tip sa mjesta nesrece:
insekt9 wrote: Bio sam u Međugorju na polnoćki, i nakon toga u nekakvom disku stali i popili koju. Vraćajući se kući, naiđemo na bijelu 190-tku popriječenu na cesti „sa sva 4“. Stanemo i pitamo momka što se desilo. Kaže, meni ništa ali je naišao na kamenje na cesti i vidio svjetla uperena prema nebu. Našao je momka koji je ispao iz smrskanog Golfa II. Odmah je nazvao policiju i hitnu. Pretražio je okolinu za eventualnim suputnicima unesrećenog. Momak je bio u polusvijesnom stanju i rekao da ga boli sve, te da niko nije bio s njim. Mi smo naišli oko 3:20-25. Pitamo za hitnu i muriju, a momak kaže kako ih je zvao prije 15-tak minuta, ali ih još nema. Pokrili smo unesrećenog. Nismo ga smjeli dirati jer nismo znali o kakvim se ozljedama radi. U 3:36 ponovno zovem muriju, predstavljam se i kažem za nesreću. Tip sa druge strane kaže, citiram: dobio si PU Mostar, za to područje je nadležna PU Čitluk.OK, dajte mi broj od policije u Čitluku. Tip kaže da su obaviješteni. Kažem mu da su zvani prije 20-tak minuta, ali od hitne ni policije ni traga. Očito nezainteresiran prekida vezu!
Prijatelj prepoznaje unesrećenog (znaju se iz viđenja) i zovemo momka (3:43) koji je iz istog mjesta da obavijesti njegove. Prvo stiže murija (cca 3:50) i ponovno svi zajedno pretražujemo područje oko smrskanog automobila. Kažu da smo postupili ispravno što momka nismo dirali jer bi u slučaju oštećenja kičme mogao ostati doživotni invalid. Oko 3:55 stiže i dugo očekivana hitna i paf! Sa vozač. Nikoga od obučenog osoblja koje bi na licu mjesta znalo što i kako napraviti. Podignemo momka i položimo ga na nosiljku. Hitna ga odvozi, a nama murija zahvaljuje i kaže da se raziđemo, ali mi ostajemo i čistimo cestu od granja i kamenja. Na Božić oko 8 ujutro je momak preminuo u bolnici .
Dokle će se više trpiti njihova nezainteresiranost i neučinkovitost? Cijeli dan jučer mi se pred očima vrti slika momka kako bespomoćno leži na zemlji dok mi čekamo hitnu, da bi stigao samo vozač.
Rođak mi priča kako su morali razbiti staklo na hitnoj prije kojih pola godine kada mu je prijatelj imao nesreću, jer se isti nisu odazivali na pozive niti otvarali vrata kada su im kucali.
http://forum.bljesak.info/index.php?showtopic=9233&st=0
.bljesak.info wrote:Mile Kordić (26) umro je nekoliko trenutaka nakon prometne nesreće koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila oko 3.20 sati. Nesreća se, kako doznaje Dnevni list u MUP-u, dogodila na lokalnoj cesti ...
... Kruševo - Tepčići u mjestu Dobro selo, općina Čitluk. Mile Kordić iz mjesta Sretnice upravljao je vozilom Golf 2, a uzrok nesreće je neprilagođena brzina uvjetima na cesti.
Da stvar bude još gora, prijatelji Kordića čekali su više od pola sata Hitnu pomoć, a na kraju je došao samo vozač bez liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Rekli su da je čitlučka Hitna pomoć od mjesta nesreće udaljena nekih trinaest kilometara i ne znaju zbog čega se toliko čekalo da dođu. Zvali su ih nekoliko puta i svaki bi put dobili odgovor kako je vozilo Hitne na putu i da se malo strpe.
- Kada je Hitna pomoć stigla iznenadili smo se ugledavši samo vozača. Nije bilo nikoga drugog, valjda je trebao poći i liječnik te drugo medicinsko osoblje. Stavili smo ga na nosila i vozač Hitne ga je odvezao i na kraju je umro”, rekao je jedan od Kordićevih poznanika.
Kordić se, kako piše Dnevni list, navodno utrkivao vozilom s još jednim mladićem. U zavoju je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u kameni zid, a potom ispao iz vozila.