Dom mladih "Toše Proeski" Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

trinaesti

#1 Dom mladih "Toše Proeski" Sarajevo

Post by trinaesti »

nisam sarajlija. ali mislim da je Toše zaslužio da Dom mladih u Sarajevu ponese njegovo ime!

Irfan Subašić
neki

Post by neki »

Bas su prije 10ak dana pricali da bi ga trebalo nazvati po Davorinu Popovicu
Sta cemo sad...!?
tempora

Post by tempora »

Ipak je to dom mladih. :D :oops: A mi stari, nemamo pravo glasa. :shock:
Ovo vec prelazi u bolest.Odoh po sedative. :oops:
trinaesti

Post by trinaesti »

da. ali s obzirom na tragičnu smrt i činjenicu da je bio mlad čovjek bez ijedne jedine mrlje i da je njegova smrt dotakla toliko ljudi - mislim da bi ime "Toše Proeski" bilo sasvim ok!

da ne pominjem sad da je dao zaradu od cijelog jednog koncerta u skenderiji i prodaje dvd-a sa tog koncerta za taj isti Dom mladih.
ins

Post by ins »

Kakva glupost!
trinaesti

Post by trinaesti »

tempora ovo je samo prijedlog.
nista vise.
ne moras odmah docekat na nož!
ako i dalje misls da je bolest:
onda neka je. ja sam bolesnik.
konyan

Post by konyan »

Svaka cast Tosetu i ostalima, ali zasto Dom mladih ne bi ostao jednostavno Dom mladih. :D
tempora

Post by tempora »

trinaesti wrote:tempora ovo je samo prijedlog.
nista vise.
ne moras odmah docekat na nož!
ako i dalje misls da je bolest:
onda neka je. ja sam bolesnik.
Nisam ti rekla da si bolestan.Smatram ovu sveopstu histeriju bolescu.Kako je krenulo, jos ce se poceti prozivati drzavni neprijatelji. :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

tempora wrote:Ipak je to dom mladih. :D :oops: A mi stari, nemamo pravo glasa. :shock:
Ovo vec prelazi u bolest.Odoh po sedative. :oops:
a Zar nije logicnije ostaviti mu ime DOM MLADIH i onda njegovati ono sto su njegovali i Davorin, i Toshe, itd....

Ako je sav doprinos u preimenovanju - neka hvala...

Mene je tuga uhvatila nedavno u Domu kad ugledah po prvi put one kozne separee i sminka namjestaj....

Pa ja sam tamo isla na koncert Regine kad mi je bilo 12 godina, sestra isla na koncert Motorheada...

BUM CILE BUM MA GRICNI ME ZA UVCE TU GRM OVDJE ZBUN...
*mima*

#10 Re: Dom mladih "Toše Proeski" Sarajevo

Post by *mima* »

trinaesti wrote:nisam sarajlija. ali mislim da je Toše zaslužio da Dom mladih u Sarajevu ponese njegovo ime!

Irfan Subašić
Bas zato sto nisi Sarajlija.....ko te sta pita. Uvijek se zvao Dom mladih Skenderija i tako je najbolje da ostane. Smanjise Titovu ulicu na 2 metra..........ma dajte ljudi.........Treba sad mijenjat stare nazive!!!!!!!
trinaesti

Post by trinaesti »

nisam primjetio nikakvu histeriju.
jedino sam primjetio da nekima smeta sto ljudi vole bez racuna, i sto vole nekog ko nije "njihov", i pale mu svijece a muslimani su.
oni su prilicno histericni.
luciferino

Post by luciferino »

Očigledno da nam treba više i domova mladih i domova kulture i sportskih dvorana i parkova i igrališta pa da više svak svoje zadovolji i pokrije. Evo još sada imamo i sukob generacija na vidiku. Davorin vs. Toše. Još da skontam što stavih prvo Davor... :roll:
Last edited by luciferino on 18/10/2007 12:23, edited 1 time in total.
trinaesti

Post by trinaesti »

hehe. dobro sarajko. ja se izvinjavam.
*mima*

Post by *mima* »

trinaesti wrote:nisam primjetio nikakvu histeriju.
jedino sam primjetio da nekima smeta sto ljudi vole bez racuna, i sto vole nekog ko nije "njihov", i pale mu svijece a muslimani su.
oni su prilicno histericni.

Nema to veze sa nazivom Doma mladih. I treba da se voli i pale svijece.
nosara

Post by nosara »

Dom mladih ne postoji. Postoji samo lokacija na kojoj sada stoji jos jedno okupljaliste papaka.

Mali ne bi dao ni cvonjka da je znao u sta odose pare...
trinaesti

Post by trinaesti »

to je najzalosnije. bilo bi bolje da onda upregnete snage pa da radite na onome sto je i mircerka vec rekla. da se dom mladih ucini onim sto bi treba biti i sto je nekad bio.
kazem upregnete jer ko mene sta pita, nisam ja iz sarajeva - jel tako mima? :)
*mima*

Post by *mima* »

trinaesti wrote:to je najzalosnije. bilo bi bolje da onda upregnete snage pa da radite na onome sto je i mircerka vec rekla. da se dom mladih ucini onim sto bi treba biti i sto je nekad bio.
kazem upregnete jer ko mene sta pita, nisam ja iz sarajeva - jel tako mima? :)

Tako je.
idic

Post by idic »

Najbolje je da se Skenderija lijepo sruši i da se na njenom mjestu podigne najveća džamija na Balkanu sa šest munara. Tamo je svakako bila Skender - pašina džamija i muslimansko groblje pa da se sve lijepo vrati na svoje mjesto kako i dolikuje. Šta će nam sportski centar ? Šta će nam koncertne dvorane kad je najbolje da se družimo u džamijama. Osim toga prekinut je kontinuitet jer najbliža džamija u okolini je Alipašina, a to je preko 600 metara udaljeno i krši se sa svim pravilima. :x :x :x :x

Iskreno sam potresena smrću ovog mladog talentovanog i humanog čovjeka iz pijeteta prema njemu i onom što je učinio za svog kratkog al bogatog života ne dovodite ga u vezu sa dnevno prepucavačkim temama. Puno je više učinio za ovaj grad nego mnoge "zvijezde" koje su se ovdje rodile i svoju karijeru izgradile u ovom gradu. Lijepo vas molim.
Last edited by idic on 18/10/2007 13:12, edited 1 time in total.
maglica

Post by maglica »

konyan wrote:Svaka cast Tosetu i ostalima, ali zasto Dom mladih ne bi ostao jednostavno Dom mladih. :D

:thumbup:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ovo se zove sukob generacija :D
Sajo---:

Post by Sajo---: »

greska, ovo je generacija sukoba,.... :D

Sto se ti~e toseta zao mi je covjeka,... necu ulaziti u to kako se treba nazvati neki klub, mislim da je dom mladih sasvim "pozitivno ime" a to sto j eunutra kozni namjestaj je super, jer prvom meni pa onda i vecini je puno ljepse sjediti u kozi nego na tvrdom drvetu, napredak ljudi moji,... napredak,...:D

Tose RIP
efa štzngrm

Post by efa štzngrm »

dom mladih treba da se zove dom starih frkadžija
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja kao ne Sarajlija podrzavam @mimu :D
*mima*

Post by *mima* »

_BosanaC wrote:Ja kao ne Sarajlija podrzavam @mimu :D

Bar me u necem podrzavas :D
Downunda

Post by Downunda »

idic wrote:Najbolje je da se Skenderija lijepo sruši i da se na njenom mjestu podigne najveća džamija na Balkanu sa šest munara. Tamo je svakako bila Skender - pašina džamija i muslimansko groblje pa da se sve lijepo vrati na svoje mjesto kako i dolikuje. Šta će nam sportski centar ? Šta će nam koncertne dvorane kad je najbolje da se družimo u džamijama. Osim toga prekinut je kontinuitet jer najbliža džamija u okolini je Alipašina, a to je preko 600 metara udaljeno i krši se sa svim pravilima. :x :x :x :x

Iskreno sam potresena smrću ovog mladog talentovanog i humanog čovjeka iz pijeteta prema njemu i onom što je učinio za svog kratkog al bogatog života ne dovodite ga u vezu sa dnevno prepucavačkim temama. Puno je više učinio za ovaj grad nego mnoge "zvijezde" koje su se ovdje rodile i svoju karijeru izgradile u ovom gradu. Lijepo vas molim.
Slobodno završi misao, jer si apsolutno u pravu:
"....zvijezde kao npr.Goran Bregović, Nele Karajlić sa kvazi postavom "Pušenja", Neda Ukraden i slični, koji su postali to što su postali u ovom gradu i uživali nesebičnu slavu i dobivali našu podršku kad god je to trebalo (od kako su otišli iz Sarajeva nisu dinara dali za obnovu bilo čega ovdje, osim za obnove zgrada koje je NATO u Srrbiji srušio tokom bombradovanja);
Toše je bio i ostao veliki čovjek, a ovim koji su gore nabrojani će trebati svjetlosne godine da to ponovo postanu, ali to je već druga tema.

I ja se slažem da Dom mladih treba da ostane Dom mladih, uz dužno poštovanje i Pimpeku i Ziji Ričlu (kojeg na žalost svi polako zaboravljaju), a i Tošetu!
To što se objekti kulture neće zvati po njima svakako nikako ne može umanjiti njihovu veličinu i doprinos.

Ta ra
Locked