Naucni dokazi iz kurana su nepobitni dokazi da kuran moze biti jedino od Allaha i nikako drukcije. Kuran je objavljen u 600 stoljecu u pustinji gdje nije bilo nikakvih tehnoloskih instrumenata kako bi covjek mogao da izmjeri i da vidi pomocu teleskopa svermirska prostranstva. Jer bi smo mogli na taj nacin naci izgovor, "pa mogao je to bilo koji naucnjak u tom dobu da izmjeri i vidi takvo nesto". Ali Allah je dao da se te stvar tek zadnjih godina otkriju pomocu savremene tehnologije bez koje nema sanse da se primjeti golim okom ili nekim instrumentom iz tog doba ako ih je uposte bilo.
Zvidjezde Pulsari
Allah kaze u kuranu:
1. Tako mi neba i onog koji udara
2. A sta ti znas sta je to sto udara,
3. Zvijezda prodorna
(Sura 86:1-3)
Ova zvijezda proizvodi impsulse, nalik na udare ili kucanje, istovremeno odasiljuci gigantske bljeskove svjetlosti, radio talasa, y ili X zraka. Znamo koliko su prodorni gama zraci , x zraci radio talasi i svjetlost.
Evo uvjerite se svojim usima u udaranje ovih zvijezda, pritisni da poslusas kucanje zvijezda
Pulsar PSR B0329+54
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... s/B0329.au
PSR B0833-45, The Vela Pulsar
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... ds/vela.au
Pa zar ovo nije jasan i ocit dokaz da je od Allaha kuran , jer nema sanse nikako da se dodje do ovih informacija u tom periodu osim Allahovim znanjem.
Sirenje Univerzuma
Allah kaze u kuranu:
A nebo- sazdali smo ga energijom- i uistinu, Mi smo Siritelji. Sura 51:47
Ovo se tek saznalo 1925 godine kada je Edwin Hubble otkrio pomocu teleskopa da se kosmos siri. A u Kuranu pisalo u 600 stoljecu
Big bang teorija u kuranu
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? (sura 21:30)
Barijera izmedju mora
Allah kaze u kuranu:
19. Pustio je mora dva - susreću se,
20. Između njih je berzeh(pregrada) - ne prelaze

Ima puno jos ovakvih dokaza iz kurana ali nek ovo sad za sad bude dovoljno. Evo vi koji ne vjerujete da postoji Allah i da je kuran od Allaha, kakvi su vasi izgovori na ovo, odakle ovo u kuranu u 600 stoljecu ???
Bez uvreda, drzite se teme…