Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Ludzak

#851 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

relativno84 wrote:Mogu da nam se napuse svi iz kriminalne organizacije :izet: :D U sred Pariza se zvizdi nasoj himni ne sjecam se da je neko kaznjen :D ali eto gdje ces zvizdati ovim teroristima :-)

I bitno je naglasiti da se nigdje ne spominje gazenje zastave jer se nije desilo na stadionu prema tome nemaju nadleznost :D a sva polemika se svodi na to :izet:
Hahaha ti poredis druge sa nama. Ne mozes Francuze, Dance, Jevreje itd porediti sa jadnim Bosnjama koji nikada im trebati nece. Jesi li ti svjestan sta smo mi za njih ? Pa UEFA jedva ceka da nekoga sa Balkana kazni. Oni jedva cekaju to.
relativno84

#852 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by relativno84 »

Ludzak wrote:
relativno84 wrote:Mogu da nam se napuse svi iz kriminalne organizacije :izet: :D U sred Pariza se zvizdi nasoj himni ne sjecam se da je neko kaznjen :D ali eto gdje ces zvizdati ovim teroristima :-)

I bitno je naglasiti da se nigdje ne spominje gazenje zastave jer se nije desilo na stadionu prema tome nemaju nadleznost :D a sva polemika se svodi na to :izet:
Hahaha ti poredis druge sa nama. Ne mozes Francuze, Dance, Jevreje itd porediti sa jadnim Bosnjama koji nikada im trebati nece. Jesi li ti svjestan sta smo mi za njih ? Pa UEFA jedva ceka da nekoga sa Balkana kazni. Oni jedva cekaju to.
Narod kojem pripadam ne smatram jadnim :roll: mozda smo siromasni, nemamo neku ulogu u globalnim okvirima, za dlaku smo izbjegli istrebljenje, ali jadni nismo. Mozda se pojedinci tako osjecaju ali nema potrebe da to pripisuju svima.

A poredjenje je samo ponasanja na tribinama, kad francuska govna zvizde nasoj himni to je ok, ali ako mi to radimo onda je medjunarodni incident :? mozda ipak njihova govna bolje mirisu nego nasa.
L u c i f e r

#853 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
L u c i f e r wrote:Šta ću, čovjek iz nekog razloga opsjednut sa mnom, što naravno nije ni čudo obzirom da sam fascinantan i briljantan... 8-)

Nadam se da će him haknut tvrtka za naše vlastito dobro, da se naučimo pameti pa nek bagra ide kući i klofa ćilime mjesto da gazi zastave...
ma ko da me hakne :D
Veliš kuš na me... :D
Ludzak

#854 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

relativno84 wrote:
Ludzak wrote:

Narod kojem pripadam ne smatram jadnim :roll: mozda smo siromasni, nemamo neku ulogu u globalnim okvirima, za dlaku smo izbjegli istrebljenje, ali jadni nismo. Mozda se pojedinci tako osjecaju ali nema potrebe da to pripisuju svima.

A poredjenje je samo ponasanja na tribinama, kad francuska govna zvizde nasoj himni to je ok, ali ako mi to radimo onda je medjunarodni incident :? mozda ipak njihova govna bolje mirisu nego nasa.
Nego šta smo nego jadni poređući se sa Jevrejima i Francuzima .
Kada bi tako gladali onda bismo trebali svakoj europskoj državi zviždati, kreni od Španije do Švedske, pa do istoka odnosno do Rusije.
It_is_a_Leclerc

#855 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by It_is_a_Leclerc »

Ili što napisa neko na početku teme - "Proteklo bez ikakvih problema. Navijači pokazali kako se to radi" :lol:
poostar

#856 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by poostar »

KatarinaKosaca wrote:Ko će biti kriv kad nas Uefa podere sad?
:zid: :zid: :zid: Da su u prvoj utakmici oni nama išta učinili ili išta rekli, ja bih razumjela, pa možda i podržala "osvetu", makar i na svoju štetu. Ovako bez razloga, apsolutno bez razloga, jer Palestini nismo pomogli NIŠTA ovim, a sebi jesmo odmogli.
Gdje su sad relativizatori, simpatizeri, i oni koji kroz tastaruru vide ratne zasluge a ni u jajima se nisu mućkali kad je bio rat. Ja, sjedili u Minkenu.

Ne, ne priželjhkujem jake sankcije, to nikako, u ovoj konstelacji borbe za treće mjesto. Ali priželjkujem da kolovođe i idejni tvorci , kao i oni koji su nosili te transparetne budu sankcionisani kao i murija koja je to sve nijemo i , izgleda, blagonaklono gledala. Ali, da naša murija ne radi, ništa novo.

citati zadjni par stranica je ko da ponovo gledam danasnje vijesti RTRS-a..

.....rasizam na Bilinom Polju (skandiranje PAlestina, PAlestina je rasizam WTF(palestinci su semiti)

.....uvrjedljive antijevrejske slogane (da, gaziti po izraelskoj zastavi je isto ko biti antijevrej..logika za qrac..zar izraelska zastava predstavlja sve jevreje ? )

sankcije sankcije sankcije....

slusam ambasadora izraela u srbiji kako govori da fasizam nikad nije dozivio tamo..samo u BiH i Hrvatskoj... ma nabijem ih na qrac vise i njihovu dvolicnost....sto Srbiju nisu sakcionisali onomad zbog cetnickog orgijanja i natpisa Noz Zica Srebrenica na Marakani 2006. ? Ma ja , fasizam je samo kad si anti Izrael....Selektivna pravda...

Al hvala qrcu da si ti i tebi slicni manjina..
Danguba

#857 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Danguba »

slusam ambasadora izraela u srbiji kako govori da fasizam nikad nije dozivio tamo.

Image

15. Jun 2015.
HULIGANI UNIŠTILI IZLOŽBU: Kukasti krstovi urezani po fotografijama u centru Novog Sada
Bodkin

#858 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Bodkin »

Srbija je bila jedna od prvih judenfrei zemalja u ww2 ali to nije tema. Naravno da ce ambasador zemlje kao pohvaliti domacina. A i fasizam nikad i nije zazivio u srbiji kao u hrvatskoj. U bosni ga nema ni u tragovima. Fasizam nije isto sto i antisemitizam
zanzakpizdolizije

#859 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by zanzakpizdolizije »

Gosti iz Izraela davno otišli, pustite se šuplje više.
Drvosjeca iz Dejcica

#860 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hAZNADAR wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Eto sam si kontastovao i nadošao da par budala može napraviti glupost, čemu onda ovoliko preseravanje o netolerantnim Bošjacima?
Ne svim, samo nekim koji opravdavaju primitivizam i ekstremizam a posto je to postala popularna zabava - ima ih mnogo. Zahvaljujuci takvoj ekipi ovdje ova se tema umjesto kratke osude na par stranica proteze unedogled. Normalni ljudi osudjuju gazenje zastave gostiju i zvizdanje himni,.. pa se moraju opravdavati pojedima i objasnjavati osnovne pojmove kulture i obzira.
Nije narod robot, mašina pa da je programiraš da radi tako i tako. To se postiže edukacijom od vrtića, osnovne škole, porodice.

Pa jesu li tebe edukovali da opravdavas gazenje zastave. Podsjecam da ima mnogo boljih i ispravnijih nacina izraziti svoje protivljenje nepravdi umjesto majmunisanja u ime svih nas. Hoces da se svetis cionistima ili cetnicima - samo kazi - imam mnogo kreativnih ideja.

Budala ima u svakom narodu, ali se na Balkanu pa i kod nas budale opravdavaju jer eto ima gorih. Dezurna ekipa na svaku kritiku nasih ekstremista i primitivaca ima spremne slike nase golgote i stradanja,.. da to komercijalizuje i upotrijebi kao potrosnu robu. Buduci da je cetnike, ustase, cioniste, imperijaliste,... tesko dosici u obimu zlocina,.. svaka budala zahvaljujici ljudima poput tebe ima odrijesene ruke da divlja - samo dok ne dostigne granicu spomenutih.
Zaboravljaš da su to ratne i poratne generacije koje su rasle u svakakvom okruženju samo ne normalnom i zdravom, sa iskrivljenim vrijednostima i uzorima. Iz tog razloga kažem da je potrebno provesti edukaciju od vrtića pa na dalje da bi za kojih 30-40 godina imali zdravu generaciju. Lako je samo pjeniti iza tastature treba sagledati kompletnu sliku, širi kontekst.

Mene (nas) su educirali sasvim drugačije, još onaj "mrski" Titin sistem i to ne možeš porediti. Mi smo se ustajali da pozdravimo starije osobe...kakvo gaženje zastave...ni u najluđim snovima. :oops:
Drinski

#861 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drinski »

Jesu li u tom Titovom sistemu odgojili i ratne zlocince i dali im doktorate, generalske cinove i sl.?
Drvosjeca iz Dejcica

#862 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Drinski wrote:Jesu li u tom Titovom sistemu odgojili i ratne zlocince i dali im doktorate, generalske cinove i sl.?
Ne, to su 99% bili otpadnici tog sistema, zatvorenici ili emigracija. :oops: Devedesetih je kucnuo njihov čas i onda su došli na vlast rušeći sistem u kojem su bili na margini društva po zaslugama.
Drinski

#863 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drinski »

Jest mozda Celo, Alija i sl.bezveznjari, ali Dobrica, Sloba, generalska grupa, SPC itd. sigurno nisu.
Drvosjeca iz Dejcica

#864 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Drinski wrote:Jest mozda Celo, Alija i sl.bezveznjari, ali Dobrica, Sloba, generalska grupa, SPC itd. sigurno nisu.
Franjo također otpadnik, dobar dio ljudi oko njega sve emigracija, Slobodan također u zadnjim godinama otpadnik jer je pogazio sve principe onog sistema. SPC bila na margini kao i sve crkve/vjerske insitutcije u onom sistemu. Odosmo u debeli off.
Drinski

#865 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drinski »

Slobo uopce nije bio na margini, pa kako ce biti na margini ako je bio Stambolicev pulen. Osim toga, tu je cijela SANU i JNA. Jedina vjerska zajednica koja je bila na margini jeste bila IVZ.
Drvosjeca iz Dejcica

#866 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Drinski wrote:Slobo uopce nije bio na margini, pa kako ce biti na margini ako je bio Stambolicev pulen. Osim toga, tu je cijela SANU i JNA. Jedina vjerska zajednica koja je bila na margini jeste bila IVZ.
Jeste bio početkom i sredinom osamdesetih njegov pulen ali kasnije se okrenuo protiv njega i smaknut klasičnom egzikucijom vjerovatno po njegovom nalogu. Zato sam i rekao 99%, ostatak jeste bio produkt onog sistema. Kada su kola krenula nizbrdo naravno da su ljudi držali strane prema svojim uvjerenjima, vjerskim, političkim...itd.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/06/2015 09:34, edited 1 time in total.
Drinski

#867 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drinski »

Drinski wrote:Slobo uopce nije bio na margini, pa kako ce biti na margini ako je bio Stambolicev pulen. Osim toga, tu je cijela SANU i JNA. Jedina vjerska zajednica koja je bila na margini jeste bila IVZ.
Jeste bio sredinom osamdesetih njegov pulen ali kasnije se okrenuo protiv njega i smaknut klasičnom egzikucijom vjerovatno po njegovom nalogu. Zato sam i rekao 99%, ostatak jeste bio produkt onog sistema. Kada su kola krenula nizbrdo naravno da su ljudi držali strane prema svojim uvjerenjima, vjerskim, političkim...itd.
pa kako je onda bio otpadnik ako je dominirao SKS?
Drvosjeca iz Dejcica

#868 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Drinski wrote:
Jeste bio sredinom osamdesetih njegov pulen ali kasnije se okrenuo protiv njega i smaknut klasičnom egzikucijom vjerovatno po njegovom nalogu. Zato sam i rekao 99%, ostatak jeste bio produkt onog sistema. Kada su kola krenula nizbrdo naravno da su ljudi držali strane prema svojim uvjerenjima, vjerskim, političkim...itd.
pa kako je onda bio otpadnik ako je dominirao SKS?
Nemoj biti bukvalan, fataš se za jednu riječ izvučenu iz konteksta. Ogroman dio onih koji su isplivali iza devedesete na političku scenu su bili otpadnici onog sistema (Tuđman, Izetbegović, Šešelj i čitava vojska onih oko njih), mali dio je bio produkt onog sistema. Milošević pogazio sve principe socijalizma, okrenuo se nacionalizmu krajem osamdesetih i postao to što je postao. Stabolić imao žestok politički obračun sa njim krajem osamdesetih (šteta što nije pobjedio), smaknuli ga klasičnom metodom egzikucije u nekakvoj šumi. Sve vjerske institucije u onom sistemu nisu bile nikakav važan faktor u političkom i društvenom životu, više su bile na nivou kulturno-umjetničkih društava i folklornih grupa. Tek kada su ovi marginalci osvojili vlast vjerske institucije su postale bitan faktor koji je umnogome raspirio mržnju, vjersku netrpeljivost i ratne strahote. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/06/2015 09:41, edited 1 time in total.
Mister Yes

#869 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Mister Yes »

Ne možemo se boriti protiv mržnje sve dok imamo "mi" i "oni" način razmišljanja. Jedan izvrstan tekst na tu temu:

http://www.e-novine.com/stav/120200-Ter ... html?print
Drvosjeca iz Dejcica

#870 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Mister Yes wrote:Ne možemo se boriti protiv mržnje sve dok imamo "mi" i "oni" način razmišljanja. Jedan izvrstan tekst na tu temu:

Dobar tekst. Podsjeti me na tzv. "kontejnerski načina razmišljanja" o kojem sam nedavno čitao.
zateznistub

#871 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by zateznistub »

Mister Yes wrote:Ne možemo se boriti protiv mržnje sve dok imamo "mi" i "oni" način razmišljanja. Jedan izvrstan tekst na tu temu:

:thumbup:
LBVIEW

#872 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:Srbija je bila jedna od prvih judenfrei zemalja u ww2 ali to nije tema. Naravno da ce ambasador zemlje kao pohvaliti domacina. A i fasizam nikad i nije zazivio u srbiji kao u hrvatskoj. U bosni ga nema ni u tragovima. Fasizam nije isto sto i antisemitizam
Vidim,igramo se semantickih igrica kako bi zamaglili sustinu.Nedic,Ljotic,Drazini koljaci kojim tepaju JVO,a da ne spominjemo ove Slobine sto su 90-tih napravili genocid, su sta?
Drinski

#873 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drinski »

@Drvosjeca iz Dejcica
Pa eto ti cijela SANU i JNA! Pa jel ti mislis da je SPC bila na nivou kulturnog druzenja? Ili recimo, RKTC? A zar ti mislis da bi Sloba uspio bez podrske tih faktora? A tad niti marginalci ne bi dosli do izrazaja. Uostalom, ko je tjerao Slovence da idu, marginalci sigurno nisu, a vala nesto posebno nije niti Slobodan.
Bodkin

#874 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:Srbija je bila jedna od prvih judenfrei zemalja u ww2 ali to nije tema. Naravno da ce ambasador zemlje kao pohvaliti domacina. A i fasizam nikad i nije zazivio u srbiji kao u hrvatskoj. U bosni ga nema ni u tragovima. Fasizam nije isto sto i antisemitizam
Vidim,igramo se semantickih igrica kako bi zamaglili sustinu.Nedic,Ljotic,Drazini koljaci kojim tepaju JVO,a da ne spominjemo ove Slobine sto su 90-tih napravili genocid, su sta?
Fasisti ali kakve to veze sa antisemitizmom ima?
LBVIEW

#875 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Fasisti ali kakve to veze sa antisemitizmom ima?
To nisam ni tvrdio,samo sam reagirao na tvrdnju kako u "Srbiji nikad nije zazivio fasizam kao u Hrvatskoj".Sto se tice BiH ni tu nisi u pravu,barem kad se radi o manjem entitetu,od pr'cednikovih izjava pa do transparenata na stadionima te ovog gdje se spominju "mrske poturice"na protestima u Doboju.
Post Reply