Dokazi da Allah postoji i da je kuran od Allaha

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
KotromanichII

#1 Dokazi da Allah postoji i da je kuran od Allaha

Post by KotromanichII »

Dokaz da je kuran od Allaha i da Allah postoji

Naucni dokazi iz kurana su nepobitni dokazi da kuran moze biti jedino od Allaha i nikako drukcije. Kuran je objavljen u 600 stoljecu u pustinji gdje nije bilo nikakvih tehnoloskih instrumenata kako bi covjek mogao da izmjeri i da vidi pomocu teleskopa svermirska prostranstva. Jer bi smo mogli na taj nacin naci izgovor, "pa mogao je to bilo koji naucnjak u tom dobu da izmjeri i vidi takvo nesto". Ali Allah je dao da se te stvar tek zadnjih godina otkriju pomocu savremene tehnologije bez koje nema sanse da se primjeti golim okom ili nekim instrumentom iz tog doba ako ih je uposte bilo.

Zvidjezde Pulsari

Allah kaze u kuranu:

1. Tako mi neba i onog koji udara
2. A sta ti znas sta je to sto udara,
3. Zvijezda prodorna

(Sura 86:1-3)

Ova zvijezda proizvodi impsulse, nalik na udare ili kucanje, istovremeno odasiljuci gigantske bljeskove svjetlosti, radio talasa, y ili X zraka. Znamo koliko su prodorni gama zraci , x zraci radio talasi i svjetlost.

Evo uvjerite se svojim usima u udaranje ovih zvijezda, pritisni da poslusas kucanje zvijezda

Pulsar PSR B0329+54

http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... s/B0329.au

PSR B0833-45, The Vela Pulsar

http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... ds/vela.au

Pa zar ovo nije jasan i ocit dokaz da je od Allaha kuran , jer nema sanse nikako da se dodje do ovih informacija u tom periodu osim Allahovim znanjem.

Sirenje Univerzuma

Allah kaze u kuranu:

A nebo- sazdali smo ga energijom- i uistinu, Mi smo Siritelji. Sura 51:47

Ovo se tek saznalo 1925 godine kada je Edwin Hubble otkrio pomocu teleskopa da se kosmos siri. A u Kuranu pisalo u 600 stoljecu

Big bang teorija u kuranu

Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? (sura 21:30)

Barijera izmedju mora

Allah kaze u kuranu:

19. Pustio je mora dva - susreću se,
20. Između njih je berzeh(pregrada) - ne prelaze

Image

Ima puno jos ovakvih dokaza iz kurana ali nek ovo sad za sad bude dovoljno. Evo vi koji ne vjerujete da postoji Allah i da je kuran od Allaha, kakvi su vasi izgovori na ovo, odakle ovo u kuranu u 600 stoljecu ???

Bez uvreda, drzite se teme…
Fiore

Post by Fiore »

Meni je bilo dovoljno kao djetetu da neke stvari primjetim i da se se bas onako filozofski receno zapitam..Svemir.,zvijezde,planete..koje se krecu na isti nacin kao i sastavnio djelovi atoma., udaljenosti-rastojanja koje ljudski um ne moze da pojmi..sve je to tako jasno i velicanstveno.,da izaziva ogromno strahopostovanje.. Sada nakon puno vremena vidim i uvidjam sve vise da je ovo zaista sve kontrolisano i unaprijed sve sracunato i da zaista nema drugog boga osim Allaha dz.s.

Neprijatelji islama su svjesni toga i nastoje promjeniti tok.,ali bezuspjesno..
neki

Post by neki »

Fiore wrote:Meni je bilo dovoljno kao djetetu da neke stvari primjetim i da se se bas onako filozofski receno zapitam..Svemir.,zvijezde,planete..koje se krecu na isti nacin kao i sastavnio djelovi atoma., udaljenosti-rastojanja koje ljudski um ne moze da pojmi..sve je to tako jasno i velicanstveno.,da izaziva ogromno strahopostovanje.. Sada nakon puno vremena vidim i uvidjam sve vise da je ovo zaista sve kontrolisano i unaprijed sve sracunato i da zaista nema drugog boga osim Allaha dz.s.

Sve je to dokaz da ljudski um nije dovoljno razvijen da pojmi takve stvari. Kao sto ljudi prije 500 godina nisu mogli shvatiti da je zemlja okrugla, prije 1000 su mislili da gromove baca sveti ilija, prije hiljadu nisu shvatali kako gori vatra, prije 20 000 nisu shvatali kako se okrece tocak, tako ni mi sad ne shvatamo beskonacnost svemira. za hiljadu godina cemo mozda i to shvatiti
damirm

Post by damirm »

Dragi Kotromanich II,

Sva tri primjera koja si naveo nisu ni najmanje uvjerljivi. Samo onaj koji hoce da vjeruje u njih ce povjerovati. Zvijezde udaraju na mnogo nacina, svi smo kao djeca govorili siri, siri vezeni peskiri, najrasireniji element u svemiru je vodik ,a ne voda itd.

Naslusao sam se ovakvih kvaziargumentima pri pokusaju regrutacije u neke "bratske" organizacije.
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Bez vrijedjanja ili slicno, jedno pitanje:

Da se mozda niste zapitali, da su svake kulture tj. narodi imali neka svoja znanja, koja su napocetku osporavana da bi to na kraju prihvatilo kao istina nakon nekog vremena?

Recimo kultura pravljenja brodova kod skandinavskih naroda. Zar ona nije od Thora, sto je neupitan dokaz na neprijatelje skandinavskih bozanstava, ali iako oni to znaju, oni i dalje ustraju u svome jednoumlju.

Zar razvoj majke svih nauka - filozofije i koje ce kasnije izaci astronomija, matematika, fizika, logika kod Grka nije dokaz da je bas Bog izabrao Grka kao svoj naroda. Naravno neprijatelji 12 bozanstava sa Olimpa to znaju, ali i dalje istraju u svome jednoumlju.

Hajmo malo na nase pretke stare Slavene (dobro mozda nisu, ali ipak govorimo njihov jezik). Zar sposobnost racunanja vremena, i odredjivanja vremenskih prilika, tipa onoga koliko se pijetao nakon nekoliko dana u Januaru pomjeri svako jutro, tako ce vrijeme biti za narednih 6 mjeseci.
Nije dokaz o savsenosti stare slavenske vjere. Samo neprijatelji Peruna, Velesa, Vesne to znaju, ali i dalje ostaju pri svojoj zabludi.

Drugim rijecima, tema je poglupa, jer necete sigurno nikoga privuci vjeri ko vec nije u njoj. Ljudima koji iskreno vjeruju dokazi nisu potrebni, niti bi se spustali na ovaj nivo da preko populistickih foruma nekome nesto namecu, tj. propagiraju i onako sa dozom prijetnje opominju. Niti ti ljudi ikada govore o svojoj vjeri.
Vasa tame je, da se izrazim drugim rijecima, bljak...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I hajd' ti diskutuj kad se brisu nepodobni i neodgovarajuci postovi :roll:

Allah te nagradio Kotromanichu za otvaranje ociju kjafirima i podario ti lijepi dzennet :oops:

(ovo da se ne obrise i ovaj post)
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Dalje...

Pitanje za kuraniste:

1. Ako je knjiga toliko savrsena, zasto je PUNA kontradikcija?

2. Sta bi bilo da je Hatidza zivjela jos desetak godina? Da li bi bilo poligamije u islamu?

3. Kako opravdavate to da je Muhamed uzeo zenu djevojcicu od 6 godina i imao spolni odnos sa njom kad joj je bilo 9 godina, zar nije imao dovoljno zena i robinja?

PS Samo da budemo nacisto, prezirem jednako krscanstvo kao i islam. Posto je tema o islamu, sada sam se samo na njega bazirao.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Garibaldi wrote:Dalje...

Pitanje za kuraniste:

2. Sta bi bilo da je Hatidza zivjela jos desetak godina? Da li bi bilo poligamije u islamu?

3. Kako opravdavate to da je Muhamed uzeo zenu djevojcicu od 6 godina i imao spolni odnos sa njom kad joj je bilo 9 godina, zar nije imao dovoljno zena i robinja?

PS Samo da budemo nacisto, prezirem jednako krscanstvo kao i islam. Posto je tema o islamu, sada sam se samo na njega bazirao.
Tebe je sine majka prezrela davno - da budem nacisto s tobom.
Kakvih sve degenerika nema - za nepovjerovat'.
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Fiore wrote:Meni je bilo dovoljno kao djetetu da neke stvari primjetim i da se se bas onako filozofski receno zapitam..Svemir.,zvijezde,planete..koje se krecu na isti nacin kao i sastavnio djelovi atoma., udaljenosti-rastojanja koje ljudski um ne moze da pojmi..sve je to tako jasno i velicanstveno.,da izaziva ogromno strahopostovanje.. Sada nakon puno vremena vidim i uvidjam sve vise da je ovo zaista sve kontrolisano i unaprijed sve sracunato i da zaista nema drugog boga osim Allaha dz.s.

Allah kaze:"A samo razumom obdareni pouku primaju." :)
muthafuca

Post by muthafuca »

Pitanje za kuraniste:

1) navedi jednu jedinu kontradikciju
2) nidje veze
3) ozenio je sa 9 a prvu bracnu noc sa 14 (cini mi se), zasto to tebi i tebi slicnim izgleda kao pedofilija, evo odgovora, zene u onim krajevima brze (seksualno) sazrijevaju od drugih, a poligamija niposto jer je ozenio iz prostog razloga jer je bila siroce, znaci radi zastite a ne radi strasti
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Pitanje za kuraniste:

Znas li jarane da je tebi srce zapecaceno? :sad: Pokaj se bolan dok ti nije dosao kobni cas pa ce ti sve ovo pasti na um.
Kakva neznalica! :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Argumentacija tipa "Ko ne misli ko mi pojeo govno" :roll:
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

_BosanaC wrote:Argumentacija tipa "Ko ne misli ko mi pojeo govno" :roll:
A sto se ti vazda bunis po tom pitanju a ne skidas se sa religije i filozofije.Iako sam se registrovala prije 7 dana,citam te malo manje od godinu. 8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

femme of_Roi wrote:
A sto se ti vazda bunis po tom pitanju a ne skidas se sa religije i filozofije.Iako sam se registrovala prije 7 dana,citam te malo manje od godinu. 8-)
A to ne mjenja ni najmanje ovo sto sam napisao ;)
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

_BosanaC wrote:
femme of_Roi wrote:
A to ne mjenja ni najmanje ovo sto sam napisao ;)
Naravno da ne mjenja. :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

freakin' boring

Image

opet bosanci dokazuju boga a vjeruju u piramide...
danas

Post by danas »

pffff, ja taman dosla tobe, ubijedio me lik, a pobrisase me... :roll: :roll: :roll:
boletus67

Post by boletus67 »

ti njima govorio ili ne govorio isto je oni nece razumjeti

mene su se upalile lampice kad sam skontao da ne stoji nista sto nije u skladu sa sadasnjom naukom:
putanje nebeskih tjela, nastanak zivota iz vode, na pocetku je sve bilo zajedno.............

i stalno nesto novo otkrivas

zadnje sto sam procitao je bilo: OTPRILIKE!
"nakon 40 dana dajemo djetetu (embriju) ljudski oblik......"

uzmem neku knjigu o trudnoci i radjanju kad tamo stoji:
u SEDMOJ sedmici formiraju se glava ruke oci i poprima ljudski oblik.............
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

nema "njima i njih". isto kao sto nauka nikad nikom nece moci biti kao vjera, niti ce moci svim ljudima zamijeniti Boga, tako isto Bog nije i ne treba da bude nauka.

smijesan je svaki pokusaj vjere da se pozove na egzaktnost - jer je u pitanju VJERA, je li to tako tesko shvatiti? dakle, u pitanju je vjerovanje, a svako ko vjeruje iskreno - necu reci da mu ne trebaju dokazi jer to je glupo - taj ima dovoljno dokaza koji za njega nesto znace. isto je tako smijesna neka fizika, hemija, matematika i dr. egzaktne nauke koje pokusavaju da mi nadomjeste duhovni zivot.

covjek koji vjeruje ima sve dokaze, ali je uzasno iritantno kad ih drugome namece, i jos se pita kako ovaj drugi to ne vidi. vidi, cuje, zna - ali ima svoj sistem vrijednosti, kraj price.

ali ko bi onda pametovao po forumu...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Niko ti ne brani ni da ne mislis uopste niti da dolazis na ovaj dio foruma niti te tjera da dolazis, druga stvar - ako vec neko ima poriva da vrijedja vjeru islam i dovodi u pitanje istu - neka to zadrzi za sebe - i uvrede i degutantne izjave, izmedju ostalih ovog lika gore a pocesto i tvoje.

Pozdrav!
dripac

Post by dripac »

boletus67 wrote:ti njima govorio ili ne govorio isto je oni nece razumjeti

mene su se upalile lampice kad sam skontao da ne stoji nista sto nije u skladu sa sadasnjom naukom:
putanje nebeskih tjela, nastanak zivota iz vode, na pocetku je sve bilo zajedno.............

i stalno nesto novo otkrivas

zadnje sto sam procitao je bilo: OTPRILIKE!
"nakon 40 dana dajemo djetetu (embriju) ljudski oblik......"

uzmem neku knjigu o trudnoci i radjanju kad tamo stoji:
u SEDMOJ sedmici formiraju se glava ruke oci i poprima ljudski oblik.............
Ja, zamisli.
pitt

Post by pitt »

danas wrote:pffff, ja taman dosla tobe, ubijedio me lik, a pobrisase me... :roll: :roll: :roll:
Image
-JUBA-

Post by -JUBA- »

Kotromanichu Allah te nagradio i sve nas skupa sastavio sa šehidima, poslanicima i dobrim ljudima.

Zaista je to dokaz za one koji pameti imaju, a oni nece opet da povjeruju.
Nama je duznost da iznosimo dokaze i da ljudima u svojim mogusnostima objasnjavamo islam.

I ja sam prije par godina razgovarao sam sa sobom, razmisljao o svemu, sve je podređeno ljudima, sve im ide u korist. Kako ovaj zivot ne moze da bude puko
pijancenje, slusanje muzike, drnecenje, uzivanje u strastima, ne moze biti da je to uzrok naseg postojanja, mora da bude neka svrha covjeka na ovom svijetu.
Ne moze da bude da nepravda, da zlocin koji se nanosi nevinim prođe nekaznjeno, sva muka i laz koja se proširila po svijetu nema kraja.
Da zlocinci prođu nekaznjeno a dobre duse ne budu nagrađene.

Razmisljao sam o covjeku samom o njegovom tijelu, kako je savrseno o Zemlji svemiru ma o svemu, kako je sve to u nekakvom skladu i savrseno i kako to ne moze da bude samo od sebe.
Garibaldi

Post by Garibaldi »

Citizen-X wrote:Tebe je sine majka prezrela davno - da budem nacisto s tobom.
Kakvih sve degenerika nema - za nepovjerovat'.
Tvoj odgovor govori vise ko je degenerik, nego bilo koja rijec sto ja mogu napisati.
danas

Post by danas »

vjerska tolerancija na djelu :oops: :D
Post Reply