Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CSKA wrote:Povlacim misljenje,bosnjaci t.j, bosnjacki clan predsjednistva definitivno treba da prekine sve odnose sa Rusijom i da zaostri odnose.
Ono sto narod zeli,treba i ispuniti.
Bas bi bio jazuk sa njima prekinuti odnose. Neku politicku ili ekonomsku pomoc imamo od istih?
Od onoga ko mi nije prijatelj(a nisu sigurno...mislim na drzavu), ne ocekujem bar otvoreno neprijateljstvo. Neutralnost da.
Diskusije su mi veoma interesantne. BiH je država tri konstitutivna naroda i ostalih koji u njoj žive. Bosanci i Hercegovci imaju veoma negativno mišljenje o državi /i to ne samo Srbi, Hrvati, već i Bošnjaci zahvaljujući kojima je i opstala/, pa i BiH. Obzirom na stalne nesporazume i trvenja, BiH sve više postaje "vikend" država u kojoj će da žive oni koji nemaju gdje drugo i političari koji će uvijek dobro živjeti od gluperda koji žive samo od svoje nacionalnosti. Merhametli politika u kojoj se nikom ne govori otvoreno što se misli vodi ka bespomoćnosti, pa svi oni koji imaju imalo mozga i mogućnosti idu van BiH.
I ne treba Bakir da daje primjedbe ambasadoru RF, već to treba uraditi ministar vanjskih poslova BiH /ne RS/ Crnadak.
Ambasadora RF treba bar upozoriti da se ne miješa u poslove države BiH. Što se tiče mjesta ambasade RF najbolje je da to bude na brdima iznad Sarajeva odakle su Rusi i u ratu imali dobar pogled na glavni grad.
CSKA wrote:Povlacim misljenje,bosnjaci t.j, bosnjacki clan predsjednistva definitivno treba da prekine sve odnose sa Rusijom i da zaostri odnose.
Ono sto narod zeli,treba i ispuniti.
Bas bi bio jazuk sa njima prekinuti odnose. Neku politicku ili ekonomsku pomoc imamo od istih?
Od onoga ko mi nije prijatelj(a nisu sigurno...mislim na drzavu), ne ocekujem bar otvoreno neprijateljstvo. Neutralnost da.
Pod broj 1 ne mozes prekinuti diplomatske odnose ako nemas konsenzus sva tri politicka predstavnika. Pod broj dva samo kretenu moze pasti na pamet da kuha sa drugom svjetskom silom iz perspektive ovog zrna od drzave u svakom pogledu a pod broj tri u diplomatiji i na ovakva ponasanja postoje mudri odgovori samo za njih moras imati i mudre politicare.
Sve dokle bude trpila i druge međunarodne trećerazredne hoštaplere koji se ponašaju u BiH kao gazde. Jedina razlika između ostalih i ovog Rusa je u tome, što drugi više naginju SA, a ovaj BL, a u suštini svi omalovažavaju BiH, petljaju se tamo gdje im nije mjesto i mnogo toga sebi dopuštaju, a u biti, što je ovdje gore, to je njima bolje (čitaj: dulje će ostati).
Tog ambasadora treba odavno odjebati, i svakoga ko se tako ponasa, ipak su Bosnjaci najbrojni narod ovdje, a zaostravanje odnosa sa Moskvom zbog zoga je u sferi naucne fantastike. Dakle, najprije ga ignoriste i svaki puta mu date na znanje da nije dobrodosao, nema mjesta u pozoristu, nema mjesta na sastanku, auto se njegov zaustavlja na svakoj raskrsnici itd. Naravno, oni mogu udariti i kontramjere, a onda ce da nadrlja SNSD kadar u MOskvi.
Last edited by Drinski on 30/11/2015 08:20, edited 1 time in total.
Najbolji diplomatski (ali, meščini, i jedini dosad) potez koji je urađen prema ruskom ambasadoru - a koji se tiče političkog odnosa RF-a prema BiH i ''stranama u BiH'' - bilo je javna napomena organizatora da njegova eksencija Ivancov neće dobiti poziv da prisustvuje komemoraciji i dženazi žrtava genocida u Srebrenici u julu ove godine, i da nije poželjan.
trebali smo mi prodati ono oružje ukrajincima pa nek putko grize muda i divlja
bakir da je pametan imalo pozvao bi ga u predsjedništvo i fino mu poručio da prvo vrate dug sssr prema bih od 125 miliona dolara, a kad plate dug nabit ga nogom iz bih i poslat ga u mp3
i onu sberbanku zajebavat na svakom koraku ulijetat im sa agencijom za bankarstvo zajebavat ih svaki dan pa nek palamude nekom drugom
jao_situacije wrote:
i onu sberbanku zajebavat na svakom koraku ulijetat im sa agencijom za bankarstvo zajebavat ih svaki dan pa nek palamude nekom drugom
ja sam jednom napisao ovdje, ali ljudi ne kontaju, da ovim iz NATO pakta (i uopće u javnom diskursu) svaki dan treba trubiti da u RS ne zive bosanski Srbi, nego SRbijanci koji su proruski orijentisani.
Last edited by Drinski on 30/11/2015 08:33, edited 1 time in total.
jao_situacije wrote:
Stara narodna "Ne može se šuka sa rogatim bosti"...mi da nekog proglasimo "persona non grata" da nam zavrnu ventil pola bi nas pocrkalo.Onako iz zajebancije.
PM72 wrote:Stara narodna "Ne može se šuka sa rogatim bosti"...mi da nekog proglasimo "persona non grata" da nam zavrnu ventil pola bi nas pocrkalo.Onako iz zajebancije.