domaci servis ala digg.com?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Frule

#1 domaci servis ala digg.com?

Post by Frule »

Pozdrav,

zanima me sta generalno mislite o sljedecoj ideji:

domaci servis u stilu u posljednje vrijeme vrlo popularnih digg.com ili reddit.com servisa, koji ne bi bio cisto bh. nego ex-yu karaktera. Znaci, korisnici imaju mogucnost da postavljaju linkove (sa naslovom i opisom) sadrzaja koji su im se svidjeli, a onda community odlucuje o tome koji su sadrzaji najpopularniji.

Stvar funkcionise vrlo jednostavno - ako vam se sadrzaj dopao, kliknete mali plus pored naslova, a ako smatrate da je lose, onda mali minus na suprotnoj strani. Oni sadrzaji sa najvise pluseva u nekoj vremenskom limitu (recimo, posljednjih par sati) su najpopularniji i prikazuju se na naslovnici.

Naravno, neka vrsta filtera prema zemljama (ali i mogucnost pregleda svih sadrzaja) bi postojala, kao i mogucnost "lijepljena" tagova na postavljene sadrzaje. Eventualno komentarisanje takodje, iako mislim da bi to imalo samo kontra efekat nacionalistickih i inih prepucavanja.

Generalno, mislim da na balkanskom webu hronicno nedostaje kvalitetan content syndication. Nesto sto Sarajevo-X i Index.hr pokusavaju sa svojim media servisima, ali slabo uspijevaju. Ovaj servis bi bio jedan pristup problemu.

Dakle, zamolio bih komentare. I kritike. Da li biste koristiti / posjecivali jedan takav sajt?
Post Reply