Dok je ovaca bice i vune

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stari lisac

#1 Dok je ovaca bice i vune

Post by stari lisac »

Kako ste :D
Jeste li jedan od onih sto lete za novom tehnologijom i kesiraju silne novce za istu nebi li bili prvi među rajom :D
2k,4k sad 8k televizori, neki i dalje uzivaju u televizorima sa guzom :D
Ekspanzija telefona,cifre ogromne,ajfoni,samsunzi eno i sajomi se utrkuje a ja i dalje nosam 3310 nokiju :P
Dokle ovo sve vodi i postajemo li ovisnici o tehnologiji ili smo vec postali cim nas lopatom uzimaju?
Boemica

#2 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

Ne, imam isti telefon već godinama, sigurno 5-6 godina, a i njega sam kupila jer mi je stara Nokia n97 mini propala skroz.
Laptop mi je isto tako dosta star model, ne znam ni sama, sigurno nekih 7 godina ga već imam, a TV u svojoj sobi imam od 1998-te, neki mali Grundingov :lol:
insomnia78

#3 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by insomnia78 »

Navala forumasa na takmicenje ko ima stariji telefon pocinje, sad
moonca

#4 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by moonca »

U sobi jos uvijek imam taj tv-sa guzom, ne znam ni da li radi ..ne ukljucujem ga. :lol:
Jeste li jedan od onih sto lete za novom tehnologijom i kesiraju silne novce za istu nebi li bili prvi među rajom
Tesko da je moguce biti prvi ako nemaju novaca.

No, ovaj zadnji su pretjerali mislim da je oko $ 1700 i sav od stakla + sve ostale 'cake' moras dodatno kupiti.
Kad je trebao da se pusti u prodaju pred shop -doslo ozbezbedjenje, sve se pripremilo za duge redove .... :lol: :| nije bilo potrebno....
kica

#5 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by kica »

ja nemam telefona
Boemica

#6 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

moonca wrote:U sobi jos uvijek imam taj tv-sa guzom, ne znam ni da li radi ..ne ukljucujem ga. :lol:
I moj je sa guzom i radi već evo 20 godina. (a i ja sam ga dobila polovnog od amidže iz Austrije :lol: )

U tom vremenu stari promjenio sigurno 10 televizora u dnevnoj.
Boemica

#7 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

insomnia78 wrote:Navala forumasa na takmicenje ko ima stariji telefon pocinje, sad
:kiss:

Image
SmokingMan

#8 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by SmokingMan »

Nema toliko para za kurčenje,ali iskreno jedinu luksuznu stvarku za koju ne bi žalio debele pare je Sony a7 full frame mirrorless digital cam i leću Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS + Pentax 85mm f1.8.Auta,smartfoni vrtoglavih cijena,skupa putovanja,markirana odjeća me ne interesuju...
Boemica

#9 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

smajo wrote:Image

Evo koji telefon koristim, ne treba mi bolji - Nokia 3510i.
Baterija može 5-6dana, ima sms ima poziv, kamera mi ne treba jer u 98% slučajeva služi za selfije, a za to me zaboli.
Normalno dok je ovaca biće i vune, sa novim telefonima je cilj pokazati da si glavni baja u društvu(čast izuzecima) i
jesti paštetu pola godine, al' nek je na stolu Marlboro gold, najnoviji Ajfon i ključevi od Bemveja.. :-)
Ne mora da znači.
Moja prijateljica zarađuje mjesečno jednu finu platu zahvaljujući mobitelu :lol:
pizarro

#10 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by pizarro »

sta radi frendica?

a sto se tice teme, pustite ljude da trose pare na sto hoce :D
Boemica

#11 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

pizarro wrote:sta radi frendica?

a sto se tice teme, pustite ljude da trose pare na sto hoce :D
Slika se povazdan i za svaku sliku dobije pare.
Kad neko ljepotu zna unovcit i to ma posten nacin :thumbup:
triconja

#12 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by triconja »

Boemica wrote:Ne, imam isti telefon već godinama, sigurno 5-6 godina, a i njega sam kupila jer mi je stara Nokia n97 mini propala skroz.
Laptop mi je isto tako dosta star model, ne znam ni sama, sigurno nekih 7 godina ga već imam, a TV u svojoj sobi imam od 1998-te, neki mali Grundingov :lol:
Eee, haman i skromnost nije ko sto je nekad bila, ja nosim telefon iz 2010, ne falim se tim ali eto po meni je najbolji sto se tice sigurnosti, mogu kupit isti za cvaju ako mi opet marnu telefon :D.

Tv nemam jer je to cisto pomodarstvo :P :lol:
Boemica

#13 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

triconja wrote:
Boemica wrote:Ne, imam isti telefon već godinama, sigurno 5-6 godina, a i njega sam kupila jer mi je stara Nokia n97 mini propala skroz.
Eee, haman i skromnost nije ko sto je nekad bila, ja nosim telefon iz 2010, ne falim se tim ali eto po meni je najbolji sto se tice sigurnosti, mogu kupit isti za cvaju ako mi opet marnu telefon :D.

E taman mi je bilo u glavi da kažem 98-me amidži, ma šta će meni TV, nosi ti to nazad u Austriju :lol:

Moj je mobitel koštao 380KM, znači ništa spektakularno, a opet ima sve, nije ni Nokia 3310 :D
Daklem, može se ići i u korak sa nekim pogodnim stvarima a da se ne baca 1000+ KM-ova.

Doduše, ko uživa u tim nekim tehnološkim karafekama nek' uživa i razumijem što daje pare, meni stvarno to nije nešto posebno primamljivo.
Fudo387

#14 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Fudo387 »

Mislim, kupuj sta hoces, koga briga?
Kod nas je obicaj, cim se sta novo pojavi da kupis, staro zveknes u smece.
Jbg, sta, to je tako.
:D
AmirBaa

#15 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by AmirBaa »

vala normalnije izvaliti za mobitel milju, makar i na 12 rata, nego izvaliti 20 milja za auto pa nemati za goriva (sto je kod nas cesci slucaj :thumbup: )
triconja

#16 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by triconja »

Boemica wrote:
triconja wrote:

E taman mi je bilo u glavi da kažem 98-me amidži, ma šta će meni TV, nosi ti to nazad u Austriju :lol:

Moj je mobitel koštao 380KM, znači ništa spektakularno, a opet ima sve, nije ni Nokia 3310 :D
Daklem, može se ići i u korak sa nekim pogodnim stvarima a da se ne baca 1000+ KM-ova.

Doduše, ko uživa u tim nekim tehnološkim karafekama nek' uživa i razumijem što daje pare, meni stvarno to nije nešto posebno primamljivo.
Nije lose da se pare trose, sto ih vise sjebe platu na skupe mobitele to se vise para se slije u budzet :lol:
l33t

#17 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by l33t »

kae ne valja tehnologija a pise na forumu
Boemica

#18 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

AmirBaa wrote:vala normalnije izvaliti za mobitel milju, makar i na 12 rata, nego izvaliti 20 milja za auto pa nemati za goriva (sto je kod nas cesci slucaj :thumbup: )
Pa može auto i na vodu :lol:

Ja nit' imam milju da izvalim za mobitel, a sve i da je imam, na pameti su mi neke druge, bitnije stvari na koje bih potrošial te pare :lol:
A ko ima, pa i na rate, što da ne.
nepass1

#19 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by nepass1 »

Imam samsung galaxy mobitel 500 maruna, imam samsung tv 50". Kad kazem koliko sam platio ne mogu od muke ni da cestitaju. I to sve za kes kupljeno, nista rate i kartice :wink:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#20 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by gentoo »

Pa ne kupuju se telefoni i laptopi samo radi qrcenja :roll: . Jel to znaci da bi i taxisti trebali masovno stojadine vozati ? Pa jbte Chrome sam pojede 4-6GB RAM-a, iskreno laptop star 7 godina je bolje baciti u smece nego ga danas koristiti :|
Boemica

#21 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Boemica »

gentoo wrote:Pa ne kupuju se telefoni i laptopi samo radi qrcenja :roll: . Jel to znaci da bi i taxisti trebali masovno stojadine vozati ? Pa jbte Chrome sam pojede 4-6GB RAM-a, iskreno laptop star 7 godina je bolje baciti u smece nego ga danas koristiti :|
Pa čuj, ne daju mi se pare za laptop koji koristim samo za internet. Nit sam programer, nit sam gejmer, nit radim online trenutno, baš mi ni za što drugo ne treba osim da uđem na forum i yt i eventualno pregledam koji film :D
Sanjarko

#22 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Sanjarko »

Imam Kineza mobitela. Kupio ga od poklonjenih para jer je stari Tajvanac otisao i slab prilicno ali jos upotrebljiv. Imam poklonjenog Amerikanca laptopa. Nista preskupo, ni jedno ni drugo. Pa ljudi vise daju na patike nego sto sam ja na ovog Kineza dao. A bio mi potreban tablet. Ali skupi bili pravo.

Mamne rapa. A sisaju nas na drugim stvarima.
stari lisac

#23 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by stari lisac »

Sarajmen wrote:
stari lisac wrote:Kako ste :D
Jeste li jedan od onih sto lete za novom tehnologijom i kesiraju silne novce za istu nebi li bili prvi među rajom :D
2k,4k sad 8k televizori, neki i dalje uzivaju u televizorima sa guzom :D
Ekspanzija telefona,cifre ogromne,ajfoni,samsunzi eno i sajomi se utrkuje a ja i dalje nosam 3310 nokiju :P
Dokle ovo sve vodi i postajemo li ovisnici o tehnologiji ili smo vec postali cim nas lopatom uzimaju?
Je l' reklamiraš pivo?
Ne,odkud ti to?
stari lisac

#24 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by stari lisac »

gentoo wrote:Pa ne kupuju se telefoni i laptopi samo radi qrcenja :roll: . Jel to znaci da bi i taxisti trebali masovno stojadine vozati ? Pa jbte Chrome sam pojede 4-6GB RAM-a, iskreno laptop star 7 godina je bolje baciti u smece nego ga danas koristiti :|
Poređenje sa taxijem ti nije bas na mjestu.Znam dosta onih sto im je dovoljan samsung galaxy s3 sa obzirom da kazu kako koriste telefon samo za zvanje-javljanje a nosaju s8,s6 edge,s7,iphone itd.To je za mene cisto kurchenje.
Radar71

#25 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Radar71 »

Om16 wrote:iphon x gold ... slaba mu kamera skjedeci cu lg g8 1tb uzeti. tv imam 4k 84votka sony morao samjer mi je dnevni boravak 48kvadrata pa ne ide manji tv. sve kes nista rate.
Normala
Post Reply