sa obzirom na... wrote:Bio sam na par odbrana magistarskih i ono
Ja ocekivao neko cudo, kada ono u najboljem slucaju na nivou diplomskog !
Nista novo, recikliranje cak i onog sto ja znam, jedino cega ima u neumjerenim kolicinama jeste medjusobno komplementiranje izmedju tutora i sticenjika koje prevazilazi dobar ukus.
Neko spomenu da za pravi magistrat ili doktorat trebaju godine istrazivanja dok kod nas to izgleda ovako:
Moja firma godinama snabdijeva Ministarstvo odbrane sa necim:
1 godina- potpis na ugovoru samo selmo cikotic
2 godina. potpis Selmo Cikotic, dipl. neceg
3 godina-potpis na ugovoru mr. Selmo Cikotic
4 godina _ potpis dr. Selmo Cikotić
Toliko o nasem obrazovnom sistemu !
ma budzetlie i njihovo ekpresno sticanje zvanja su prica za sebe, NAJLOSIJI kadrovi inace radeza drzavu, ko ne zna nije sposoban, nema znanje, ne ide u privredu.
Fino se izvadi partijska knjizica i napad na drzavne insttucije svih nivoa, a Grabovac i Tihi koji ubise pricom o kvaitetnom kadru znanju, ekonomskim platformama stancaju te iste kadrove u Lasvanskoj Dolini na unoverzitetu poznatom TU ME CIJENE TU KUPUJEM.
o kadrovima na univerzitetima,

, cirkus, familiji djeci politicara i profesora, se nabija prosjek da bi ostali predavati na fakultetima, naravno tu se sticu 'STRASNA' znanja koja se kasnije pretoce u doktorate, a NIKO nije vidio dana u Privredi. To se tako bezobrazno ide, da imate dva clana jedne porodice na istom fakultetu.
To je tako vazda bilo i bice, prije za 'uspjeh' su bile potrebne komunisticke knjizice, danas su ih zamijenile neke druge.