Dokle?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dust in the wind

#26 Re: Dokle?

Post by dust in the wind »

radiša wrote:Zar tebi nije malo cudno da narod jedno prica a na izborima bude drugo?Da li je mozda moguce da taj glas naroda neko drugi okrece na stranu koja njemu-njima odgovara uz pomoc svjetskih sila?Mozda nekom na kraju krajeva odgovara ovakvo stanje kod nas?
nije mi čudno... znaš što jer ja mislim za ovaj narod da je pogan.. ne svi. ali pokazujemo znakove takve. gledam lika, znam ga, penzija mizerna. On place jer je Radončić uhapšen, kaže šta nam ovo rade... Ruše državu... fuj... eto to čuti. Mjesto da mu je drago da su svi jednaki pred zakonom. Mjesto da kaže pa ako je nevin, neka to i dokaže neka izađe čista obraza... i million ovakvih primjera..
radiša

#27 Re: Dokle?

Post by radiša »

Pa dobro,covjek misli da Radoncic nije kriv mozda za situaciju u kakvoj jesmo,realno i nije jer je skoro dosao na vlast,problemi su nastali mnogo mnogo ranije...
Ne branim ga, briga me za Fahru ali je tako.Mozda je jedinu svjetlu tacku vidio u njemu.Iskreno ja je ne vidim u nikome od njih.
SerijeSync

#28 Re: Dokle?

Post by SerijeSync »

Dvije pljačke pošte danas i novaca za mirovine, i jedno ubistvo prava smo banana država.

http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... ena/150609

http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... ine/150607
dječak sa šibicama

#29 Re: Dokle?

Post by dječak sa šibicama »

kostarikanac wrote:
luckylaka wrote: Kad skontas da se u cijelom svijetu takve stvari desavaju i jos gore onda ces vidjeti da je ova tema totalni promasaj.Stopa kriminala u BiH je mislim daleko ispod europskog ili svjetskog prosjeka.
:zid: :zid: :zid: Jao "razmišljanja"!
Pa lako je njemu iz Amerike pametovati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30 Re: Dokle?

Post by pici »

samo nek nepuca :bih:

Image
dječak sa šibicama

#31 Re: Dokle?

Post by dječak sa šibicama »

kostarikanac wrote:Od katastrofalne sigurnosne situacije je žalosnije jedino to što je pojedincima ovo sve "normalno"!
Normalno je delegatima vjecito vladajucih stranaka, i smeta im svaka kritika jer oni zive u iluziji da je u BiH blagostanje, a mozda njima i jeste jer su se stranke i partije dooobro pobrinule za svoje vjerne delegate i drvene advokate.
SerijeSync

#32 Re: Dokle?

Post by SerijeSync »

luckylaka

#33 Re: Dokle?

Post by luckylaka »

dječak sa šibicama wrote:
kostarikanac wrote:
luckylaka wrote: Kad skontas da se u cijelom svijetu takve stvari desavaju i jos gore onda ces vidjeti da je ova tema totalni promasaj.Stopa kriminala u BiH je mislim daleko ispod europskog ili svjetskog prosjeka.
:zid: :zid: :zid: Jao "razmišljanja"!
Pa lako je njemu iz Amerike pametovati.
:lol: :lol: Iz grada u kojem svaka informativna emisija ali bas svaka pocinje sa ubistvom,silovanjem,pljackom,otmicom...i gdje se vise ljudi poroka za vikend nego u Sa za godinu.Naravno nije opravdanje za kriminal u Sarajevu ali je Sa jos relativno miran grad.
8 killed in rash of St. Louis weekend shootings; 2015 total hits 105 :(
Last December

#34 Re: Dokle?

Post by Last December »

pici wrote:samo nek nepuca :bih:

Image
WORMS ARMAGEDDON! :lol:
mg

#35 Re: Dokle?

Post by mg »

Ko se imalo zanima trecerazrednim zemljama poput BiH, zna da vlastima odgovara haos na ulicama iz razloga sto onda oni imaju svoj mir, dok se mi bavimo sitnim kriminalom.

To je razlog sto sud za oruzanu pljacku izrekne kaznu od godinu do dvije zatvora i to nakon postupka koji traje 5 godina, i za koje vrijeme ista osoba ucini jos pet dijela.

Nema u Sarajevu 10000 kriminalaca, nego maximum 200, koji bi ako bi bili stavljeni u zatvor sveli stopu kriminala na puki slucaj.

I ne poredite Sarajevo sa svjetskim gradovima, jer Sa nema 500 000 stanovnika. Sto je po mjerilima gradova u svijetu, selo se trolejbusom. Pored toga 2000 besposlenih policajaca. Dakle imamo sve uslove da budemo prelijep i miran grad za zivot, ali se namjerno stvara atmosfera straha, u strahu se manje pitanja postavljaju.
TheMule

#36 Re: Dokle?

Post by TheMule »

mit12 wrote:
TheMule wrote:
radiša wrote:Znaci nekom odgovara da ovde bude bezvlasce,teror,,,
zasto uvijek sve mora ici na politiku, teoriju zavjere, partiju itd?
Zato što je ovdje sve vezano za politiku.
objesi to macku o rep. Pola grada ne radi, ljudi kopaju po kontejneru, zemlja je previse evropizirana sto se tice krivicnih zakona, djeca piju vodu , i vama cudo kad obiju trafiku da uzmu kolu, jer tako stanje odgovora SDA, Bakiru, itd. Nije ni jedna stranica prosla, a pacenici vez presli na politiku, stranke, sad ce se do 3. stranice ici i po nacionalnosti kriminalaca, i nista od teme....
TheMule

#37 Re: Dokle?

Post by TheMule »

luckylaka wrote: :lol: :lol: Iz grada u kojem svaka informativna emisija ali bas svaka pocinje sa ubistvom,silovanjem,pljackom,otmicom...i gdje se vise ljudi poroka za vikend nego u Sa za godinu.Naravno nije opravdanje za kriminal u Sarajevu ali je Sa jos relativno miran grad.
Mislim da Amerika nije bas najbolja za poredjenje sto se tice kriminala. U stvari ne treba nikakvo poredjenje, samo u se i u svoje kljuse. U nas narod uvijek gleda kako je u svijetu.
luckylaka

#38 Re: Dokle?

Post by luckylaka »

TheMule wrote:
luckylaka wrote: :lol: :lol: Iz grada u kojem svaka informativna emisija ali bas svaka pocinje sa ubistvom,silovanjem,pljackom,otmicom...i gdje se vise ljudi poroka za vikend nego u Sa za godinu.Naravno nije opravdanje za kriminal u Sarajevu ali je Sa jos relativno miran grad.
Mislim da Amerika nije bas najbolja za poredjenje sto se tice kriminala. U stvari ne treba nikakvo poredjenje, samo u se i u svoje kljuse. U nas narod uvijek gleda kako je u svijetu.
Ma i ne poredim Ameriku sa BiH daleko od toga,nego tip kaze lako je tebi u Americi kao ovdje nema kriminala.Kriminala je bilo i bice i ovdje i tamo .
TheMule

#39 Re: Dokle?

Post by TheMule »

luckylaka wrote:
TheMule wrote:
Ma i ne poredim Ameriku sa BiH daleko od toga,nego tip kaze lako je tebi u Americi kao ovdje nema kriminala.Kriminala je bilo i bice i ovdje i tamo .
Fakat kako to moze reci, a Amerika broj 1 u kriminalu :lol:
hAZNADAR

#40 Re: Dokle?

Post by hAZNADAR »

mg wrote:Ko se imalo zanima trecerazrednim zemljama poput BiH, zna da vlastima odgovara haos na ulicama iz razloga sto onda oni imaju svoj mir, dok se mi bavimo sitnim kriminalom.

To je razlog sto sud za oruzanu pljacku izrekne kaznu od godinu do dvije zatvora i to nakon postupka koji traje 5 godina, i za koje vrijeme ista osoba ucini jos pet dijela.

Nema u Sarajevu 10000 kriminalaca, nego maximum 200, koji bi ako bi bili stavljeni u zatvor sveli stopu kriminala na puki slucaj.

I ne poredite Sarajevo sa svjetskim gradovima, jer Sa nema 500 000 stanovnika. Sto je po mjerilima gradova u svijetu, selo se trolejbusom. Pored toga 2000 besposlenih policajaca. Dakle imamo sve uslove da budemo prelijep i miran grad za zivot, ali se namjerno stvara atmosfera straha, u strahu se manje pitanja postavljaju.
U pravu si, SA se ne moze porediti sa milionskim gradovima.
Ali se mogu porediti procenti kriminala.
Sto znaci da je 100 krivicnih djela za vikend u SA krupnije od 500 krivicnih djela u Parizu iz prostog razloga sto se gleda procent po opcem broju stanovnika.

A uvodnicaru teme bi odgovorio jednostavno. Nismo debili ali imamo jednu karakteristiku koju imaju svi samo je kod nas izrazenija.
Svugdje u svijetu ljudi okrecu glavu ili zmire na ocigledan kriminal, divljastvo, bahatost i agresivnost,... iz prostog razloga sto se boje za svoju kozu. Koliko je ljudi samo nadrljalo sto se suprotstavilo kriminalu, ili barem kritikovalo. Da je neko pomogao nesretnom Denisu Mrnjavcu u tramvaju ili barem pokusao urazumiti nasilnike rjecima bio bi mozda isto zboden. Ako ne na licu mjesta, barem poslije. Svugdje u svijetu mozes vidjeti poznatog mafijasa kako zaustavlja auto na po ceste da bi kupio nesto u trafici i niko ne smije da zatrubi, ma ni da pogleda direktno.

Ali na neki cudan nacin u Bosni ljudi slave i hvale kriminalce. Poznate kabadahije i nasilnici sa ulica, svi znaju koje grozote su pocinili,....a opet - svi se utrkuju ko ce sa njima biti raja, ko ce im platiti pice, svi koji ih poznaju se ponose time i pricaju drugima kako su super i cool. E to jos nisam nigdje vidio osim kod nas. Mozda je stvar u strahu za svoju kozu pa ko veli bolje da sam dobar sa nasilnicima negoli da na mene nalete. A mozda i u nasem mentalitetu i tradiciji buduci da nam i narodna epika iz minulih vjekova slavi jalijase poput brace Morica, Tale, Hrnjica, hajducije i sl.
tlr

#41 Re: Dokle?

Post by tlr »

pici wrote:samo nek nepuca :bih:

Image
Nema šansi da zapuca. Njih su trojica, a za rat treba dvoje. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#42 Re: Dokle?

Post by Truba »

i sta da kazem na temu dijasporaca