dolazi cirkus u nas mali grad

Post Reply
leo_

#1 dolazi cirkus u nas mali grad

Post by leo_ »

Ovih dana, zivo me zanima sta nam ove politicke stranke u bejha nude? nemam vremena pratiti nekakve politicke emisije, ali nisam vidio ni na jednom plakatu da pise lista obecanja, sta ce uraditi ako dodju na vlast i sl. vidio sam samo neke slogane, naslusao se zikace iz auta (pjeva rahmetli Sajo ko u najboljim danima) i vidio da raja masovno ismijavaju kandidate. Ne bih volio da se prepucavamo oko jedne stranke, nego da vidimo koliko su svi oni skupa neozbiljni kandidati i koliko smo mi jadno drustvo. :bih:
Aleluja

#2 Re: dolazi cirkus u nas mali grad

Post by Aleluja »

nego da vidimo koliko su svi oni skupa neozbiljni kandidati i koliko smo mi jadno drustvo. :bih:

Šta da ti pričam...svi sve znamo o životu...koji je limar najjeftiniji...kakav narod takva vlast! :D
leo_

#3 Re: dolazi cirkus u nas mali grad

Post by leo_ »

"ako nisi glasao, nemas se pravo zaliti", a ja sam godinama u situaciji da bih rado glasao, i to dva puta, ali nemam blage veze za koga. vidi ovo: http://www.politifact.com/truth-o-meter ... /obameter/
hajde nek' mi neko navede sta to neki od kandidata obecava sad, pa da ga meremo proganjati kad ne ispuni obecanje.
Zalosno je sto se mi zalimo na vlast koja nam nikakva obecanja nije dala. Isto ko sto se u Islamu kaze da ce se ljudi zaliti na sejtana u dzehenemu, a ovaj ce se vaditi da im on nikakvo obecanje nije dao, samo je pozivao da njemu "daju glas" i da budu s njim. ima li iko da mi dokaze da to sto cu izaci na izbore nekako cini razliku?

Imam i pitanje za novinare (ako vas ima na forumu). Zasto uvijek vidim na kraju clanaka (AA, Fena, Anadolija...), jeste li nesposobni napisati svoju vijest ili se to ne isplati? Zasto nema nikakvih unikatnih analiza o trenutnim kandidatima?
Post Reply