Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

ld

#26 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by ld »

Jedan001 wrote:
ZenoZentic wrote:
Sto volim ove sto hoce nesto da ispravljaju iz daljine... obicno su najgrlatiji, placu i tuguju za bosnom a dupe u dijaspori
Jedan001

Jos necije dupe je bilo na sigurnom, dok je cetnicka armada divljala, klala zarila i palila po Istocnoj Bosni! Zato, najmanji vid postovanja prema onima, koji su zivote izgubili u naletu cetnicije 90-tih, za njihove rodjake, koji su prezivjeli a bili protjerani sa svojih ognjista, a da bi zauzvrat necije dupe na sigurnom opstalo, je upravo da se prestane sa omalovazavanjem necije licnosti, i komentara, kao sto se navodi u gornjem citatu.
Eto ti si pametan za koga ratovat.... Za aliju za karadzica za tudzmana?? za koga pa ti svi sto su ratovali su sad socijalni slucajevi. Jeb. se politicara za njih tu su bili kad je trebalo i sad niko na njih ne obraca paznju ko rashodovan namjestaj. Ratni profiteri su se obogatili na tudjoj muci i nesreci nemaju 2 osnovne a vozaju i grade ko da su brate kakvi seici.
A svoje su sklonili na sigurno i na vrijeme i pravili talove koji su njima odgovarali. I nemoj mi molim te govoriti nista, ja sam protiv ovih sto iz daljine podrivaju trebali smo ovako onako cemo mi cemo.... necete vi nista jedva cekaju da se zakuha i da sa sigurnih udaljenosti uz kokice i pivu prate razvoj dogadja.. Tako da mi nemoj o laznom moralu i dvolicnosti pricati. :x
jesl ti ratovao u bosni ili si se lagano uhvatio noge
s obzirom kako pises,nebih rekao da si dana rata vidio u bosni ili si premlad da znas sta se desavalo u to vrijeme
i ti brkas neke osnovne stvari po pitanju motiva borbe u bosni
bosnjaci su se branili i gdje su uspjeli da se odbrane i spasili su glavu,gdje su se predali tu su i pobijeni,protjerani,muceni,zene silovane
niko nije razmisljao o ratnim profiterima,politicarima,ljudima je bilo vazno da zastite svoje porodice
ld

#27 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by ld »

bas interesantno kako sve srpske medijske kuce,kad se pojavi mapa bosne i hercegovine,kad je vremenska prognoza ili nesto drugo,brcko je vazda u sastavu rs-a
nevjerovatno kako jos pate od kosovskog mita i laganja samih sebe,vrijeme je da se probude i da shavte da je brcko distrikt sa vecinskom bosnjackom populacijom i bilo kakav referendum,automatizmom bi dao pravo i distriktu da se izjasni i time ostane u drzavi bosni i hercegovini
i time bi zapadni dio rs-a ostao odsjecen i sa beogradom ili istocnim dijelom samo vazdusnim putem bi mogli da saobracaju :lol: :lol: :lol:
stickitout

#28 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by stickitout »

Ja licno ne poznajem nikoga ko je ratovao da bi opet to ucinio. Ustvari lazem, znam ih nekoliko, sve idiot do idiota :oops:
ld

#29 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by ld »

kamo_dalje wrote:
ld wrote:da je brcko distrikt sa vecinskom bosnjackom populacijom
Zar nisu Srbi osvojili skupstinsku vecinu na ovim izborima?
jesu,na jednoj kucnoj adresi su iz SIPE nasli 170 prijavljenih srba sa cipsovim licnim kartama
naravno ni jednog nije bilo na adresi,bilo je i mrtvih
i takvih je primjera jos masa,tek sad se SIPA,drzavno tuziteljstvo time ozbiljno pozabavilo
procjene su da je u brckom i rs-u preko 20 000 lazno prijavljenih,sve u svrhu manipulisanja i laziranja izbora

polako i to ce se rijesiti akoBogda,dok ovi sto su pohapseni se ,,otvore,, vjerujem da ce biti interesantno cuti sta imaju da kaze
Troll_Happens

#30 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by Troll_Happens »

ld wrote:
ZenoZentic wrote:
Sto volim ove sto hoce nesto da ispravljaju iz daljine... obicno su najgrlatiji, placu i tuguju za bosnom a dupe u dijaspori
Jedan001

Jos necije dupe je bilo na sigurnom, dok je cetnicka armada divljala, klala zarila i palila po Istocnoj Bosni! Zato, najmanji vid postovanja prema onima, koji su zivote izgubili u naletu cetnicije 90-tih, za njihove rodjake, koji su prezivjeli a bili protjerani sa svojih ognjista, a da bi zauzvrat necije dupe na sigurnom opstalo, je upravo da se prestane sa omalovazavanjem necije licnosti, i komentara, kao sto se navodi u gornjem citatu.
Eto ti si pametan za koga ratovat.... Za aliju za karadzica za tudzmana?? za koga pa ti svi sto su ratovali su sad socijalni slucajevi. Jeb. se politicara za njih tu su bili kad je trebalo i sad niko na njih ne obraca paznju ko rashodovan namjestaj. Ratni profiteri su se obogatili na tudjoj muci i nesreci nemaju 2 osnovne a vozaju i grade ko da su brate kakvi seici.
A svoje su sklonili na sigurno i na vrijeme i pravili talove koji su njima odgovarali. I nemoj mi molim te govoriti nista, ja sam protiv ovih sto iz daljine podrivaju trebali smo ovako onako cemo mi cemo.... necete vi nista jedva cekaju da se zakuha i da sa sigurnih udaljenosti uz kokice i pivu prate razvoj dogadja.. Tako da mi nemoj o laznom moralu i dvolicnosti pricati. :x
jesl ti ratovao u bosni ili si se lagano uhvatio noge
s obzirom kako pises,nebih rekao da si dana rata vidio u bosni ili si premlad da znas sta se desavalo u to vrijeme
i ti brkas neke osnovne stvari po pitanju motiva borbe u bosni
bosnjaci su se branili i gdje su uspjeli da se odbrane i spasili su glavu,gdje su se predali tu su i pobijeni,protjerani,muceni,zene silovane
niko nije razmisljao o ratnim profiterima,politicarima,ljudima je bilo vazno da zastite svoje porodice[/quote]

Pa pazi nije bilo lako i nisam se lagano uhvatio noge nego brzinski jer sam mislio kao vecina trajace mjesec dva i eto me nazad to sa nama ne moze dogoditi.. ali vjetar me je nanio u neki drugi smjer i sta je tu je.. bosnu cu voliti uvijek kakva je do 92 i ona je kao takva do tada ostala u lijepom sjecanju i umrla za mene za sva vremena nakon mog odlaska.. Ostaju samo lijepa sjecanja.
Sad ovo sto se radi dole i cini ima samo u vicu. Slazem se s tobom u nekom djelu bjezali su i ja sam otisao da spasim glavu da mi se ista sudbina ne bi dogodila. Ali realno gledano otisli su svi koji su mogli i koji su imali nesto u glavi. Ostao je ko nije imao gdje ili mu je to trenutno stanje odgovaralo da popravi svoje posrnule pozicije iz prethodnog sistema.
Zato sad svako moze da je.e titu. Problem je u tome sto ti isti koji su zakuhali nisu isli u boj i ratovat nego su narod zavadili i sad se bogate na tudjoj muci. Pocev od milosevica pa da ne nabrajam dalje. Jadno :(
stickitout

#31 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by stickitout »

ld wrote:
kamo_dalje wrote:
ld wrote:da je brcko distrikt sa vecinskom bosnjackom populacijom
Zar nisu Srbi osvojili skupstinsku vecinu na ovim izborima?
jesu,na jednoj kucnoj adresi su iz SIPE nasli 170 prijavljenih srba sa cipsovim licnim kartama
naravno ni jednog nije bilo na adresi,bilo je i mrtvih
i takvih je primjera jos masa,tek sad se SIPA,drzavno tuziteljstvo time ozbiljno pozabavilo
procjene su da je u brckom i rs-u preko 20 000 lazno prijavljenih,sve u svrhu manipulisanja i laziranja izbora

polako i to ce se rijesiti akoBogda,dok ovi sto su pohapseni se ,,otvore,, vjerujem da ce biti interesantno cuti sta imaju da kaze
Mene interesuje za koga su glasali? A interesuje me zivo i izvor informacija? :-) :D :-)
zavrzlama

#32 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by zavrzlama »

SDP-9579 (7mandata)
SDS-8398(6)
SNSD- 5860 (4)
S BiH- 3599 (3)
HDZ-3444(2)
HDZ90-HSS-2508 (2)
SDA-2104 (2)
NDS-DSS-2734 (2)
SP RS-1963 (1)
MANJINE:
Ćazim Dačaj
Avdo Aljić

7+3=+2+2=14
6+4+2+1=13
znaci srpske stranke nemaju skupstinsku vecinu u Brckom...
Maraschino

#33 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by Maraschino »

smeca ima na sve strane ali izgleda izlazi iz iste rupe
Муџахедини у вехабијским ћелијама
Datum: 17.10.2008 20:30
Autor: Г. М.
БAЊA ЛУКA - Страни муџахедини који су добили држављанства БиХ и остали у тој земљи, послије рата због конзервативног начина живота формирали су затворене заједнице у којима су и данас.

Ово стоји у Извјештају израелског Института за антитероризам који је рађен за потребе Савјета безбједности УН, а који је у посједу "Гласа Српске".

У посљедњем Извјештају УН БиХ се нашла на листи земаља које су повезане са "Aл-Каидом" и њеном терористичком мрежом, а као један од доказа за то послужио је и документ израелског Института.

- Чланови тих заједница су и Бошњаци, углавном некадашњи припадници јединице "Ел-муџахедин", који су прихватили конзервативни ислам. Заједно са натурализованим муџахединима, ти Бошњаци живе у малим селима од којих су најпознатија Бочиња и Горња Маоча - пише у Извјештају.

Израелски Институт наводи и да ове домаће вехабијске ћелије одбијају да поштују законе који владају у БиХ, живећи по стриктним правилима шеријата. Њихово присуство, наведено је, регистровано је и у близини већих градова попут Бугојна, Травника, Зенице. Те заједнице имају агресиван вехабистички концепт, а њихови чланови умијешани су у различите криминалне и терористичке активности у БиХ.

У великој операцији, наводи се, коју су на Балкану провеле тајне службе Италије у сарадњи са полицијама Хрватске и БиХ, откривено је да је терористичка ћелија са сједиштем у Горњој Маочи планирала терористичке нападе по Италији у вријеме папине сахране.

Расим Делић

У Извјештају је истакнуто да се сматра да су управо муџахедини за вријеме суђења генералу Aрмије БиХ Расиму Делићу у Хагу, поставили видео-снимак Делића на порталу "YouTube".

- То је био њихов покушај да задрже стечена држављанства БиХ и да покажу шта им је током рата обећано - пише у Извјештају.
stickitout

#34 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by stickitout »

@ld

Sto se ba usuta? :D
Real Khan

#35 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by Real Khan »

stickitout wrote:@ld

Valjda čovjek nekada i spava, jede, živi i izvan foruma :D
ld

#36 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by ld »

da si bio fin i dobio bi linkove,ovako imas google ukucaj i trazi ako te toliko interesuje

prije par mjeseci je bilo pohapseno vise sluzbenika koje su omogucile laziranje CIPSovih dokumenta,zatim je uslijedila akcija kad su pohapsili osmero nacelnika i komandira stanica u brckom i u vise opstina istocne bosne,i bice toga jos mnogo,jer iza dejtona do sada mup rs i politicke partije u kontuinitetu laziraju podatke
sama njihova informacija da u rs-u danas zivi oko 1 480 000 stanovnika je laz
po toj njihovoj informaciji,ispada da srbi nisu imali nikakvih ratnih gubitaka u bosni,da se niko od srba nije iselio za srbiju i na zapad,da srbi ne zive u federaciji i na kraju da od dejtona imaju pozitivan prirodan prirastaj

realan broj srba u rs je oko miliona,na zalost oko 150 000 bosnjaka i hrvata se vratilo,sto je jako malo,s obzirom da je na tim teritorijama sto se smatraju rs-om danas,ja licno to zovem privremeno okupiranom teritorijom,zivjelo je oko pola miliona bosnjaka
zavrzlama

#37 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by zavrzlama »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081019020

procitati izmedju redova ...samo se kaze sta ce biti u buducnosti :)
Real Khan

#38 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by Real Khan »

brcko-y wrote:.....ovo je prava adresa 8)
zavrzlama wrote:http://www.sarajevo-faš.com/clanak/081019020

procitati izmedju redova ...samo se kaze sta ce biti u buducnosti :)
@dalintona mi moga, jes' to ti @sarajevcac *ebo sliku svoju :D
pikac

#39 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by pikac »

nokia6170 wrote:
Corvus wrote:
nokia6170 wrote:jedno pitanje:

zasto u emisiji rtrs-a "srpska danas" uvijek imamo javljanje iz brckog?
Zato sto Brcko kao Distrikt ima pravo da emisije emituje u svim javnim emiterima u BIH (FTV, RTRS, BHTV) jer nema svoju televiziju (samo nam jos to fali :D )

a Brcko je jako bitno za RS... zato i jeste distrikt... nit' ovamo nit' tamo :)

i svacije i nicije
to je bilo prije tako...brcko je prvo bilo u sastavu rs-a, a onda od 1997. godine u podjednakom vlasnistvu i rs-a i fbih-a...ali je nedavnom odukom izuzeto upotpunosti od rs-a i fbih i stavljeno pod iskljucivo vlasnistvo drzave bih i entitet rs nema nikakav uticaj na brcko distrikt.

da cujem dalje argument zasto obavezno imamo javljanje iz brckog za "srpsku danas" ?
Zato što u Brčkom ima više Srba nego u čitavoj Federaciji...
bijelo_dugme

#40 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by bijelo_dugme »

Prije par mjeseci sam napravio istu temu. Ovo je najveci problem u nasoj drzavi. Pogledajte slobodnu i BN-televiziju.
Leonid Breznjev

#41 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by Leonid Breznjev »

roba s greskom, opomenuh te vec jednom, sad ces biti banovan...
stickitout

#42 Re: Dokle će se trpiti fašizam i šovinizam na RTRS-u

Post by stickitout »

ld wrote:

da si bio fin i dobio bi linkove,ovako imas google ukucaj i trazi ako te toliko interesuje

prije par mjeseci je bilo pohapseno vise sluzbenika koje su omogucile laziranje CIPSovih dokumenta,zatim je uslijedila akcija kad su pohapsili osmero nacelnika i komandira stanica u brckom i u vise opstina istocne bosne,i bice toga jos mnogo,jer iza dejtona do sada mup rs i politicke partije u kontuinitetu laziraju podatke
sama njihova informacija da u rs-u danas zivi oko 1 480 000 stanovnika je laz
po toj njihovoj informaciji,ispada da srbi nisu imali nikakvih ratnih gubitaka u bosni,da se niko od srba nije iselio za srbiju i na zapad,da srbi ne zive u federaciji i na kraju da od dejtona imaju pozitivan prirodan prirastaj

realan broj srba u rs je oko miliona,na zalost oko 150 000 bosnjaka i hrvata se vratilo,sto je jako malo,s obzirom da je na tim teritorijama sto se smatraju rs-om danas,ja licno to zovem privremeno okupiranom teritorijom,zivjelo je oko pola miliona bosnjaka
Jao doktrine li divne :mrgreen:

Jel to od oka procjena i jel od lijevog ili desnog?

Daj ba, nisi uopste odgovorio na konkretno pitanje, al haj i to je ok! Pravo me interesuje i kucam u google a i kucao sam, medjutim, ja zaobilazim odredjene linkove jer mislim da su ti linkovi netacan i neadekvatan izvor informacija!!! Iz ciste radoznalosti se pitam koristis li upravo linkove koje zaobilazim kao izvor nadahnuca i pitam se opet (ako ne koristis) iz kojeg oka procjenjujes? :-)
Post Reply