Osim toga, da su im našli 100 kila eksploziva ( a naravno nisu ) kakve to ima veze sa optužbom za terorizam ?
Da nisu možda oni što im je u RS-u prije 2-3 mjeseca pronađena fabrika eksloziva, optuženi za terorizam ?
Da nije možda onaj Hrvat što je prije dvije-tri godine ispalio zolju na džamiju u Mostaru optužen za terorizam ?
Ili je dovoljno reći da su mete neidentificirane, ali da su moguće i vjerovatne

one koje nabroja tužilac ? O derneku da ne govorim
toliko o tome da li je oblačenje i izgled važno ili ne

( uostalom i sam tužilac ih je naveo u optužnici, pa mi smiješno da objašnjavam je li važno ili ne )
ne
ja ih nisam optuzio, optuzilo ih je tuzilastvo, optuznicu je potvrdio sud...
ja sam samo procitao medijske izvjestaje o tome, i citirao sam ti jedan od njih...
lagiš alfonse, lagiš. sreća pa na forumu ostaju pisani tragovi i da mi to nisi pričao na kafi. "ona trojica idiota koji su pravili bombu". Ovo m rečenicom, ne samo da si ih optužio, nego i osudio
nije bolan kod nas sudstvo a la sjeverna koreja ili iran, ide sve po ps-u...
haj se dogovori sa sobom jel nam suđenje ko u sj. koreji gdje i krive ljude puštaju na slobodu ili nam je sudstvo po ps-u- More i bakir isto napraviti - ili nam je sudstvo ok kad osudi imama iz gluhe bukovice ili nam je korumpirano, jadno, nikakvo
ali ako su krivi, onda buraz i trebaju da dobiju 10-15 godina, minimalno... jel se makar slazemo tu?
djelimično. rekao sam već da nemam apsolutno nikakvih iluzija da će imati fer i nepristrasno suđenje. Osim toga, optužbe za terorizam su presmiješne. Ne znam kako stoje stvari sa ovim optikama ( za kombinezone će im vjerovatno odrezati dvije-tri godine, dernek još toliko

), ali ako je kažnjivo, onda naravno da nemam ništa protiv da budu kažnjeni.
Ali s obzirom da su unaprijed optuženi za terorizam, čak i da ih optuže samo za ove optike i sl. gluposti i onda se u medijima objavi kako su osuđeni na toliko i toliko, cilj je postignut. Niko neće ni primjetiti za što su osuđeni, oni će zauvijek biti žigosani kao teroristi.
A opet ponavljam, mislim da u ovakvom društvu, u državi u kojoj strane obavještajne službe rade šta im ćeif, u kojima mediji po nalogu tih službi odrađuju šta im se god kaže i s obzirom na fijasko provg hapšenja, mislim da nema ni promil šanse da je išta prepušteno slučaju i da neće fasovati robije veće od onih koje su dobili mnogi žestoki ratni zločinci.