posto jos nema teme... kao i obicno, tresla se gora, rodio se mis.
Sarajevo, 08.12.2006. - Radne grupe Hrvatske i Bosne i Hercegovine dogovorile su gradnju mosta prema Pelješcu. Dogovoreno je da će most biti fiksni. Minimalna širina plovnog puta mora biti 200 metara, a maksimalna visina mosta 55 metara. "To rješenje omogućit će da u morske vode Bosne i Hercegovine oko Neuma mogu ući svi brodovi", izjavio je hrvatski ministar mora, turizma i prometa Božidar Kalmeta. Hrvatska strana obavezala se da će u roku od sedam dana vlastima naše zemlje dostaviti dokumentaciju potrebnu za pokretanje javne rasprave o studiji utjecaja na okoliš sa aspekta prekogranične saradnje.
Dogovor o gradnji mosta prema Pelješcu
-
Hendrix
To ti je profesor koji uvijek daje izjave o mostu a bavi se time koliko i ti
Pored toga ja sam imao priliku da ga slušam 2 godine od kojih je godinu mrzio sve koji su spominjali Neum kao destinaciju za koridor Vc a sada ima kartu u kancelariji na kojoj piše Luka Neum
Pored toga ja sam imao priliku da ga slušam 2 godine od kojih je godinu mrzio sve koji su spominjali Neum kao destinaciju za koridor Vc a sada ima kartu u kancelariji na kojoj piše Luka Neum
-
sveu16
#5 Re: Dogovor o gradnji mosta prema Pelješcu
SherlockHolmes wrote: Sarajevo, 08.12.2006. - Radne grupe Hrvatske i Bosne i Hercegovine dogovorile su gradnju mosta prema Pelješcu. Dogovoreno je da će most biti fiksni. Minimalna širina plovnog puta mora biti 200 metara, a maksimalna visina mosta 55 metara. "To rješenje omogućit će da u morske vode Bosne i Hercegovine oko Neuma mogu ući svi brodovi", izjavio je hrvatski ministar mora, turizma i prometa Božidar Kalmeta. Hrvatska strana obavezala se da će u roku od sedam dana vlastima naše zemlje dostaviti dokumentaciju potrebnu za pokretanje javne rasprave o studiji utjecaja na okoliš sa aspekta prekogranične saradnje.
Zvuci dobro, razumno i mnogo bolje nego dosadasnje natezanje.