Dom penzionera Nedjarici
-
Frooshantey
#1 Dom penzionera Nedjarici
Zanima me da li znate za Dom penzionera na podrucju opstine Ilidza (Nedjarici), sta mislite o tom problemu, koga smatrate odgovornim za obnovu doma, te da li podrzavate akcioni plan za obnovu Doma penzionera?
Ocekujem odgovore i misljenja.. Hvala.
Ocekujem odgovore i misljenja.. Hvala.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Dom penzionera Nedjarici
Nije ono lokacija za penzionerskog doma, nikako.
Vlasnik je valjda pio/mio fond, pošto je to obavezni fond, Vlada FBiH nadležna, odgovorna, kriva,....Za sve penzionerske domove, od Hotela u Neumu do ovog koji je koristio samo Satišu Nambijaru,...(Prima dvije penzije sada,...indijsku i UN-ovu)....Dok nije shvatio da je na prvoj borbenoj liniji locirao komandno mjesto, štab.
Vlasnik je valjda pio/mio fond, pošto je to obavezni fond, Vlada FBiH nadležna, odgovorna, kriva,....Za sve penzionerske domove, od Hotela u Neumu do ovog koji je koristio samo Satišu Nambijaru,...(Prima dvije penzije sada,...indijsku i UN-ovu)....Dok nije shvatio da je na prvoj borbenoj liniji locirao komandno mjesto, štab.
- mayab
#3 Re: Dom penzionera Nedjarici
Ja smatram da se ovi iz vladajuce hunte ne mogu dogovoriti kome da od njih "prodaju" objekat i plac za, recimo, 1KM, pa onda ono "a gdje sam tu ja?" itd. itd.itd.
Ne mogu vjerovati da takav prostor, na tako dobrom mjestu, jos uvijek samo tako stoji, 15 godina od rata
Velike su to i mutne igre...
Ne mogu vjerovati da takav prostor, na tako dobrom mjestu, jos uvijek samo tako stoji, 15 godina od rata
Velike su to i mutne igre...
- Asana
#4 Re: Dom penzionera Nedjarici
Da li govorimo o "naselju strumfova", neobnovljenom, ili o Domu penzionera u Bosne srebrne?
Inace, ne vidim nikakav razlog da i Dom penzionera ne bude na dobroj lokaciji. Zasto bi pokretni penzioneri imali poteskoce da dodju do javnog prevoza, da odsetaju negdje u gradu, obidju nesto ...
Ja sam zato da se osteceni Dom penzionera obnovi - ako je tehnicki moguce - ali bez promjene namjene.
Inace, ne vidim nikakav razlog da i Dom penzionera ne bude na dobroj lokaciji. Zasto bi pokretni penzioneri imali poteskoce da dodju do javnog prevoza, da odsetaju negdje u gradu, obidju nesto ...
Ja sam zato da se osteceni Dom penzionera obnovi - ako je tehnicki moguce - ali bez promjene namjene.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Dom penzionera Nedjarici
Dom penzionera o kojem govorimo je u Ulici Džemala Bijedića, odmah do hotela Radon Plaza.Asana wrote:Da li govorimo o "naselju strumfova", neobnovljenom, ili o Domu penzionera u Bosne srebrne?
-
zonbirile
#6 Re: Dom penzionera Nedjarici
----------------------------------------------Asana wrote:Da li govorimo o "naselju strumfova", neobnovljenom, ili o Domu penzionera u Bosne srebrne?
i MIO/PIO je za to ,svaki dan jedan-dva manje,zgažen na semaforu.
- stochar
#7 Re: Dom penzionera Nedjarici
bas neki dan gledam, i kontam: gledaj ovih penzionera sta uradise od ovog' doma! da im covjek dom, a oni ga 'nako uniste, sruse zidove i iscrtaju grafite... 
- bpsang
#8 Re: Dom penzionera Nedjarici
ja mislim da ce tu TIBRA-PACIFIC iz Kiseljaka, napraviti zgodno naselje jer su ionako par metara od te nikad useljene zgrade Doma Penzionera.
Para vrti gdje burgija nece, to je svima poznato.
Mene intersuje sta misle sa onim Placem izmedju RTV-Doma i Forda ?
-
zonbirile
#9 Re: Dom penzionera Nedjarici
--------------------------stochar wrote:bas neki dan gledam, i kontam: gledaj ovih penzionera sta uradise od ovog' doma! da im covjek dom, a oni ga 'nako uniste, sruse zidove i iscrtaju grafite...
gadni su penzionerski party-sex ,droga,alkohol
- mayab
#10 Re: Dom penzionera Nedjarici
Znam da se govorilu da tu treba biti ruska ambasada, ne znam dokle je to doslo100_KA wrote:ja mislim da ce tu TIBRA-PACIFIC iz Kiseljaka, napraviti zgodno naselje jer su ionako par metara od te nikad useljene zgrade Doma Penzionera.
-
zonbirile
#11 Re: Dom penzionera Nedjarici
ruski rulet će odlučiti
-
sarajevsko_pivo
#12 Re: Dom penzionera Nedjarici
Neka BHTelecom kupio ovaj dom i neka tu napravi svoju poslovnu zgradu, bolje nego da kupi onaj objekat od Okija.
- alibaba_i_30_godina
#13 Re: Dom penzionera Nedjarici
Mislim da je ona lokacija vrlo dobra za penzionere. Imaju odmah tu glavni gradski prijevoz (tramvaj) a iza ima prostora da se napravi lijep park. Steta sto one zgrade stoje prazne i sto se ne renoviraju, ali neka su makar premjestili Rome koji su tu bili nastanjeni.
I da, ta zgrada ne pripada opcini Ilidza vec Novi grad.
I da, ta zgrada ne pripada opcini Ilidza vec Novi grad.
- bpsang
#14 Re: Dom penzionera Nedjarici
Koliko znam sve od Hotela Radon Plaza prema dole je Opština ilidza
- alibaba_i_30_godina
#15 Re: Dom penzionera Nedjarici
Bila je nedavno rasprava u vezi ovoga na forumu ali ne mogu sad tacno da se sjetim ... cini mi se da je granica malo nize, negdje oko mosta kod Wise, tako nekako ..100_KA wrote:Koliko znam sve od Hotela Radon Plaza prema dole je Opština ilidza
- holowey
#16 Re: Dom penzionera Nedjarici
granica je raskrsnica kod oslobodjenja...mene su drotovi na toj raskrsnici "upucali" laserom i prijava za prekoracenje brzine je dosla iz pu ilidza...NeyDan wrote:Bila je nedavno rasprava u vezi ovoga na forumu ali ne mogu sad tacno da se sjetim ... cini mi se da je granica malo nize, negdje oko mosta kod Wise, tako nekako ..100_KA wrote:Koliko znam sve od Hotela Radon Plaza prema dole je Opština ilidza