Dokazi da Allah postoji i da je kuran od Allaha

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
district-beg

Post by district-beg »

_BosanaC wrote:
moje_brcko wrote:
danas wrote:
nas dezurni misionar izgleda misli da je kuran onako kao iz harry pottera -- magicna knjiga koju kad jednom procitas odmah si misteriozno postao musliman :D :D jer nas dezurni misionar ocito ne shvata da postoje ljudi koji su procitali kuran (i ne samo kuran) jos dok se on materi za dimije drzao, i da su ga procitali -- sto iz zelje za licnim obrazovanjem, sto iz interesa, sto iz profesionalnih ili obrazovnih razloga (WTF is komparativna religija ili istorija religije :D :D jebo to :D ) -- pa da opet (kako li je to samo moguce :shock: ) nisu postali muslimani... nas dezurni misionar takodje izgleda smatra da je i ostatak dunjaluka na njegovom nivou djeteta od 8 godina, pa da ga par linkova moze uvjeriti maltene u bilo sta... :D :D

ukratko -- *ebo monthy python u sta se ovaj podforum pretvorio :lol: :lol: :lol: :lol:
ma reko sam ti mani me se...ne znam sta ti trazis na temi Dokazi da je Allah- Bog i da je On autor Kur'ana, kad ne dokazujes- to se trazi, a ne da palamudis ovuda te bljuzgotine i gluposti...prema tome, hajmo razguli, znanje ti je ocito na takvom nivou da mozes raspravljati na temi ljubav i sex...ovo je za tebe ipak previse...i, kao sto rekoh: skini mi se...
Vjerski tolerantno :thumbup:

I zaista je dobra stvar imati temu na kojoj ce vjernici sami sebi dokazivati postojanje Boga :-) I na taj nacin pokazivati koliko uopste vjeruju u to :-)
moze se dokazivati insanu, a sta sa takvim hajvanima- sto NECE da saslusaju, promisle...nego dodju(dodjete) ovdje da doslovno govore gluposti...to su laici, koji veze nemaju sa zivotom, vjerom..pa sam predlozio takvima, idite brate na ove teme gdje ne treba bas biti pametan pa tamo se svadjajte ciji je veci, ko ce koga natakarit itd...
black

Post by black »

dobro je ba Image

brcko u banovicima kazu snijeg pada, smiri dozivljaj
_BosanaC

Post by _BosanaC »

E moj @brcko, ako neko ko je ucen da raspravlja o ovim stvarima, a ti sam za sebe rece da jesi, raspravlja i dokazuje nekome na ovaj nacin, onda fakat nemam rijeci :roll:
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Vjerniku ne trebaju dokazi!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bonnie-Clydova mala wrote:Vjerniku ne trebaju dokazi!
Ma mozes ti to pricati...
HomeArt

Post by HomeArt »

Ovo vise stvarno nema nikakvog smisla, ima li ko kljuc da ovo zakljuca :?
district-beg

Post by district-beg »

_BosanaC wrote:E moj @brcko, ako neko ko je ucen da raspravlja o ovim stvarima, a ti sam za sebe rece da jesi, raspravlja i dokazuje nekome na ovaj nacin, onda fakat nemam rijeci :roll:
ma da...ja tebi pricam o Kur'anu, ti mislis na Harry Pottera...
Neelix

Post by Neelix »

u ovom je sadrzana sva poenta religija :D normalno da mu "ne trebaju" kad ih ne moze dobit :D
danas

Post by danas »

moje_brcko wrote:
_BosanaC wrote:E moj @brcko, ako neko ko je ucen da raspravlja o ovim stvarima, a ti sam za sebe rece da jesi, raspravlja i dokazuje nekome na ovaj nacin, onda fakat nemam rijeci :roll:
ne svaljuj na njega, ja sam to rekla... a sto ti ne kontas poredjenja -- to je nesto drugo... :wink:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

sve se nesto pitam dje protu- tema tipa; dokazi da Allah ne postoji...
cudi me da do sad to niko nije pokrenood dezrunih... :roll:
district-beg

Post by district-beg »

danas wrote:
moje_brcko wrote:
ne svaljuj na njega, ja sam to rekla... a sto ti ne kontas poredjenja -- to je nesto drugo... :wink:
ma isti ste...
a to sto TI ne kontas Kur'an, iako si ga citala- to je tvoj problem! pravac neurologija!
Neelix

Post by Neelix »

Bosanac sa dna kace wrote:sve se nesto pitam dje protu- tema tipa; dokazi da Allah ne postoji...
djes ti cuo da se igdje ikad dokazuje nepostojanje necega :lol:
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:sve se nesto pitam dje protu- tema tipa; dokazi da Allah ne postoji...
zato te to cudi? :?

ateistu (i agnostika) u principu ne zanima ko se kojem bogu moli -- njemu ni iz dzepa ni u dzep... tu je pocesto osnovna razlika izmedju vjernika i ateiste -- odredjena vrsta vjernika nikako ne moze da skonta da ne misle svi kao on, da nisu svi 'spoznali njegovu istinu', te djetinjasto (a nekad i gore) ubjedjuje druge da je samo ON u pravu i niko drugi... ateistu se u principu zivo jebe ko sta vjeruje, jer ateista cesce cijeni covjeka po djelima a ne po bogu kojem se neko klanja ili pali svijecu...

ukratko -- nisam ja na ovom dunjaluku da drugima namecem svoj svjetonazor -- iako cu taj svjetonazor svakako svim silama braniti i argumentovati ako dodjem u takvu situaciju... ovdje ne vidim da ima previse nevjernika kojima je misija u zivotu da preobracuju narod na nevjeru, ili ko sto rece jedan moj stari prof -- i ain't a seventh day atheist... :D iliti -- live and let live... :wink:
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

moje_brcko wrote:
danas wrote:
moje_brcko wrote: ma da...ja tebi pricam o Kur'anu, ti mislis na Harry Pottera...
ma isti ste...
a to sto TI ne kontas Kur'an, iako si ga citala- to je tvoj problem! pravac neurologija!

jah...
Bosanac sa dna kace

Neelix wrote:
djes ti cuo da se igdje ikad dokazuje nepostojanje necega :lol:
ma je shvacam ja to , to je jel ko sto vjerniku ne trebaju dokazi tako jel ne trebaju ni nevjerniku..

bir vaktie se na ovom podforumu znao pojavit par tema koje su bile u negativnom ..
al nejse..
Bosanac sa dna kace

danas wrote:

ateistu (i agnostika) u principu ne zanima ko se kojem bogu moli -- njemu ni iz dzepa ni u dzep... tu je pocesto osnovna razlika izmedju vjernika i ateiste -- odredjena vrsta vjernika nikako ne moze da skonta da ne misle svi kao on, da nisu svi 'spoznali njegovu istinu', te djetinjasto (a nekad i gore) ubjedjuje druge da je samo ON u pravu i niko drugi... ateistu se u principu zivo jebe ko sta vjeruje, jer ateista cesce cijeni covjeka po djelima a ne po bogu kojem se neko klanja ili pali svijecu...

ukratko -- nisam ja na ovom dunjaluku da drugima namecem svoj svjetonazor -- iako cu taj svjetonazor svakako svim silama braniti i argumentovati ako dodjem u takvu situaciju... ovdje ne vidim da ima previse nevjernika kojima je misija u zivotu da preobracuju narod na nevjeru, ili ko sto rece jedan moj stari prof -- i ain't a seventh day atheist... :D iliti -- live and let live... :wink:
hos rec nisi radikalna/fundamentalna/ekstremna ateistkinja
black

Post by black »

Jedan od znakova neznalice je njegovo raspravljanje sa neznalicama ili jedan od znakova ucenog covjeka je njegova samokriticnost i njegovo uvazavanje misljenja drugih..

Image

ohladite..
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote:

jesam na licnom nivou :D -- ekstremni sam ateista :lol: jer ne vidim da ce mi iko ikada poljuljati moj svjetonazor...

ali nemam nikakvu potrebu da spasavam tudje duse, jer kad umremo ja vjerujem da nema dalje :D plus, kao jadni ateista, nemam hudnica ni pakla ni dzehenema pa nemam cime prijetit zabludjelim ovcicama -- vidis, U nas ateista se samo gleda kakav je ko covjek pa nema nikakve kazne za vjerovanje kao sto kod nekih postoji kazna za nevjerovanje :wink: sta cu kad nemrem rec -- e, eko ne progledas na zabludjele oci, bice ti to i to kad umres :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mozda da probas sa: "Kad umres neces biti ziv?" :oops: :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

black wrote:Jedan od znakova neznalice je njegovo raspravljanje sa neznalicama ili jedan od znakova ucenog covjeka je njegova samokriticnost i njegovo uvazavanje misljenja drugih..

Image

ohladite..
sensei black, naklon :smajlipravinaklonobucenukimono: :D :)
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote: zato te to cudi? :?

jesam na licnom nivou :D -- ekstremni sam ateista :lol: jer ne vidim da ce mi iko ikada poljuljati moj svjetonazor...

ali nemam nikakvu potrebu da spasavam tudje duse, jer kad umremo ja vjerujem da nema dalje :D plus, kao jadni ateista, nemam hudnica ni pakla ni dzehenema pa nemam cime prijetit zabludjelim ovcicama -- vidis, U nas ateista se samo gleda kakav je ko covjek pa nema nikakve kazne za vjerovanje kao sto kod nekih postoji kazna za nevjerovanje :wink: sta cu kad nemrem rec -- e, eko ne progledas na zabludjele oci, bice ti to i to kad umres :D :D
pa kog se djavola naprdjujes ovdje sa svijetom? :roll:
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote: pa kog se djavola naprdjujes ovdje sa svijetom? :roll:
pa uzivam u humoristickoj emisiji yavrum :lol: :lol:

PS bosanaC -- pa ne mogu im to reci, mrtav je on pa bez obzira sta radio za zivota :D da mu mogu rec, e umrijeces zaposve ako ne budes ateista, to bi vec bilo nesto :D
kao novi

Post by kao novi »

sirotanovic wrote:
_BosanaC wrote:
sirotanovic wrote: Bozjom voljom, moj otac i majka, kao i njihovi roditelji njih i tako sve do pocetka svijeta.
Ok.

A Bozijom voljom su nastala i sva ona djeca od zrtvi silovanja?

I izbjeze mi odgovoriti - jel' covjek nastao od covjeka ili...? Odnosno jesi li ti nastao od covjeka ili ti je otac, gluho bilo, Bog?
Bog covjeku u svemu daje mogucnost IZBORA. Tako je i u ovom slucaju. Silovatelj je IZABRAO svojom voljom da siluje. To je bila ljudska volja, njegov IZBOR. Bozja je volja hoce li zena zaceti, a njen IZBOR hoce li roditi.

Kada bi se vodili tvojom logikom, svo zlo svijeta mogli bi pripisati Bogu. Ubice bi nalazile opravdanje u ovome: "Bog je tako htio"

Nisam izbjegao odgovor, imas ga iznad.
Mene samo jedno zanima, je li Republika Srpska nastala božijom voljom? Ili ako nije kome je Bog dao izbor da je stvori ili ne?

I neki kazu da meni smeta to sto su oni vjernici, ne smeta mi.. Ja vam ne zelim nista lose, zelim vam mir i srecu.. Ali vi mene i dalje percipirate kao nevjernika koji će najebati ili čak kao, što neki zagovaraju, legitimnu metu za odstrjel :-)
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Neelix wrote:
u ovom je sadrzana sva poenta religija :D normalno da mu "ne trebaju" kad ih ne moze dobit :D
O tome bi se dalo diskutovati. Poenta je u tome da istinski vjernik ni od drugog vjernika ne traži dokaze, jer poštuje njegovo vjerovanje u to u što vjeruje...

I inače mi je izlišno govoriti o nekim dokazima vjere, dokazivanju vjerništva i minimiziranju nečijeg vjerovanja samo zato što se neko ne ponaša onako kako se od njega očekuje. Al o tome drugom prilikom..
Post Reply