Dogovori za protest 13. 2.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alica.k

Post by alica.k »

1. bilo bi fino ovaj put bez denisa, da ne bacaju an nas optuzbe tipa da politiziramo njegovu smrt. meni to nidje veze al hajd.

2. nek neko PLIZ najavi MUP-u ovaj put. eno popljuvase nas da nismo najavili ovo danas, i to im je sve sto ponavljaju, stalno. neko je reko da ce ga prijavit, i eno nista.

3. ja dolazim, ko i danas, pa sta bude...
Sir_Lancelot

Post by Sir_Lancelot »

Vidimo se!
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

alica.k wrote:1. bilo bi fino ovaj put bez denisa, da ne bacaju an nas optuzbe tipa da politiziramo njegovu smrt. meni to nidje veze al hajd.

2. nek neko PLIZ najavi MUP-u ovaj put. eno popljuvase nas da nismo najavili ovo danas, i to im je sve sto ponavljaju, stalno. neko je reko da ce ga prijavit, i eno nista.

Cijeli dan slušam floskule raznih ljigavaca da je danas neko ispolitizirao protest, i td. Pa kako! Niko od nas ne pripada nikakvoj politici, čak se i ne poznajemo, niti po imenu, izgledu, ni ostalom. Sasvim spontano, a i Dosta i Grozd, pa zar nisu Nevladine organizacije.

JA DOLAZIM, kao i do sada. A znam da će kod Katedrale doći mnogo više ljudi, starijih, kojima je kao i mladjima prego glave svega
nesvjesna

Post by nesvjesna »

dolazim i ja, ali se iskreno nadam da će u subotu biti više ljudi, i više ODRASLIH. danas je bilo studenata (ne znam što svi optužujete studente da nisu došli) srednjoškolaca i penzionera. poneko između 25 i 50, ali stvarno jako malo ljudi. ako u subotu bude više odraslih, manje su šanse da će klinci praviti ovolike nerede, biće odraslih oko njih da ih opominju, a ne njihovih vršnjaka koji će ih podržavati.
a premijer se već prepao. i njegovo dijete također. sad je samo bitno da vidi deset puta više ljudi.
MuaDib

Post by MuaDib »

Molim vas umjesto kamenja i drugih rekvizita, ponesite zviždaljke i transparente. 8)
in33sa

Post by in33sa »

Doci ce vise ljudi, nadam se... ali, danas idem preko Skenderije (ostavio tamo iza u onim ulicicama nadjoh mjesto) i vidjeh skoro vise ljudi na platou Skenderije nego na skupu :-) pa ne razumijem te ljude... ne zele prisustvovati skupu, vec sa udaljenosti kometarisu sta se desava na skupu... kasnije idem ka autu, ovi maloljetnici tamo po raskrsnici zaustavljaju saobracaj a ovi sa platoa i dalje stoje tamo i komentarisu, uglavnom negativno o samom skupu...

Jebo ti nas narod.

Ali ja dolazim i u subotu.
baxus

Post by baxus »

idemo dalje za iste pare :)
sada se tek vidi, i vidjet ce se naradnih dana ko sve svira u istom orkestru s vladajucom garniturom
pratite klosarske medije kojima stavljaju naglasak na demolirane prozore
pazi molim te, demolirane
alica.k

Post by alica.k »

evo ja se nadam da je neko gledo ovo na bht-u il ftv-u il sta vec bi. kaze on ce doc u subotu i obratit se ljudima ako mi budemo fini i mirni. BAS DA I TO VIDIM.
in33sa

Post by in33sa »

Ma goni medije u qrac krasni, ono smece od NTV 99 cijelu proslu noc ponavljaju intervju sa Samirom silajdzicem, a evo dodjoh veceras kuci i cijelo vrijeme ponavljaju kako protesti nisu ok...

Bagra.

I pitanje je ko je ove klince naveo da bacaju kamenje, pazi kad kantonalna vlada (ili parlament, ne znam sad tacno) danas cijeli dan raspravljaju kako sprijeciti takve proteste... nemaju drugih problema, govnari.
in33sa

Post by in33sa »

Pazi Silajdzica na federalnoj, sto se zapjenio, smece jedno.

"Dajte da sjednemo i ljudski razgovaramo..." :-)

I pet puta ponavlja rijec "moral", kao da ono zna sta je moral.
Fex

Post by Fex »

Evo sada je premijer Silajdžić rekao da ce doci razgovarati sa građanima u subotu ako protesti budu najavljeni.Ma svi u subotu u jos vecem broju.
maleno7

Post by maleno7 »

samo sto vise mailova na sto vise sajtova,bice nas vise ali moramo nadmasit i onu subotu,ja sam zato da se dDENIS spominje jer oni se ponasaju kao da nista nije ni bilo,i ne moze to tako,makar nekoliko denisovih slika i slika ubica
Liberalism

Post by Liberalism »

alica.k wrote:1. bilo bi fino ovaj put bez denisa, da ne bacaju an nas optuzbe tipa da politiziramo njegovu smrt. meni to nidje veze al hajd.

cisto totalitaristicko sranje.

Ljudi imaju ustavom zagarantovano pravo na slobodu okupljanja.

Zakonom zele samo da ogranice da kad neko organizuje demostracije ko njima ne odgovara da mogu te organizatore u zatvor strpati. copy paste komunisticka doktrina.

Vidjelo se danas da se mogu protesti odrzati i bez najave. I sto je najgore za vlast, sada nikoga ne mogu strpati u zatvor. Oni bi da neko kaze nas 100 cemo organizovati proteste i odrzavati red i onda kad neko jedno jaje baci da Silajdzic svih stotinu u zatvor strpa....
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

joj kako mi je ovaj tuljan digao pritisak i ko posla onog starkelju da prica, ode tema u skroz drugom smjeru... niti je ona voditeljica na bht vodila kako treba... :x :x :x
A tuljan je ma on nije ni tuljan... ono je smece od covjeka...
Sad idemo sa vise elana, treba blokirati neku od glavnih raskrsnica, tako nisu ni mirni protesti, a ni nasilje.
DOSTA je vise...
maleno7

Post by maleno7 »

jel opet u 13h mislim da je to najbolje :-D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Fex wrote:Evo sada je premijer Silajdžić rekao da ce doci razgovarati sa građanima u subotu ako protesti budu najavljeni.Ma svi u subotu u jos vecem broju.

Nema on smjelosti doći i razgovarati s građanima, već će nekog po pozivu uvesti u "ovalni ured" i ispirati mozak.
Osim toga, ko bi mogao ići s njim da razgovara, ko ima mandat. Početne inicijative su potekle sa ovog mjesta, drugi nevladini su se samo pridružili.
Zamislite vijest: S.Silajdžić održao sastanak sa (nick sa-x) :lol:

Jedino da se u organizaciji omogući ozvučenje pred Katedralom, a da on izađe pred mikrofon :-) To bih volio doživjeti :D
in33sa

Post by in33sa »

Uglavnom, po rekaciji kantonalnog premijera, ocito je da su protesti vec sad urodili plodom... stanovitim, ali i to je nesto... ukenjali su se, oni su navikli da gradjani slegnu ramenima i idemo dalje, u nove pljackaske pobjede... ovaj put ne treba prestati, jedino me brine neorganizovanost, odnosno sto se nema neki jasan cilj i program svih ovih prosvjeda.

Ok, smjena Silajdzica i Semihe, i svih odgovornih, ali sta dalje? fakat, ko je odgovoran za sve ovo, za ovo stanje u kojem se nas grad i drustvo nalaze? policija hajmo reci nije, mislim, ja vjerujem da bi murija (da ima ovlasti) rasturila kriminalce u dva dana..,. ali kako to uraditi, kad je opcepoznato da nasi kriminalci imaju podrsku struktura vlasti... morao bi policajac hapsiti svog komadanta, premijera recimo, ili ministra unutrasnjih poslova...

Nama treba neka bosanska sablja... da nam se pridruze poznatiji, uticajniji i u narodu omiljeni likovi, tipa Vikica i slicni njemu... ne znam koji je klinac onaj Miletic danas u policiji??? ko je jos u policiji pozitivan? Komsic bi se, vjerujem, intimno i solidarizirao, ali i on ima "centralu" i odgovornost do nje...
in33sa

Post by in33sa »

Fex wrote:Evo sada je premijer Silajdžić rekao da ce doci razgovarati sa građanima u subotu ako protesti budu najavljeni.
Zastio dolazi, pa zar on ima ingerencije po pitanju problema kojih se ticu protesti? :-) :D
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

in33sa wrote:ja vjerujem da bi murija (da ima ovlasti) rasturila kriminalce u dva dana..,.
Ko nema ovlasti? Nakon danas ne vjerujem u nista... Prica jedan momak da je na danasnjim demonstracijama cuo jednog specijalca kako govori drugom hocemo uletiti i povaljati ih...
Kad se napadne vlada policija ima ovlasti pendreciti pa poslije pitati... :x :x
Dosad sam ih zalila, sad ni sekunde, ista su to gamad... cuj hocemo uletit :x
skojotovski

Post by skojotovski »

mawww wrote:ljudi jel idemo u subotu,ako idemo treba rasiriti sad ce nas biti vise danas je bio los termin,ali odmah saljite po forumima,sajtovima,mailove,na derneku da obavijestimo raju,i najbolje opet ispred katedrale
slike denisa,ubica i silajdica ovaj put treba ici i na brankovica
narode, neka neko najavi MUP-u za subotu. treba pokusati organizovati razglas. procitati javno zahtjeve. bice sigurno gradana koji ce htjeti nesto da kazu. a sada zaista treba udariti i po federalnoj vladi i brankovicu. jer, koliko god ovi kantonalni gurbeti nista ne rade, ovi federalni su 10 puta gori.
Faust

Post by Faust »

in33sa wrote: Ok, smjena Silajdzica i Semihe, i svih odgovornih, ali sta dalje?
E to bih i ja volio znati, prije subote. Hoćemo li sastavljati zahtjeve?
skojotovski

Post by skojotovski »

Alhemicarkaa wrote:
in33sa wrote:ja vjerujem da bi murija (da ima ovlasti) rasturila kriminalce u dva dana..,.
Ko nema ovlasti? Nakon danas ne vjerujem u nista... Prica jedan momak da je na danasnjim demonstracijama cuo jednog specijalca kako govori drugom hocemo uletiti i povaljati ih...
Kad se napadne vlada policija ima ovlasti pendreciti pa poslije pitati... :x :x
Dosad sam ih zalila, sad ni sekunde, ista su to gamad... cuj hocemo uletit :x
tajo, da uljetim?!
ne jos, sine :-)
Pearl

Post by Pearl »

ko je to uhapsen?

"Danas su je uhapšena jedna osoba koja je prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identifikovana kao organizator protesta,"

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080213082

ono danas je bilo odron - protiv nasilja protestujemo... nasiljem... ni manje ni vise... idiotima je dat razlog da ne pregovaraju, da ne daju ostavke, sad imaju opravdanje... ali bar radi guza k'o meduza... :)

a bilo je interesantno pratiti izvjestaje sa demonstracija na dnevnicima TV SA, RTVBIH i RTVFBIH :D:D iste slike, drugi ton :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Faust wrote:
sta bi sa zahtjevanjem konkretnih stvari? :roll:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&start=0
Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

Faust wrote:
Da, i koga mjesto njih, je li se traze prijevremeni izbori... Jer mjesto njih mogu doci samo isti ili gori...
Post Reply