Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Moderator: anex
-
Android Knego
#1 Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Zanima me postoje li neke domaće platforme (servisi) preko kojih bi pravna lica mogla prodavati svoju robu uz plaćanje provizije. Koliko znam u Hrvatskoj tako nešto nudi ekupi.hr i vjerovatno toga ima još. Postoje li kod nas u BiH takvi sajtovi?
-
high_volume
#2 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
https://www.ekupi.ba/Opci-uslovi-poslovanja-314754.aspxAndroid Knego wrote:Zanima me postoje li neke domaće platforme (servisi) preko kojih bi pravna lica mogla prodavati svoju robu uz plaćanje provizije. Koliko znam u Hrvatskoj tako nešto nudi ekupi.hr i vjerovatno toga ima još. Postoje li kod nas u BiH takvi sajtovi?
-
Android Knego
#3 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Na ekupi.hr u meniju (na dnu stranice) postoji i stavka "Zaradite s nama", a na ovoj našoj nema, pa sam pretpostavio da na .ba nije predviđena ta mogućnost saradnje sa portalom.high_volume wrote: https://www.ekupi.ba/Opci-uslovi-poslovanja-314754.aspx
Zato sam i pitao zna li neko za nešto slično...
- ExNihilo
#4 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Znači, tražiš domaće referral programe.
Moraš postaviti ispravno pitanje, da bi dobio odgovor.
-
Android Knego
#5 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Pokušao sam objasniti kako znam i umijem.ExNihilo wrote:Znači, tražiš domaće referral programe.
Uz napomenu da ne bih imao svoj sajt za online prodaju...
-
Android Knego
#6 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Već sam odgovorio na ovo, ali sam za svaki slučaj provjerio telefonski. Preko ekupi.hr se može prodavati, ali preko ekupi.hr ne može.high_volume wrote: https://www.ekupi.ba/Opci-uslovi-poslovanja-314754.aspx
- seoBIH
#7 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Nađeš neku radnju koja objavljuje oglase na pik.ba i ponudiš im da budu posrednik. Ne vidim zašto to ne bi uradili.
-
Android Knego
#8 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Možda bi se i moglo naći ali mene zanima neko ko ima već uhodan takav biznis model i ko je predvidio takav oblik saradnje i posredovanja.seoBIH wrote:Nađeš neku radnju koja objavljuje oglase na pik.ba i ponudiš im da budu posrednik. Ne vidim zašto to ne bi uradili.
- seoBIH
#9 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Ponuda i potražnja. Kada iste nema, nema ni usluge.
-
Android Knego
#10 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Jesi siguran da tako nešto kod nas ne postoji?seoBIH wrote:Ponuda i potražnja. Kada iste nema, nema ni usluge.
- seoBIH
#11 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Online servis koji se bavi posredovanjem prodaje za pravna lica ne postoji, barem koliko sam ja upućen, a koristio sam skoro svaku online stranicu za prodaju u BIH.
Da ti dogovoris nesto privatno recimo sa ekupi, mediamarket, tehnostore, ili sličnom radnjom, pa da oni plasiraju kroz svoj stajt, sigurno da postoji. Za ostale varijante, ne vjerujem, odnosno iste nisam uočio.
Nisam baš siguran što ekupi ti ne odgovara? Nisam siguran zašto ni pik.ba ne odgovara? Otvoriš pravni profil i prodaji kao pravno lice.
Da ti dogovoris nesto privatno recimo sa ekupi, mediamarket, tehnostore, ili sličnom radnjom, pa da oni plasiraju kroz svoj stajt, sigurno da postoji. Za ostale varijante, ne vjerujem, odnosno iste nisam uočio.
Nisam baš siguran što ekupi ti ne odgovara? Nisam siguran zašto ni pik.ba ne odgovara? Otvoriš pravni profil i prodaji kao pravno lice.
-
Android Knego
#12 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Već sam napisao da ne postoji ta mogućnost (barem zvanično) na .ba, ima samo na .hrseoBIH wrote: Nisam baš siguran što ekupi ti ne odgovara?
A jesi ti koristio online prodaju kao kupac ili kao prodavac?
- seoBIH
#13 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
To što nešto ne piše na stranici ne mora značiti da ne postoji. Kontaktiraj ih mailom, ili pozivom za više informacija. Ukoliko je roba koju prodaješ atraktivna i procenat zarade dobar, neće te niko odbiti.
Sve osim pika sam koristio isključivo kao kupac, jer nisam imao robu za prodaju kao što je tvoja. Poznanik je preko jedne pik radnje prodao sadržaj radnje koju je zatvorio. Detalje ne znam, ali znam da je bio potpisan ugovor sa definisanim procentom, dok su oni bili zaduženi za objavu oglasa, prodaju i transport.
Sve osim pika sam koristio isključivo kao kupac, jer nisam imao robu za prodaju kao što je tvoja. Poznanik je preko jedne pik radnje prodao sadržaj radnje koju je zatvorio. Detalje ne znam, ali znam da je bio potpisan ugovor sa definisanim procentom, dok su oni bili zaduženi za objavu oglasa, prodaju i transport.
-
Android Knego
#14 Re: Domaće platforme za online prodaju (pravna lica)
Hvala za info. Uzeću u razmatranje bar kao B-plan.seoBIH wrote:To što nešto ne piše na stranici ne mora značiti da ne postoji. Kontaktiraj ih mailom, ili pozivom za više informacija. Ukoliko je roba koju prodaješ atraktivna i procenat zarade dobar, neće te niko odbiti.
Mada se nadam da će neko iznijeti i drugačija iskustva...