A vi udarili po braci i sestrama, ...
Dogovori za protest 13. 2.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
U vezi "govora", ..... procitajte zvanicno (nebulozno) saopcenje vlade, ... samo treba pametno odgovoriti na njega. Materijala za odgovor ima vise nego sto vam treba. Ali to se treba na vrijeme pripremiti, bojim se da je vec kasno.
-
branimir_s
i ja sam sutra dole...sa mladima. I pamet u glavu, jer vidjeli ste kako se sve preokrene uz pomoc medija i nekoliko provokatora. I sta bi - ko je krivac za sve? Grozd i Dosta i jos neki koje niko nece da imenuje. Sutra pistaljke u usta i na sav glas... A na jesen SVI NA IZBORE i glasajte za bilo koga samo ne za njih.
- alica.k
ej, u vezi govora. to treba sazetije, da ljudi ne izgube interesovanje. od pet recenica u svakoj reci "mi" i "oni"
nista pretjerano, nesto u smislu
"Prijatelji, danas smo tu da im pokazemo da necemo vise sutiti i trpiti.
Danas smo zajedno da im pokazemo da smo jos uvijek jedno. I da niko i nista, pa ni oni ne mogu unistiti pravi duh Sarajlija, duh Waltera.
Imamo zahtjeve, i zelimo da ih ispune. U protivnom, bice nas samo vise i vise. Zajedno smo jaci!"
i onda...zahtjeve nabrojati. TREBAJU I ROKOVI. ne mozemo mi dat njima zahtjeve bez rokova jer ond aoni mogu razvlaci tKOLIKPO IM JE CEJF.
fakat...U STO MANJE RECENICA.
edit: i da, onda na kraju nek izadje neko drugi, a ne damir, i nek zavrsi protest sa
"Sljedeci put svi povedimo i dva prijatelja na protest. ZA SARAJEVO KAKVO ZASLUZUJEMO!"
nista pretjerano, nesto u smislu
"Prijatelji, danas smo tu da im pokazemo da necemo vise sutiti i trpiti.
Danas smo zajedno da im pokazemo da smo jos uvijek jedno. I da niko i nista, pa ni oni ne mogu unistiti pravi duh Sarajlija, duh Waltera.
Imamo zahtjeve, i zelimo da ih ispune. U protivnom, bice nas samo vise i vise. Zajedno smo jaci!"
i onda...zahtjeve nabrojati. TREBAJU I ROKOVI. ne mozemo mi dat njima zahtjeve bez rokova jer ond aoni mogu razvlaci tKOLIKPO IM JE CEJF.
fakat...U STO MANJE RECENICA.
edit: i da, onda na kraju nek izadje neko drugi, a ne damir, i nek zavrsi protest sa
"Sljedeci put svi povedimo i dva prijatelja na protest. ZA SARAJEVO KAKVO ZASLUZUJEMO!"
- J.B.Tito
#1380 Govor.
Nadam se da se Damir nece ljutiti, samo malo korigovan njegov text.
Dragi sugrađani i sugrađanke,
Prijatelji...
Danas smo se okupili ne zato što nas je strah,
Nego smo došli jer želimo pokazati da nismo rulja,
Mi nismo banda kako nas žele prikazati plaćenim oglasima
Mi ne govorimo jezikom ulice,
Mi smo djeca ovog grada, ove zemlje,
Rekli su nam da ne možemo ništa promjeniti,
A mi smo došli jer mislimo svojom glavom.
Došli smo jer vidimo da se može bolje.
Mi razumijemo politički sistem ove zemlje
I znamo ko je pobijedio na izborima.
Isto tako znamo da ne trebamo čekati četiri godine da bi izrazili svoje nezadovoljstvo.
Sarajevo se budi!
Iako mnogi ovdje jedva preživljavaju, oni svaki dan kroz razne poreze i naknade plaćaju radna mjesta onih
Koji nam zauzvrat daju tako malo.
Došlo je vrijeme kad prijetnje i laži više nisu dovoljne
Da bi zaustavile glas naroda.
Došlo je vrijeme u kojem građani postaju neizbježan subjekt političkog procesa
Nepotkupljivi sudija.
Došlo je naše vrijeme.
Prijatelji...
Isto tako znamo da ne trebamo čekati četiri godine da bi izrazili svoje nezadovoljstvo.
Sarajevo se budi!
Iako mnogi ovdje jedva preživljavaju, oni svaki dan kroz razne poreze i naknade plaćaju radna mjesta onih
Nepotkupljivi sudija.
Došlo je naše vrijeme.
-
Legolas
Halo ljudi, manite se igre i pjesme. Sutra treba učiniti konkretne stvari. OVE:
1. Govoriti o pismu u kojem su demosntranti nazvani STRANIM PLAĆENICIMA. Na to odgovoriti da je to PISMO OBJAVLJENO NAŠIM NOVCEM u listu čiji je vlasnik u talu sa tajkunima Miškovićem i Lazarevićem, od kojh je prvi Miloševićev ministar a drugi Karadžićev jatak. To podvući.
2. O tome kako je grad postao tužna pustahija. Kako se strah uvukao među ljude.
3. Pozvati na proteste u drugim gradovima. Pozvati direktno Danisa Tanovića i pristalice te njegove nove stranke da se pridruže protestima. Pozvati Dragomira Babića i njegov Narodni front, kao i Bojana Bajića da počnu sa sličnim akcijama protiv Dodikovog kriminala u RS. I Danis i dragomir najavljuju osnivanje stranaka na naivou BiH. Uputiti apel da se to što brže učini i da se traže vanredni izbori za cijelu državu. Manite se glupih parola koje komentarišu Semihinu frizuru, noge itd... TO JE NEVAŽNO. OVO NIJE ZAJEBANCIJA. OVO NIJE JEBENI KONCERT ILI NGO MANIFESTACIJA. OVO JE SADA BITI ILI NE BITI ZA BIH. Dakle parole MORAJU SADRŽAVATI OVE POZIVE I ZAHTJEVE. Da - "Denise oprosti nam", bi SVAKAKO trebao biti jedan od transparenata.
4. Pomenuti poskupljenja. Hljeb je već 90 feninga!!!! Pozvati na bojkot Klasovih pekara, tražiti smanjenje PDV-a na knjige isl... ovou strategiju dobro razraditi.
5. Ne treba zaboraviti da je BiH država tri naroda. To je realnost koja se mora uvažiti. Te narodnosti trebaju doživjeti preobrazbu. Moraju se redefinirati. Mora se voditi računa da je većini ljudi stalo do njihovih tradicija i da nisu automatski loši zbog toga. Treba naglasiti da se potrebno obračunati sa kriminalcima, formirati komsije za nacionalno povjerenje, razobličavanje zločinaca. POTREBNO JE PROVESTI SVEOPŠTU LUSTRACIJU U DRŽAVI I OČISTITI JE OD MAFIJE, RATNIH PROFITERA I ZLOČINACA.
1. Govoriti o pismu u kojem su demosntranti nazvani STRANIM PLAĆENICIMA. Na to odgovoriti da je to PISMO OBJAVLJENO NAŠIM NOVCEM u listu čiji je vlasnik u talu sa tajkunima Miškovićem i Lazarevićem, od kojh je prvi Miloševićev ministar a drugi Karadžićev jatak. To podvući.
3. Pozvati na proteste u drugim gradovima. Pozvati direktno Danisa Tanovića i pristalice te njegove nove stranke da se pridruže protestima. Pozvati Dragomira Babića i njegov Narodni front, kao i Bojana Bajića da počnu sa sličnim akcijama protiv Dodikovog kriminala u RS. I Danis i dragomir najavljuju osnivanje stranaka na naivou BiH. Uputiti apel da se to što brže učini i da se traže vanredni izbori za cijelu državu. Manite se glupih parola koje komentarišu Semihinu frizuru, noge itd... TO JE NEVAŽNO. OVO NIJE ZAJEBANCIJA. OVO NIJE JEBENI KONCERT ILI NGO MANIFESTACIJA. OVO JE SADA BITI ILI NE BITI ZA BIH. Dakle parole MORAJU SADRŽAVATI OVE POZIVE I ZAHTJEVE. Da - "Denise oprosti nam", bi SVAKAKO trebao biti jedan od transparenata.
4. Pomenuti poskupljenja. Hljeb je već 90 feninga!!!! Pozvati na bojkot Klasovih pekara, tražiti smanjenje PDV-a na knjige isl... ovou strategiju dobro razraditi.
5. Ne treba zaboraviti da je BiH država tri naroda. To je realnost koja se mora uvažiti. Te narodnosti trebaju doživjeti preobrazbu. Moraju se redefinirati. Mora se voditi računa da je većini ljudi stalo do njihovih tradicija i da nisu automatski loši zbog toga. Treba naglasiti da se potrebno obračunati sa kriminalcima, formirati komsije za nacionalno povjerenje, razobličavanje zločinaca. POTREBNO JE PROVESTI SVEOPŠTU LUSTRACIJU U DRŽAVI I OČISTITI JE OD MAFIJE, RATNIH PROFITERA I ZLOČINACA.
-
Legolas
Pomenuti upropaštene fabrike i druge užase. Pozvati sindikate, pozvati studente da izlože svoje zahtjeve.... svi da stanu u red spasenja života dostojnog čovjeka i koliko toliko zdravog društva za našu djecu u budućnosti.
I, da ja sam spreman govoriti.
- Neelix
iz koje si ti stranke?Legolas wrote:Halo ljudi, manite se igre i pjesme. Sutra treba učiniti konkretne stvari. OVE:
-
fixer
nema sanse. mi ne dajem ljudima opciju.ljudi nek sami biraju za koga ce glasat. danis tanovic je politicar i nek sam sebe propagira. nas zadayak za sutra je pozvat na odgovornost i mirLegolas wrote:Halo ljudi, manite se igre i pjesme. Sutra treba učiniti konkretne stvari. OVE:
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
-
Legolas
"Pozvati".. znači tvoj zadatak nije da nešto postigneš NEGO da "pozoveš"... Super. To će imati efekta. Ja nisam ni u kakvoj stranci, niti ću biti, ali ako su u nastajanju političke NOVE opcije koje će u svojim platformama imati zeru programa za oporavak ovog društva, onda takve treba podržati. Inače nećete postići ništa, osim što ćete pjevati pjesmu! Usrali se i Semiha i Samir od pjesme i "pozivanja" na odgovornost i mir. No, radite kako znate. Ja sam samo predložio. Pa, pa...nas zadayak za sutra je pozvat na odgovornost i mir
- Neelix
a ne mogu da vjerujem da mislis da ces takvim stavovima pomoci protestu.
razvodnjavas zahtjeve
politiziras skup podrzavajuci odredjenu stranku
hoces da govoris negativno o novini koju cita najmanje 80% onih koji ce sutra biti tamo
a slazem se da nije rijec o manifestaciji i da mi je muzika (bilo kakva) nidje veze ideja...
razvodnjavas zahtjeve
politiziras skup podrzavajuci odredjenu stranku
hoces da govoris negativno o novini koju cita najmanje 80% onih koji ce sutra biti tamo
a slazem se da nije rijec o manifestaciji i da mi je muzika (bilo kakva) nidje veze ideja...
-
Vertex_bh
Cekaj, stani malo...
Nemojmo upasti u zamku sa pominjanjem imena. Nemojte da to proglase predizbornom kampanjom.
Nije ni nuzno imati neki sad "veliki" govor, niti da li ce parole biti dobre, pateticne, smijesne ... Shvatite, ljudima je PREKIPJELO, danas citam da 25% populacije "vegetira" u platnom razredu od 300 KM !
Ja zaista ne znam kako ljudi to trpe, znam da se radi na crno, u "fushu", snalazi se narod, ali ipak...
Sutra ce se gradjani Sarajeva okupiti, a zvanicno se ne zna ko ovo organizuje. Shvatate li , ljudi dolaze maltene "na slijepo", svi su nezadovoljni (ne)radom Kantona i porastom kriminala, i niko tu nece pitati za previse detalja oko same organizacije. U ovoj ludoj, nadrealnoj drzavi i sama naznaka da ima jos ljudi kao mi je dovoljan poziv da se svi okupimo i tako dokazemo sami sebi da smo jos uvijek normalni. Da li ce sutrasnji protest biti uspjesan najvise ce zavisiti od toga koliko ce nas biti na ulicama (i naravno da sve prodje bez vandalizma i provokacija).
Sistem je bolestan i jasno je da se nesto treba mijenjati. Niko ne ocekuje da ce grupa forumasa sa sa-x preko noci promijeniti sistem, ali nesto je sada pokrenuto i to treba nastaviti. Ljudi su inace inertni, a proslu subotu i sada u srijedu je okupljeno nekoliko hiljada ljudi. To pokazuje da su ljudi zeljni promjena, i to se moze i osjetiti.
Da li cemo uspjeti oboriti gradonacelnicu i kantonalnog premijera? Ne znam, ali znam da necemo da nas handri neko ko je placen da radi u nasem interesu, a oni to ne rade. Da li ce neka od opozicionih stranaka iskoristiti na proljece ovo sto je pokrenuto? Ne znam ni to, ali necu da sjedim skrstenih ruku i gledam kako mi razvaljuju grad i drzavu.
Eto to je to...
Nemojmo upasti u zamku sa pominjanjem imena. Nemojte da to proglase predizbornom kampanjom.
Nije ni nuzno imati neki sad "veliki" govor, niti da li ce parole biti dobre, pateticne, smijesne ... Shvatite, ljudima je PREKIPJELO, danas citam da 25% populacije "vegetira" u platnom razredu od 300 KM !
Ja zaista ne znam kako ljudi to trpe, znam da se radi na crno, u "fushu", snalazi se narod, ali ipak...
Sutra ce se gradjani Sarajeva okupiti, a zvanicno se ne zna ko ovo organizuje. Shvatate li , ljudi dolaze maltene "na slijepo", svi su nezadovoljni (ne)radom Kantona i porastom kriminala, i niko tu nece pitati za previse detalja oko same organizacije. U ovoj ludoj, nadrealnoj drzavi i sama naznaka da ima jos ljudi kao mi je dovoljan poziv da se svi okupimo i tako dokazemo sami sebi da smo jos uvijek normalni. Da li ce sutrasnji protest biti uspjesan najvise ce zavisiti od toga koliko ce nas biti na ulicama (i naravno da sve prodje bez vandalizma i provokacija).
Sistem je bolestan i jasno je da se nesto treba mijenjati. Niko ne ocekuje da ce grupa forumasa sa sa-x preko noci promijeniti sistem, ali nesto je sada pokrenuto i to treba nastaviti. Ljudi su inace inertni, a proslu subotu i sada u srijedu je okupljeno nekoliko hiljada ljudi. To pokazuje da su ljudi zeljni promjena, i to se moze i osjetiti.
Da li cemo uspjeti oboriti gradonacelnicu i kantonalnog premijera? Ne znam, ali znam da necemo da nas handri neko ko je placen da radi u nasem interesu, a oni to ne rade. Da li ce neka od opozicionih stranaka iskoristiti na proljece ovo sto je pokrenuto? Ne znam ni to, ali necu da sjedim skrstenih ruku i gledam kako mi razvaljuju grad i drzavu.
Eto to je to...
-
Legolas
Sam skup je politički. Svaki protest je politička aktivnost. Ne podržavam nikoga - ne mogu podržavati stranku koje ni nema. Ali govorim da bi barem trebalo POZVATI te snage da djeluju... DA POMOGNU građanima. Na kraju krajeva Danis nema stranku, a Dragomir Babić ima nevladinu organizaciju. Treba pozvati konkretne ljude - njih ljudi vole. Ljudi bi bili oduševljeni da ih vide. Da neko "ozbiljniji" nešto kaže. Ja zaista nemam veze ni sa Danisom ni sa Dragomirom. Ne poznajem ih. Ne reklamiram ih. Samo govorim da je potrebno razmoriti opciju pozdravljanja zdravih novih snaga, koje su možda posljednja nada u ovom beznađu koje nije samo amterijalno, engo i duhovno - duhovna bijeda, krah kulture, krah svih vrijednosti... jebiga ljudi situacija je daleko ozbiljnija od Semihe i onog k***ca.politiziras skup podrzavajuci odredjenu stranku
-
Krugman
Ljudi, problema je previse da bi se mogli rijesiti jednim protestom. Zbog kredibiliteta treba kategoricno i argumentovano zahtjevati nesto sto je moguce.
Zbog toge treba ici samo sa zahtjevom za ostavkom Semihe Borovac i Samira Silajdzica. Ako ove dvije spodobe koje su personifikacija nesposobnosti ove vlasti budu primorane da ponude ostavke to ce poslati jasanu poruku kriminogenom i nesposobnom miljeu u siroj vlasti da se vise nemoze po starom. Kada jedna figura padne onda postoji mogucnost da svaka druga padne - i to ce dovesti do ogromnih psiholoskih promjena u glavama gradjana i politicara na vlasti koje ce uvjetovati dalje razvoje ako pudu potrebni.
Zbog toge treba ici samo sa zahtjevom za ostavkom Semihe Borovac i Samira Silajdzica. Ako ove dvije spodobe koje su personifikacija nesposobnosti ove vlasti budu primorane da ponude ostavke to ce poslati jasanu poruku kriminogenom i nesposobnom miljeu u siroj vlasti da se vise nemoze po starom. Kada jedna figura padne onda postoji mogucnost da svaka druga padne - i to ce dovesti do ogromnih psiholoskih promjena u glavama gradjana i politicara na vlasti koje ce uvjetovati dalje razvoje ako pudu potrebni.
-
The 51st State
Za razglas sam tu, pm i nije problem.
Za parolu
MILJACKA SMRDI, A I VI...., DOKLE?
DANAS JE MINUS ALI JE SARAJEVO U PLUSU.
Za parolu
MILJACKA SMRDI, A I VI...., DOKLE?
DANAS JE MINUS ALI JE SARAJEVO U PLUSU.
-
Legolas
Stoji. Ali je svejedno potrebno pozvati na širenje protesta u cijeloj državi.Zbog toge treba ici samo sa zahtjevom za ostavkom Semihe Borovac i Samira Silajdzica. Ako ove dvije spodobe koje su personifikacija nesposobnosti ove vlasti budu primorane da ponude ostavke to ce poslati jasanu poruku kriminogenom i nesposobnom miljeu u siroj vlasti da se vise nemoze po starom. Kada jedna figura padne onda postoji mogucnost da svaka druga padne - i to ce dovesti do ogromnih psiholoskih promjena u glavama gradjana i politicara na vlasti koje ce uvjetovati dalje razvoje ako pudu potrebni.
-
Vedoni
Kutarisite se ego-konfrontacija sad. Hocemo da ispricamo pricu koja ce pokrenuti sve one koji jos ne protestuju. Niko se nije rodio ko profesionalni revolucionar stoga svako nek unese svoj input, a nek se izabere ono sto mislimo da ce kod naroda stvoriti najbolji efekat, kojem se u stvari i obracamo. Ne zaboravite da ce uspjeh protesta ovisiti o simpatijama ostalih gradjana. I gradonacelnica i premijer kantona ce se boriti za podrsku ostalih gradjana. U sustini, oni se najvise boje da se narod ne prikloni demonstrantima.
Neka se koristi pjesma, ona uvijek budi emocije. Primjerice, "Sarajevo ljubavi moja" kod vecinskog djela stanovnistva budi nostalgiju na prosla vremena, kada je osjecaj sigurnosti bio drasticno veci. Kada je sve bilo bolje takoreci.
Dalje, nista nije savrseno, ali svaki put kad izadjemo ponovo na demonstracije, izlazicemo s jos boljim metodama. Svi nosimo iste frustracije i okupili smo se oko iste ideje i istih ciljeva. Nemojte samo da se zbog nebitnih stvari gubimo.
Treba ostati pri ostavkama gradonacelnice i premijera kantona. Oni su, sami po sebi, nebitni totalno. Ali bi se stvorio nevjerovatan presedan. Njihovi eventualni nasljednici ce od sada morati racunati i na civilni sektor. Ovim bi se otvorila vrata za sve buduce demonstracije jer bi se po prvi put pokazalo da je moguce uticati na vladu. Nas narod je od rata u dubokoj apatiji i ocaju. Prestao je vjerovati u promjene, ispunjen je strahom i izgubio svako samopouzdanje u sebe, u svoju sposobnost stvaranja. Izgubio svaki osjecaj za poduzetnistvo. E iz tog razloga treba napraviti primjer, napraviti presedan, pokazati narodu barem jednu pobijedjenu bitku. Ovo je neizmjerno plemenit cilj. Nece se ovo postici preko noci i ne treba posustajati ako sutra ne bude odaziv dovoljno velik il se ponovo izmanipuliraju mediji. Samo polako, dobra ideja se siri ko virus.
Neka se koristi pjesma, ona uvijek budi emocije. Primjerice, "Sarajevo ljubavi moja" kod vecinskog djela stanovnistva budi nostalgiju na prosla vremena, kada je osjecaj sigurnosti bio drasticno veci. Kada je sve bilo bolje takoreci.
Dalje, nista nije savrseno, ali svaki put kad izadjemo ponovo na demonstracije, izlazicemo s jos boljim metodama. Svi nosimo iste frustracije i okupili smo se oko iste ideje i istih ciljeva. Nemojte samo da se zbog nebitnih stvari gubimo.
Treba ostati pri ostavkama gradonacelnice i premijera kantona. Oni su, sami po sebi, nebitni totalno. Ali bi se stvorio nevjerovatan presedan. Njihovi eventualni nasljednici ce od sada morati racunati i na civilni sektor. Ovim bi se otvorila vrata za sve buduce demonstracije jer bi se po prvi put pokazalo da je moguce uticati na vladu. Nas narod je od rata u dubokoj apatiji i ocaju. Prestao je vjerovati u promjene, ispunjen je strahom i izgubio svako samopouzdanje u sebe, u svoju sposobnost stvaranja. Izgubio svaki osjecaj za poduzetnistvo. E iz tog razloga treba napraviti primjer, napraviti presedan, pokazati narodu barem jednu pobijedjenu bitku. Ovo je neizmjerno plemenit cilj. Nece se ovo postici preko noci i ne treba posustajati ako sutra ne bude odaziv dovoljno velik il se ponovo izmanipuliraju mediji. Samo polako, dobra ideja se siri ko virus.
- Bonnie-Clydova mala
#1396 Re: Govor.
J.B.Tito wrote:Nadam se da se Damir nece ljutiti, samo malo korigovan njegov text.
Prijatelji...
Sarajevo se budi!
Nepotkupljivi sudija.
Došlo je naše vrijeme.
Ovo je odlično kao uvod ! Mislim da je to ona početna vodilja, na kraju krajeva ono zbog čega ću ja, a vjerujem i ostali izaći na ulicu...
- Asana
Upozoravala sam uoci protesta u srijedu da ih treba pazljivo pripremiti, predlagala da se ovaj danasnji pomjeri za 1.mart kako bi se organizovao kako treba, ali kad vidim ovoliko "malih Valtera" ne preosaje mi nista drugo nego da dodjem i ja, jer ce svako od nas svojim izostankom ostaviti vise prostora "partybreakerima" , da kompromitiraju ove dobre namjere...!
- shuriken
super, evo i "senior citizens" na nasoj strani!Asana wrote:Upozoravala sam uoci protesta u srijedu da ih treba pazljivo pripremiti, predlagala da se ovaj danasnji pomjeri za 1.mart kako bi se organizovao kako treba, ali kad vidim ovoliko "malih Valtera" ne preosaje mi nista drugo nego da dodjem i ja, jer ce svako od nas svojim izostankom ostaviti vise prostora "partybreakerima" , da kompromitiraju ove dobre namjere...!
- homo_sapiens
Legolas wrote:Pomenuti upropaštene fabrike i druge užase. Pozvati sindikate, pozvati studente da izlože svoje zahtjeve.... svi da stanu u red spasenja života dostojnog čovjeka i koliko toliko zdravog društva za našu djecu u budućnosti.
- suncica24
Bez prozivanja stranaka, ljudi, starih i novih nada, molim!
Svako od nas ima opciju u koju vjeruje. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da se dijelimo po opcijama. Ovo nije vrijeme i mjesto da jedni druge ubjedjujemo sta je ispravno i koja opcija je bolja. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da propagiramo opcije.
Ovo je vrijeme kada svim opcijama moramo reci da moraju raditi svoj posao, jer mi smo ti koji ih biraju i mi smo ti koji ih skidaju!
PS: Ukoliko budemo propagirali iti jednog covjeka ili iti jednu stranku, sigurna sam da nas slijedeci put nece biti, jer ljudi jednostavno nece doci (prva ja)!
OVO NIJE POLITICKI MITING, OVO SU DEMONSTRACIJE GRADJANSKE SVIJESTI!
Svako od nas ima opciju u koju vjeruje. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da se dijelimo po opcijama. Ovo nije vrijeme i mjesto da jedni druge ubjedjujemo sta je ispravno i koja opcija je bolja. Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da propagiramo opcije.
Ovo je vrijeme kada svim opcijama moramo reci da moraju raditi svoj posao, jer mi smo ti koji ih biraju i mi smo ti koji ih skidaju!
PS: Ukoliko budemo propagirali iti jednog covjeka ili iti jednu stranku, sigurna sam da nas slijedeci put nece biti, jer ljudi jednostavno nece doci (prva ja)!
OVO NIJE POLITICKI MITING, OVO SU DEMONSTRACIJE GRADJANSKE SVIJESTI!