palermo wrote:
Obzirom da poznajem tvoj forumski opus, ovaj post ću pripisati nepoznavanju problematike. . Jer, strašno je ovo što si napisao, jedno potpuno dezavuiranje znanja, truda, ulaganja u sebe.......i jeste mogu ih zamijeniti i svršensi studenti medicine, ali mogu i travari (Rade Marušić jedva čeka) a bogami zašto i Torabija pononvo ne bi atuelizirali.
Malo sam karikirao i namjerno pretjerao da napravim poentu da se bez svakog može i da je svako zamjenjiv. U zdravstveni sistem su uložene bukvalno milijarde, posebno u KS, a vjerujem i u TK, i kada neko prijeti raspadom ili kolapsom takvih sistema meni se digne kosa na glavi. (Koliko god ta prijetnja bila stvarna ili pregovaračka taktika meni je to van pameti.) Očigledno je da postoji određena frikcija u sistemu i da je treba rješavati ali ovakve ucjene i dovođenje pred svršen čin su - opet po meni - neprihvatljive. Kada svane sutrašnji dan očekujem da nam supermarketi budu puni, putne komunikacije prohodne i uređene, sve komunalne službe da fukcionišu, da penzioneri dobiju penzije, da ima vode

, struje, interneta, telefona, da škole rade, javni prevoz radi, da aerodrom radi, da policija radi, i na poentu - da zdravstvo radi. Ukratko očekujem stabilnost, kontinuitet i nastavak postojanja sistema. Očekujem civilizaciju. Bilo kakvo blokiranje, namjerna isključenja, ucjene, talačka kriza - to me odmah podsjeti na rat, na nekontrolisanu gomilu, na proteste, na rušenje i uništavanje, na dovođenje u pitanje normalnog života i to mi je potpuno neprihvatljivo. Mi se često podsmjehujemo Dodiku i kako on stalno naglašava da je RS stabilna, a potcjenjujemo svoju stabilnost i zaboravljamo kako ju je lako narušiti.