E, 'vako...
Gledam ove svoje diskove, što meke i što tvrde, i sve mi nekakva tuga i žalost preovladava. Blues, sevdah, rock-balade, ovo-ono... Tako i u autu, nekidan se vozio do Sarajeva i vrtio mi se Joe Cocker, hem otužno hem se put otegne... Htio sam pred 1. maj spržiti sebi par diskova za vožnju sa pjesmama koje podižu raspoloženje i uz koje se može naglas pjevati i to da su domaće i nešto se ne mogu sjetiti puno takvih pjesama ovako na prvu. Mislim da bi bila dobra i zabavna tema da malo nabacamo takvih stvari jedni drugima, da se podsjetimo nekih zaboravljenih melodija i da ja sebi na kraju napravim nekoliko dobrih kompilacija. A ne brani niko i vama da to učinite za sebe.
Znači kao postavljač teme uzimam sebi za pravo da odredim parametre:
1. Stvari moraju biti DOMAĆE. Ko ne poštuje ovo pravilo i postavi neku stranjsku stvar automatski sam sebe proglašava papkom i kontrašem bez potrebe.
1a. Pod "domaće" se podrazumijeva stvar na nekom od južnoslavenskih jezika.
1b. Ako si baš seljak postavljaj i bugarske stvari, ko da ja ne znam da je i bugarski južnoslavenski jezik...
2. Žanr nije bitan, dok god to nije turbo-folk. Ko predloži šta od turbo-folka nek ga pušta materi svojoj.
3. Da ne bude nejasnoća oko prethodne stavke, narodnjaci nisu isključeni.
4. Stvar treba biti umjereno živog, živog ili izrazito živog ritma koji automatski pokreće guzicu u pravcu lijevo-desno.
4a. Da, mogu i stvari koje pokreću guzicu u pravcu naprijed-nazad
4b. Stvari Milića Vukašinovića se ne smatraju stvarima u smislu tačke 4a.
5. Poželjno je da su stvari "pjevljive". Ukoliko nisu nije problem, biće zanimljivo arlaukati uz njih...
Jedva čekam da čujem prijedloge!!!
Haj'moooooooooo!!!