Doktori koji to ne bi trebali biti
Moderator: anex
-
Al@n
#1 Doktori koji to ne bi trebali biti
Ovaj tekst sam morao da prenesem. Nek mi moderatori ne zamjere
Liječnik mi je rekao da svojeg teško bolesnog sinčića bacim u rijeku
majka devetogodišnjeg Hanana iz Kaknja, koji je 2009. obolio od non-Hodgkinovog sindroma, u ispovijesti za 'Dnevni avaz' kaže da je nakon deset mjeseci duge borbe za spas svog djeteta u Kantonalnoj bolnici u Zenici doživjela nezapamćenu neugodnost. Načelnik Službe za radiologiju, naime, poručio joj je da 'uzme svoje dijete i baci ga u rijeku'.
'Deset mjeseci liječnici u Zenici uvjeravali su supruga i mene da Hananu nije ništa, da je riječ o običnoj upali i da bismo trebali ići psihijatru jer smo poremećeni, a onda je stigao poziv iz Ljubljane u kojem piše da naš sin u roku od 24 sata mora biti prebačen u Sloveniju na operaciju', rekla je Dina za Avaz, aludirajući na bahatost liječnika u ovoj ustanovi.
Ona tvrdi da se, nakon što je vidjela da je situacija kritična jer Hanan može umrijeti svakog trenutka, odlučila obratiti klinici u Ljubljani, gdje su liječnici tražili da im pošalje Hananovu snimku limfnih žlijezda kako bi vidjeli o čemu se radi.
'Kada sam otišla tražiti snimku, ostala sam frapirana izjavom načelnika radiologije. Doslovno mi rekao: Pa, šta onda čekaš, idi u Ljubljanu! Neće mu ništa biti, neće umrijeti, a ako umre, neće biti ni prvi ni posljednji. Eto ti Bosna, baci ga dole u rijeku', svjedoči majka bolesnog dječaka.
Kako Avaz doznaje, isti liječnik još uvijek je na istoj funkciji, a tadašnji direktor bolnice izjavio je da ne zna za taj slučaj.
Mali Hanan otputovao je u Sloveniju, gdje je operiran prošle godine
toliko o nasim doktorima
majka devetogodišnjeg Hanana iz Kaknja, koji je 2009. obolio od non-Hodgkinovog sindroma, u ispovijesti za 'Dnevni avaz' kaže da je nakon deset mjeseci duge borbe za spas svog djeteta u Kantonalnoj bolnici u Zenici doživjela nezapamćenu neugodnost. Načelnik Službe za radiologiju, naime, poručio joj je da 'uzme svoje dijete i baci ga u rijeku'.
'Deset mjeseci liječnici u Zenici uvjeravali su supruga i mene da Hananu nije ništa, da je riječ o običnoj upali i da bismo trebali ići psihijatru jer smo poremećeni, a onda je stigao poziv iz Ljubljane u kojem piše da naš sin u roku od 24 sata mora biti prebačen u Sloveniju na operaciju', rekla je Dina za Avaz, aludirajući na bahatost liječnika u ovoj ustanovi.
Ona tvrdi da se, nakon što je vidjela da je situacija kritična jer Hanan može umrijeti svakog trenutka, odlučila obratiti klinici u Ljubljani, gdje su liječnici tražili da im pošalje Hananovu snimku limfnih žlijezda kako bi vidjeli o čemu se radi.
'Kada sam otišla tražiti snimku, ostala sam frapirana izjavom načelnika radiologije. Doslovno mi rekao: Pa, šta onda čekaš, idi u Ljubljanu! Neće mu ništa biti, neće umrijeti, a ako umre, neće biti ni prvi ni posljednji. Eto ti Bosna, baci ga dole u rijeku', svjedoči majka bolesnog dječaka.
Kako Avaz doznaje, isti liječnik još uvijek je na istoj funkciji, a tadašnji direktor bolnice izjavio je da ne zna za taj slučaj.
toliko o nasim doktorima
- zambaklija
#2 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Al@n wrote:Ovaj tekst sam morao da prenesem. Nek mi moderatori ne zamjere
toliko o nasim doktorima
- sinuhe
#3 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Malo šta se operiše u Bosni. Nedavno jedan rođak morao u Austriju.
- Ridjobrki
#4 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Ja osuđujem roditelje ovdje. Ovo čuti i kosti mu ne polomit'...
Nisam od onih ljudi koji se razmeću ma ja bih ovo ili ja bih ono ali znam sebe predobro da mogu sa stopostotnom sigurnošću reći da ne dao mu Allah dragi pa da meni ovo nekad u životu neko kaže.
Ne bio ja Ridjobrki ako bi taj bez tuđe pomoći funkcionisao određeno vrijeme.

Nisam od onih ljudi koji se razmeću ma ja bih ovo ili ja bih ono ali znam sebe predobro da mogu sa stopostotnom sigurnošću reći da ne dao mu Allah dragi pa da meni ovo nekad u životu neko kaže.
Ne bio ja Ridjobrki ako bi taj bez tuđe pomoći funkcionisao određeno vrijeme.
- niko_niko_kao_ja
#5 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
da meni neko kaze tako nesto za dijete golim rukama bih ga zadavila
stvarno danas svako moze biti doktor.

- kamen spoticanja
#6 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
koje ime nosi taj doktor?
- Ridjobrki
#7 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Ko ga namlati od mene mu je stoja, nije mi blizu pa bih rado bedela platio. 
-
dječak sa šibicama
#8 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Srecom da to nisam dozivio, ja bi mu na licu mjesta izmijenio licni opis.
A onda zbog idiota na sud...
A onda zbog idiota na sud...
- Ridjobrki
#9 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Ma nema veze, sud - sud. Sa tim unaprijed računaš ali vrijedi.
- kamen spoticanja
#10 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
ima li neki link ovog teksta s avaza...ne mogu da ga nadjem na njihovoj stranici
-
Al@n
#11 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
ne moze se postaviti linkkamen spoticanja wrote:ima li neki link ovog teksta s avaza...ne mogu da ga nadjem na njihovoj stranici
- Ridjobrki
#12 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
U 99% slučajeva sam na strani doktora jer narod nema pojma generalno o čemu priča kad je medicina u pitanju a medicina je ipak posao kao i svaki drugi i sve što možeš očekivati kod automehaničara možeš i kod doktora. Narod hoće previše, ne konta kako stvari funkcionišu u medicini i zdravstvu, svakom je njegova muka najpreča i očekuje da ga se k'o Boga tretira i zato većina problema nastaje zbog znanja/ponašanja/kulture/očekivanja pacijenata - ali ovo...
Ma da mu je Tito na čelu završio bi u rijeci.
Ma da mu je Tito na čelu završio bi u rijeci.
-
semso_bonaparte
- prilagodjena
#14 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
evo ima i na dnevniku.hrkamen spoticanja wrote:ima li neki link ovog teksta s avaza...ne mogu da ga nadjem na njihovoj stranici
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/lijecn ... ijeku.html
ja bih ga odležala,bz pretjerivanja
- astrid
-
amko76
#16 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Oho prosipanja sile na forumu. Kako nikad nisam vidio u crnoj hronici da je neko ukantao doktora ili ga slomio.
Isto kao i žiranti.
Miševi lako je ovdje prosipati silu.
Isto kao i žiranti.
- Ridjobrki
#17 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Vid' njega...
Znaš zašto nema takvih slučajeva? Zato što bagra zna na koga smije. Ljudima od kojih mogu očekivati batine nikad ne bi tako nešto rekli.
Znaš zašto nema takvih slučajeva? Zato što bagra zna na koga smije. Ljudima od kojih mogu očekivati batine nikad ne bi tako nešto rekli.
- Mis mekinjas
#18 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Ja ne mogu vjerovati, da nekom padne na pamet tako nešto reći.
Dok ne čujem doktora, ne vjerujem u ovo.
Moram čuti drugu stranu priče.
Dok ne čujem doktora, ne vjerujem u ovo.
Moram čuti drugu stranu priče.
- zambaklija
#19 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
PRIDRUŽUJEM SE,ČASNA PIONIRSKA SA 100€Ridjobrki wrote:Ko ga namlati od mene mu je stoja, nije mi blizu pa bih rado bedela platio.
- Ma.Le.Na
#20 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
hm...a kad je onaj ciko sa pistoljem otisao u vojnu bolnicu cijeli se forum digao da ga brani jer "ne moze se tako pravda provodit"...
helem

helem
-
dječak sa šibicama
#21 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Ti ko da ti je "doktor" rod.amko76 wrote:Oho prosipanja sile na forumu. Kako nikad nisam vidio u crnoj hronici da je neko ukantao doktora ili ga slomio.
Isto kao i žiranti.
Licno kazem, kad bi meni rekao da moje dijete bacim u rijeku, sa zemljom bi ga sastavio. Ali nece reci meni jer ne licim bas na misa, vise na medvjeda, ali ce reci zeni ili starici ili dedi ili kome vec smije. To je takav karakter.
- Ridjobrki
#22 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
E to je druga situacija i to totalno druga krajnost. Baraba će objasniti doktorima njihov posao i on će određivati kad i kako će se žena porađati.Ma.Le.Na wrote:hm...a kad je onaj ciko sa pistoljem otisao u vojnu bolnicu cijeli se forum digao da ga brani jer "ne moze se tako pravda provodit"...
helem![]()
Tu je doktor u pravu, kao i u ogromnoj većini slučajeva.
- citadela
#23 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Meni nije jasno zasto se tako lahko poleti osuditi nekoga ili nesto tek tako (u ovom slucaju tek na osnovu nekog procitanog teksta)... Tako smo "lahki" na jeziku, na rijecima, nevidjeno. Niko ne drzi do onoga sto kaze, niko ne stoji iza recenog, nema nikakve odgovornosti za receno, rijeci se tako lahko "bacaju" kao nesto jeftino, bezvrijedno ...
Gleda se ko ce najbrze da nesto osudi, popljuje, izvrijedja, ocrni... Da li se cula druga strana, da li se uopce malo razmislilo o napisanom, da li se razmislilo da se saceka da se vidi koliko je to sigurno ..
Evo samo gledati napisano u tekstu: koliko sam shvatio, majka nakon 2 godine ovo govori -- mislim, koja bi to normalna osoba presutila ovo, mislim realno, shvata li iko tezinu ovih optuzbi; dalje, snimci limfnih zlijezda: koji to snimci -Rtg, CT, MRI, mozda histopatoloski nalaz, citoloski nalaz, sta?; nije non-Hodgkin sindrom, nego non-Hodgkin limfom, sama prica vezana za slanje nalaza u Sloveniju je stura itd..
Ovo ako je istina, trenutno mi ne pada na pamet odgovarajuca kazna za doticnog doktora.. uopce mi je tesko povjerovati da ijedna normalna osoba ne znam koliko bila bahata (preslaba rijec) i ne znam sta, moze one navedene rijeci uopce pomisliti a kamoli reci ... Koliko treba biti bolestan u mozak pa navedeno reci, razmislja li iko o tezini tih rijeci???

Gleda se ko ce najbrze da nesto osudi, popljuje, izvrijedja, ocrni... Da li se cula druga strana, da li se uopce malo razmislilo o napisanom, da li se razmislilo da se saceka da se vidi koliko je to sigurno ..
Evo samo gledati napisano u tekstu: koliko sam shvatio, majka nakon 2 godine ovo govori -- mislim, koja bi to normalna osoba presutila ovo, mislim realno, shvata li iko tezinu ovih optuzbi; dalje, snimci limfnih zlijezda: koji to snimci -Rtg, CT, MRI, mozda histopatoloski nalaz, citoloski nalaz, sta?; nije non-Hodgkin sindrom, nego non-Hodgkin limfom, sama prica vezana za slanje nalaza u Sloveniju je stura itd..
Ovo ako je istina, trenutno mi ne pada na pamet odgovarajuca kazna za doticnog doktora.. uopce mi je tesko povjerovati da ijedna normalna osoba ne znam koliko bila bahata (preslaba rijec) i ne znam sta, moze one navedene rijeci uopce pomisliti a kamoli reci ... Koliko treba biti bolestan u mozak pa navedeno reci, razmislja li iko o tezini tih rijeci???
- zambaklija
#24 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
@citadela jes i ti to saburlicitadela wrote:Meni nije jasno zasto se tako lahko poleti osuditi nekoga ili nesto tek tako (u ovom slucaju tek na osnovu nekog procitanog teksta)... Tako smo "lahki" na jeziku, na rijecima, nevidjeno. Niko ne drzi do onoga sto kaze, niko ne stoji iza recenog, nema nikakve odgovornosti za receno, rijeci se tako lahko "bacaju" kao nesto jeftino, bezvrijedno ...
Ovo ako je istina, trenutno mi ne pada na pamet odgovarajuca kazna za doticnog doktora.. uopce mi je tesko povjerovati da ijedna normalna osoba ne znam koliko bila bahata (preslaba rijec) i ne znam sta, moze one navedene rijeci uopce pomisliti a kamoli reci ... Koliko treba biti bolestan u mozak pa navedeno reci, razmislja li iko o tezini tih rijeci???![]()
-
crnoplavo
#25 Re: Doktori koji to ne bi trebali biti
Doktori su paraziti društva, kuju ih u zvijezde ko da su neznam ti šta...
Stvar je vrlo jednostavna, oni su za ljude ono sto su automehanicari za auto.
Stvar je vrlo jednostavna, oni su za ljude ono sto su automehanicari za auto.