Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ljakan

#1 Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by Ljakan »

Gledam veceras ovo i ne mogu vjerovat:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-uk ... /150707138
Zar im je toliko ljudski zivot nebitan?Zar nisu mogli ogradit nekom trakom ako nisu bili u stanju napravit to danas?Sta mislite da bi trebali napravit kako bi nas konacno lokalni klosari postovali?Daleko su izbori... :-D
sunceKOtepsija

#2 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by sunceKOtepsija »

pa dobro vjerovatno se mislilo da posto je druge boje da niko nece tuda jurcat, zao mi je momka
Ljakan

#3 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by Ljakan »

sunceKOtepsija wrote:pa dobro vjerovatno se mislilo da posto je druge boje da niko nece tuda jurcat, zao mi je momka
Kako ces iz daljine vidjet ako ides brzo da je druga boja i to po mraku?
hopi

#4 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by hopi »

pa ne znam šta je ovdje čudno, uvijek se poslovi do pola završe, ne označe, ne kontroliše niko
sjećam se prije par godina dok su radili na autoputu sa- zenica, noć, nema signalizacije, ušao u pogrešnu traku jer je znak naopako bio okrenut
nedavno kopali vodovonu cijev, usput slomili koju stepenicu bagerom, "zakrpili" rupu, ostavili smeće
trcicu trceci

#5 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by trcicu trceci »

Mi samo kukamo, ali niucemu ne vidimo dobro. Izgradjena biciklistick staza, jos se radovi privode kraju, logicno je da vozis oprezno.

Sta samo kukate i zalite se, fuj kako smo sitnicavi i odvratni svi sa ovim
Ljakan

#6 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by Ljakan »

trcicu trceci wrote:Mi samo kukamo, ali niucemu ne vidimo dobro. Izgradjena biciklistick staza, jos se radovi privode kraju, logicno je da vozis oprezno.

Sta samo kukate i zalite se, fuj kako smo sitnicavi i odvratni svi sa ovim
Nije kukanje samo logicno viđenje situacije koja je takva kakva jeste.Ljudi se voze tom stazom kako je napravljena i niko se nije vozio dok je nisu zavrsili.Znaci gotova je osim dijela gdje bila ova stanica i mislim da su trebali ogradit dio necim dok ne zavrse.Niko se ne useli u zgradu dok ne bude zavrsena tako isto staza(dio) nebi trebala bit u funkciji dok se ne zavrsi.
sunceKOtepsija

#7 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by sunceKOtepsija »

Ljakan wrote:
sunceKOtepsija wrote:pa dobro vjerovatno se mislilo da posto je druge boje da niko nece tuda jurcat, zao mi je momka
Kako ces iz daljine vidjet ako ides brzo da je druga boja i to po mraku?
nije bas mrkli mrak, slazem se da je tesko vidjet ako juris, ali vjerovatno to nisu ocekivali tek je sklonjena stanica, momku brz oporavak
trcicu trceci

#8 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by trcicu trceci »

Cuj nije vozio niko dok nije zavrsena :lol:
ljudi urade desnu trasu od otoke prema rtv-u, odmah masa biciklista, iako nije dovrsena suprotna traka, dakle, sili svi jednom trakom. To krivi izvodjaci? Sta su trebali postavljati oznake i zastitni zid? Neka opca kultura se treba pokazati, a i razumijevanja, ne moze sve biti crno-bijelo.
Ljakan

#9 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by Ljakan »

trcicu trceci wrote:Cuj nije vozio niko dok nije zavrsena :lol:
ljudi urade desnu trasu od otoke prema rtv-u, odmah masa biciklista, iako nije dovrsena suprotna traka, dakle, sili svi jednom trakom. To krivi izvodjaci? Sta su trebali postavljati oznake i zastitni zid? Neka opca kultura se treba pokazati, a i razumijevanja, ne moze sve biti crno-bijelo.
Normalno da niko nije vozio jer su bile rupetine, pjeske nisi mogao tuda proci a kamo li biciklom.Pricam znaci ono sto sam vidio a ne napamet kao ti.
trcicu trceci

#10 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by trcicu trceci »

Pasa moj, kazem ti, svaki dan sam tu, i ljudi su vozili na nezavrsenim stazama, ili na jednoj stazi koja je samo u dijelovima. Znaci dio od rtv-a do ase , ili od rtv-a do otoke, zavisi kako su koje dijelove radili jer su parcelarno izvrsavali. Trebali su i biciklisti sacekati, o tome samo govorim
Naslovnica

#11 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by Naslovnica »

Pošten svijet u ta doba iftari, teravija, ovo-ono, a on se naš'o vozat' na biciklu.
HA JA!
8-)
Ljakan

#12 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by Ljakan »

trcicu trceci wrote:Pasa moj, kazem ti, svaki dan sam tu, i ljudi su vozili na nezavrsenim stazama, ili na jednoj stazi koja je samo u dijelovima. Znaci dio od rtv-a do ase , ili od rtv-a do otoke, zavisi kako su koje dijelove radili jer su parcelarno izvrsavali. Trebali su i biciklisti sacekati, o tome samo govorim
Sta smatras pod nedovrsenim stazama?Vidis i ja sam tu i propratio sam skoro svaki dan radove kao i voznju.Po rupama niko vozio nije jedino po kamenju,pjesku...
Sustina je znaci nikakvo kukanje samo konstatacija da je ljudski zivot vrijedniji od par metara zute trake.
trcicu trceci

#13 Re: Dokle ce nas smatrat nebitnima?

Post by trcicu trceci »

ma ja, onda bi bilo stavili zutu traku, nemaju kud pjesaci proci :izet: :run:
sretno sa kuknjavom, povrijedjenom zelim brz oporavak, ne bi trebalo da je ozbiljno
i da, nedovrsena staza, pa jedan dio voze biciklistickom stazom, drugi dio pjesackom. Vidim imaju obraza da se zale kako im pjesaci smetaju po stazi jer su seljaci, a oni s biciklom i lagano po trotoaru, od skenderije do obale, pa ko prezivi
Post Reply