništva Nogometnog saveza direktno selektora Blaževića sprečavaju da okupi najbolje raspoložive BH internacionalce u svoju reprezentaciju.

“Poslije utakmice sa Bugarskom i cirkusa sa pozivom selektor Blazević me je pitao kada imam utakmicu jer hoće da lično dodje i pogleda me i on sam odluci o meni. Datum i vrijeme utakmice je dobio ali na utakmicu niko nije došao! Ništa čudno, priče za malu djecu.

Vrijeme će pokazati ko je ko. Ilji (Iljo Dominković) i Sulji (Sulejman Čolaković) poručujem da me ne uzimaju usta i zaobilaze na kilometer. Mislim da je previše očigledno da nešto smrdi u svemu ovome jer je jako interesantno koje su sve anonimuse zvali (gurali i ugurali) i isprobavali u posljednjih 5 mjeseci a da se niko nije pitao šta je onima koji su igrali do tog famoznog pisma?” kategoričan je naš sagovornik

Saznajemo da Ninoslav Milenković nije jedini igrač na crnoj listi koju je sastavio gore pomenuti dvojac, te da postoje još neki BH internacionalci čije se ime ne smije naći na spisku pozvanih igrača za utakmice A reprezentacije.

Nadamo se da će glas razuma i poštenja proraditi u pomenutim ljudima, te da će interese domovine i naroda Bosne i Hercegovine staviti ispred svojih ličnih sitnih interesa.

”Glas razuma? Pa o čemu vi pričate? Pa oni kao prvo nemaju obraza ,a da razuma imaju odavno bi već otišli iz Saveza. Interes domovine i naroda i sporta? To u njihovom pravilniku ne postoji. Za njih postoji samo lični interes!”

Inače, za period u kojem je Ninoslav nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine karaktestična je bila činjenica da smo primali jako malo golova, ali smo i imali izuzetno neefikasan napad. Jasno je svima da bi odbrana iz prošlih ciklusa i napad sačinjen svježom razbijačkom snagom bio dobitna kombinacija.

Za kraj Ninoslav Milenković za naš portal kaže:
“Uvijek ću biti tu za reprezentaciju ako trebam i zaslužujem, ali samo za ekipu i za sve predivne navijače naše Bosne i Hercegovine, ali ponavljam nikad za ljude iz Saveza. Nadam se da će se reprezentacija napokon uspjeti plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici te da ćemo se na kraju svi radovati i slaviti.”

Svaka čast Nini na ovome, čovjek se prvi usudio javno progovoriti o haosu koji vlada u Savezu :bih: :thumbup:
sajosarajlija

#2 Re: Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by sajosarajlija »

NIno je pokazao iako je Srbijanac da je isto tako Bosanski patriota kao i Barbarez, Spahić itd.

Ja mu skidam kapu jer je progovorio i PRVI JAVNO REKAO TAČNO ŠTA SE DEŠAVA, a ne kao Papac sve u rukavicama neće nikom da se zamjera.

Mislim da MIlenković ne želi da izvrši pritisak na selektora nego jednostavno neće da drži jezik za zubima kada se čini nepravda.

Svaka čast Nino! :bih:
bijelo_dugme

#3 Re: Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by bijelo_dugme »

SVI SMO MI MIILENKO!

Probat cu mu nac internetsajt da mu se moremo zahvalit!
BaileyS

#4 Re: Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by BaileyS »

bijelo_dugme wrote:SVI SMO MI MIILENKO!

Probat cu mu nac internetsajt da mu se moremo zahvalit!
Stranica mu je pravo dobra a prva slika je on u reprezentativnom dresu, sa rukom na srcu.

Normalno, smijesno bi bilo ocekivati da neko ko je rodjen i odrastao u Subotici gaji nekakva patriotska osjecanja za BiH ali ono sto cijenim kod njega je odnos prema reprezentaciji i dresu za koji se odlucio da nosi. Vjerovatno mu nije bilo lako da igra protiv zemlje u kojoj se rodio ali je za razliku od Bajica (rodjenog u Bijeljini) istrcao na teren u Beogradu jer nije zelio da iznevjeri prije svega svoje suigrace a i sve one koji su mu poklonili povjerenje. Licno sam protiv naturalizovanih reprezentativaca, bez obzira o kojoj se reprezentaciji radilo, ali Milenkovic je izuzetak. Meni licno, uz Bajramovica i Papca, najdrazi iz ove njihove generacije.

Ponekad karakter vise vaze nego patriotizam a Milenkovic je najbolji primjer za to.
sajosarajlija

#5 Re: Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by sajosarajlija »

Stranica mu je stvarno ekstra. I tu odskače od većine :thumbup:

Opet ponavljam sramotno je koliko se malo pažnje poklanja ovom gestu i pokazatelju da čovjek ima VELIKU PETLJU :bih: :bih:
sajosarajlija

#7 Re: Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by sajosarajlija »

Zanimljivo mi je da se više pažnej poklanja ovom komentatoru sa Sportkluba nego ovako važnoj izjavi, ali ...
Cape

#8 Re: Dominković i Čolaković kroje sastav Ćiri!

Post by Cape »

Legenda!

Pogledajte samo kako čovjek pokazuje da stvarno voli Bosnu i Hercegovinu, a nije ni rođen u njoj. Pored slika u dresu repke, tu su i slike "Prirodne ljepote BiH". Svaka mu čast!

Nažalost, baš zbog toga što je čovjek vjerovatno više neće ni igrati za reprezentaciju, osim ako se ne desi čudo pa ova gamad ne ode iz saveza.
Post Reply