Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
saniiado

#26 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by saniiado »

baustelac wrote:
Svejetorokenrol wrote:Tri godine traje i u Dijasporlandiji, nemam pojma gdje si ti to bauljao po bijelome svijetu. Vjerovatno postoje izuzeci, npr. ako si bog u svojoj struci, kao što je Miljenko bio bog za kompjutere i elektrotehniku, pa da se na osnovu svog renomea i publikacija dofatiš kak’e prečice. Ali većini običnih smrtnika treba i više od 3 godine da doktoriraju.
Ja, ali da je njemu kakve guzovace, jerbo to sto je vani zavrsio sve do doktorata, valjda to znanje vrijedi naseg doktorata, onako na lijepe oci.

Jel tako buraz... evo ja ti sad kazem evo ja i ti i odaberi jos trojicu 'tvoga' ranga gdje god i o cemu god hoces da se malo potakmicimo.

Ja sam ovdje zavrsio ETF medju prvih 10 a tek sam skontao sta je fax kad sam izasao jer vas ovdje 90 % nije vrijedno prijemnog ispita (cast onima 10% ) a nekmoli univerzitetske diplome ili nekog zvanja... ako sta pametno nemas reci bolje ti je poklopi se usima i ne lupaj gluposti... :-)

HVALA!!!
amko76

#27 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by amko76 »

Gdje se to dijele ti doktorati u nakraćem mogućem vremenu? Hoću i ja jedan.
filozofija

#28 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by filozofija »

Ja kako znam od pamtivjeka da je doktorat trajao najmanje tri godine. Za kraci nisam cuo niti ga nasao. Doktorat je vazda bio istrazivacki rad a ne guzovaca i nesto sto se moze dobiti za kraci period jer si eto kompetentan u svom polju. Na osnovu tvoga posta, ja bih ti predlozio da odmah odustanes, jer sa takvim stavom nemas sansi da zavrsis naucno-istrazivacki rad i uradis doktorsku disertaciju.

saniiado wrote:Cao ljudi...

nakon skolovanja po bijelom svijetu, standardnih (i da dodam, JEDINIH VALIDNIH, aludiram na ovu smijuriju zvanu Bolonja) 4 godine i 2.5 godine magistrata, skontah da mi za neki jaci napredak na trenutnom poslu treba doktorat.

Znajuci da je od pamtivjeka kod nas bilo vrlo zajebano zavrsiti Magistrat a da je doktorat kao 'kruna' na magistratu (jedno godinu do 18 mjeseci max) ja se uputim po internetu da istrazim sta to ima u ovoj nasoj BiH.

Sem sto sam bio sokiran i zatecen da ljdi zavrsavaju fax za 3 godine a magistrat za 1 ili 2 ??????? :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: jos vise sam bio sokiran kad mi je receno da doktorat ovdje traje T R I godine.

Postoji li NORMALAN fakultet u ovoj drzavi u kojem se moze odraditi doktorat za krace vremena???

Necu da kenjam o sebi kako sam ovo, ono ali ja mogu da budem 3 puta doktor svim ovim ovdje doktorima (govorim o PHD programu, ne medicinskom) i ne pada mi na pamet da zrtvujem jos 3 godine svog zivota da bi me neko handrio koga ja mogu pojesti znanjem...

Hajmo vasa iskustva... sta kako... je li preostao ijedan fakultet sa 'normalnim' doktoratom

Hvala!!! :bih: :sax:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by Bobi »

saniiado wrote:
baustelac wrote:
Svejetorokenrol wrote:Tri godine traje i u Dijasporlandiji, nemam pojma gdje si ti to bauljao po bijelome svijetu. Vjerovatno postoje izuzeci, npr. ako si bog u svojoj struci, kao što je Miljenko bio bog za kompjutere i elektrotehniku, pa da se na osnovu svog renomea i publikacija dofatiš kak’e prečice. Ali većini običnih smrtnika treba i više od 3 godine da doktoriraju.
Ja, ali da je njemu kakve guzovace, jerbo to sto je vani zavrsio sve do doktorata, valjda to znanje vrijedi naseg doktorata, onako na lijepe oci.

Jel tako buraz... evo ja ti sad kazem evo ja i ti i odaberi jos trojicu 'tvoga' ranga gdje god i o cemu god hoces da se malo potakmicimo.

Ja sam ovdje zavrsio ETF medju prvih 10 a tek sam skontao sta je fax kad sam izasao jer vas ovdje 90 % nije vrijedno prijemnog ispita (cast onima 10% ) a nekmoli univerzitetske diplome ili nekog zvanja... ako sta pametno nemas reci bolje ti je poklopi se usima i ne lupaj gluposti... :-)

HVALA!!!

Code: Select all

Postao/la saniiado dana 02. feb. 2012. 01:18 

Cao cao...

potreban mi je elektronicar u Sarajevu - 

radi se o cudnom problemu na gitarskom procesoru Digitech GNX-3. Nema zvuka kada sviram gitaru..

Otvorio sam procesor nadajuci se da ce biti nesto ocigledno tipa 'otkacila se zica' ili tako nesto ali ocigledno da mi je riknuo neki kondenzator ili tako vec nesto.

Stoga molim vas pomozite...

HVala!!!
Ama šta si ti završio :D
baustelac

#30 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by baustelac »

Bobi wrote:

Cao cao...

radi se o cudnom problemu na gitarskom procesoru Digitech GNX-3. Nema zvuka kada sviram gitaru..

Otvorio sam procesor nadajuci se da ce biti nesto ocigledno tipa 'otkacila se zica' ili tako nesto ali ocigledno da mi je riknuo neki kondenzator ili tako vec nesto.

HVala!!!
Nemoj tako, on je naucnik a ne majstor, ha ja
BASS

#31 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by BASS »

:lol: Jao sto me momacki nasmija.
Pa dajte ljudi pomozite covjeku da nadje gdje dobiti taj doktorat u sto krace vrijeme.
Mislim gdje to ima da ljudi gube po 3 godine zivota piskarajuci nesta i dokazivajuci nekim tamo levatima koje moze znanjem prozdrnut :)

ne znam prijatelju ako te ovi po Bosni budu peglali i ustrajali u svom negativnom odnosu prema tebi,pokusaj kod Zukorlica u Novom Pazaru,razuman je on covjek.

eh ...sad sam tuzan :(
Bambi_na_kofeinu

#32 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by Bambi_na_kofeinu »

'ta će ti ba doktorat, vidi kako si prirodno prepametan, zaboli te 8)
Ako te neko na poslu počne tlačit samo mu se 'vako nagovori k'o na ovoj temi i sve će mu se samo kazat.
belfy

#33 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by belfy »

pa sa toliko znanja i sposobnosti bi samo trebao otici na bilo koji fakultet i reci Vijecu da zelis malo da popricas i da se potakmicis sa njima, pa kad im "pokazes" onda zakljuci sa: "ma ja sam malo navratio posto imam ovoliko znanja, pa da i taj doktorat uzmem. ovamo mi nesto za posao treba...papirologija i to, znate... ako moze da ja sutra svratim a vi mi to zavrsite...i hvala unaprijed."

ako ovo ne prodje, ja neznam sta ce.

bobi, ti si bezobrazan. covjek je lijepo rekao da je za price i takmicenja, a ne za tih fizikanerskih poslova.
pirmin

#34 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by pirmin »

Bobi wrote:
saniiado wrote:
baustelac wrote:

HVALA!!!

Cao cao...

HVala!!!
:lol: :lol: :thumbup:
A ja "magistra" i straha. :mrgreen:
donsedin

#35 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by donsedin »

Ovdje svi pamet do pameti, pogotovo ovi sto su se lijepo ispricali i pametovali (provaljivali, birajte sta Vam draze). Uostalom, mozda znate (ili ocigledno ne) da se ETF sastoji od 4 odsjeka (razlicita, da se naglasi), jer po nekim ovdje ko zavrsi jedan od njih a ne zna ostala 3 je totalni idiot.Postavljacu je mozda pristup los, ali ako je ETF-ovac kako tvrdi zna da bez muke nema ni nauke, a ni nauke bez vremena, pa stoga ovo gornje ako je bas jedno veliko ako.Takodje njegovo lutanje po svijetu se onda svodi na master negdje vani sto bas i nije neko lutanje, posto je doticni zavrsio prvi dio ovdje u BIH.E sad po bolonji se PHD sveo na to da se obajvi par radova i ona si kandidat za isti, dali to valja il ne to ce neko strucniji rec, al tako je kako je, pa ko voli nek izvoli.
valjuga

#36 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by valjuga »

baustelac wrote:
Bobi wrote:

Cao cao...

HVala!!!
Nemoj tako, on je naucnik a ne majstor, ha ja
Nemojte tako,pomozite čovjeku.
To ti je prijatelju najvjerovatnije nešto u sekundaru,neki elko ili zenerica.Ugl pregledaj napone,to je osnov! :thumbup:
convict

#37 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by convict »

saniiado wrote:
baustelac wrote:

HVALA!!!
Ma vidi se iz tvojih postova da si ti jedan vrhunski intelektualac. Ovakva kultura dijaloga i senzibilitet prema drugima ti je preporuka, ne za doktorat nego odmah za akademika. Tebi oni da pametuju... tc tc tc...
Intimus

#38 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by Intimus »

[quote="saniiado"]Cao ljudi...

nakon skolovanja po bijelom svijetu, standardnih (i da dodam, JEDINIH VALIDNIH, aludiram na ovu smijuriju zvanu Bolonja) 4 godine i 2.5 godine magistrata, skontah da mi za neki jaci napredak na trenutnom poslu treba doktorat.

Znajuci da je od pamtivjeka kod nas bilo vrlo zajebano zavrsiti Magistrat a da je doktorat kao 'kruna' na magistratu (jedno godinu do 18 mjeseci max) ja se uputim po internetu da istrazim sta to ima u ovoj nasoj BiH.

Sem sto sam bio sokiran i zatecen da ljdi zavrsavaju fax za 3 godine a magistrat za 1 ili 2 ??????? :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: jos vise sam bio sokiran kad mi je receno da doktorat ovdje traje T R I godine.

Postoji li NORMALAN fakultet u ovoj drzavi u kojem se moze odraditi doktorat za krace vremena???

Necu da kenjam o sebi kako sam ovo, ono ali ja mogu da budem 3 puta doktor svim ovim ovdje doktorima (govorim o PHD programu, ne medicinskom) i ne pada mi na pamet da zrtvujem jos 3 godine svog zivota da bi me neko handrio koga ja mogu pojesti znanjem...

Hajmo vasa iskustva... sta kako... je li preostao ijedan fakultet sa 'normalnim' doktoratom

Hvala!!! :bih: :sax:[/quote]

Možda čovjek traži kakva doktora (hećima) specijalistu, pa se u žurbi krivo izrazio...? ;-) :mrgreen:
Miki123

#39 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by Miki123 »

neće se on više oglašavati na ovoj temi, a poteško i na forumu :D
mrtva kokoš

#40 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by mrtva kokoš »

ako ga senny ne dozove nece niko :mrgreen:
Intimus

#41 Re: Doktorat, u najkrace moguce vrijeme... pomoc

Post by Intimus »

Miki123 wrote:neće se on više oglašavati na ovoj temi, a poteško i na forumu :D