Šta reći poslije ovoga?GeeTnT wrote:OK, volili smo i mi Batu svi, nismo se ni bunili kad je sa Katedrale rafalao po dzamiji...bitno je da je pucao po fašistima, a ne kao danas haznadar koji puca po nama da ne bi Izraelu ko naudio.
Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#651 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
- JohnnyS
#652 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Bože moj, Bože moj, kako su svi osjetljivi na Palestince, a sve ostale nad kojima se svo ovo vrijeme čine zločini (eno uzmite zemlju Bliskog Istoka i subaharske Azije po izboru), neki čak i masovniji nego nad Palestincima e njima maltene ko jebe mater, ne može pravdoljubivi balkanjeros na sve mislit... Zanimljiv je taj selektivni osjećaj za pravdu...
-
Mohamad Sissoko
#653 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Vec godinama je u toku predstavljanje Bosnjaka kao fasista kako na forumu tako i u pojedinim medijima.Tu Bosnjaci gube bitku i za 20 godina ce bit sramota reci da si Bosnjak i plus jos ako vjerujes u Boga bices mentalni slucaj.RSovci su vec krenuli tim putem i jedva cekaju novi bombaski napad a ovdje na forumu im mnogi pomazu u tom portretiziranju jednog naroda.Al Bosnjaci su svasta dozivjeli pa i ovo sad nece nista bit strasno al et malo je tuzno. ...muslimanska ...etnicka cistoca hahah al uspjece vam ta slika, nazalost.Cybernetic wrote:Sve je tocno rekla osim sto se ne slazem da nakaradna vizija o muslimanskoj Bosni ukljucuje "etnicku cistocu".Mohamad Sissoko wrote:"muslimanska sto propagira etnicku cistocu"...ovo neka kombinacija Gebelsa i Galijasevica u "ekspertskoj" analizi.Ovakve recenice samo cujes u emisijama poput one Cirilice il od Fahraona.
- Freamon Lester
#654 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
KatarinaKosaca wrote:Šta reći poslije ovoga?GeeTnT wrote:OK, volili smo i mi Batu svi, nismo se ni bunili kad je sa Katedrale rafalao po dzamiji...bitno je da je pucao po fašistima, a ne kao danas haznadar koji puca po nama da ne bi Izraelu ko naudio.![]()

- kamberovica polje
#655 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Vec godinama se Bošjacima ne smije uputit nikakva kritika jer automatski postaješ salonac, četnik, ustaša, balija, islamofob, mason, komunjara, iluminat, fahro...Mohamad Sissoko wrote:Vec godinama je u toku predstavljanje Bosnjaka kao fasista kako na forumu tako i u pojedinim medijima.Tu Bosnjaci gube bitku i za 20 godina ce bit sramota reci da si Bosnjak i plus jos ako vjerujes u Boga bices mentalni slucaj.RSovci su vec krenuli tim putem i jedva cekaju novi bombaski napad a ovdje na forumu im mnogi pomazu u tom portretiziranju jednog naroda.Al Bosnjaci su svasta dozivjeli pa i ovo sad nece nista bit strasno al et malo je tuzno. ...muslimanska ...etnicka cistoca hahah al uspjece vam ta slika, nazalost.Cybernetic wrote:Sve je tocno rekla osim sto se ne slazem da nakaradna vizija o muslimanskoj Bosni ukljucuje "etnicku cistocu".Mohamad Sissoko wrote:"muslimanska sto propagira etnicku cistocu"...ovo neka kombinacija Gebelsa i Galijasevica u "ekspertskoj" analizi.Ovakve recenice samo cujes u emisijama poput one Cirilice il od Fahraona.
-
archi_a
#656 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ma nikad u zivotu. Genocidashima nikada to uspjeti nece. Pa i ovo je pokazatelj toga. Pa pogledaj sa cime oni zele dovesti do price, svi smo isti. Pa nismo prika, nismo. Pisi je dio Bosne i Hercegovine, ciji se temelji, nazalost, prostiru preko krvi i kostiju, ubijenih, nestalih, silovanih i protjeranih nesrba. Secesionisti, pored njih pokusavaju navesti mlin na svoju vodenicu i okrenuti pricu, kao cilj za ostvarenje svojih "tisucljetnih" zamisli. Smijesni su i jedni i drugi i apsolutno su prepoznati i na ovom forumu.
Sad, ko se prepozna u "genocidasima" i "secesionistima", njegova stvar.
Sad, ko se prepozna u "genocidasima" i "secesionistima", njegova stvar.
- relativno84
#657 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Nesto slicno kao sa jevrejima, jer su prosli sto su prosli, i svaka kritika te gura u antisemitizamkamberovica polje wrote: Vec godinama se Bošjacima ne smije uputit nikakva kritika jer automatski postaješ salonac, četnik, ustaša, balija, islamofob, mason, komunjara, iluminat, fahro...
Doduse mozda genocid koji su dozivjeli Bosnjaci i nije toliko bitan
- It_is_a_Leclerc
#658 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ma ta osjetljivost na neku patnju Palestinaca je čisto licemjerje.JohnnyS wrote:Bože moj, Bože moj, kako su svi osjetljivi na Palestince, a sve ostale nad kojima se svo ovo vrijeme čine zločini (eno uzmite zemlju Bliskog Istoka i subaharske Azije po izboru), neki čak i masovniji nego nad Palestincima e njima maltene ko jebe mater, ne može pravdoljubivi balkanjeros na sve mislit... Zanimljiv je taj selektivni osjećaj za pravdu...
Kako oni navode - "u ime Allaha", ISIL-ovci trenutno provode genocid nad Jazidima u Iraku, nad iračkim katolicima i inim manjinama. Ali nema tog senzibiliteta kod pravdoljubivih forumskih bošnjačkih intelektualaca. Gotovo bi se moglo zaključiti da je genocid samo onda kad su muslimani žrtve. Kad su izvršioci, pouzdano je posrijedi neka urota i laž.
- KatarinaKosaca
#659 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
@relativno... "Čin" koji se desio u Zenici samo daje povod genocidašima da kažu "Eto, vidite protiv koga smo se borili". Je li išta u korist ove zemlje tim postignuto? Baš ništa.relativno84 wrote:Nesto slicno kao sa jevrejima, jer su prosli sto su prosli, i svaka kritika te gura u antisemitizamkamberovica polje wrote: Vec godinama se Bošjacima ne smije uputit nikakva kritika jer automatski postaješ salonac, četnik, ustaša, balija, islamofob, mason, komunjara, iluminat, fahro...![]()
Jedini forum osim ovog koji posjećujem je marca.com, jer su sportski omentatori izvrsni, kad smo protiv Belgije igrali i razmjenjivali šalove objavila je to i velika marca i bila sam ponosna što sam Bosanka. Šta reći poslije ovoga?
Ponavljam, zar nama nije dovoljno što smo mi praživjeli genocid, što imamo (još uvijek) naš rat pa da jalovo bez učinka i rezultata, a samo na svoju štetu vodimo tuđi.
Ovaj što spominje 1939, ako mu se ratuje, neka ratuje protiv Izraela, ali on svojim tijelom, a ne iz komocije svog doma. Ne treba biti naučnik pa vidjeti šta Izrael radi Palestincima. Da se opet ponovim, ukoliko se želi pomoći postoji 100000 pametnijih i drugih načina. U krajnjoj liniji ne treba ni zaboraviti da smo i mi dobili 3 komada u Izraelu, Lulić je plaću
i otišao među navijače, a Izraelska publika nam je dala aplauz.
I, ako nam je RS pojam zato što uvodi politiku u sport i ako nam je to uzor, mjerilo i kriteriujum, onda samo zreli za kolektivno psihijatrsjsko liječenje.
- Danguba
#660 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ne treba ni jednu gaziti ali ako vec imash fetish na to...kamberovica polje wrote:Nego empatičari i borci za prava ljudi nisam dobio odgovor na pitanje par stranica prije. Hoćemo li gaziti tursku zastavu kad protiv njih budemo igrali?
...shahara se ubila za toga.
- GeeTnT
#661 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Morao sam se i našaliti...i razumijem ovu djecu što to ne kontaju, ali ti? Ti koja si stara partizanka, nisi skontala da se zezam nego si u nedostatku argumentacije za Levi-ja, baš zapela za Batu...KatarinaKosaca wrote:Šta reći poslije ovoga?GeeTnT wrote:OK, volili smo i mi Batu svi, nismo se ni bunili kad je sa Katedrale rafalao po dzamiji...bitno je da je pucao po fašistima, a ne kao danas haznadar koji puca po nama da ne bi Izraelu ko naudio.![]()
Sad ide onaj vuk sa planine, pa kaže: Saraaaaajevvvooooooo '84..
PS: Sad uzmi opet ovo zadnje pa napiši "šta ćemo poslije ovoga"....a djeca će da vire, opet...a mi? Mi će mo da zapalimo! "veliki je odmor":)
- Danguba
#662 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
I ti si se poceo da gubis i to opasno.It_is_a_Leclerc wrote:
Ma ta osjetljivost na neku patnju Palestinaca je čisto licemjerje.
Kako oni navode - "u ime Allaha", ISIL-ovci trenutno provode genocid nad Jazidima u Iraku, nad iračkim katolicima i inim manjinama. Ali nema tog senzibiliteta kod pravdoljubivih forumskih bošnjačkih intelektualaca. Gotovo bi se moglo zaključiti da je genocid samo onda kad su muslimani žrtve. Kad su izvršioci, pouzdano je posrijedi neka urota i laž.
Ima li iko normalan da podrzava ISIL? Sta ta gamad ima sa nama?
Kakve to ima veze sa zrtvama izraelske okupacione vojske koja godinama tlaci taj narod.
Valjas nebuloze.
p.s. upravo su Izrael i Amerika stvorile i pustile duha kojega sada ne mogu da kontrolisu ali sve je dobro dok se tamane izmedju sebe. Kokice u ruke i posmatras sa strane...malo su ti majmuni presli granicu pa su udarili i na krscane...a mozda je to i bila ideja onih sto ih stvorise.
Last edited by Danguba on 14/06/2015 18:19, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#663 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Na zalost nije vic, svaki put kad se desi neko sranje na uvjetno receno bosnjacoj strani,digne se srpskohrvatska "kula i motika" na forumu i stvar napuse preko svake mjere,uz izostanak osude ili opravdavanje puno gorih stvari na srpskoj odnsno hrvatskoj strani.To se zove gledanje preko ograde od strane susjeda i komsija, a ne ovo ukazivanje na licemjernost doticnih.Jer,kome sta Srbi nakon onog ubistva navijaca ili onog ismijavanja masovnih silovanja od strane oficijelne Facebook stranice Rukometnog Saveza Srbije, da transparente u kojima se slavi genocid ne spominjem , mogu reci? ili,recimo Hrvati,nakon Simunicevog pozdravljanja i odobravanja publike i kukastih krizeva po terenima? De bolan,niko nije naivan,a ovom Cyberbulevaru ovo nije prvi put da "zaviruje" u bosnjacko dvoriste,a njegovo prepuno "smeca".Bodkin wrote:
a cyber je kao hrvat u ovom vicu ili? jer naravno ni slucajno popljuvati debile u svojim redovima bez da vidimo preko ograde sta ima i a prozovemo
Hebo te, ispada kako je zvizdanje himni i gazenje zastave gore od ubistva.
Last edited by LBVIEW on 14/06/2015 16:41, edited 1 time in total.
- relativno84
#664 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Sve je to super ali zbog grupe retardiranih likova sad svi treba da imamo osjecaj krivice? Sta ce reci nekoKatarinaKosaca wrote:@relativno... "Čin" koji se desio u Zenici samo daje povod genocidašima da kažu "Eto, vidite protiv koga smo se borili". Je li išta u korist ove zemlje tim postignuto? Baš ništa.relativno84 wrote:Nesto slicno kao sa jevrejima, jer su prosli sto su prosli, i svaka kritika te gura u antisemitizamkamberovica polje wrote: Vec godinama se Bošjacima ne smije uputit nikakva kritika jer automatski postaješ salonac, četnik, ustaša, balija, islamofob, mason, komunjara, iluminat, fahro...![]()
Jedini forum osim ovog koji posjećujem je marca.com, jer su sportski omentatori izvrsni, kad smo protiv Belgije igrali i razmjenjivali šalove objavila je to i velika marca i bila sam ponosna što sam Bosanka. Šta reći poslije ovoga?
Ponavljam, zar nama nije dovoljno što smo mi praživjeli genocid, što imamo (još uvijek) naš rat pa da jalovo bez učinka i rezultata, a samo na svoju štetu vodimo tuđi.
Ovaj što spominje 1939, ako mu se ratuje, neka ratuje protiv Izraela, ali on svojim tijelom, a ne iz komocije svog doma. Ne treba biti naučnik pa vidjeti šta Izrael radi Palestincima. Da se opet ponovim, ukoliko se želi pomoći postoji 100000 pametnijih i drugih načina. U krajnjoj liniji ne treba ni zaboraviti da smo i mi dobili 3 komada u Izraelu, Lulić je plaću
i otišao među navijače, a Izraelska publika nam je dala aplauz.
I, ako nam je RS pojam zato što uvodi politiku u sport i ako nam je to uzor, mjerilo i kriteriujum, onda samo zreli za kolektivno psihijatrsjsko liječenje.
- bingov buraz
#665 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
KatarinaKosaca wrote:Očito je da unutar Bošnjačkog naroda postoje dvije vizije ove zemlje. Jedna je musimanska vizija, propagira etničku čistoću, religiju kao conditio sine qua non bitisanja, a druga je multietnička. Na stranu to.. ima puno naroda koji nemaju istu viziju svoje zemlje ili naroda u njoj.
Ovdje je stvar čisto pragmatična. Nama je u ratu i poslije, ali naročito u ratu Jevrej Anri Levi kao zemlji pomogao nego sva navodna palestinska pomoć zajedno. Ako, ništa radi tog čovjeka nije trebalo raditi taj primitivni čin. Druga je stvar, kako napisah na drugoj temi da nas ne treba iznenaditi da nekad u nekim kvalifikacijima na nekoj utakmici dobijemo zgaženu našu zastavu i sliku Mladića na stadionu. Hoće li nas to boljeti? Naravno da hoće. Jesmo li drugačije zaslužili ovim činom? Pa,baš i nismo.
Malo nam je našeg rata (bilo), malo nam je naših problema pa da vodimo i tuđe, ne postižući ništa. Jesmo li pomogli ovim šta Palestincima? Baš ništa. Jesmo li odmogli sebi? Jesmo. Igrati se sankcijama kad se boriš da završiš treći u grupi i baražiraš se, nije mudro. NIje ni patriotiski, nije ni proBosanski.
Ko žali Palestince (a i sama sam takva), ima puno drugih načina da pomogne bez da odmaže imidžu svoje zemlje. Jesmo li dobili jedno hvala iz Palestine? Čak ni to. Na primitivizam, vandalizam i fašizam ni hvala ne treba.
Na stranu što svaku, baš svaku političku konotaciju iz sporta treba izaciti. Naša rukometna reprezentacija , bar po imenima, nema puno Bošnjaka. Odveli su nas u Katar i , evo, malo je nedostajalo i na EP. Kapiten, Bošnjak je otišao sa priprema...
Opet, posebna je priča da Jevrejski lobi vlada svijetom tj. JU es end ejom i da je n ajveća glupost prkositi im, a biti visok 160 i težak 50kg, što mi, objektivno, kao zemlja jesmo. Kao jedan narod još manje u svjetskim okvirima..
- bingov buraz
- KatarinaKosaca
#668 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Nisam ja baš sigurna koliko je ta država naklonjena jednom dijelu ove zemlje, koliko to Dodik želi i glumi im Moniku Levinski. Ali, ako smo protiv toga, eto, u Sarajevu je prije ne mnogo vremena nakon ko zna kojeg rušenja Gaze bio prosvjed. Bilo je jedva stotinjak ljudi. A, to je, vidiš, sasvim legitiman način izražavanja stava. Gdje su tad bili ovi silni koji bi ratovali protiv Izraela kao 1939 protiv Hitlera? I ko je u dijaspori ima više nego mi priliku da to uradi. Gdje su tad ti silni zaštitinici Palestine?relativno84 wrote:Sve je to super ali zbog grupe retardiranih likova sad svi treba da imamo osjecaj krivice? Sta ce reci nekoPa sama ta drzava koja je poprilicno naklonjena jednom dijelu ove zemlje koji znamo na cemu je nastao sebe tim cinom degradira u mojim ocima i ono sto su dozivjeli, ali kao sto rekoh genocid nad muslimanima bilo gdje i nije toliko bitna stvar. Nema potrebe za generalizacijom, jer u tom slucaju ispada da su svi hrvati simpatizeri onog rugla na terenu, a puno je gora stvar od ovog primitivnog gazenja necije zastave.
Naravno, da nema generalizacije, nisu , naravno, ni svi Hrvati stajali iza svastike u Italiji, pa eno ih pred praznim Poljudom prekjučer. Slika je otišla u svijet. Genocidašima je dat adut da mašu sa tim, a nije pomognuto ni BIH ni Palestini. I onda se, kao nađe netko da mi palamudi kako to tako treba, jer pobogu, eto i genocidna tvorevina uvodi politiku u sport.
Da su nama Izraelci, a prva je utakmica bila gostujuća, napravili bilo kakvo sranje tamo ili uzvikivali "PC" na našu himnu, bila bih prva, vjerojatno da podržim našu "osvetu". Ali, nisu. I zašto onda slati ovu sliku u svijet? Ponavljam ti, velika marca.com je objavila razmjenu sportskih rekvizita sa belgisjkim navijačima hvaleći Bosance. Jel nam prije treba to ili prizivanje 1939, rata, nebuluza, navođenje RS-a kao primjera koji uvodi politiku u sport itd?
-
Cybernetic
#669 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:38, edited 2 times in total.
- JohnnyS
#670 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Eno ga, sad je Izrael stvorio ISIL... Psihopatija sljedbenika lika i djela Mladena Marića metastazira po forumu...
Kad je Izrael tako svemoguć da poturi sekularnim Arapima ideju o IS, bolje vam je naučit Havu Nagilu, nego se boriti protiv njih...
Kad je Izrael tako svemoguć da poturi sekularnim Arapima ideju o IS, bolje vam je naučit Havu Nagilu, nego se boriti protiv njih...
- limeni
#671 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
1. Ocito postoje na ovom forumu IZDAJICE koje bi prihvatili odvajanje rs-a i povratak Mladica i Karadzica dok je Alija I. i slicni njemu iskljucivi krivac za rat. Mogu shvatiti leclerka koji je dokazan hrvat, johnnys isto hrvat, dozen i creasy onaj drot iz vojkovica su rs-ovci ali da ima toliko naivnih ljudi kao onaj lucifer mi nije jasno. Ovaj forum odavno vise nije probosanski.bingov buraz wrote:KatarinaKosaca wrote:Očito je da unutar Bošnjačkog naroda postoje dvije vizije ove zemlje. Jedna je musimanska vizija, propagira etničku čistoću, religiju kao conditio sine qua non bitisanja, a druga je multietnička. Na stranu to.. ima puno naroda koji nemaju istu viziju svoje zemlje ili naroda u njoj.
Ovdje je stvar čisto pragmatična. Nama je u ratu i poslije, ali naročito u ratu Jevrej Anri Levi kao zemlji pomogao nego sva navodna palestinska pomoć zajedno. Ako, ništa radi tog čovjeka nije trebalo raditi taj primitivni čin. Druga je stvar, kako napisah na drugoj temi da nas ne treba iznenaditi da nekad u nekim kvalifikacijima na nekoj utakmici dobijemo zgaženu našu zastavu i sliku Mladića na stadionu. Hoće li nas to boljeti? Naravno da hoće. Jesmo li drugačije zaslužili ovim činom? Pa,baš i nismo.
Malo nam je našeg rata (bilo), malo nam je naših problema pa da vodimo i tuđe, ne postižući ništa. Jesmo li pomogli ovim šta Palestincima? Baš ništa. Jesmo li odmogli sebi? Jesmo. Igrati se sankcijama kad se boriš da završiš treći u grupi i baražiraš se, nije mudro. NIje ni patriotiski, nije ni proBosanski.
Ko žali Palestince (a i sama sam takva), ima puno drugih načina da pomogne bez da odmaže imidžu svoje zemlje. Jesmo li dobili jedno hvala iz Palestine? Čak ni to. Na primitivizam, vandalizam i fašizam ni hvala ne treba.
Na stranu što svaku, baš svaku političku konotaciju iz sporta treba izaciti. Naša rukometna reprezentacija , bar po imenima, nema puno Bošnjaka. Odveli su nas u Katar i , evo, malo je nedostajalo i na EP. Kapiten, Bošnjak je otišao sa priprema...
Opet, posebna je priča da Jevrejski lobi vlada svijetom tj. JU es end ejom i da je n ajveća glupost prkositi im, a biti visok 160 i težak 50kg, što mi, objektivno, kao zemlja jesmo. Kao jedan narod još manje u svjetskim okvirima..
2. Zelimo demokratsku BIH ali te demokratije je tamnom entitetu BIH sve manje, oni malobrojni povratnici se sikaniraju i hapse dok bi vi u FBIH hodali zabijajuci glavu u pjesak, eh ne mozete biti Fasiste a vamo drzati predavanja Bosnjacima, narodu koji je posljedni "okusio" genocid u evropi.
3. Gazenje zastave jeste primitivno ali gledajuci sta drugi navijaci rade izraelskim timovima (ima ona slika navijaca Legije Varsave..) ovo je minimalno, pogotovo kad vidimo sta susjedi rade.
Jevreji Lewi nije isto Izrael, to je tvorevina na rubu fasizma dok su braca Jevreji vrijedan narod kao i svi ostali.
4. Tebi i slicnima sigurno ne bi smetala zastava Mladica, bas naprotiv
5. Nismo pomogli Palestincima ali nismo ni sebi odmogli, eto sad ce neko proglasit BIH metom radi nekoliko polupijanih budala. Pravite od muhe neki slucaj ali nije prvi put. Ovakvi kao vi ste i stvorili ublehu o "ratnoj" zastavi BIH kakva ratna majku mu kada su Ljiljani simbol ove Bosne skoro 1000 godina.
6. Bosnjaci su osjetljivi na Palestinu jer nam se isto desavalo genocid, sikaniranje, otimanje zemlje. Ima dosta Bosnjaka koji su na ovaj ili onaj nacin pomogli bracama, i da Turska jeste napravila genocid prije 100 godina, u Siriji je sramotan sukob u toku i Kurdi jesu narod koji je dosta patnje dozivio ali ne mozete na taj nacin diskreditirati Genocid u Palestini koji je u toku. Ako ljudi imaju pravo izraziti svoje misljenje i vrijedjati svaki dan vjeru i poslanika imaju i nasi pravo vrijedjati njihovu fas. tvorevinu.
7. Bilo je mnogih koji su zeljeli zlo nasoj Bosni pa su ga popusili, ovaj Bosnjacki narod je faktor stabilnosti na balkanu sto prije to prihvatite to bolje.
Uglavnom nije bilo materijalne stete i 3 boda su uzeta, vrlo uspjesna noc za nas.
- GeeTnT
#672 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Bravo limeni....Mnogo je ovde snajperista sa HolidayInna..potpomognuti sa obližnjih čuka teškom artiljerijom. Zato klix i ne "pada"!
- JohnnyS
#673 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
limeni wrote:1. Ocito postoje na ovom forumu IZDAJICE koje bi prihvatili odvajanje rs-a i povratak Mladica i Karadzica dok je Alija I. i slicni njemu iskljucivi krivac za rat. Mogu shvatiti leclerka koji je dokazan hrvat, johnnys isto hrvat, dozen i creasy onaj drot iz vojkovica su rs-ovci ali da ima toliko naivnih ljudi kao onaj lucifer mi nije jasno. Ovaj forum odavno vise nije probosanski.bingov buraz wrote:KatarinaKosaca wrote:Očito je da unutar Bošnjačkog naroda postoje dvije vizije ove zemlje. Jedna je musimanska vizija, propagira etničku čistoću, religiju kao conditio sine qua non bitisanja, a druga je multietnička. Na stranu to.. ima puno naroda koji nemaju istu viziju svoje zemlje ili naroda u njoj.
2. Zelimo demokratsku BIH ali te demokratije je tamnom entitetu BIH sve manje, oni malobrojni povratnici se sikaniraju i hapse dok bi vi u FBIH hodali zabijajuci glavu u pjesak, eh ne mozete biti Fasiste a vamo drzati predavanja Bosnjacima, narodu koji je posljedni "okusio" genocid u evropi.
3. Gazenje zastave jeste primitivno ali gledajuci sta drugi navijaci rade izraelskim timovima (ima ona slika navijaca Legije Varsave..) ovo je minimalno, pogotovo kad vidimo sta susjedi rade.
Jevreji Lewi nije isto Izrael, to je tvorevina na rubu fasizma dok su braca Jevreji vrijedan narod kao i svi ostali.
4. Tebi i slicnima sigurno ne bi smetala zastava Mladica, bas naprotiv![]()
5. Nismo pomogli Palestincima ali nismo ni sebi odmogli, eto sad ce neko proglasit BIH metom radi nekoliko polupijanih budala. Pravite od muhe neki slucaj ali nije prvi put. Ovakvi kao vi ste i stvorili ublehu o "ratnoj" zastavi BIH kakva ratna majku mu kada su Ljiljani simbol ove Bosne skoro 1000 godina.
6. Bosnjaci su osjetljivi na Palestinu jer nam se isto desavalo genocid, sikaniranje, otimanje zemlje. Ima dosta Bosnjaka koji su na ovaj ili onaj nacin pomogli bracama, i da Turska jeste napravila genocid prije 100 godina, u Siriji je sramotan sukob u toku i Kurdi jesu narod koji je dosta patnje dozivio ali ne mozete na taj nacin diskreditirati Genocid u Palestini koji je u toku. Ako ljudi imaju pravo izraziti svoje misljenje i vrijedjati svaki dan vjeru i poslanika imaju i nasi pravo vrijedjati njihovu fas. tvorevinu.
7. Bilo je mnogih koji su zeljeli zlo nasoj Bosni pa su ga popusili, ovaj Bosnjacki narod je faktor stabilnosti na balkanu sto prije to prihvatite to bolje.
Uglavnom nije bilo materijalne stete i 3 boda su uzeta, vrlo uspjesna noc za nas.
Prije nego uzmeš moje ime u svoja mržnjom pomračena usta pročitaj moj upis odmah poslije kraja utakmice gdje sam rekao da je utakmica prošla korektno, bez ikakvih većih eksceesa i da ne bi bolja bila ni npr. u Sloveniji. Ti si najobičniji licemjer jer Palestinu izdvajaš od svih ostalih zločina samo zato što su muslimani žrtve od strane nemuslimana, ostalo je sve šuplja.
- Edin H.
#674 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Zaboravila si spomenuti Roy Gutmana, Jevreja - novinara Timesa, covjeka koga si vjerovatno upoznala, kao i ja, koji je prvi otkrio i pisao o logorima u Bosni. Tu je takodje Susan Sontag Jevejka, koji je tokom rata vise ucinila za Bih, nego bilo koji od nasih uvazenih politicara. Ne bih ni spominjao druge Jevreje, poput recimo Ruth Barnett, Jevrejku, koja je, govoreci o holocaustu, zajedno sa prezivjelim Bosancima, govorila o genocidu u Bosni. Takodje se, vjerujem, sjecas novinara Guadrdiana - Ed Vulliamy-ja.KatarinaKosaca wrote:Očito je da unutar Bošnjačkog naroda postoje dvije vizije ove zemlje. Jedna je musimanska vizija, propagira etničku čistoću, religiju kao conditio sine qua non bitisanja, a druga je multietnička. Na stranu to.. ima puno naroda koji nemaju istu viziju svoje zemlje ili naroda u njoj.
Ovo je i normalno, jer je genocid pocinjen u BiH, najvise potresao ili barem zainteresirao Jevreje, jer najbolje razumiju takav cin.
Mene samo zanima sta li i kakvu istoriju uce dijasporsku djecu po dzematima i bosanskim skolama? Sramota.
http://www.thejc.com/comment-and-debate ... srebrenica
During the war, prominent Jews did their, best to urge a change in Western policy. In a speech at the Holocaust Museum in Washington, Elie Wiesel turned to President Clinton and implored him to protect Bosnian civilians. After the revelation of the Serb camps, three American Jewish groups lobbied for "every necessary step, including the use of force" to stop the atrocities. It was not their fault that their words went unheeded.
Jews have a particular interest in helping to ensure that the human costs of what followed are accurately recounted. The facts of the genocidal assault on Bosnia's Muslims are so horrific that a cottage industry of denial has since grown up. You will find websites claiming that the number of victims of the Srebrenica massacre has been exaggerated, and that those who died were killed in combat. This material is not just the equivalent of Holocaust denial, but the same fraudulent argument. It should be recognised and named for what it is: genocide denial
-
dezurni_ucenik
#675 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ed Vuliamy ima tetovazu 5.korpusa (navodno).