- Zašto nisu pozvani potpisnici?
Muzurović i Pašalić moraju objasniti ovu bruku
Dopredsjednik NS BiH Iljo Dominković bio je razočaran nakon meča na Koševu. Dan nakon utakmice nije mu bilo ni do kakvih komentara. ''Ma kakav crni komentar! Zar je na ono potreban ikakav komentar'' - kazao je. ''Od prve pa do zadnje minute je bilo jasno šta nas čeka, i sve je išlo na mlin Moldavaca'' - piše danas San.
O igri je suvišno govoriti. O posjeti na stadionu Koševu, teško.
Ne znam da li me više boli poraz ili 30.000 praznih stolica na Koševu. Nisam nikada vjerovao da ću na Koševu dočekati takvu sliku.
Dominković tvrdi da će neko za sramotu na Koševu, morati položiti račune.
Ružno. Cijeli tok meča morao sam gledati jad i čemer na terenu, i uz to slušati najgnusnije uvrede. Zašto??? Jesam li ja sastavljao tim? Govorim u svoje ime, ali i tvrdim u ime kolega Milana Jelića i Sulejmana Čolakovića, da nikad niko od nas nije sastavljao ekipu. Ako ijedan selektor kaže suprotno, ja odmah odlazim. Nikad. Nikad ni Munib Ušanović nije sastavljao ekipu. A o nama je stvorena slika kao o ratnim zločincima. Nećemo više tako!
Kako to mislite?
E pa lijepo. Neka gospoda selektor Fuad Muzurović i direktor Ahmed Pašalić podnesu izvještaj. Neka objasne ovu bruku. Muzurović je dobio sve, ama baš sve što je tražio. U pravilniku NS BiH nema trenara golaman A tima. Tražio je, popustili smo, doveo je Edina Prljaču. Dobio je odriješene ruke da putuje, na račun Saveza, da bira u ekipu koga on misli da treba. Predsjedništvo je bilo spremno prihvatiti povratak potpisnika, on je to ignorisao. Pašalić je direktor svih selekcija, pa tako i A selekcije. E pa neka izvole, nek' objasne.
Činjenica je da se publika ne može prevariti. Muzurović je imao čudne kriterije kod sastavljanja ekipe. Od igrače iz niđe veze liga pa do onih koji u klubovima ni na trbinama ne sjede, a kamo li igraju.
Sada, iz ove perspektive, možda bi bilo bolje da smo mi sastavljali ekipu. Pa bar da znam zašto me se vrijeđa i proziva. Očito da je nešto krivo napravljeno. Ali sačekat ćemo selektorov izvještaj.
Muzurović će Izvršnom odboru i Predsjedništvu vjerovatno morati pojasniti zašto nije pozvao Bajramovića, Papca, Hasagića, Spahića...
Predsjedništvo je bilo zato da se vrate pomenuti igrači. Jer, još uvijek mislim da niko od njih nije sastavljao to pismo kojeg, usput rečeno, nikad niko nije vidio. S obzirom na bruku protiv Moldavije, biće interesantno čuti njegovo objašnjenje zašto ih nije zvao. Ponavljam, niko mu nije branio da ih zove.
Ugovor koji je Savez dao Muzuroviću, možda je i ključ svega. Bez imperativa uspjeha u tekućim kvalifikacija, te sastavljanje ekipe za naredne kvalifkacije. Muzurović je to shavtio izgleda bukvalno, i u reprezentaciju počeo zvati i Kurtu i Murtu.
Selektor je dobio ugovor "godina plus dvije". Dakle, nigdje nije pisalo da se možemo braukati do kraja ovih kvalifikacija. Otprilike, to je izgledalo ovako: Pobjediti koga trebamo pobjediti, pokušati napraviti iznenađenje protiv jakih, a ako se ne uspije, niko mu neće uzeti za zlo. Bitno je bilo stvoriti jak i prespektivan tim za iduće kvalifkacije. Tek po završetku ovog ciklusa trebalo se razgovarati o nastavku saradnje - kazao je na kraju Iljo Dominković, dopredsjednik NS BiH.
Bilićev primjer
Prije prijateljskog meča sa Hrvatskom na Koševu, selektor Slaven Bilić, izjavio je da je Miki Rapaić odličan igrač, ali da će poziv za Hrvatsku reprezentaciju dobiti kada nađe klub i počne igrati. Je li Savez mogao Muzuroviću staviti u ugovor da može zvati samo igrače koji igraju u svojim klubovima, i koji imaju klub? Jer, očito samo tako bi se spriječilo Muzurovića da nam u dresu sa državnim grbom oblači većina igrača koja sjedni na klupi u svojim klubovima.
Kažem, nismo se nikada selektoru miješali u posao. I ponavljam, sada mi je žao što nismo. Bar meni.
Zašto je potrošeno pola miliona
Aktuelni stručni štab bh. reprezentacije potrošio je za nepunu godinu dana preko 500. 000 maraka. Samo deset selektorovih plaća iznosi 100.000 KM. Predsjedništvo je i po pitanju premija, a na Muzurovićevu molbu, ipak odlučilo dati premije za pobjede protiv Norveške, Turske i Malte. Otprilike oko 300.000 KM.
Troškovi putovanja selektora, zajedno sa dnevnicama, po raznim turnirima dijaspore, treninzima i čemu sve ne, te skauti i saradnici koje slao na slične egzbicije koštali su preko 100.000 KM. Cifra je vjerovatno i veća ako se dodaju troškovi dolaska petorice igrača koji su svaki meč sjedili na tribinama.
On je jedini iz Saveza koji je stupio u kontakt sa potpisnicima pisma da proba naci neki kompromis, nije ih blatio po medijima za raziku od sadasnjeg selektora, pokazao je da ima takta bez obzira sto je bas on prozivan u tom famoznom pismu. Netipicno za balkanca.
Vjerovatno ce se mnogi dohvatiti onog slucaja u vezi Iljinog odlaska na utakmicu Hrvatske u dresu sa kockicama, meni je to manje bitno, dok god on pokusava uciniti nesto dobro za bh fudbal, za sta je i placen. Na kraju krajeva nikakav problem ako ima simpatije za obje reprezentacije i obje osjeca svojima (ne kazem da je tako ali nigdje nije ni izjavio suprotno)
Da ne ispadne da sad Ilju ukivam u zvijezde, i on ima oraha u dzepu pogotovo kad je u pitanju njegov brat sudija i status Orasja u PL ali s obzirom na konkurenciju Iljo je zlatan.
Dominikovic: Muzurovic i Pasalic moraju objasniti ovu bruku
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
el flaco
#1 Dominikovic: Muzurovic i Pasalic moraju objasniti ovu bruku
- uvjek dobar gost
..... njima treba suditi narodni sud......LSD wrote:Rece Dominkovic koji je od para NSBiH otisao u njemacku i u dresu sa šahovnicom navijao za "svoje".I što je najgore u svemu,sve je tacno sto kaze.Ovo je zlocinacka banda koju treba na vjesala ili pod giljotinu.
-
Crvena Tifoza
#4 Re: Dominikovic: Muzurovic i Pasalic moraju objasniti ovu br
Jakog izvora.el flaco wrote:
- Zašto nisu pozvani potpisnici?
Muzurović i Pašalić moraju objasniti ovu bruku
- piše danas San.
- albus
Ja sam prije jedno dvije sedmice citao da je Ivica Grlic (jedan od navodnih potpisnika famoznog pisma) odbio poziv za utakmice protiv Madjarske i Moldavije. Ponavljam, ODBIO, znaci da je bio pozvan. Pokusat cu naci clanak na netu.
Od Muzurovica, koji bi trebao biti taj sto salje pozive, nismo culi ni rijeci o ovome. Ili je to meni promaklo? Jer on, kad nije zauzet ponavljanjem svojih mantri tipa 'igramo bez imperativa', 'stvaramo tim za naredne kvalifikacije', 'treca jakosna skupina' i slicnih ispodprosjecnih gluposti, nikad ne ulazi bas puno u razloge igranja ili neigranja pojedinih igraca. Osim ako ga neko pita za to, pri cemu doticni napusti konferenciju za stampu..
Od Muzurovica, koji bi trebao biti taj sto salje pozive, nismo culi ni rijeci o ovome. Ili je to meni promaklo? Jer on, kad nije zauzet ponavljanjem svojih mantri tipa 'igramo bez imperativa', 'stvaramo tim za naredne kvalifikacije', 'treca jakosna skupina' i slicnih ispodprosjecnih gluposti, nikad ne ulazi bas puno u razloge igranja ili neigranja pojedinih igraca. Osim ako ga neko pita za to, pri cemu doticni napusti konferenciju za stampu..
- albus
Evo clanka na njemackom http://www.1asport.de/sport/fussball/Gr ... 3931N.html
Mozda malo pouzdaniji izvor nego SAN...
Mozda malo pouzdaniji izvor nego SAN...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
E sad ce se malo prepucavati. Pokazivati prstom jedni u druge dok se raja ne zbuni ko je kriv. Zna se dobro kome je upuceno pismo potpisnika I sta se zahtijevalo a to je uklanjanje 3 jahaca apokalipse BH fudbala zajedno sa Pasalicem. Koga je Muzur mogao dobiti na timu ako ovi uslovi nisu ispunjeni iako mu zamjeram sto nije pokazao vise interesovanja za ovaj problem.
Ono sto je boki napisao o odstranjivanju Pasalica na temi koja je iz nekog razloga zakljucana (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41831) je zapravo najrealniji kompromis koji bi mogao da uvede malo reda u savez I koji bi eventualno pokazao dobru volju prema potpisnicima. Ako do toga dodje mozda ima sanse da se pojedini ako ne I svi vrate u repku.
Ono sto je boki napisao o odstranjivanju Pasalica na temi koja je iz nekog razloga zakljucana (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41831) je zapravo najrealniji kompromis koji bi mogao da uvede malo reda u savez I koji bi eventualno pokazao dobru volju prema potpisnicima. Ako do toga dodje mozda ima sanse da se pojedini ako ne I svi vrate u repku.
- Mahalac
Po meni su ovdje stvari jasne, opet igranka, mojne samo mene a povaliti cemo ako bas treba usketa, pasu i ovu trecu jakosnu budalu pod stare dane (i to sve u krajnjem slucaju)
Realno gledajuci upliv poltike u sve ovo i s obzirom da je svetu trojicu postavila politika te ih ona samo moze i skinuti mislim da je i ovaj gore razvoj dogadjaja prihvatljiv, barem za pocetak
...a i boki VIP ulaznica mi je suhveli.
Realno gledajuci upliv poltike u sve ovo i s obzirom da je svetu trojicu postavila politika te ih ona samo moze i skinuti mislim da je i ovaj gore razvoj dogadjaja prihvatljiv, barem za pocetak
...a i boki VIP ulaznica mi je suhveli.
Last edited by Mahalac on 14/09/2007 21:18, edited 1 time in total.
-
el flaco
Manje mi smeta to sto on ide na utakmice hrvatske reprezentacije nego sto bi mi smetalo da prodaje igrace preko bosanske...u svakom slucaju manja steta za nasu reprezentaciji.LSD wrote:Rece Dominkovic koji je od para NSBiH otisao u njemacku i u dresu sa šahovnicom navijao za "svoje".I što je najgore u svemu,sve je tacno sto kaze.Ovo je zlocinacka banda koju treba na vjesala ili pod giljotinu.
Svakako bih izmedju odlaska Pasalica ili Dominikovica izabrao ovog prvog za dobrobit bh fudbala.
Nego tema nije Dominikovic vec ono o cemu je on govorio u ovom clanku....cija je odgovornost ovu posljednje brukanje reprezentacije i kako naci izlaz iz ovog corsokaka (realan, a ne po onoj sta se babi snilo)
Bar sto se igraca tice ovo bi bilo dovoljno, oni su svjesni da su se preletili i trazili nemoguce kad su zahtijevali odlazak komletnog rukovodstva. Njihov zahtjev se sada svodi samo na Pasalica. Beslija je otvoreno rekao u svom ljetosnjem intervju za Hajat, da je njihov najveci problem direktor svih reprezentativnih selekcija.
Pitanje je sta ce imati vecu tezinu kod IO i Predsjednistva, ljubav prema Pasalicu ili kazne koje placaju UEFA-i, uvrede koje trpe, bojkot igraca i prazni stadioni...
-
LSD
Imas pravo-slazem se!! Samo bih dodao da za dobrobit naseg fudbala treba odlazak kompletne garniture trenutnog NS, a tu se ukljucuje i Dominkovic definitivno.Manje mi smeta to sto on ide na utakmice hrvatske reprezentacije nego sto bi mi smetalo da prodaje igrace preko bosanske...u svakom slucaju manja steta za nasu reprezentaciji.
Svakako bih izmedju odlaska Pasalica ili Dominikovica izabrao ovog prvog za dobrobit bh fudbala.
Nego tema nije Dominikovic vec ono o cemu je on govorio u ovom clanku....cija je odgovornost ovu posljednje brukanje reprezentacije i kako naci izlaz iz ovog corsokaka (realan, a ne po onoj sta se babi snilo)
- alphonse kauders
Upravo to, po istrazivanjima der Spiegel-a fudbal je trenutno po jačini 7. industrija u svijetu. Kod nas je i ta industrija nerazvijena;)el flaco wrote:Kao sto Bajramovic rece, za reprezentaciju BiH nikad, ni u jednom momentu, nisu igrali najbolji. Da ne pricam o selektorima koji su se poducavali kroz reprezentaciju.
Zalosno je to jer fudbal je danas puno vise od pukog sporta
-
Area_51
Dobro ste raja ovo sve rekli. Pridruzujem se mislima da je Pasalic problem broj jedan, da je evidentan problem troclano predsjednistvo izabrano politicki a ne sportskim sistemom, kao i da sveukupna atmosfera oko naseg drzavnog tima nije dobra. Ono sto meni, barem u mojoj glavi, ostaje neodgovoreno jeste kako da se nesto promijeni nabolje.
Probala raja okupljanjem ispred saveza, ne ide.
Probali najbolji igraci strajkom, ne ide.
Probali navijaci stalnim natpisima i bakljadama, radi kazni Savezu, ne ide.
Jednostavno nisam pametan. Ako ima neko bilo kakav prijedlog, pridruzujem se makar sve ovo morali ponovit.
Da nas neka Moldavija preslusa na Kosevu, sto je previse, previse.
Probala raja okupljanjem ispred saveza, ne ide.
Jednostavno nisam pametan. Ako ima neko bilo kakav prijedlog, pridruzujem se makar sve ovo morali ponovit.
Da nas neka Moldavija preslusa na Kosevu, sto je previse, previse.
- cyprus
Pa ja se već nešto manje od godinu dana čudim da je neko mogo pomislit da će ovo ić.Area_51 wrote:Probala raja okupljanjem ispred saveza, ne ide.
- Bosanac in Lederhosen
Fudbalska oligarhija
Almedin Šišić 14.09.2007 20:20
Na prste jedne ruke i još pokoji druge mogu se nabrojati države na svih pet kontinenata u kojima su određene društvene "elite" i oligarhije zabetonirale svoje pozicije u vlasti s kojih se mogu otjerati samo klasičnim pučem ili snagom sile, bila ta vlast izvršna, zakonodavna, pravosudna ili sportsko-društvena. Bosna i Hercegovina ima "čast" zauzeti mjesto jednog prsta i stati uz bok Kubi, Bjelorusiji, Kazahstanu i pokojoj egzotičnoj afričkoj državi. A barjak slave pronose čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Priča o kriminalu u N/FS BiH davno je prevazišla običnu priču o sportu i sportskom (ne)uspjehu naših reprezentativnih selekcija. Ovo je priča o ljudima koji su već godinu i nešto, koliko traje istraga, interesantni i Tužilaštvu BiH i policijskim servisima naše krovne pravosudne institucije.
Posljednji poraz od reprezentacije Moldavije, koji apsolutno nije bitan na sportskom planu, koliko je pokazao u kakvom je jednom stanju ozračje u i oko reprezentacije (prazne tribine, ogorčena javnost, drugorazredni reprezentativci i bahata nezainteresiranost čelnika Saveza), vratio nas je u realnost i postavio stvari na svoje mjesto. Jer, riba smrdi od glave.
Kriminalni vrh N/FS BiH, na čelu sa direktorom svih reprezentacija Ahmetom Pašalićem (izmišljenom funkcijom koja ne postoji bilo gdje drugdje u svijetu)
, generalnim sekretarom Munibom Ušanovićem, sekretarom finansija Miodragom Kurešom i ostalom korumpiranom bratijom, za deceniju koliko vlada uništio je sve što je dotakao. "Princip je isti, sve su ostalo nijanse", rekao bi Balašević, čiji stihovi svoje utjelovljenje mogu pronaći upravo u postavci funkcioniranja N/FS BiH. Pašalić je mijenjao selektore, stotine i stotine igrača, ali rezultata nikada nije bilo. Razlog je jednostavan. "Upala mu kašika u med", kao predratnom drugorazrednom novinaru. Jer koga briga za ugled države i sportski uspjeh kada je moguće decenijama vladati, krkati po restoranima od para Saveza i puniti džepove raznim valutama. I za sve to nikome ne odgovarati.
Pašalić i bratija pokupovali su mnogo toga. Drugorazredne "reprezentativce", sportske novinare, članove Izvršnog odbora, ugostitelje i administrativne štetočine. Više od decenije traje diktatura sportske javnosti. Više od decenije Pašalić i kriminalna bratija vedre i oblače u Savezu. Više od decenije niti jedan jedini put nije selektirana najbolja jedanaestorka iz jednostavnog razloga što svaki ciklus izmisle nove kloceve (trećerazredne igrače) koje prodaju kroz nastupe za reprezentaciju. Istovremeno, za sve to vrijeme, velikanima bh. fudbala: Ivici Osimu, Dušanu Bajeviću, Vahidu Halilhodžiću, Aleksandru Ristiću, Safetu Sušiću, Mehmedu Baždareviću ne daju ni da prismrde Savezu. Razlog je isti kao prethodno navedeni.
Većina bh. sportskih novinara, čast časnim izuzecima, pak su priča za sebe. On i Ušanović mnoge su kupili za tanjur čorbe i nekoliko pića, a kada su apetiti prevazišli novinarska ushićenja zbog druženja s guzonjama u sarajevskim i inim kafančugama, pojedincima je pokoji put "regulisano" s gostovanjem reprezentacije. Sve to, dakako, iz kase Saveza.
I opet smo počeli čitati i gledati novinske "izvještaje" o tome kako nam je ponovo sreća okrenula leđa, kako nas sudija mrzi jer smo mala i nevažna država, ili kako bi sve bilo drugačije "da nekolicina antidržavnih novinara" ne podriva atmosferu u reprezentaciji (bože me oprosti!) i ne radi protiv Saveza i države!
Stoga, gospodo, možete koliko hoćete, ali ne možete dokle hoćete! Možete hajcati policiju da batina bh. navijače, "Fanatikose" i ostale kojima su reprezentacija i država svetinja, za razliku od vas. Možete preko korumpiranih novinara poručivati vrhunskim bh. igračima (Zlatanu Bajramoviću, Elviru Boliću, Sergeju Barbarezu, Saši Papcu, Mirsadu Bešliji, Emiru Spahiću, Kenanu Hasagiću, Ivici Grliću... ), kojima se gadite i neće više da vas gledaju, da su "izdajnici" i da ne trebaju ovoj državi. Možete i nastaviti hapati pare.
Ali vaše vrijeme ističe. Tužilaštvo BiH privodi kraju istragu koja je došavši do pola već pokazala da ste samo od početka 2001. do kraja 2004. godine pronevjerili oko 400.000 KM, a državi niste platili oko 600.000 KM poreza na plate!
Lijepo će Vas onda biti vidjeti, Pašaliću, kako se znojite pred kamerama. I Vas, Ušanoviću, dok nervozno pušite cigaretu i odgovarate na pitanja tužilaca gdje su nestali milioni.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 99&meni=36
Dokle vise ?
Almedin Šišić 14.09.2007 20:20
Na prste jedne ruke i još pokoji druge mogu se nabrojati države na svih pet kontinenata u kojima su određene društvene "elite" i oligarhije zabetonirale svoje pozicije u vlasti s kojih se mogu otjerati samo klasičnim pučem ili snagom sile, bila ta vlast izvršna, zakonodavna, pravosudna ili sportsko-društvena. Bosna i Hercegovina ima "čast" zauzeti mjesto jednog prsta i stati uz bok Kubi, Bjelorusiji, Kazahstanu i pokojoj egzotičnoj afričkoj državi. A barjak slave pronose čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Priča o kriminalu u N/FS BiH davno je prevazišla običnu priču o sportu i sportskom (ne)uspjehu naših reprezentativnih selekcija. Ovo je priča o ljudima koji su već godinu i nešto, koliko traje istraga, interesantni i Tužilaštvu BiH i policijskim servisima naše krovne pravosudne institucije.
Posljednji poraz od reprezentacije Moldavije, koji apsolutno nije bitan na sportskom planu, koliko je pokazao u kakvom je jednom stanju ozračje u i oko reprezentacije (prazne tribine, ogorčena javnost, drugorazredni reprezentativci i bahata nezainteresiranost čelnika Saveza), vratio nas je u realnost i postavio stvari na svoje mjesto. Jer, riba smrdi od glave.
Kriminalni vrh N/FS BiH, na čelu sa direktorom svih reprezentacija Ahmetom Pašalićem (izmišljenom funkcijom koja ne postoji bilo gdje drugdje u svijetu)
Pašalić i bratija pokupovali su mnogo toga. Drugorazredne "reprezentativce", sportske novinare, članove Izvršnog odbora, ugostitelje i administrativne štetočine. Više od decenije traje diktatura sportske javnosti. Više od decenije Pašalić i kriminalna bratija vedre i oblače u Savezu. Više od decenije niti jedan jedini put nije selektirana najbolja jedanaestorka iz jednostavnog razloga što svaki ciklus izmisle nove kloceve (trećerazredne igrače) koje prodaju kroz nastupe za reprezentaciju. Istovremeno, za sve to vrijeme, velikanima bh. fudbala: Ivici Osimu, Dušanu Bajeviću, Vahidu Halilhodžiću, Aleksandru Ristiću, Safetu Sušiću, Mehmedu Baždareviću ne daju ni da prismrde Savezu. Razlog je isti kao prethodno navedeni.
Većina bh. sportskih novinara, čast časnim izuzecima, pak su priča za sebe. On i Ušanović mnoge su kupili za tanjur čorbe i nekoliko pića, a kada su apetiti prevazišli novinarska ushićenja zbog druženja s guzonjama u sarajevskim i inim kafančugama, pojedincima je pokoji put "regulisano" s gostovanjem reprezentacije. Sve to, dakako, iz kase Saveza.
I opet smo počeli čitati i gledati novinske "izvještaje" o tome kako nam je ponovo sreća okrenula leđa, kako nas sudija mrzi jer smo mala i nevažna država, ili kako bi sve bilo drugačije "da nekolicina antidržavnih novinara" ne podriva atmosferu u reprezentaciji (bože me oprosti!) i ne radi protiv Saveza i države!
Stoga, gospodo, možete koliko hoćete, ali ne možete dokle hoćete! Možete hajcati policiju da batina bh. navijače, "Fanatikose" i ostale kojima su reprezentacija i država svetinja, za razliku od vas. Možete preko korumpiranih novinara poručivati vrhunskim bh. igračima (Zlatanu Bajramoviću, Elviru Boliću, Sergeju Barbarezu, Saši Papcu, Mirsadu Bešliji, Emiru Spahiću, Kenanu Hasagiću, Ivici Grliću... ), kojima se gadite i neće više da vas gledaju, da su "izdajnici" i da ne trebaju ovoj državi. Možete i nastaviti hapati pare.
Ali vaše vrijeme ističe. Tužilaštvo BiH privodi kraju istragu koja je došavši do pola već pokazala da ste samo od početka 2001. do kraja 2004. godine pronevjerili oko 400.000 KM, a državi niste platili oko 600.000 KM poreza na plate!
Lijepo će Vas onda biti vidjeti, Pašaliću, kako se znojite pred kamerama. I Vas, Ušanoviću, dok nervozno pušite cigaretu i odgovarate na pitanja tužilaca gdje su nestali milioni.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 99&meni=36
Dokle vise ?
-
el flaco
Meni je zanimljivo kako Sisicu prolaze ovakvi clanci, s obzirom na poziciju Milana Jelica u FSBiH a znamo da su Nezavisne vrlo bliske SNSD-u. Doduse on nigdje direktno ne spominje Jelica ali ipak...Stoga, gospodo, možete koliko hoćete, ali ne možete dokle hoćete! Možete hajcati policiju da batina bh. navijače, "Fanatikose" i ostale kojima su reprezentacija i država svetinja, za razliku od vas. Možete preko korumpiranih novinara poručivati vrhunskim bh. igračima (Zlatanu Bajramoviću, Elviru Boliću, Sergeju Barbarezu, Saši Papcu, Mirsadu Bešliji, Emiru Spahiću, Kenanu Hasagiću, Ivici Grliću... ), kojima se gadite i neće više da vas gledaju, da su "izdajnici" i da ne trebaju ovoj državi. Možete i nastaviti hapati pare.
Ali vaše vrijeme ističe.
Ono sto se moze procitati izmedju redova i sto se zna iz mahalskih je npr. da Dominikovic ne mirise Pasalica, dok brani Usanovica, u isto vrijeme prica se da su Jelic i Pasalic zajedno spremali igranku Usanovicu i namjeravali ga nogirati iz Saveza. Sto se igraca tice oni opet najpohvalnije pricaju o Usanovicu. Miodrag Kures je takodje interesantan lik, njega i Pasalica je Bolic prozivao vezano za torbu dolara koju su primili kad se igrala prijateljska utakmica sa Iranom. Bolic i Salihamidzic su tada slucajno usli u sobu kad su ovi brojali lovu. Usput da napomenem da je bas na toj utakmici Salihamidzic napravio namjeran faul, zamjenjen je od Sliskovica na poluvremenu. Salih je bio vidno nervozan u toku cijele utakmice (tacnije poluvremena koje je odigrao). Utakmica se igrala van FIFA-inog termina, sto je takodje vazno spomenuti.
Sto se ove istrage tice, ako ista bude od toga, mislim da ce se kola slomiti na Usanovicu i eventualno ovom Kuresu, koji je takodje zaduzen za finansije. Ono sto je Pasalic uzimao, vjerovatno je uzimao na crno i ispod stola. Bar je rekao da on sa tom istragom nema nista i da je sve naloge potpisivao Usanovic.
-
Area_51
Mislim da nije Pasalic nista probavao sa Jelicem. Sjetite se, a ne mogu da pronadjem na netu, ako neko moze bilo bi dobro, da je Jelic svojevremeno najavio potpuno novu admnistraciju, te da ne racuna ni na Usanovica, Pasalica, Kuresa i kako ocekuje neke Konkurse da ce raspisati. Onda idu zajedno Usanovic i Pasalic, mislim u Teslic na sastanak s njim, poslije cega sve se nesto suti. Ni rijeci o novoj administarciji, niti bilo sta slicno. Dodje cak i sjednica na kojoj se produzavao mandat Usanovicu, koji je ipak sef Pasalicu i on ga direktno postavlja, kad ono odluka o reizboru doticnog jednoglasna.
Ko ce znati sta se tu sve kuha, ko s kim igra, zasto, koja je lova u igri. Ako bi ovo sto pise novinar Sisic, proslo na Sudu, neko bio osudjen, bio bi to prvoklasan dogadjaj i poruka svim duznosnici u sportu, posebno ovom najpopularnijem, da nema vise mutljavine. Samo iskreno kazem, nemam nikakvo povjerenje u Sudstvo, ama bas nikakvo.
Ko ce znati sta se tu sve kuha, ko s kim igra, zasto, koja je lova u igri. Ako bi ovo sto pise novinar Sisic, proslo na Sudu, neko bio osudjen, bio bi to prvoklasan dogadjaj i poruka svim duznosnici u sportu, posebno ovom najpopularnijem, da nema vise mutljavine. Samo iskreno kazem, nemam nikakvo povjerenje u Sudstvo, ama bas nikakvo.
-
callmethebreeeze
ma ovi nemaju ni trun obraza, pa da u njima ima i sekunde postenja dali bi davno otkaze; dovoljno je sto se vodi istraga saveza, a da ne pominjemo cinjenicu da za vladivine ove bratije nista nasa repka nije uspjela uraditi.
kako stvari sad stoje ne bi me cudilo da nastave vladati savezom i iz zatvora.
kako stvari sad stoje ne bi me cudilo da nastave vladati savezom i iz zatvora.
-
Majstorinho
Za mene su Pasalic i Dominkovic ista govna...
-
dek
Komentirao sam tekst sa portala, znam da ti nisi napisao. peacebosmen wrote:Ne znam sta ovime kontas ali ako nisi primjetio da sam samo postirao tekst koji je objavljen na jednom portalu.dek wrote:Znači, ipak je nedostatak sreće u pitanju.bosmen wrote:Neki su jedva dočekali ona dva domaća poraza od Grčke i Mađarske u Zenici i reprezentaciju vratili na Koševo, na stadion gdje reprezentacija ama baš nema nikakve sreće.
Vrlo bezobrazno je s tvoje strane da vadis nesto iz konteksta i postiras kao da sam ja rekao.
Ohladi malo