Dodiku odzvonilo!
- Kikibombona
#1 Dodiku odzvonilo!
Da ima ponuda na kladi, stavio bih finu lovu da ce Dodole zavrsiti u zatvoru!
Lije iz SDSa su se vec pocele upucavati stranicima i nagovjestavati da nemaju nista protiv eliminacije Dodika i njegove politicke stranke.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosic-do ... /160926085
Incko, Amerika i EU ohrabruju Tuzilastvo da poduzmu nesto, tj. cuvaju im ledja. Drzava je nesposobna i nemocna bilo sta uciniti, ali su stranci itekako sposobni. Ako su odlucili da je Dodino gotovo, tako ce i biti.
Ako je Dodik sve ovo pokrenuo bez podrske nekoga na zapadu, onda je stvarno budala i politicki diletant.
Ako se ne desi nista, bice ocito da je sve ovo skuhao i odobrio neko iz zapadne Evrope.
Lije iz SDSa su se vec pocele upucavati stranicima i nagovjestavati da nemaju nista protiv eliminacije Dodika i njegove politicke stranke.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosic-do ... /160926085
Incko, Amerika i EU ohrabruju Tuzilastvo da poduzmu nesto, tj. cuvaju im ledja. Drzava je nesposobna i nemocna bilo sta uciniti, ali su stranci itekako sposobni. Ako su odlucili da je Dodino gotovo, tako ce i biti.
Ako je Dodik sve ovo pokrenuo bez podrske nekoga na zapadu, onda je stvarno budala i politicki diletant.
Ako se ne desi nista, bice ocito da je sve ovo skuhao i odobrio neko iz zapadne Evrope.
-
dezurni_ucenik
#2 Re: Dodiku odzvonilo!
Sprema garant tutanj. Cirisko eventualno Zenevsko jezero. Nece valjda na Palicko.

- jao_situacije
#3 Re: Dodiku odzvonilo!
neće tamo sigurno, ide on u bg pa na kipar i onda eventualno krimdezurni_ucenik wrote:Sprema garant tutanj. Cirisko eventualno Zenevsko jezero. Nece valjda na Palicko.
- Krokodajl
#6 Re: Dodiku odzvonilo!
Zato je i išao u Rusiju prije par dana, da sredi boravišnu dozvolu

- mO k3
#7 Re: Dodiku odzvonilo!
Samo pustiti dodika , njega ce njegovi srediti
ujedno neka je @kiki otvorio temu a ima tema o dodiku
ujedno neka je @kiki otvorio temu a ima tema o dodiku
- Kikibombona
#8 Re: Dodiku odzvonilo!
Postavlja se pitanje zasto je sve ovo pokrenuo!??Krokodajl wrote:Zato je i išao u Rusiju prije par dana, da sredi boravišnu dozvolu![]()
![]()
Moja profesija nema veze sa politikom, nikada politicki nisam bio aktivan, al' opet imam dovoljno mozga da znam da su Amerika i Evropa dominantan faktor na Balkanu i da bez njihovog odobrenja nista ne moze proci.
Ako se Dodik uzdao i uzda u Rusiju, stvarno je budala.
I Srbija se ogradila od referenduma.
Dodik sam protiv svih. Pa tako ne moze ni Merkel, kamoli Dodik.
- arzuhal
#9 Re: Dodiku odzvonilo!
Ako šmugne u Kurdistan, ne ufati ga niko više, svegam'...
- skupljac_zeljeza
#10 Re: Dodiku odzvonilo!
Mogu Kikijeve Pešmerge i to.
- Krokodajl
#11 Re: Dodiku odzvonilo!
Ja mislim da je Dodik išao ovom logikom.
On se nadao da će mu zapad uistinu zabraniti referendum jer je vjerovatno imao informacije da zapad na ovo neće gledati blagonakono (kao što i negleda). Velika bi pobjeda bila Milorada Dodika da mu je zapad zabranio referendum, jer bi on onda prodavao priču kako zapad radi protiv Srba, kako zapad ne poštuje odluku Srpskog naroda, kako zapad mrzi Srbe, kako za Srbe nema mjesta u ovakvoj državi u kojoj se njih ništa ne pita.
Evidentno je da u zadnje vrijeme Dodik pokušava da zbaci sa sebe odgovornost referenduma, prije par sedmica bilo je "Ja, ja, ja" a sad priče "narod je odlučio" pa "narod želi" jednostavno on se tu više ne postavlja u prvi plan, štaviše Željka prva izađe i priča o referendumu.
Da bi stvar bila još bolja, upravo iz kruga ljudi Milorada Dodika dolaze informacije o "eto, referendum je bio, ali mi ćemo uraditi sve da promjenimo taj zakon o praznicima".
Cijelo vrijeme je išao na provokaciju želeći izprovocirati zabranu, zapad ga je pustio u svim naumima, pustili su ga da ide do kraja, da uđe u delikt, da prekrši ustav. On kao pravi vođa nijednog trenutka nije popuštao i držao se uspravne glave, znajući da vodi sebe i svoj narod u propast ali to je odlika svih Srpskih političara, sad će vjerovatno priče u stilu "ničim izazvane sankcije međunarodne zajednice" kao u Srbiji sa kraja 90-ih.
On se nadao da će mu zapad uistinu zabraniti referendum jer je vjerovatno imao informacije da zapad na ovo neće gledati blagonakono (kao što i negleda). Velika bi pobjeda bila Milorada Dodika da mu je zapad zabranio referendum, jer bi on onda prodavao priču kako zapad radi protiv Srba, kako zapad ne poštuje odluku Srpskog naroda, kako zapad mrzi Srbe, kako za Srbe nema mjesta u ovakvoj državi u kojoj se njih ništa ne pita.
Evidentno je da u zadnje vrijeme Dodik pokušava da zbaci sa sebe odgovornost referenduma, prije par sedmica bilo je "Ja, ja, ja" a sad priče "narod je odlučio" pa "narod želi" jednostavno on se tu više ne postavlja u prvi plan, štaviše Željka prva izađe i priča o referendumu.
Da bi stvar bila još bolja, upravo iz kruga ljudi Milorada Dodika dolaze informacije o "eto, referendum je bio, ali mi ćemo uraditi sve da promjenimo taj zakon o praznicima".
Cijelo vrijeme je išao na provokaciju želeći izprovocirati zabranu, zapad ga je pustio u svim naumima, pustili su ga da ide do kraja, da uđe u delikt, da prekrši ustav. On kao pravi vođa nijednog trenutka nije popuštao i držao se uspravne glave, znajući da vodi sebe i svoj narod u propast ali to je odlika svih Srpskih političara, sad će vjerovatno priče u stilu "ničim izazvane sankcije međunarodne zajednice" kao u Srbiji sa kraja 90-ih.
- arzuhal
#14 Re: Dodiku odzvonilo!
Za halal će pitati,
za haram će kazniti,
bol i patnja golema
u Vatri je gorjeti...

za haram će kazniti,
bol i patnja golema
u Vatri je gorjeti...

- insomnia78
#15 Re: RE: Re: Dodiku odzvonilo!
Oj žito ranoarzuhal wrote:Za halal će pitati,
za haram će kazniti,
bol i patnja golema
u Vatri je gorjeti...
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
- animals
#16 Re: Dodiku odzvonilo!
Koja je to budaletina..dezurni_ucenik wrote:
![]()
a sta reci za ljude koji ma je on vodja
-
dezurni_ucenik
#17 Re: Dodiku odzvonilo!
animals wrote:
a sta reci za ljude koji ma je on vodja
Nek prime moje iskreno saucesce. Samo se to moze reci. Ne kazem da je i kod nas situacija sta bolja, ali ovo kod njih, kult licnosti, Sjeverna Koreja u malom, nisu normalni.
- insomnia78
#18 Re: Dodiku odzvonilo!
Idealni scenario, koji je san svakog Bosnje je da "zapad" odradi sve 
-
smijesni_ste
#19 Re: Dodiku odzvonilo!
Odzvanja i njemu i RS-u preko 10 godina pa mrka kapa. Ne znam na čemu bazirate taj optimizam.
Last edited by smijesni_ste on 26/09/2016 17:43, edited 1 time in total.
- seln
#20 Re: Dodiku odzvonilo!
Dok me nose na tabutu
otkrite mi ruke do lakata gole
imao sam svega zivot lijep bio
neka dzemat vidi da u mezar
nista nisam ponio

nista nisam ponio

- insomnia78
#21 Re: RE: Re: Dodiku odzvonilo!
Pa to ko u ratu. Od 93-e smo slusali o poslednjim trzajima agresorasmijesni_ste wrote:Odzvanja i njemu i RS-u preko 10 godina pa mrka kapa. Ne znam na čemu bazirate taj opitmizam.
-
Mirza007
#22 Re: Dodiku odzvonilo!
Ako je njemu odzvonilo, nije njihovom projektu. Vozdovi dolaze i odlaze ali ne odustaju od stvaranje Velike Srbije.
Historijski im se to obijalo uvijek o glavu ali to je njihov problem. Nas problem je ta konstanta u njihovoj politici koja se ne mijenja.
Prekodrinski Srbi su samo puki izvrsioci radova na kojima se kola lome.
Za bitne promjene kursa mora se prvo promijeniti Beograd a toga jos ni na vidiku.
Historijski im se to obijalo uvijek o glavu ali to je njihov problem. Nas problem je ta konstanta u njihovoj politici koja se ne mijenja.
Prekodrinski Srbi su samo puki izvrsioci radova na kojima se kola lome.
Za bitne promjene kursa mora se prvo promijeniti Beograd a toga jos ni na vidiku.
-
dezurni_ucenik
#23 Re: Dodiku odzvonilo!
seln wrote:Dok me nose na tabutu
nista nisam ponio
- asurbanipal
#24 Re: Dodiku odzvonilo!
arzuhal wrote:Za halal će pitati,
za haram će kazniti,
bol i patnja golema
u Vatri je gorjeti...
Dobro bi mu stajao ihram...
-
hAZNADAR
#25 Re: Dodiku odzvonilo!
Ne treba kaziti Dodika vec RS.
Taman da ga stave na dozivotnu robiju - ostaje RS sa atriburima koje ima, nadleznostima koje ima a ne mjesto predsjednika ne moze doci niko ko je blazi. Osudjena je gotovo sva RS ratna politicko vojna vrhuska - i koja korist osim dusevne - kada RS i dalje postoji i ima mogucnost da zahebava.
Ovo treba iskoristiti za oduzimanje pokoje nadleznosti RS. A Dodiku samom sto se mene tice mogu dati i orden, nobelovu nagradu,.. i dozivotnu funkciju predsjednika - kada vidim ko mu moze biti alternativa u fotelji.
Zato, nema razloga slavlju. Prvo sto su male sanse da bude osudjen jer bi u tom slucaju ignorisao presudu, narod u inat stao u odbranu a nebi imao ko da ode da ga silom uhapsi.
A drugo - i kada bi bilo moguce - platio bi cijenu jedan truli bogatas srednjih godina - a RS i dalje ista, plus sto legalno slavi taj hebeni dan.
Koristi samo ima ako se kazni, zakine, oslabi RS. Jer moze i bez Dodika.
Taman da ga stave na dozivotnu robiju - ostaje RS sa atriburima koje ima, nadleznostima koje ima a ne mjesto predsjednika ne moze doci niko ko je blazi. Osudjena je gotovo sva RS ratna politicko vojna vrhuska - i koja korist osim dusevne - kada RS i dalje postoji i ima mogucnost da zahebava.
Ovo treba iskoristiti za oduzimanje pokoje nadleznosti RS. A Dodiku samom sto se mene tice mogu dati i orden, nobelovu nagradu,.. i dozivotnu funkciju predsjednika - kada vidim ko mu moze biti alternativa u fotelji.
Zato, nema razloga slavlju. Prvo sto su male sanse da bude osudjen jer bi u tom slucaju ignorisao presudu, narod u inat stao u odbranu a nebi imao ko da ode da ga silom uhapsi.
A drugo - i kada bi bilo moguce - platio bi cijenu jedan truli bogatas srednjih godina - a RS i dalje ista, plus sto legalno slavi taj hebeni dan.
Koristi samo ima ako se kazni, zakine, oslabi RS. Jer moze i bez Dodika.