Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
- desni
-
zenit dozic
#77 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Znači da su Bošnje imale rječnik dok ste vi još bili nepismeni, pa se sjetio neki pametan Srbin da napiše srpski po uzoru na ovaj.Yug wrote:zenit dozic wrote:Kadaiff wrote:Na srpskom jeziku ne kaže se "slovenski" već slovenački. Isto tako, na srpskom jeziku, ne kaže se "bosanski" već bošnjački. Dakle, situacija je upravo obrnuta. Ne radi se o tome da se Bošnjacima u RS-u krše ljudska prava, već da bošnjački nacionalisti korištenje srpskog jezika tumače kao kršenje njihovih prava. Srpski je jedan od ravnopravnih jezika u BiH i institucije u RS-u imaju pravo da se služe tim ravnopravnim i službenim jezikom. Mi koji kažemo bošnjački jezik, ne kršimo ničija prava, nego samo pričamo srpskim jezikom. Spontana mržnja prema nama i netrpeljivost, pakuje se u tobože negiranje "bosanskog" jezika. Mi prihvatamo da Bošnjaci imaju svoj jezik, koji se na njihovom jeziku kaže bosanski. Ali mi, kad se služimo srpskim, ne možemo reći "bosanski" jer bi to bilo gramatički neispravno isto kao kada bi smo za španski govorili espanjol. Bošnjački nacionalisti ustvari nama brane da se služimo svojim jezikom pod krinkom tobožnjeg negiranja njihovog jezika.
Da li u knjižicama u Federaciji piše: english jezik ocjena 5?
Ne. Ne piše i niko se ne buni. Zašto? Pa zato što se na bosanskom ne kaže english jezik (ni ingliš jezik) nego se kaže engleski i to nimalo ne krši prava engleskog naroda.
Kada bošnjački nacionalisti kažu da je bošnjački jezik nepostojeći, oni samo priznaju da zapravo između bosanskog i srpskohrvatskog, srpskog ili kako god, nema razlike ili da bošnjaci kao narod ne postoje.Zipa ovog,pa daj da vidimo sta pise u tom rijecniku i 17 vijeka,koliko ima stranica i zasto onda ne koristis to a ne srpskohrvatsku gramatiku i jezik.
Onda imate obraza nama pričat da koristimo tuđe
-
someone_
#78 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Jesi znao da se na bosanskom, jezik kojim pricaju Srbi naziva srbijanskiKadaiff wrote:"Jezik bošnjačkog naroda" je kompromis kako bi se pokušale zadovoljiti aspiracije bošnjačkih nacionalista a da se ne krši gramatika srpskog jezika u zvaničnim dokumentima.sarlo wrote:Stani, stani. Otkud sad "bosnjacki", zar nije "jezik bosnjackog naroda".Kadaiff wrote:Na srpskom jeziku ne kaže se "slovenski" već slovenački. Isto tako, na srpskom jeziku, ne kaže se "bosanski" već bošnjački. Dakle, situacija je upravo obrnuta. Ne radi se o tome da se Bošnjacima u RS-u krše ljudska prava, već da bošnjački nacionalisti korištenje srpskog jezika tumače kao kršenje njihovih prava. Srpski je jedan od ravnopravnih jezika u BiH i institucije u RS-u imaju pravo da se služe tim ravnopravnim i službenim jezikom. Mi koji kažemo bošnjački jezik, ne kršimo ničija prava, nego samo pričamo srpskim jezikom. Spontana mržnja prema nama i netrpeljivost, pakuje se u tobože negiranje "bosanskog" jezika. Mi prihvatamo da Bošnjaci imaju svoj jezik, koji se na njihovom jeziku kaže bosanski. Ali mi, kad se služimo srpskim, ne možemo reći "bosanski" jer bi to bilo gramatički neispravno isto kao kada bi smo za španski govorili espanjol. Bošnjački nacionalisti ustvari nama brane da se služimo svojim jezikom pod krinkom tobožnjeg negiranja njihovog jezika.
Ne. Ne piše i niko se ne buni. Zašto? Pa zato što se na bosanskom ne kaže english jezik (ni ingliš jezik) nego se kaže engleski i to nimalo ne krši prava engleskog naroda.
Kada bošnjački nacionalisti kažu da je bošnjački jezik nepostojeći, oni samo priznaju da zapravo između bosanskog i srpskohrvatskog, srpskog ili kako god, nema razlike ili da bošnjaci kao narod ne postoje.
Roditelji bosnjacke djece u pc traze da uce im djeca uce bosanski jezik i da im tako stoji u knjizicama. "Drzava" im to osporava. U tome je problem.
Jedno pitanje. Kako se na srpskom kaze crnogorski jezik?
Bošnjačka djeca u RS-u i uče svoj jezik ali im se dokumenta izdaju na drugom, srpakom jeziku, koji je jedan od službenih jezika u BiH. Da studiraju u Engleskoj dobili bi dokumenta na engleskom čak i kad bi jedan od predmeta bio "Bosnian language".
- Krokodajl
#79 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kakve veze ima kako se na Srpskom jeziku kaže Bosanski jezik ako je Bosanski jezik službeni jezik Bosne i Hercegovine onda se u Bosni i Hercegovini ime tog jezika piše na Bosanskom jeziku a ne na Srpskom.
-
zenit dozic
#80 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Pa samo da srpski jezik ne postoji nego je kopija bosanskogKadaiff wrote:I kakve ovo ima veze?zenit dozic wrote:Kadaiff wrote:Na srpskom jeziku ne kaže se "slovenski" već slovenački. Isto tako, na srpskom jeziku, ne kaže se "bosanski" već bošnjački. Dakle, situacija je upravo obrnuta. Ne radi se o tome da se Bošnjacima u RS-u krše ljudska prava, već da bošnjački nacionalisti korištenje srpskog jezika tumače kao kršenje njihovih prava. Srpski je jedan od ravnopravnih jezika u BiH i institucije u RS-u imaju pravo da se služe tim ravnopravnim i službenim jezikom. Mi koji kažemo bošnjački jezik, ne kršimo ničija prava, nego samo pričamo srpskim jezikom. Spontana mržnja prema nama i netrpeljivost, pakuje se u tobože negiranje "bosanskog" jezika. Mi prihvatamo da Bošnjaci imaju svoj jezik, koji se na njihovom jeziku kaže bosanski. Ali mi, kad se služimo srpskim, ne možemo reći "bosanski" jer bi to bilo gramatički neispravno isto kao kada bi smo za španski govorili espanjol. Bošnjački nacionalisti ustvari nama brane da se služimo svojim jezikom pod krinkom tobožnjeg negiranja njihovog jezika.
Kada bošnjački nacionalisti kažu da je bošnjački jezik nepostojeći, oni samo priznaju da zapravo između bosanskog i srpskohrvatskog, srpskog ili kako god, nema razlike ili da bošnjaci kao narod ne postoje.
- SaraFina
#81 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
@Gojeni H, u dijelu države koja nastala kao produkt ozakonjenog genocida, malo se smiješno pozivati se na ljudska prava. Zato sam temu i nastavila na " patriotizam"
To bi bila riječ možda neadekvatna za naslov, ali o stvarima kao što su ljudska prava ili globalno zatopljavanje možemo tek kad riješimo stvari kao što je ovaj problem i niz drugih sličnih.
I nisam tebi rekla onaj stih. Upućen je bio Thomasu ( medvjed avatar)
To bi bila riječ možda neadekvatna za naslov, ali o stvarima kao što su ljudska prava ili globalno zatopljavanje možemo tek kad riješimo stvari kao što je ovaj problem i niz drugih sličnih.
I nisam tebi rekla onaj stih. Upućen je bio Thomasu ( medvjed avatar)
Last edited by SaraFina on 11/06/2016 17:25, edited 1 time in total.
- desni
#82 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kadaiff wrote:
Mogao si uporediti Kumrovec i Split, ali si izabrao Vranje. Znači, ne znaš šta je dijalekt a šta jezik.
- desni
#83 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
desni wrote:Evo kako govore Vranjancihttp://www.vranjanci.ucoz.com/index/0-2Pa onda borba koja se vodi u Hrvatskoj za uvođenje književnog kajkavskog u službenu upotrebu:lol: http://www.zvirek.net/Kajkavskijezik
- pustopoljina
#84 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
dobro si ti to zapoceo, samo sto su ti pridjevski nastavci ipak i -ski i -cki. pa moze i slovenski i slovenacki. pa se razlikuje slAvenski i slOvenski.Kadaiff wrote:pustopoljina wrote:Kadaiff wrote:Na srpskom jeziku ne kaže se "slovenski" već slovenački. Isto tako, na srpskom jeziku, ne kaže se "bosanski" već bošnjački. Dakle, situacija je upravo obrnuta. Ne radi se o tome da se Bošnjacima u RS-u krše ljudska prava, već da bošnjački nacionalisti korištenje srpskog jezika tumače kao kršenje njihovih prava. Srpski je jedan od ravnopravnih jezika u BiH i institucije u RS-u imaju pravo da se služe tim ravnopravnim i službenim jezikom. Mi koji kažemo bošnjački jezik, ne kršimo ničija prava, nego samo pričamo srpskim jezikom. Spontana mržnja prema nama i netrpeljivost, pakuje se u tobože negiranje "bosanskog" jezika. Mi prihvatamo da Bošnjaci imaju svoj jezik, koji se na njihovom jeziku kaže bosanski. Ali mi, kad se služimo srpskim, ne možemo reći "bosanski" jer bi to bilo gramatički neispravno isto kao kada bi smo za španski govorili espanjol. Bošnjački nacionalisti ustvari nama brane da se služimo svojim jezikom pod krinkom tobožnjeg negiranja njihovog jezika.
Kada bošnjački nacionalisti kažu da je bošnjački jezik nepostojeći, oni samo priznaju da zapravo između bosanskog i srpskohrvatskog, srpskog ili kako god, nema razlike ili da bošnjaci kao narod ne postoje.![]()
![]()
![]()
![]()
ko je ovaj saljivdzija?
ovaj je zajebao i nadrealiste
![]()
![]()
![]()
![]()
a rijec bosanski ne postoji uopce ili jos bolje...rijec bosanski oznacava dio odjece za gornji dio tijela, a koji obuhvata ruke i prsa i veze se na ledjima kaisevima.
dragi kadaife, tako ti jako treba jedan bosanski![]()
![]()
![]()
dajte mu oskara za glupost i ulaz u greatest shits (na srpskom to znaci: best of) antologiju.
trebalo je ovo smisliti.
U srpskoj gramatici, naziv jezika je izvedenica od imena naroda a ne države. Tako, na srpskom, Slovenac priča slovenački a Bošnjak bošnjački, itd. Kada bi pravo na bosanski jezik polagali Bosanci, onda bi takav jezik na srpskom mogao da postoji i bio bi gramatiči usvojen i u srpskom riječniku (kao i američki uostalom kada bi Amerikanci odlučili da tako nazovu svoj jezik).
Međutim, u ovom slučaju prigovor da se njihov jezik negira ne upućuje grupa ljudi koja sebe naziva Bosancima, već grupa ljudi koja sebe naziva Bošnjacima.
ili mozda madjarski zoves mardjarckim, a italijanski italijanckim?
nego, bilo je lijepo razgovarati sa Vama, zanimljiv eho odjekuje iz Vase praznine. treba li prevesti na srbinjacki?
-
Hafis
#85 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik

Vi stvarno vjerujete da je ovaj rječnik ovako izgledao i da se ovako zvao...rječnikom?
Koliko su mene učili (a učili su me mnogo) on je ovo djelo nazvao na čistom bosanskom jeziku ''Makbul-i arif''.
Nego, zna li itko od ovih delegata gdje je to tiskano... baš te 1631. godine? U kojoj štampariji, to jest tiskari?
I u koje je svrhe to služilo budući je za vrijeme napredne turske uprave bilo pismeno oko 0,0000001% domaćeg stanovništva, uključujući i Turke.
Last edited by Hafis on 11/06/2016 17:44, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#86 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Moze li ovo?

Za druge ne znam ali za sebe znam da cu gdje god budem mogao podrzati Bosanski jezik u Srebrenici i Camila Durakovica za nacelnika jer i jedno i drugo da se ne desi bila bi ogromna bozija nepravda i to kazem iako sam ateista.

Za druge ne znam ali za sebe znam da cu gdje god budem mogao podrzati Bosanski jezik u Srebrenici i Camila Durakovica za nacelnika jer i jedno i drugo da se ne desi bila bi ogromna bozija nepravda i to kazem iako sam ateista.
- cyprus
#87 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
PL legendaPatriotska_Liga wrote:Bošnjaci širom manjeg entiteta treba da osnuju paralelne škole u kojima će se učiti bosanski jezik, naša verzija historije i ostalo. Kad bošnjačka djeca slušaju u školi srpski jezik i srpsku verziju historije to se može smatrati poniženjem. Naravno da će se navodni borci za suživot pobuniti s pričom kako su djeca odvojena po etničkom principu, ali puno važnije je da bošnjačka djeca uče naš jezik i našu verziju nacionalne historije nego da svi idu zajedno, to se mora žrtvovati za ovaj cilj.
Gdje god je to moguće, a to je trenutno samo Srebrenica, treba osnovati takve škole na način kako je to objasnio Duraković, a gdje to nije moguće zbog toga što Bošnjaci nemaju poluge vlasti, dakle u svim ostalim opštinama, mora se krenuti u osnivanje privatnih škola koje će raditi po federalnom planu i programu. Ovo je naša zemlja i u njoj treba da učimo djecu onako kako mi želimo, a ne da ih tjeramo da uče neku mitomansku historiju i jezik koji nije njihov. Nemamo pravo zarad potrošene priče o suživotu da djeci priuštimo takvo poniženje i u krajnjoj liniji pseudoobrazovanje.
- desni
#88 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
De ti nama malo o kajkavskom zaslužuje li on da bude književni.Da li si spreman da ideš po Zagorju i Međimurju da prenosiš iskustva o dvije škole pod jednim krovomHafis wrote:
Vi stvarno vjerujete da je ovaj riječnik ovako izgledao i da se ovako zvao?
Koliko su mene učili (a učili su me mnogo) on je ovo djelo nazvao na čistom bosanskom jeziku ''Makbul-i arif''.
nego, zna li itko od ovih delegata gdje je to tiskano te godine? U kojoj štampariji, to jesat tiskari? I u koje je svrhe to služilo budući je za vrijeme napredne turske uprave bilo pismeno oko 0,0000001% domaćeg stanovništva, uključujući i Turke.
- arzuhal
#89 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Da imaju Amerikance u RŠ, pa da u Ustavu RŠ stoji jezik američkog naroda, oni bi djeci u knjižice upisivali američki jezik, jer je to po srpski 
- desni
#90 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Dovoljno da vidimo koliko znaš o tome šta je jezik a šta dijalekatKadaiff wrote:Kao i Dalmatinci. Njihov "jezik" je jednako udaljen od hrvatakog književnog kao i jezik ljudi iz Vranja. I obratno, "jezik" Damatinaca je jednako udaljen od srpskog književnog jezik kao i dijalekt (a po tebi jezik) ljudi iz Vranja.desni wrote:Kadaiff wrote:
Mogao si uporediti Kumrovec i Split, ali si izabrao Vranje. Znači, ne znaš šta je dijalekt a šta jezik.Genije uporedio sam srpski i hrvatski kao književne jezike koje govornici njihovih tzv.dijalekata iz Zagorja i Južne Srbije moraju naučiti u osnovnim školama inače govore sasvim druge jezike.
Svi jezici imaju dijalekte. U Italiji je zvanicni knjizevni onaj iz Toskanije sto ne znaci da se u drugim dijelovima Italije prica drugi jezik, vec samo dijalekt. Ovo bi vazilo i da se Italija raspadne na vise dijelova.
-
Patriotska_Liga
#91 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Na brdu stanje redovno, samo Bošnjak/islam/bosanski, to je naša agenda. Progresivna, da ne kažem reformskacyprus wrote: PL legendaŠta ima na brdu?
Naša historija je očigledno lišena nekih megalomanskih priča i nategnutih mitomanskih konstrukcija. Kod nas je historija nauka, a tamo je... zna se
- arzuhal
#92 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ništa, nema napretka za RŠ dok se ne riješi bošnjačko pitanje
Jedini način je, što bi rek'o Konzul, hafis i ostali operativci, u četvrtom entitetu u RS-u, s bošnjakom većinom. Ili da se zove Druga Republika Srpska ili Republika Bošnjačka. Jer samo etnička teritorijalna jedinica, rekla bi naša hrvatska braća, garantuje upražnjavanje prava koja nam garantuju ustavi
Naravno, ta Republika Bošnjačka (ime smo dobili prema pravilima tvorbe u srpskom jeziku) bi bila administrativna jedinica s teritorijalnim diskontuitetom, obuhvtala bi sve mjesne zajednice gdje su Bošnjaci većina...
Naravno, ta Republika Bošnjačka (ime smo dobili prema pravilima tvorbe u srpskom jeziku) bi bila administrativna jedinica s teritorijalnim diskontuitetom, obuhvtala bi sve mjesne zajednice gdje su Bošnjaci većina...
-
Hafis
#93 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Vickasto i veoma smiješno....kamenjar i ostali nafaizi i šerbet.desni wrote:De ti nama malo o kajkavskom zaslužuje li on da bude književni.Da li si spreman da ideš po Zagorju i Međimurju da prenosiš iskustva o dvije škole pod jednim krovomHafis wrote:
Vi stvarno vjerujete da je ovaj riječnik ovako izgledao i da se ovako zvao?
nego, zna li itko od ovih delegata gdje je to tiskano te godine? U kojoj štampariji, to jesat tiskari? I u koje je svrhe to služilo budući je za vrijeme napredne turske uprave bilo pismeno oko 0,0000001% domaćeg stanovništva, uključujući i Turke.Zaslužuju li ovi ljudi podršku iz kamenjarahttp://www.varazdinski.rtl.hr/drustvo/o ... ce-dio-nas
Vego, ne odgovori mi ti gdje se tiskao ovaj Makbul-i arif, koji je za potrebe nacionalnog debelo zakašnjelog osvješćivanja preimenovan u ''Bosanski riječnik''
- GeeTnT
#94 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
U Cetinju se tiskao/stampao...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#95 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
rječnik, rječnik, rječnik, rječnik, rječnik, rječnik ...Hafis nastavi
.
- GeeTnT
#96 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Sta Hafisbeg zna ko je Muhamed Hevai....mozda je negdje procitao da mu je otac iz Livna, mozda... Interesantno je da je autor rjecnika rodjen u Dobrinji kod Tuzle, a obrazovan u u "dvije skole pod jednim krovom" i to u Instabulu...Bobi wrote:rječnik, rječnik, rječnik, rječnik, rječnik, rječnik ...Hafis nastavi.
- dr socrates
#97 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Negiranje bosanskog jezika nije nikakav izum velikosrpskih krugova u Beogradu već zvaničan stav tvoraca današnje BiH,antifašista koje je predvodila tadašnja KPJ.
Oni koji se pozivaju na antifašističke tekovine naroda BiH moraju i tu činjenicu uzeti u obzir,baš kao i to da bh.muslimani dugo vremena nisu bili tretirani kao nacija već vjerska grupa po Kardeljevoj definiciji.
Oni koji su stvorili zemlju u kojoj danas živimo smatrali su da se u BiH govori štokavska ijekavica srpskohrvatskog jezika i to niko razuman nije dovodio u pitanje sve do početka nesrećnih devedesetih.
Mogu da razumijem da je danas za Bošnjake neprihvatljivo da taj jezik nazivaju srpskim ili hrvatskim ali nikako ne mogu da shvatim negiranje činjenice da oni u stvaranju savremenog jezika kojim govorimo(srpski,hrvatski,bosanski,crnogorski) tokom 170 godina uopšte nisu učestvovali.
Šta tek reći za umanjivanje uloge Vuka Karadžića i šta o tom velikom reformatoru jezika znaju današnji mladi Bošnjaci.
Da li mislite da takvo ponašanje možda vrijeđa Srbe?
Kako očekujete da prosječan Srbin imaju blagonaklon stav prema uvođenju bosanskog jezika u škole a da vi pri tome omalovažavate jednu od najistaknutijih ličnosti u njegovoj istoriji, da nidopoštavate značaj njegove reforme što niko prije vas nije radio?
Nisam slučajno doveo u vezu stvaranje BiH i jezika kojim govorimo jer učešće današnjih Bošnjaka u oba ova procesa bilo je ili veoma slabo ili ga nije bilo nikako,što im nimalo ne smeta da i i jedno i drugo prisvajaju kao svoje vlasništvo.
Oni koji se pozivaju na antifašističke tekovine naroda BiH moraju i tu činjenicu uzeti u obzir,baš kao i to da bh.muslimani dugo vremena nisu bili tretirani kao nacija već vjerska grupa po Kardeljevoj definiciji.
Oni koji su stvorili zemlju u kojoj danas živimo smatrali su da se u BiH govori štokavska ijekavica srpskohrvatskog jezika i to niko razuman nije dovodio u pitanje sve do početka nesrećnih devedesetih.
Mogu da razumijem da je danas za Bošnjake neprihvatljivo da taj jezik nazivaju srpskim ili hrvatskim ali nikako ne mogu da shvatim negiranje činjenice da oni u stvaranju savremenog jezika kojim govorimo(srpski,hrvatski,bosanski,crnogorski) tokom 170 godina uopšte nisu učestvovali.
Šta tek reći za umanjivanje uloge Vuka Karadžića i šta o tom velikom reformatoru jezika znaju današnji mladi Bošnjaci.
Da li mislite da takvo ponašanje možda vrijeđa Srbe?
Kako očekujete da prosječan Srbin imaju blagonaklon stav prema uvođenju bosanskog jezika u škole a da vi pri tome omalovažavate jednu od najistaknutijih ličnosti u njegovoj istoriji, da nidopoštavate značaj njegove reforme što niko prije vas nije radio?
Nisam slučajno doveo u vezu stvaranje BiH i jezika kojim govorimo jer učešće današnjih Bošnjaka u oba ova procesa bilo je ili veoma slabo ili ga nije bilo nikako,što im nimalo ne smeta da i i jedno i drugo prisvajaju kao svoje vlasništvo.
-
Patriotska_Liga
#98 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Evo sanukratesa opet, doš'o da provocira pred iftar, mučki
Ja se recimo kunem u Kardeljevu definicju i čuvam Kardeljevu sliku u novčaniku. Koga bolan briga šta je mislio neki Titov intimus, za Bošnjake taj predstavlja jedno veliko ništa.
Al' ovo je glavno, da li mislite da takvo ponašanje vrijeđa Srbe. Znaš koliko se sikiramo zbog toga
Lik utripovo neku priču
Ja se recimo kunem u Kardeljevu definicju i čuvam Kardeljevu sliku u novčaniku. Koga bolan briga šta je mislio neki Titov intimus, za Bošnjake taj predstavlja jedno veliko ništa.
Al' ovo je glavno, da li mislite da takvo ponašanje vrijeđa Srbe. Znaš koliko se sikiramo zbog toga
Lik utripovo neku priču
- cyprus
#99 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ma nisi ti brda vidioPatriotska_Liga wrote:Na brdu stanje redovno, samo Bošnjak/islam/bosanski, to je naša agenda. Progresivna, da ne kažem reformskacyprus wrote: PL legendaŠta ima na brdu?
![]()
Naša historija je očigledno lišena nekih megalomanskih priča i nategnutih mitomanskih konstrukcija. Kod nas je historija nauka, a tamo je... zna se![]()
-
Patriotska_Liga
#100 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Neka je visina uglavnomcyprus wrote: Ma nisi ti brda vidioTi si neki zajebant iz nebodera