Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim na adac testu Kleber krisalp hp3 odlicno prosao, a kod nas ih nema, medjutim BF Goodrich gforce winter2 na slikama izgleda identicno, a povoljne su. Ima li kakve razlike ili je isti proizvod pod dva branda?
Tigar sava i ta klasa da kazem je ok na velicinama 15 i manje i ako se vozi po gradu
Vec preko 15 i ako se bas vozi ne ispalti se dati 80 maraka ako je michelin ili conty 100-110 za velicine 14 recimo
Prosle godine sam kupio 2 zimske i ove godine planiram jos 2 . E neki dan mi se desi da mi pukne ova ljetna prednja .
E sad glupost je kupovati ljetne dvije, nego sam planirao da odmah sad stavim zimske.
Da li je glupost staviti sad naprijed one 2 od prosle godine, a za nekih mjesec kupiti 2 i nazad ih staviti ?
supercali wrote:Za ljetne idealna kombinacija da na proljece kupis 2 a tu jednu prebacis na rezervnu
Ovo za zimske po meni nije problem
A zar moze rezervna ljetna ? konto sam da treba zimska ili m+s . Al haj nebitno to .
Sto se zimskih tice, pa et, konto sam da nije glupost nove gume nazad , hahaha .
E sad se mislim, koje da kupim. Novaca nesto previse nemam pa et... do 110 km otprilike .
Ove 2 sto imam su Sava... 205/55/16 u pitanju. KOntam jel bolja Sportiva od njih
supercali wrote:Mislio sam ljetna rezervna za ljeto posebno ako imas 2 seta
I zavisno koje je auto ako su ti ljetne 16 zasto ne ides na zimske 15
Mah sta ja znam, nekad sam trazio celicne felge, nisam mogao naci bla bla, pri tom imao 2 zimske 16ke, zao mi ih bilo odbacivati i tako tako hahah a.
Laguna 2004 u pitanju ...
rovac13 wrote:
Vec spomenuh da sam odustao od sava jer je stvarno premala razlika u cijeni u odnosu na premium gume.
Posto se gume ne kupuju svaki dan,ajd kontam da uzmem premium gume.
Ali onda pocinju zavrzlame.
-goodyear 107 KM
-dunlop 107 KM
-michelin 110 KM
-Conti 112 KM
-sve sa montazom
-sve u 5 KM razlike
Dunlop je redovno najtiša guma, barem po onoj etiketi, ali nemam ličnog iskustva sa Dunlopima.
Između nabrojanih bih gledao da su GY ili Dunlop iz Njemačke ili Francuske, Sloveniju i Poljsku bih zaobišao. Continental ljetni imao, ali dobio bubrege. Premda, istini za volju, tri sezone koliko sam ga vozio vrhunska guma na mokrom.
Sjetim se scene prije par godina moj bi-bi 195/65/15 i golf komšin petica vozi i zapeo na uzbrdici klize li klize, Michelinke kod njega a moje Debica laganini na tom istom mjestu ko po suhom...pa ajd budi pametan...dao čovjek love da je mogao moje dvoje kupiti i za ljeto i za zimu
Sad se nešto mislim pa valjda se Debica nije pokvarila u ovo godina...