Domene

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Vijetnamac13

#1 Domene

Post by Vijetnamac13 »

Zdravo,

Imam par nedoumica a nemam luksuz da pogrijesim.
Uskoro cu podici dvije web stranice a nisam do sada registrovao domenu nikada. Tacnije, jedna ta stranica vec postoji i ja sam je preuredio malo graficki jer sadrzaj ostaje isti, samo se naziv organizacije mijenja.

Drugu stranicu sam otpocetka izgradio, to je nesto novo i sve je spremno osim domene jer je za sada postavljena na poddomenu hosting paketa.

Pitanje je sljedece, kako sam upratio da postoje parked i addon domene mene zanima koje da koristim za koju od ovih stranica? Kako cu za prvu vjerovatno morati raditi redirecting, ne zelim zajebati s tudjim novcem. :D

Neko fino objasnjenje za pocetnika u registracijama domena?
Indigont

#2 Re: Domene

Post by Indigont »

Parked domene su jednostavno domene koje ljudi registriraju i ne stave nista na njih (ili nekad samo oglase). Cilj je najcesce da ih prodaju nekome drugom skuplje.

Addon domene su kada hoces na jednom hostingu da imas vise domena.

Domena je domena. Nisu addon i parked nikakve drugacije domene od ostalih, to je samo nacin upotrebe.

Odi na godaddy i kupi sebi domenu koja ti treba. Ako ces raditi 2 sajta na istom hostingu onda drugu dodas u cpanelu kao addon domenu. Malo guglaj kako se to sve radi jer ocito nisi dobro informisan o tome.
tagomago

#3 Re: Domene

Post by tagomago »

dobri ljudi! hosting, 1G, ne više za ove institucionalne potrebe, .ba domena, preporuke, godišnje cijene, kako, šta, koji paket je isplativ, ostalo znam, hvala :)
Post Reply