Dokumentacija za doo i obrt
Moderator: anex
-
crazymmama
#1 Dokumentacija za doo i obrt
Obzirom da vidim da na forumu ima clanova koji se vjerovatno bave knjigovodstvom zamolila bi da nam ako je to moguće navedu koje su to sve knjige i dokumenti koje redovno mora voditi jedno doo ili obrt.Iskreno receno umorna sam od citanja zakona o ovome i onome a skoro svaki dan cujemo za jedan novi "biser" od poreskih inspekcija.Meni osobno je bilo smijesno insistiranje na natpisu da trgovina ne radi nedjeljom i praznikom jer mi se cini da se to podrazumjeva ako pise da je radno vrijeme " radnim danom" od-do.Sada se pojavljuju i te knjige udijela te tako u krug.Uvijek postoji ono jos nesto sto nam nedostaje.

- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2 Re: Dokumentacija za doo i obrt
Kao što i sama vidiš ovdje ima ljudi koji se bave knjigovodstvom, računovodstvom(nije isto što i knjigovodstvo), revizijom i poslovnim konsaltingom.
Budući da sam i ja iz te branše mogu ti reći da je samo dio evidencije univerzalan, a masa toga ovisi o specifičnostima kako djelatnosti tako i pojedinačnih frimi.
Zato ne budite škrti platite profesionalca, a ne neke penzionere koji obaraju cijene(rade za siću jer ionako imaju penziju), njegova odgovornost je da to prati.
Budući da sam i ja iz te branše mogu ti reći da je samo dio evidencije univerzalan, a masa toga ovisi o specifičnostima kako djelatnosti tako i pojedinačnih frimi.
Zato ne budite škrti platite profesionalca, a ne neke penzionere koji obaraju cijene(rade za siću jer ionako imaju penziju), njegova odgovornost je da to prati.
-
*mima*
#3 Re: Dokumentacija za doo i obrt
crazymmama wrote:Obzirom da vidim da na forumu ima clanova koji se vjerovatno bave knjigovodstvom zamolila bi da nam ako je to moguće navedu koje su to sve knjige i dokumenti koje redovno mora voditi jedno doo ili obrt.Iskreno receno umorna sam od citanja zakona o ovome i onome a skoro svaki dan cujemo za jedan novi "biser" od poreskih inspekcija.Meni osobno je bilo smijesno insistiranje na natpisu da trgovina ne radi nedjeljom i praznikom jer mi se cini da se to podrazumjeva ako pise da je radno vrijeme " radnim danom" od-do.Sada se pojavljuju i te knjige udijela te tako u krug.Uvijek postoji ono jos nesto sto nam nedostaje.![]()
![]()
Sve se placa pa tako i knjigovodja. Dobar knjigovodja zlata vrijedi.
-
sara2
#4 Re: Dokumentacija za doo i obrt
Ako je potrebna pomoc oko registracije d.o.o , obrta ili Knjigovodstva tu sam
-
crazymmama
#5 Re: Dokumentacija za doo i obrt
Ma ne, meni je bilo interesantno pokusati staviti na jedno mjesto sve silne papire i dokumente koji se traze od poduzetnika jer tako bi i oni, koji nisu direktno u dodiru sa takvim stvarima nego su to prepustili knjigovodi ili agenciji, mozda vise cijenili njihov angazman,a svi bi mozda bili svjesniji sta nam cini birokracija i na kakve sve cesto gluposti gubimo vrijeme
-
hadzofield
#6 Re: Dokumentacija za doo i obrt
Hajd kad si vec tu da upitamsara2 wrote:Ako je potrebna pomoc oko registracije d.o.o , obrta ili Knjigovodstva tu sam
Koliko bi me kostala preregsitracija .... internet klub registrovan je kao dopunska djelatnost
zelim da prevedem na svoje ime i kao takva nece vise biti dopunska djelatnost