ita nije loša varijantada je da se dogovori interno s policijom da se takvi hapse. momci kad vidite nekog tko baca upozorite ga. cure kad vi vidite, recite policiji da vaj je taj pojedinac uhvatio za guzu pa nek ih vode zbog drugih stvari
Dogovori za protest 13. 2.
-
experiment
-
experiment
Najvažnije su dvije stvari:
1. RAZGLAS i onaj ko će pričati i ŠTA će pričati,
2. Organizovano marisanja (sprečavanje) DJECE KOJA PRAVE PROBLEME.

1. RAZGLAS i onaj ko će pričati i ŠTA će pričati,
2. Organizovano marisanja (sprečavanje) DJECE KOJA PRAVE PROBLEME.
-
jolia
Koliko ja znam, trebao bi tu da bude covjek koji ga je iznajmio, iako se poslije srijede svi boje za stetu, al ja cvrsto uvjerena u mirne proteste, cu dati rijec da cu ja da platim odstetu ako se sto desi, jer sam uvjerena da toga sutra nece biti i ne znam zasto bi bilofixer wrote:bilo tko pridje tom razglasu smatrat ce se odgovornim za proteste. to policija jedva ceka.
-
mala-i
15.2.2008 18:12:00 http://WWW.SARAJEVO-X.COM: SUTRA PROTESTI U 13.00 SATI ISPRED KATEDRALE
Objavila Onasa
Objavila Onasa
-
experiment
DOBAR!najbolje bi bilo nesto na fazon da slikamo/snjimamo sve ove koji prave probleme, ono usput, il tako nesto...
odličan!.... pa da onda mi osudimo one koji su pravili probleme... a ne da oni kažu svi ste vi RULJA.
-
Administrator
- Forum administrator
Molimo sve korisnike foruma koji su uključeni u organizaciju protesta u subotu da poduzmu sve mjere da ti protesti budu i mirni protesti. U protivnom ćemo zabraniti sve buduće diskusije o najavi bilo kakvih protesta na forumu našeg portala.
Sarajevo-x.com
Administracija
Sarajevo-x.com
Administracija
-
konyan
Iako je ovo upozorenje fer i korektno, sa-x mora biti svjestan velikog broja ljudi koji ce biti tamo, a nemaju nikakve veze sa portalom. Takodjer je moguce ocekivati ubacene grupe koje ce imati za cilj samo opstrukciju protesta na jedan ili drugi nacin.
U svakom slucaju, podrzavam ogradjivanje od bilo kakvih nasilnih akcija.
U svakom slucaju, podrzavam ogradjivanje od bilo kakvih nasilnih akcija.
-
skojotovski
e, sada bi Danis Tanovic mogao poceti trasirati put ka promjenama!
gdje si Danise?!
gdje si Danise?!
-
Administrator
- Forum administrator
Lako je organizovati proteste, a najteže i najvažnije je organizovati mirne proteste, a jedna od osnovnih metoda je barem najaviti protest policiji i zatražiti pomoć.
Mi samo ne želimo da se ime našeg portala i foruma provlači i veže uz vandalizam i nasilje, stoga je tu i ovo upozorenje i molba.
Ako niste 100% sigurni da protesti neće proteći u miru, otkažite protest ili organizujte za neki drugi put.
Mi samo ne želimo da se ime našeg portala i foruma provlači i veže uz vandalizam i nasilje, stoga je tu i ovo upozorenje i molba.
Ako niste 100% sigurni da protesti neće proteći u miru, otkažite protest ili organizujte za neki drugi put.
Last edited by Administrator on 15/02/2008 19:18, edited 1 time in total.
-
nesvjesna
ja vjerujem i da je administratorima neko prijetio, jer sad svi imenuju ovaj portal kao mjesto odakle je poteklo sve ovo. i ako bude s*anja sutra, njih će uzeti na zub. zato bismo mi svi trebali baš ozbiljno shvatiti odgovornost zaustavljanja svakoga ko pokuša započeti bilo koju vrstu nereda.
je li iko kontaktirao vođe navijača? ipak su navijači u srijedu počeli s onim blesavim bakljama.. a ne može se očekivati da ja pokušam urazumiti grupu od dvadeset muških, bez obzira na njihovu dob. vođe navijača im mogu zabraniti divljanje.
je li iko kontaktirao vođe navijača? ipak su navijači u srijedu počeli s onim blesavim bakljama.. a ne može se očekivati da ja pokušam urazumiti grupu od dvadeset muških, bez obzira na njihovu dob. vođe navijača im mogu zabraniti divljanje.
-
skojotovski
Administrator wrote:Lako je organizovati proteste, a najteže i najvažnije je organizovati mirne proteste, a jedna od osnovnih metoda je barem najaviti protest policiji i zatražiti pomoć.
zato i treba kontaktirati policiju i zatraziti njihovu pomoc u sankcionisanju nadobudnih idiota
- Skyfox
CENZURA - STOPle piaf wrote:Ovo samo znaci da je sa-x upozoren da se "lijepo ponasa", inace ce snositi posljedice...
Ovo je jedan od rijetkih medija koji nije pod kapom vlasti, nadam se da ce tako i ostati...
SA-X ne popustaj pritisku!!!!
-
fixer
ljudi ozbiljno treba razmisliti o dijalogu. pokusati rijesavati probleme i za stolom. mirnim prosvjedima izraziti nezadovoljstvo, pa pregovarat i pokusat postici rezultate. i sad je vrijeme da se preispita sta trebamo traziti u ovom pocetku.
- le piaf
Izvadak iz Uslova koristenja sa-x foruma.
sa-x je dobro pravno pokriven i nema se cega plašiti, a ni ostali jer niko ovdje ne potice "nemirne" proteste.Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Sarajevo-X portala po bilo kojem osnovu vezanim za Vaše poruke.
Sarajevo-X također zadržavaju pravo da otkriju Vaš identitet (ili bilo koje druge informacije koje posjedujemo o Vama) u slučaju pritužbe ili pravne akcije koja rezultuje iz poruka koje ste slali na Forumu.
Sarajevo-X portal nije odgovoran za sadržaj Foruma. Poruke na Forumu odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Sarajevo-X portala.
"Pravila i uslovi korištenja" Foruma podložni su promjenama bez prethodne najave.
- Zox
Problem nije toliko legalne prirode koliko ima veze sa "imageom" portala, koji opet ima veze sa cisto ekonomskom egzistencijom istog.le piaf wrote:Izvadak iz Uslova koristenja sa-x foruma.
sa-x je dobro pravno pokriven i nema se cega plašiti, a ni ostali jer niko ovdje ne potice "nemirne" proteste.Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Sarajevo-X portala po bilo kojem osnovu vezanim za Vaše poruke.
Sarajevo-X također zadržavaju pravo da otkriju Vaš identitet (ili bilo koje druge informacije koje posjedujemo o Vama) u slučaju pritužbe ili pravne akcije koja rezultuje iz poruka koje ste slali na Forumu.
Sarajevo-X portal nije odgovoran za sadržaj Foruma. Poruke na Forumu odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Sarajevo-X portala.
"Pravila i uslovi korištenja" Foruma podložni su promjenama bez prethodne najave.
Nazalost, da bi se skup najavio policiji, potrebna je ne samo odgovorna osoba, vec i odredjen broj redara, u zavisnosti od broja prisutnih koji se ocekuje. A za redare jednostavno nismo skupili novac.
Moguce je nominovati interne redare, ali nakon zadnjih protesta velika je vjerovatnoca da bi policija trazila certificirane zastitare, sto bi nas izaslo, po mojoj procjeni, oko 3000 maraka.
U principu, demokratsko izrazavanje negodovanja nije uopste besplatno