Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neznam da li ste culi negdje ili je vec bilo napisa na ovom portalu i forumu o Dok-ing xd -prvom hrvatskom automobilu...meni se automobil iskreno svida i volio bih da ovo zazivi kako je i potvdeno iz dok-inga.Evo i nekoliko slika naime rijec je o dvosjedu na el.pogon uostalom koga zanima moze pogledati na stranicama njemackog autobilda i http://autoklub.jutarnji.hr/novi_modeli ... ,5202.auto
Prelijep autić, na papiru dobro zvuči po performansama, samo još ostaje da vidimo da li će ovakav model ugledati svjetlo dana ili će ostati kao prototip, i, naravno, da vidimo koliko će to da košta!?
p.s. ne vidjeh skice unutrašnjosti
DOK-ING ce praviti sve dijelove osim baterija, jer se ne isplati razvijati samostalno baterije, bolje je kupiti vec gotove...sve u svemu fin autic, valjda ce biti dosega 240km sa jednim punjenjem, a na papiru postoji i sportski model iste firme, isti Veyron
Kontur malo podsjeća na SMART.
Ima li neko više informacija. Ipak se radi o našim susjedima i moguže je očekivati određene povoljnosti ukoliko proizvod bude kvalitetan?
Ako dodje do serijeske proizvodnje, imat ce dva el. motora ugradjena u prednje tocokove snage 2x45kW, vrijeme punjenja 150 min, 600 Nm okretnog momenta, max brzinu od 120 km/h i cijenu od 10 000€. Sve u svemu, meni zvuci dosta povoljno...
muz66 wrote:Ako dodje do serijeske proizvodnje, imat ce dva el. motora ugradjena u prednje tocokove snage 2x45kW, vrijeme punjenja 150 min, 600 Nm okretnog momenta, max brzinu od 120 km/h i cijenu od 10 000€. Sve u svemu, meni zvuci dosta povoljno...
muz66 wrote:Ako dodje do serijeske proizvodnje, imat ce dva el. motora ugradjena u prednje tocokove snage 2x45kW, vrijeme punjenja 150 min, 600 Nm okretnog momenta, max brzinu od 120 km/h i cijenu od 10 000€. Sve u svemu, meni zvuci dosta povoljno...
600 Nm?! Da nije neka greška?
Hehe, nije greska, svi elektromotori imaju strasno veliki okretni moment u odnosu na snagu. Uzmi za primjer trolu, koja je teska i nema bas previse KS, ali ima strasno veliki moment i sa semafora se, ako je vozac forsira, doslovno ispali.
Sto nije, odbij troskove za gorivo...punjenje strujom kosta 1,5€, znaci 250km prelazis za 3 marke... Doduse, ne daj Boze sudara pa da se sjebe ova elektronika