Dokaz o poznavanju rada na računaru
Moderator: anex
-
arnelau
#1 Dokaz o poznavanju rada na računaru
Na konkursima Agencije za drzavnu sluzbu (BiH i FBiH) kao dokumentacija koju treba dostaviti obično se navodi i dokaz o poznavanju rada na racunaru. Racunar znam koristiti samo nemam nikakav certifikat- pa mene zanima da li u Sarajevu postoji mogucnost da se u nekoj skoli za racunare uradi neki test i da se dobije certifikat za odredjene programe i naravno plati. i zanima me koliko to kosta
-
akcija007
#2 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Mozes to uraditi , naravno morat ces da polazes i da platis oko 100 KM.
nemam ni ja te certifikate pa kopiram i ovjerim ispis ocjena s faxa i oznacim predmet informatika kojim dokazujem poznavanje rada na racunaru i prolazi
nemam ni ja te certifikate pa kopiram i ovjerim ispis ocjena s faxa i oznacim predmet informatika kojim dokazujem poznavanje rada na racunaru i prolazi
-
arnelau
#3 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Da li ce ovi iz ads-a to priznati da li si imao/la iskustva sa tim?akcija007 wrote:Mozes to uraditi , naravno morat ces da polazes i da platis oko 100 KM.
- softly
-
uvijek dobar post
#5 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
postoji nesto što se skraćeno zove ECDL ilitiga European Computer Driving Licence i dobije se plaganjem jednostavnog testa i plaća se.
http://www.ecdl.ba/bh/kako_dobiti_certifikat.php
to je dokaz o poznavanju rada na računaru koji vrijedi bilo gdje u Europi.
http://www.ecdl.ba/bh/kako_dobiti_certifikat.php
to je dokaz o poznavanju rada na računaru koji vrijedi bilo gdje u Europi.
-
akcija007
#6 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
IMao sam iskustva s tim i priznaju
-
arnelau
#7 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Hvala na informacijama
-
Seeeeeeeee
- defeated
#9 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
i ja samo da se ukljucim znam da je starija tema. Obicno ovi iz ovakvih sluzbi traze samo minimalno da znas na racunaru pa moze i svjedocanstvo da si imao informatiku u srednjoj skoli, kopiras svjedocanstvo i markerom zabiljezis informatiku pa predas..
- cpu_fan
#10 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Apsolutno nisi u pravu. Moraš imati papir/diplomu o završenom kursiću jer oni koji tamo odlučuju samo u to vjeruju.defeated wrote:i ja samo da se ukljucim znam da je starija tema. Obicno ovi iz ovakvih sluzbi traze samo minimalno da znas na racunaru pa moze i svjedocanstvo da si imao informatiku u srednjoj skoli, kopiras svjedocanstvo i markerom zabiljezis informatiku pa predas..
- славянин
#11 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Odnes u opstinu da ti u radnu knjizicu uvedu certifikate i kurseve koje si zavrsio 
-
mali_balon
#12 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Ma da skratim,odes u bilo koju ovu agenciju sto daju kurseve i tamo zavrsis. Uplatis 150KM, ispitivac te odma testira i da ti "diplomu", ne treba ti nisata vise. Pitao sam u ads-u na drzavnom i federalnom nivou.
- defeated
#13 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Izasao je konkurs za "direkcija za koordinaciju policijskih tijela" moj jaran je isto tako mislio, medjutim on je isao tamo do njih i oni su mu rekli ovo sto ja vama govorim, ako oni lazu lazem i jacpu_fan wrote:Apsolutno nisi u pravu. Moraš imati papir/diplomu o završenom kursiću jer oni koji tamo odlučuju samo u to vjeruju.defeated wrote:i ja samo da se ukljucim znam da je starija tema. Obicno ovi iz ovakvih sluzbi traze samo minimalno da znas na racunaru pa moze i svjedocanstvo da si imao informatiku u srednjoj skoli, kopiras svjedocanstvo i markerom zabiljezis informatiku pa predas..
-
aless
#14 Re: Dokaz o poznavanju rada na računaru
Jel ispade sad validnija diploma sa nekog kursica nego ocjena iz informatike iz Javne Ustanove srednje skole? Ma nidje veze.defeated wrote:Izasao je konkurs za "direkcija za koordinaciju policijskih tijela" moj jaran je isto tako mislio, medjutim on je isao tamo do njih i oni su mu rekli ovo sto ja vama govorim, ako oni lazu lazem i jacpu_fan wrote:Apsolutno nisi u pravu. Moraš imati papir/diplomu o završenom kursiću jer oni koji tamo odlučuju samo u to vjeruju.defeated wrote:i ja samo da se ukljucim znam da je starija tema. Obicno ovi iz ovakvih sluzbi traze samo minimalno da znas na racunaru pa moze i svjedocanstvo da si imao informatiku u srednjoj skoli, kopiras svjedocanstvo i markerom zabiljezis informatiku pa predas..