hvala na odgovoru, sad mi je lakseMickeyPierce wrote:imas plantazu banana u srednjem .. ako si isao za tuzlu morao si vidjeti pored ceste ... mango trazi malo toplije krajeve pa ga nabavljaju iz capljine. bio uzgoj 100%
Domace voce i povrce
- A_R
#26 Re: Domace voce i povrce
- wewa
#27 Re: Domace voce i povrce
Odlicnih namirnica ima u prodavnici Spajz u ulici Koševo i u Kuci zdrave hrane u Branilaca Sarajeva, toplo preporučujem.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#28 Re: Domace voce i povrce
Samo nastojte izbjeći ovo! Red je da upozorim

- holowey
#29 Re: Domace voce i povrce
SA OVIM OTROVOM SE TRETIRA SVE STO SE SKLADISTI (AGRUMI, BANANE, ITD) I NI SLUCAJNO KORU NE KONZUMIRATI!Romeo 80 wrote:Samo nastojte izbjeći ovo! Red je da upozorim![]()
NAZALOST NI PIJACA NIJE IMUNA NA NABAVKU I PRODAJU OVAKO TRETIRANIH PROIZVODA
- graue_maus
#30 Re: Domace voce i povrce

- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#31 Re: Domace voce i povrce
Ideja nije njihova. Postoji skoro 40+ godina. U USA se zove Community Supported Agriculture. U tvom pitanju je ključna riječ "provjereno", odnosno certificirano.Takvih proizvođača u BiH je malo.Comrad wrote:Ako vec zelis da 'podjonis' ovu njihovu ideju, onda radi samo sa vocem. Jer oni rade povrce i vec su uvezani veoma dobro, tako da ces tesko ih sustici, jer ti bas kreces ispocetka. Oni su koliko sam shvatio iz fojnice i tamo su se uvezali sa domacim privrednicima.mahir985 wrote:Pozdrav forumasi,
Zanima me gdje bi mogao da kupujem 100% domace voce i povrce u Sarajevu i okolini. Znaci da provjereno nije prskano i gdje bi mogao uzimati konstantno.
Ti ako si u gradu i zivis ovdje, morat ces put pod noge i traziti dobavljace. Ako budes kupovao od preprodavaca sa pijace, nema te nigdje. Mislim da bi za neku zaradu morao raditi direktno sa proizvodjacem.
E sad opet pitanje je kakvog voca mi imamo i ima li uopste dovoljno ljudi koji se tim bave u vecim kolicinama u i oko Sarajeva.
Veliko je pitanje: je su li "krompir" i njegovi dobavljači certificirani ili se radi o malo modernijem i informatički pismenijem nakupcu?
- chengaba
#32 Re: Domace voce i povrce
Nadam se da je jasno da je ovo zajebancija...A_R wrote:hvala na odgovoru, sad mi je lakseMickeyPierce wrote:imas plantazu banana u srednjem .. ako si isao za tuzlu morao si vidjeti pored ceste ... mango trazi malo toplije krajeve pa ga nabavljaju iz capljine. bio uzgoj 100%
- A_R
#33 Re: Domace voce i povrce
Bezbeli.chengaba wrote:Nadam se da je jasno da je ovo zajebancija...A_R wrote:hvala na odgovoru, sad mi je lakseMickeyPierce wrote:imas plantazu banana u srednjem .. ako si isao za tuzlu morao si vidjeti pored ceste ... mango trazi malo toplije krajeve pa ga nabavljaju iz capljine. bio uzgoj 100%![]()
![]()