Dog vs Human
-
Muatez
#1 Dog vs Human
Zelio bih cuti vasa misljenja na ovu temu.Zadnjih mjeseci cesto se po medijima "vrte" price o pravima pasa i zbrinjavanju lutalica u neke domove.Pojave se tu neki likovi toliko brizni da cak daju prijedloge kako pse treba zastititi zakonom.Mislim da je neki zakon izglasan u Tk ali nisam siguran pa bih volio ako neko ima tu informaciju iz Tk da mi javi.
Pa jesu li ti ljudi normalni.
Nase izbjeglice jos uvijek zive po rs-u u satorskom smjestaju, ulicama svih gradova ljudi rove po kontenjerima,socijalni slucajevi bez krova nad glavom,javne kuhinje,beskucnici.......uglavnom hrpa problema u drzavi.
Onda se nadze kakva osoba frustrirana u svemu sto je vezano za ljude sa idejom da se prave kojekakva prihvatilista za pse lutalice jer ovi ko' imaju dusu pa ih treba tretirati kao ljude.
U svom komsiluku imam jedan pracni par koji se nedavno doselio.Psa flokija smatraju clanom porodice.Cuko doslovno ima sva prava,ima svoj krevet, posudze za svaku vrstu hrane ( a bogami ima je u izobilju),redovne setnje i ostala s...a koja ga sljeduju.Posmatram te bolesnike kada im dodze prosijak na vrata kako samo arogantno otjeraju tog covjeka ili zenu sa vrata kao da je podvrsta za njih. Fasisti......
Planiram jednog dana njihovog Flokija poslati u vjecna lovista ili uciniti da se vodi kao "nestali u setnji".Zelim tim ljudima nanijeti bol........kad ne mogu da vide bol i muku drugih.Neka je osjete na svojoj kozi.
Volio bih cuti vase misljenje o cukama mozda floki bude zivio i duze.
P.S
Prvo covjek pa sve ostalo.
Nase izbjeglice jos uvijek zive po rs-u u satorskom smjestaju, ulicama svih gradova ljudi rove po kontenjerima,socijalni slucajevi bez krova nad glavom,javne kuhinje,beskucnici.......uglavnom hrpa problema u drzavi.
Onda se nadze kakva osoba frustrirana u svemu sto je vezano za ljude sa idejom da se prave kojekakva prihvatilista za pse lutalice jer ovi ko' imaju dusu pa ih treba tretirati kao ljude.
U svom komsiluku imam jedan pracni par koji se nedavno doselio.Psa flokija smatraju clanom porodice.Cuko doslovno ima sva prava,ima svoj krevet, posudze za svaku vrstu hrane ( a bogami ima je u izobilju),redovne setnje i ostala s...a koja ga sljeduju.Posmatram te bolesnike kada im dodze prosijak na vrata kako samo arogantno otjeraju tog covjeka ili zenu sa vrata kao da je podvrsta za njih. Fasisti......
Planiram jednog dana njihovog Flokija poslati u vjecna lovista ili uciniti da se vodi kao "nestali u setnji".Zelim tim ljudima nanijeti bol........kad ne mogu da vide bol i muku drugih.Neka je osjete na svojoj kozi.
P.S
-
Svileni
#3 Re: Dog vs Human
Vjerovatno se takvi kao ti najvise pitaju zasto nas ljudi sa razvijenog zapada gledaju kao divljake. U Holandiji je prije vise od 100 godina otvoren prvi azil za zivotinje. Najbolje u svemu je da ti ljude koji vole svoga psa ( nije mi jasno sta ti imas s tim, to je, valjda, njihova privatna stvar, ili ti mislis da bi oni, ipak, trebali tebe pitati kako da zive i gdje i na sto da trose svoje pare ) zoves frustriranim a ti bi im, iz cista mira, ubio psa. Kakve veze taj pas ima sa izbjeglicama? Ako volis zivotinje ne znaci da mrzis ljude. To ne iskljucuje jedno drugo. Ja bih ti lako mogao dokazati da je, u stvari, obratno. Onaj ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude. Uglavnom, oni malo pametniji kazu da je pas najbolji covjekov prijatelj. A prijatelja, prijatelju moj, ne ubijas iz cista mira. Zato ti je i tema "Dog vs Human" krajnje pogresno postavljena. Na ovoj planeti ima sasvim dovoljno prostora i za zivotinje i za ljude koji mogu skladno zivjeti jedni sa drugima.Muatez wrote:Zelio bih cuti vasa misljenja na ovu temu.Zadnjih mjeseci cesto se po medijima "vrte" price o pravima pasa i zbrinjavanju lutalica u neke domove.Pojave se tu neki likovi toliko brizni da cak daju prijedloge kako pse treba zastititi zakonom.Mislim da je neki zakon izglasan u Tk ali nisam siguran pa bih volio ako neko ima tu informaciju iz Tk da mi javi.
P.S
Ali, to su vec visi oblici svijesti a do tih visih oblika se najlakse dolazi edukacijom ali ko bi se, jaro moj, izlag'o nepotrebnom luksuzu citanja knjiga. Lakse je ubiti psa koji ti nista u zivotu nije uradio.
Pozdrav
-
Shoshana
#4 Re: Dog vs Human
Men' se cini - ti si zreo za lijecenja!Muatez wrote:Zelim tim ljudima nanijeti bol........kad ne mogu da vide bol i muku drugih.Neka je osjete na svojoj kozi.
-
Muatez
Eh moj svileni kao prvo.Spominjes holandiju i njihove azile za pse prije sto godina. Da te iste holandzane koji imaju brutalnu kolonijanu istoriju.Sta mislis kako su postupali sa crncima i drugim rasama covjeka kada su imali azil za pse.Brizljiva nacija nema sta, vidi se po srebrenici....sve su lijepo posmatrali.Pomislim da je neko ubijao pse kako bi reagovali?
Kao drugo.Neka oni nas smatraju divljacima koliko hoce ali ovaj "divljak" volio je uvijek vise covjeka neg cuku.Za razliku "euro" divljaka koji sa cukom spava i jede.Veci su oni divljaci od nas vjeruj mi,pogledaj kakvu nasilnu istoriju imaju a nas BOSANCE smatraju divljacima.Koliko ja znam uvijek smo bili mirna nacija a znanja i kulture u istoriji nam nije nedostajalo.Tako nas istorija oslikava.
Da je pas najbolji covjekov prijatelj,sa tim se nisam nikad slagao evo zasto....
Pas mi ne moze dati odgovore,ne moze postaviti pitanja,ne moze nista Svileni.Sve sto on moze je da te glupo i slijepo voli.Ne mogu da shvatim kako moze neko naci prijatelja u cuki.Nikad te nisam vidio,nikad cuo ali siguran sam da mozemo biti prijatelji a u tom prijateljstvu bi naprimjer moglo biti svega i dobra i zla,savjeta i kritike jel tako ?
A sta mi cuko moze dati ? sem onog "av av" i to je sve. Trci oko tebe ko budala mase repom,smrdi, laje, dosadzuje zahtijevajuci paznju koja mu i nije bas toliko potrebna.
Po meni tu parolu da je pas najbolji covjekov prijatelj je izmislio onaj koji se razocarao u ljubav ljudi pa je potrazio u psu.Kakav patetik!
Da pomazem ljudima nikad nisam volio diskutovati to bog najbolje zna.Ali kad vidim koliko ima gladnih u ovoj drzavi i nezbrinutih a neko uvodi prihvatilista za pse e onda me revolt "uhvati".Pitam se kako moze! kako ima srca da zbrinjava cuku a da gleda gladnog covjeka.........
Pozdrav Svileni.
P.S.
Citati knjige i shoot the dogs za mene je strast. LOL
Sto se tice luksuza.
Kao drugo.Neka oni nas smatraju divljacima koliko hoce ali ovaj "divljak" volio je uvijek vise covjeka neg cuku.Za razliku "euro" divljaka koji sa cukom spava i jede.Veci su oni divljaci od nas vjeruj mi,pogledaj kakvu nasilnu istoriju imaju a nas BOSANCE smatraju divljacima.Koliko ja znam uvijek smo bili mirna nacija a znanja i kulture u istoriji nam nije nedostajalo.Tako nas istorija oslikava.
Da je pas najbolji covjekov prijatelj,sa tim se nisam nikad slagao evo zasto....
Pas mi ne moze dati odgovore,ne moze postaviti pitanja,ne moze nista Svileni.Sve sto on moze je da te glupo i slijepo voli.Ne mogu da shvatim kako moze neko naci prijatelja u cuki.Nikad te nisam vidio,nikad cuo ali siguran sam da mozemo biti prijatelji a u tom prijateljstvu bi naprimjer moglo biti svega i dobra i zla,savjeta i kritike jel tako ?
A sta mi cuko moze dati ? sem onog "av av" i to je sve. Trci oko tebe ko budala mase repom,smrdi, laje, dosadzuje zahtijevajuci paznju koja mu i nije bas toliko potrebna.
Po meni tu parolu da je pas najbolji covjekov prijatelj je izmislio onaj koji se razocarao u ljubav ljudi pa je potrazio u psu.Kakav patetik!
Da pomazem ljudima nikad nisam volio diskutovati to bog najbolje zna.Ali kad vidim koliko ima gladnih u ovoj drzavi i nezbrinutih a neko uvodi prihvatilista za pse e onda me revolt "uhvati".Pitam se kako moze! kako ima srca da zbrinjava cuku a da gleda gladnog covjeka.........
Pozdrav Svileni.
P.S.
Sto se tice luksuza.
- Qler
malo sam dodaoMuatez wrote:Eh moj svileni kao prvo.Spominjes holandiju i njihove azile za pse prije sto godina. Da te iste holandzane koji imaju brutalnu kolonijanu istoriju.Sta mislis kako su postupali sa crncima i drugim rasama covjeka kada su imali azil za pse.Brizljiva nacija nema sta, vidi se po srebrenici....sve su lijepo posmatrali.Pomislim da je neko ubijao pse kako bi reagovali?
Pas mi ne moze dati odgovore,ne moze postaviti glupa pitanja,ne moze nista Svileni.Sve sto on moze je da te glupo i slijepo voli.Ne mogu da shvatim kako moze neko naci prijatelja u cuki.Nikad te nisam vidio,nikad cuo ali siguran sam da mozemo biti prijatelji a u tom prijateljstvu bi naprimjer moglo biti svega i dobra i zla,savjeta i kritike jel tako ?
Pozdrav Svileni.
P.S.
Sto se tice luksuza.
pas ce uvijek biti bolji prijatelj od covjeka jer te nece iznevjeriti, slagati, prevariti, pokrasti, izdati, napustiti, izdati, odati... sta trazi od tebe?! MALO, ali sasvim MALO ljubavi i paznje a zauzvrat daje SVE! zato je pas covjekov najbolji prijatelj. a ti sad fino malo puno razmisli o tome kakav ti nekome mozes biti prijatelj.....
- dalmatinka
Zaboravio si dodati kako jedan pas neće nikada ubiti drugoga samo zato što je onaj drugi veći, manji, šareniji, lajaviji... Drugim riječima kako god okreneš bolja su bića od nas u svemu.Qler
pas ce uvijek biti bolji prijatelj od covjeka jer te nece iznevjeriti, slagati, prevariti, pokrasti, izdati, napustiti, izdati, odati... sta trazi od tebe?! MALO, ali sasvim MALO ljubavi i paznje a zauzvrat daje SVE! zato je pas covjekov najbolji prijatelj. a ti sad fino malo puno razmisli o tome kakav ti nekome mozes biti prijatelj
-
Muatez
Sramotna izjava za jednog Homo sapiensa.dalmatinka wrote:Zaboravio si dodati kako jedan pas neće nikada ubiti drugoga samo zato što je onaj drugi veći, manji, šareniji, lajaviji... Drugim riječima kako god okreneš bolja su bića od nas u svemu.Qler
pas ce uvijek biti bolji prijatelj od covjeka jer te nece iznevjeriti, slagati, prevariti, pokrasti, izdati, napustiti, izdati, odati... sta trazi od tebe?! MALO, ali sasvim MALO ljubavi i paznje a zauzvrat daje SVE! zato je pas covjekov najbolji prijatelj. a ti sad fino malo puno razmisli o tome kakav ti nekome mozes biti prijatelj
- Qler
mi smo bar dotle doguraliMuatez wrote:Sramotna izjava za jednog Homo sapiensa.dalmatinka wrote:Zaboravio si dodati kako jedan pas neće nikada ubiti drugoga samo zato što je onaj drugi veći, manji, šareniji, lajaviji... Drugim riječima kako god okreneš bolja su bića od nas u svemu.Qler
-
Carlito Brigante
Kakav si ti idiot Muatez, prosto poželim da se vrati '92.-ga pa da te počastim rafalom po nogama... 
-
jusuff
ne slazem se s muatezom oko dosta stvari, ali se slazem s principijelnim pitanjem pas ili covjek... zaista je istina da psi, cesto, imaju veca prava od ljudi...
da li se neko od citalaca boji psa? kako se osjeca kada neko od ljubitelja cuka seta svoga ljubimca, onako bez povodca, bez brnjice... i onda tako zvjerajuci gdje je cuko ugazis i u cukino govance...
ja sam prosle godine imao bliski susret sa nekoliko pasoljubitelja na vilsonovom, naime, gospoda su pustila svojih 4-5 pasa da se bezbrizno igraju jureci jedan drugog po setalistu za LJUDE a ne za pse... sa mnom su bili moja supruga i prijatelji, takodje bracni par, obje zene su trudne, naravno obje se boje pasa... i sada ovi cuceki pocnu da trce prema nama, oko nas, izmedju nas, a dvije trudnice dozivljavaju traume... naravno, vlasnici izvikuju ono svoje "ne bojte se, nece vam nista" i tu meni pukne film, okrenem se i kazem da me pricekaju da cu se vratiti s pistoljem, ali da se ne boje i da njima necu nista, nastaje prepirka, spominjanje porodica, helem... nisam uopce agresivan tip, niti sklon ovim stvarima, ali valjda je proradila zastita trudne zene... fakat sam bio spreman pobiti sve te pse, a gazde mlatiti sakama...
pas nije igracka, ljubitelji pasa moraju znati da ima ljudi koji pse ne vole ili ih se boje i to je vaznije od ljubavi za pse... pas u naseljenom mjestu mora biti na povodcu, s brnjicom... kada se pas pokaki na ulici, treba ocistiti iza psa... psu nije mjesto u kafani, prodavnici, autobusu... to su mjesta za ljude, a ne za pse...
da se razumijemo, ja volim pse i da imam kucu u predgradju imao bih i psa...
nastavite...
da li se neko od citalaca boji psa? kako se osjeca kada neko od ljubitelja cuka seta svoga ljubimca, onako bez povodca, bez brnjice... i onda tako zvjerajuci gdje je cuko ugazis i u cukino govance...
ja sam prosle godine imao bliski susret sa nekoliko pasoljubitelja na vilsonovom, naime, gospoda su pustila svojih 4-5 pasa da se bezbrizno igraju jureci jedan drugog po setalistu za LJUDE a ne za pse... sa mnom su bili moja supruga i prijatelji, takodje bracni par, obje zene su trudne, naravno obje se boje pasa... i sada ovi cuceki pocnu da trce prema nama, oko nas, izmedju nas, a dvije trudnice dozivljavaju traume... naravno, vlasnici izvikuju ono svoje "ne bojte se, nece vam nista" i tu meni pukne film, okrenem se i kazem da me pricekaju da cu se vratiti s pistoljem, ali da se ne boje i da njima necu nista, nastaje prepirka, spominjanje porodica, helem... nisam uopce agresivan tip, niti sklon ovim stvarima, ali valjda je proradila zastita trudne zene... fakat sam bio spreman pobiti sve te pse, a gazde mlatiti sakama...
pas nije igracka, ljubitelji pasa moraju znati da ima ljudi koji pse ne vole ili ih se boje i to je vaznije od ljubavi za pse... pas u naseljenom mjestu mora biti na povodcu, s brnjicom... kada se pas pokaki na ulici, treba ocistiti iza psa... psu nije mjesto u kafani, prodavnici, autobusu... to su mjesta za ljude, a ne za pse...
nastavite...
-
Drumer
Slazem se sa tobom u potpunosti. Hajde u redu je kad vidis neke male pudlice i pse koji nemaju onaj ludi gen u sebi pa da napadnu ljude. Al kad se radi o psima koji nisu tako stabilni uvijek NPR. rotvajleri, pit bulovi, vucjaci nerijetko, i ostali veci psi, moraju imati brnjicu i biti na povodcu. I fakat mrzim kad ljudi dovedu pse u kafanu, u bus, u javne ustanoce cak. Pa to je van svake pameti. I jos jedna stvar. Drzati psa u stanu je promasaj nad promasajima. To je zivotinja i njoj je mjesto da zivi napolju, a drzanje u stanu pravi te zivotinje depresivnim cesto i onda se ne moze garantovati za njihove ispade i napade. A tek sto svakakve osobe drze pse, to je tek prica za sebe. Kakav gazda takav i pas. I odmah se moze vidjeti koji gazda tuce a koji ne tuce psa. To je jedan od najvecih grijeha. A azili su super stvar, jer se nakotilo toliko pasa da su cak u zadnjih par sedmica registrovani napadi na ljude na podrucju TK od strane pasa lutalica koji lutaju u coporu. Tako da podrzavam azile u svakom slucaju. Nastavite....Mrsko mi vise pisatjusuff wrote:ne slazem se s muatezom oko dosta stvari, ali se slazem s principijelnim pitanjem pas ili covjek... zaista je istina da psi, cesto, imaju veca prava od ljudi...
nastavite...
-
_BosanaC
Hm... S obzirom da se pronadjoh medju tim "budalama" koje drze pse u stanu, izvode ih, i cijene vise nego veliku vecinu ljudi, malo mi skoci adrenalin...
Sa moje tacke gledista, volim zivotinje vise nego ljude, jer su u 100% slucajeva iskrene (naravno, genetski modificirane i odgajane za borbe i slicne budalestine najvise volim vidjeti u crnoj vreci) i manje mi je zao dati 100km za vrecu psece hrane nego 100km bilo kojem prosjaku, jer se jos uvjek sjecam inih prosjaka iz rata kojim je moja rodjena mati davala kile mlijeka u prahu jer su dolazili s manjom djecom na vrata nego su njena bila a onda ih gledala s prozora kako to sto dobiju prodaju za cigare ili svercaju ispred zgrade. Isto tako, ako je neko gladan nije mi zao nahraniti ga, sto nerijetko i uradim, ali da dajem novac - ni govora.
Prica o povodcu, brnjici... zna se sta zakon propisuje, znam da imam prilicno velikog psa i znam da samo po planini sa mnom hoda bez povodca, koliko se god to njemu svidjalo ili ne.
Ali isto tako znam da kada ulazim s njim u voz, ispostujem sve sto se trazi od mene, platim mu kartu, i onda mi dodje neko ko mi kaze da li bi izasao iz kupea jer ne voli pse - ne pada mi na pamet.
Mislim da je svacije osnovno pravo da bira gdje ce i na koga trositi novac koji sam zaradi, a budale poput ove koja je zapocela ovu temu trebaju da uzmu taj pistolj pa roknu same sebe. Jusuff je potpuno u pravu, vidjao sam milion puta idiote koji pravo velike pse puste da trce prema, recimo, kolicima s djetetom. To stvarno moze samo pravi debil. Ali da meni neko uskracuje pravo da biram sta i koga da drzim u stanu, hranim, i na koga da trosim novac - mislim da je suludo, barem dok to ne dira u tudja prava.
Sa moje tacke gledista, volim zivotinje vise nego ljude, jer su u 100% slucajeva iskrene (naravno, genetski modificirane i odgajane za borbe i slicne budalestine najvise volim vidjeti u crnoj vreci) i manje mi je zao dati 100km za vrecu psece hrane nego 100km bilo kojem prosjaku, jer se jos uvjek sjecam inih prosjaka iz rata kojim je moja rodjena mati davala kile mlijeka u prahu jer su dolazili s manjom djecom na vrata nego su njena bila a onda ih gledala s prozora kako to sto dobiju prodaju za cigare ili svercaju ispred zgrade. Isto tako, ako je neko gladan nije mi zao nahraniti ga, sto nerijetko i uradim, ali da dajem novac - ni govora.
Prica o povodcu, brnjici... zna se sta zakon propisuje, znam da imam prilicno velikog psa i znam da samo po planini sa mnom hoda bez povodca, koliko se god to njemu svidjalo ili ne.
Ali isto tako znam da kada ulazim s njim u voz, ispostujem sve sto se trazi od mene, platim mu kartu, i onda mi dodje neko ko mi kaze da li bi izasao iz kupea jer ne voli pse - ne pada mi na pamet.
Mislim da je svacije osnovno pravo da bira gdje ce i na koga trositi novac koji sam zaradi, a budale poput ove koja je zapocela ovu temu trebaju da uzmu taj pistolj pa roknu same sebe. Jusuff je potpuno u pravu, vidjao sam milion puta idiote koji pravo velike pse puste da trce prema, recimo, kolicima s djetetom. To stvarno moze samo pravi debil. Ali da meni neko uskracuje pravo da biram sta i koga da drzim u stanu, hranim, i na koga da trosim novac - mislim da je suludo, barem dok to ne dira u tudja prava.
-
Drumer
Ako se ovo odnosi na moj prethodni komentar onda da ti kazem da to sto sam spomenuo za pse u stanu se uopste ne odnosi na to ko, sta , kako i gdje. Vec govorim cisto zbog pasa jer znam dosta o istim, i znam zasigurno da drzati psa u stanu je najgore po psa, i meni je zao tih pasa jer smatram da je to pogresno. A to sto si ti odlucio da ga drzis u stanu to je tvoja stvar i ne ulazim u to....._BosanaC wrote:Hm... S obzirom da se pronadjoh medju tim "budalama" koje drze pse u stanu, izvode ih, i cijene vise nego veliku vecinu ljudi, malo mi skoci adrenalin...
-
tataratira
-
Drumer
Ma nije ni box rijesenje naravno. Po meni je nabolja velika avlija i da je pusten non stop_BosanaC wrote:@Drumer, nekome nije pametno psa dati ni u box. Ipak smatram da je stan puno humanije rjesenje od lanca, boxa od metar s tri itd.
A reakcija se odnosila na pokretaca teme...
i naravno malo visa ograda da ne moze preskocit. Al to se rijesava dresurom. A reakcija je skroz ok sto se tice pokretaca teme. Ja sam pogresno shvatio....Hvala na odgovoru...
-
Muatez
Ufff uf Evo reakcija he he.
Jedan bi me da je devedest druga izresetao rafalom.Hmm ne treba ti 92' sto ne pokusas sad (zamoli me na PM.da ti dadnem adresu) pa da se nadzemo.Mada sam siguran da bi se sam ubio jer vjerovatno ne znas ni rukovati a kamo li da ga saspes u nekoga.Ipak forum je bolji od metaka pa upotrijebi rijeci a ne rafale cijenit cu te vise kao neprijatelja i manje ces liciti na cuku jer pas oce' ujest kad ga raras.
Drugi me proziva budalom,neko mi kaze da se trebam lijeciti i bog zna kakvo jos torpedo ce na mene ispaliti sve u ime cuka.......dobri ste vi meni pravo.
Jusuff ima pravo brate puno im se pridodaje paznja iako se ne slaze sa mojim stavovima ali tako je.Cinjenica je da mnogi vlasnici cuka tretiraju te iste kao da su ljudi mislim bas tolika paznja to je malo i pretjerano.
Pas je pas dzaba je ne krivim ga ali kad covjek od psa pokusava pravit personu i drzati ga na tom nivou eh tu je problem.
Ljudi iskreno ja vise volim macke nekako su mi puno bolje od cuka,imaju neku specificnu ljepotu i naravno za razliku od cuka ne napadaju ljude(ovo se ne odnosi na njihove velike sarene rodzake) .
Jusuffe vidis kako je zafrkano setati sa trudnicama kad ti okolo cuke i vlasnici hodaju sa parolom "ma nece on dobar je" ipak se osjeca doza nelagodnosti i nesigurnosti.Za covjeka ne mozes garantovati a kamo li za psa kad ce te napasti.I vidis kako ti moze upropastiti dan, iz cista mira covjek mora otici po pistolj. Sto mu to treba......covjek seta sa suprugom a ova budala izvela psa i to na setalistu punom djece.I ja bih ga upucao ali prvo vlasnika jer bi me zanimalo da li bi cuko zaplakao cisto da vidim ima li emocija..........(eh sad sam nadrljao bog zna kakve ce bit reakcije).
Sigurno ce bit prijedlog lomaca ili ludnica LOL.
Sta god se desilo ljudi pisite vase reakcije da vidimo koliko se mogu braniti prava cuka........
I nemojte davati prijedloge za rafal iz 92' puno sam toga trpio od 92-95 da bi neko mogao pisati po forumu.........slobodno.
Ps.
Floki i njegovi vlasnici su fikcija.Oprostite svi
zanimale su me reakcije.Ok
Opet oprostite....
Jedan bi me da je devedest druga izresetao rafalom.Hmm ne treba ti 92' sto ne pokusas sad (zamoli me na PM.da ti dadnem adresu) pa da se nadzemo.Mada sam siguran da bi se sam ubio jer vjerovatno ne znas ni rukovati a kamo li da ga saspes u nekoga.Ipak forum je bolji od metaka pa upotrijebi rijeci a ne rafale cijenit cu te vise kao neprijatelja i manje ces liciti na cuku jer pas oce' ujest kad ga raras.
Drugi me proziva budalom,neko mi kaze da se trebam lijeciti i bog zna kakvo jos torpedo ce na mene ispaliti sve u ime cuka.......dobri ste vi meni pravo.
Jusuff ima pravo brate puno im se pridodaje paznja iako se ne slaze sa mojim stavovima ali tako je.Cinjenica je da mnogi vlasnici cuka tretiraju te iste kao da su ljudi mislim bas tolika paznja to je malo i pretjerano.
Pas je pas dzaba je ne krivim ga ali kad covjek od psa pokusava pravit personu i drzati ga na tom nivou eh tu je problem.
Ljudi iskreno ja vise volim macke nekako su mi puno bolje od cuka,imaju neku specificnu ljepotu i naravno za razliku od cuka ne napadaju ljude(ovo se ne odnosi na njihove velike sarene rodzake) .
Jusuffe vidis kako je zafrkano setati sa trudnicama kad ti okolo cuke i vlasnici hodaju sa parolom "ma nece on dobar je" ipak se osjeca doza nelagodnosti i nesigurnosti.Za covjeka ne mozes garantovati a kamo li za psa kad ce te napasti.I vidis kako ti moze upropastiti dan, iz cista mira covjek mora otici po pistolj. Sto mu to treba......covjek seta sa suprugom a ova budala izvela psa i to na setalistu punom djece.I ja bih ga upucao ali prvo vlasnika jer bi me zanimalo da li bi cuko zaplakao cisto da vidim ima li emocija..........(eh sad sam nadrljao bog zna kakve ce bit reakcije).
Sigurno ce bit prijedlog lomaca ili ludnica LOL.
Sta god se desilo ljudi pisite vase reakcije da vidimo koliko se mogu braniti prava cuka........
I nemojte davati prijedloge za rafal iz 92' puno sam toga trpio od 92-95 da bi neko mogao pisati po forumu.........slobodno.
Ps.
Floki i njegovi vlasnici su fikcija.Oprostite svi
zanimale su me reakcije.Ok
Opet oprostite....