Događaji 90-tih i rešenje pitanja sadašnjice ?

Post Reply
Vozdra_123

#276 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Vozdra_123 »

razvukla se prica...... :roll:
exliberal

#277 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by exliberal »

Bosanac sa dna kace wrote:ope prebrojavanje krvnih zrnaca :run: :skoljka:

jos malo pa cemo do ameba doci....ko za vrijeme plavsicke......

psi laju a karavani prolaze..... :( :( :(

sjetite se one balaseviceve pjesme....putuj evropo... ajmo jos malo o DNK i krvnim zrncima :-) :-)
popajic

#278 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by popajic »

Amebe su definitivno za sve krive.
Na svom razvojnom putu svratile na Balkan,tu zaglavile,a mi nikako da se dogovorimo koje nastao bas od te prve amebice
Pa i jeste to nekako najvaznije! Za sve ove nedavne pokolje,otimacine,bijedu gradjanske svijesti...za sve je kriva ta baksuzna ameba sto zaluta na nase prostore.
A ko bi drugi bio kriv???
Bosanac sa dna kace

#279 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Bosanac sa dna kace »

exliberal wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:ope prebrojavanje krvnih zrnaca :run: :skoljka:

jos malo pa cemo do ameba doci....ko za vrijeme plavsicke......
cek a sta bjese fol oko tih ameba i plavsicke????
jel mozes podsjetit ja zaboravio...
Tullius Iustinius

#280 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Tullius Iustinius »

Bosanac sa dna kace wrote: cek a sta bjese fol oko tih ameba i plavsicke????
ma ne pitaj, bolje i da se nesecas... mnogo je pametnije da bar za neko vreme malo vise vremena provodimo na "zabava" delu foruma ili jos bolje da ovde malo vise pocnemo da se upoznajemo a malo manje da se prepiremo ;-) :bih:
Bosanac sa dna kace

#281 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Tullius Iustinius wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: cek a sta bjese fol oko tih ameba i plavsicke????
ma ne pitaj, bolje i da se nesecas... mnogo je pametnije da bar za neko vreme malo vise vremena provodimo na "zabava" delu foruma ili jos bolje da ovde malo vise pocnemo da se upoznajemo a malo manje da se prepiremo ;-) :bih:
evo ga pocelo mu dolazit iz guzice u glavu :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:46, edited 2 times in total.
Tullius Iustinius

#283 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

jOFLA wrote:Za koji klinac se i dalje prepirete s nekim kojemu je znanje istorije i stav o događajima iz 90-tih ono što je pročitao u Dugi i drugoj nacionalistički obojenoj štampi u Srbiji u zadnjih petnaestak godina. Manite se ćorava posla.
Pa dobro je da sam uopste i uspeo da naucim da citam za vreme Milosevica. :-)
Ali hvala bogu nije mi bas svo znanje iz zute stampe i sa TV-a tako da ima nade... :thumbup:
scooter21ba

#284 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by scooter21ba »

ej tulli
ti izgleda menjas misljenje kao vreme
sad sve razumes a nakon tog opet pocinjes pricu o srpstvu i velikim srbima
pa odluci se vec jednom jesi veliko srbin ili si gradjanska opcija
Klodovik

#285 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Klodovik »

Tullius Iustinius wrote:
jOFLA wrote:Za koji klinac se i dalje prepirete s nekim kojemu je znanje istorije i stav o događajima iz 90-tih ono što je pročitao u Dugi i drugoj nacionalistički obojenoj štampi u Srbiji u zadnjih petnaestak godina. Manite se ćorava posla.
Pa dobro je da sam uopste i uspeo da naucim da citam za vreme Milosevica. :-)
Ali hvala bogu nije mi bas svo znanje iz zute stampe i sa TV-a tako da ima nade... :thumbup:
Tulliuse, ti se još uvijek praviš lud i naivan.
Tullius Iustinius

#286 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

scooter21ba wrote:ej tulli
ti izgleda menjas misljenje kao vreme
sad sve razumes a nakon tog opet pocinjes pricu o srpstvu i velikim srbima
pa odluci se vec jednom jesi veliko srbin ili si gradjanska opcija
Pa vidi, ja sam gradjanska opcija tj. svakako ne taj veliki Srbin ali kad krene pljuvanje i optuzivanje da je Srbija jedina kriva za sve i da su Srbi jedini los narod meni jedino ostaje da koristim pricu velikih Srba jer jedino ona odgovara velikim Bosnjacima i Hrvatima... pored komentara velikih Hrvata i Bosnjaka ja stvarno izgledam kao da se pravim naivan.
Priznajem krivicu Srbije i slazem sa sa skoro svim stvarima koje pricate ali zaboraviti klanje srpske dece u kolevkama ipak nije moguce... svi smo mi bili govna kada je rat poceo i svi smo bili "veliki" a sada ser**o ovde o nekom postenju i o tome da je jedna strana bila u pravu i naivna i dobra a druga suprotno od toga. :x :idea:
Bosanac sa dna kace

#287 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

pitam se kolki ti je postotak znanja iz zute stampe.... :D
1gorstak

#288 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by 1gorstak »

Tullius Iustinius wrote:Priznajem krivicu Srbije i slazem sa sa skoro svim stvarima koje pricate ali zaboraviti klanje srpske dece u kolevkama ipak nije moguce... svi smo mi bili govna kada je rat poceo i svi smo bili "veliki" a sada ser**o ovde o nekom postenju i o tome da je jedna strana bila u pravu i naivna i dobra a druga suprotno od toga. :x :idea:
Ne mozes ocekivati da se zbog mira u kuci izjednacava strane. Mir u kucu dolazi pravdom. A umjesto da se ide ka toj pravdi, crkva u dvoristu Fate Orlovic jos stoji, insistira se da nacionalni kljuc na svim lokalnim nivoima vlasti bude zasnovan na novom popisu, na rezultatima genocida. Za sluzbeno se namece obiljezje koje je diskriminirajuce, a sve to uz aktivnu podrsku Beograda. Nema izjednacavanja. Pa makar ti i kokardu stavio na glavu.

Ti reci sta ocekujes od Sarajeva, a ja sam jasan kad kazem da zelim da se prestane sa zapisavanjem zajednicke teritorije. Srpsko ovo, srpsko ono....
furlan

#289 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by furlan »

E tullius
Kod nas se kaze "sto jedan budalast uspije pokvariti, to sto pametnih ne moze popraviti"Mani se ispravljanja krivih Drina, jerbo je prekasno.Neka nas na daljini , tako se mozemo bolje i duze druziti, naravno ako hocemo.Dok god je nacionalna svijest jaca od morala, prava , ljudskosti, pokajanja nemamo mi vise sta da radimo zajedno.Ne znam sta trazis od nas, da dodjemo da se izljubimo i kazemo" mir, mir niko nije kriv" ili mozda jos bolje "krivi su pogani Kroati".Ne pije vode nikako.Sta ce vama saka srpskih Poturica, koja mozda do rata nije ni znala sta je , ali u toku rata je saznala sigurno ono sto nije, zahvaljujuci znas vec kome.
Budi nam zdrav i veseo u Tvom Beogradu , koji sam nekada davno u jednom drugom i ljepsem zivotu mogao da zovem i mojim.
Tullius Iustinius

#290 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Ja mislim da je (ako je to moguce) najprihvatljivije resenje ukinuti i srpsko ovo ono i bosnjacko ovo ono tj. i RS i sadasnju BiH i stvoriti JEDINSTVENU demokratsku drzavu koja se zove Bosna (kao sto je i njeno izvorno ime) u kojoj zive Srbi, Bosnjaci i Hrvati i u kojoj bi svi imali ista gradjanska prava... takvo drustvo bi moglo jednog dana da zalici na Svajcarsku iako to sada mozda zvuci smesno... jedina smetnja je sto bi u tom slucaju i Srbi i Bosnjaci morali definitivno da zaborave na gradjanski rat tako da ako ste na to spremni mozemo da krenemo na sledeci korak...
Sta mislis o tome :?: :idea:
furlan

#291 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by furlan »

Odmah da ti kazem a sigurno i u ime mase ovdje prisutnih da nije moguce, a pogotovo sa postavkom da se zaboravi "gradjanski rat" jer mi ga nismo shvatili ni dozivjeli tako.Volili smo se , vise se ne volimo i kraj price.Najgore su podgrijane ljubavi.A podsjecame na "Balkanskog spijuna"- Hajde lepo priznaj, pa cemo vam oprostiti sto smo vas tukli.
Ostali oziljci a ljubavi ni za lijeka.Ma zaboravi.Bolje i za vas.
nokia6170

#292 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by nokia6170 »

ti opet o gradjanskom ratu tilliuse a covjek ti fino predoci dokaze i cinjenice da nije bio gradjanski rat..vidis da sam neces da vidis istinu:)

ti bi rekao da je noc bijela, samo zato sto bosnjaci kazu da je crna.

a sto se tice zaboravljanja...nema zaboravljanja, moze prastanje, ali zaboravljanje ne...sto srbi nisu zaboravili jasenovac onda...vec su preventivno napravili napravili etniko ciscenje i genocid da im se ponovo ne bi desio jasenovac.

mozda da sad bosnjaci preventivno napadnu srbe u rs da im se ne bi desio genocid opet..sta mislis?

naravno genocid srbima se ne bi ni desio vec su samo srpski nacionalisti iskoristili strah kod naroda da prave Veliku Srbiju (svi srbi u jednoj drzavi i gdje je srpski grob tu je srpska zemlja) i stvaraju privid ugrozenosti od nestanka.
karanana

#293 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by karanana »

ne da nisu zaboravili jasenovac nego nisu zaboravili ni neku izgubljenu bitku od prije vise od 600 godina, pa se mladic i u 1990im svetio za poraz iz 1300 i neke
Tullius Iustinius

#294 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Ljudi, ja sve to znam ali kazete "moramo da ukinemo RS", epa ne moze to bas tek tako a evo ja dajem jedino realno resenje koje sam opisao u proslom postu. Ja licno nemam bas nista protiv Bosnjaka i ne zelim da kontriram ali zar ovo nije bio rat, ne razumem sta hocete da kazete, nije bio rat ali sada vas vise ne volimo ?
(mozda jesam glup ali mi ipak nije jasno)
Slazem se sa "a sto se tice zaboravljanja...nema zaboravljanja, moze prastanje, ali zaboravljanje ne.." ali kako (ako se ne slazete sa mojom idejom) mislite da resite pitanje jedinstva drzave :?: :idea:

I furlan, sto se mene tice Beograd je i tvoj, dobrodosao si kao i mnogo drugih bosnjaka jer Beograd ne mozes da gledas kao grad ubica zato sto to jednostavno nije tako...
furlan

#295 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by furlan »

Prvo.Tvoj predlog su tvoji sunarodnici odbili ko' s nokta neke 92' , tako da tvoja solucija pada u vodu.
Drugo.To sto ti smatras "gradjanskim " ratom , mi smatramo agresijom, urbicidom i genocidom, sa ciljom istrebljanja jednog naroda i nestanak jedine nam domovine.
Trece.Nisam rekao da Beograd gledam kao grad ubica, ali kao na bastion najcrnjeg i najgoreg nacionalizma i primitivizma, to da.Nema vise onog finog, lijepog, kulturnog i gostoprimljivog grada kakvog sam ga upoznao.Nestao.Nazalost.
Cetvrto.Prica o ukidanju PC je nazalost iluzija koju podgrijavaju oni koji su je i odobrili, i ja licno,trenutno, ne vidim nacina da se ukine mirnim putem.Mozda neke evropske integracije ,ali do tada ko ziv , ko mrtav
JohnnyS

#296 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by JohnnyS »

Tullius Iustinius wrote: ali kad krene pljuvanje i optuzivanje da je Srbija jedina kriva za sve i da su Srbi jedini los narod meni jedino ostaje da koristim pricu velikih Srba jer jedino ona odgovara velikim Bosnjacima i Hrvatima... pored komentara velikih Hrvata i Bosnjaka ja stvarno izgledam kao da se pravim naivan.
Priznajem krivicu Srbije i slazem sa sa skoro svim stvarima koje pricate ali zaboraviti klanje srpske dece u kolevkama ipak nije moguce... svi smo mi bili govna kada je rat poceo i svi smo bili "veliki" a sada ser**o ovde o nekom postenju i o tome da je jedna strana bila u pravu i naivna i dobra a druga suprotno od toga. :x :idea:

Jok, Vatikan i Njemačka su krivi za sve...
Da nije počela agresija Srbije na Hrvatsku i BiH ne bi bilo ni tog navodnog klanja srpskih beba, koje je viđeno samo jednom u dnevniku RTS-a, ali takva monstruozna laž je bila previše i za njih pa su je sutra odmah demantirali... Imaš youtube pa pogledaj...
Dragi moj, ja nisam veliki Hrvat, mogi me smatraju "malim Hrvatom" (po tradicionalnoj podjeli da se mali Hrvati krste dok su mali, a veliki kad su veliki...), ali smatram pazi sada, velikim slovima: SRBIJA JE JEDINI I ISKLJUČIVI KRIVAC ZA SVAKU, ALI AMA BAŠ SVAKU PIZDARIJU KOJA SE DOGODILA OD 1990. NA OVAMO... Osobno, jebem ja mater svakome tko upuca nepokretnu babu pa i da mi je otac rođeni, ali ne bi bilo ni Oluje i tzv. "etničkog čišćenja u Hrvatskoj" ni onih ubijenih Srba u okolici Srebrenice što je valjda bio razlog da čudovišta naprave genocid (podvlačim riječ GENOCID) nad zaštićenom enklavom, ni tih ubijenih beba da Srbi nisu počeli agresiju na susjedne države... Znači Srbija je JEDINI KRIVAC...

I još nešto, nije mogao nikako bit to "građanski" rat kad su seljačine napale Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu...
Komanc

#297 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Komanc »

Tullius Iustinius wrote:Pitanje je jednostavno- Zasto ?
Hrvati su se otcepili zato sto su ustvari to zeleli zato sto su uvek imali veliku, neobjasnjivu mrznju prema Srbima ali zasto se BiH odlucila na isti korak kad se u toj istoj BiH zivelo najlepse, najdrugarskije... ?
Sta bi bilo lose u drzavi koju bi cinile BiH, Srbija, Crna Gora i Makedonija, dali bi se time sprecio rat u BiH ?
(ova tema nije namenjena svadjama, ocekujem samo misljenje pojedinaca) :thumbup:
svako je otisao sa svojim...

hrvati svojim putem slovenci svojim...

bosnjaci za hrvatima jer su uvijek bili bliski...

bosnjaci su uvijek isli za hrvatima.. mada ovi nikad anisu mnogo marili za njih...

da im je imidz bio drugaciji sve bi bilo drugacije...

jer srbi onako neobrijani i zapusteni za razliku od ugladjenih hrvata i evropljana pod navodnjake nis ulivali sigurnost nikome i samo su plasili oba ova naroda narocito bosnjake... sto je kulminiralo ratom.
da sam kojim slucajem bio na celu srba 91 i 92 druge posjetio bih sarajevo... i sa alijom za sedam dana dogovorio mir u bosni.
Tullius Iustinius

#298 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

I kakvo resenje (konkretno) moze da se izvuce iz dosadasnjih komentara :?:
(pitanje je i za Bosnjake i za Hrvate)
JohnnyS

#299 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by JohnnyS »

Tullius Iustinius wrote:I kakvo resenje (konkretno) moze da se izvuce iz dosadasnjih komentara :?:
(pitanje je i za Bosnjake i za Hrvate)

Dobro je da smo otišli, na žalost cijena koju smo platili je prevelika...
Tullius Iustinius

#300 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

To je tacno, ali kakvo je resenje (konkretno) za danasnje stanje u BiH (ako moj predlog ne valja) ili mozda postoji neki drugi ako taj nije ostvariv :?: Nemogu ce je da bez Lajcaka tri nacije ne mogu da smisle resenje pa cak da nemaju ni ideju :!:
Post Reply