DODIK SVJESNO ZELI RAT?!

Liberalism

#1 DODIK SVJESNO ZELI RAT?!

Post by Liberalism »

Proteklih šest mjeseci, Dodik stalno provocira politicku situaciju i utice na rast nacionalnih tenzija između naroda u BiH, sto direktno moze dovesti do novih sukoba u Bosni i Hercegovini.

U svojim izjavama i nastupima sistematski na jednoj strani stvara prividsuperiornosti (ili nesta slicno tome) srpskog naroda i RS, dok s druge strane, stvara privid kako Bosnjacima ostaje sve manje aduta u ruklama, te kako oni sve manje imaju međunarodne podrske.

Kako niko od politicara, civilnog drustva, ukljucujuci u medije, nece javno da se suprostavi Dodiku, ovaj isti svjeno proizvodi lazi i obmane kako bi se stekao privid o tacnosti njegovih tvrdnji vezanih i za srbe i za bosnjake, bar da na ovom forumu pokusamo tacno i precizno bez 'rekla kazala' uutvrdimo sta konkretno Dodik laze u svojim nastupima.

Ako laze i time namjerno potice mrznju među narodima u Bosni, onda on svjesno doprinosti rastu mogucnosti za ponovni rat u Bosni.

Evo samo jednog primjera:

Dodik vec tri puta javno govori slijedece:

1. Bosna je vecinska krišćanska zemlja, ali
2. Tihic i pored toga ide na samit Organizacije islamske konferencije
3. Sto govori da Bosnjaci zele BiH kao islamsku zemlju i samim tim oni su opasni i srbi moraju uciniti sve da se zastite od radikalnog islama.

Sta je ovde svjesna laz?

1. Bosna nije član Organizacije islamske konferencije (OIC),
2. Bosna i Hercegovina je zemlja posmatrac u okviru OIC,
3. Tihic nije uradio nista na ovakvoj poziciji BiH u OIC, zato sto je BiH dobila ovaj status 1994. godine, odnosno prije 12. godina, ali Dodik to namjerno presucuje kako bi naivni srbi stekli uvid da se to sve trenutno desava.
4. Dodik spominje da je clanstvo kriscanske BiH u OIC najveca prijetnja za srbe, jer nije moguce da ni status posmatraca u OIC ima zemlja koja je vecinski krscanska.
5. Dodik namjerno presucuje svojim naivnim srbima da je njihova majka RUSIJA, koja ima preko 80% pravoslavnog stanovnistva takođe ima isti status kao i Bosna i Hercegovina u organizaciji islamske konferencije - status posmatraca.

Vise detalja o zemljama posmatracima u OIC

1 BOSNIA and HERZEGOVINA 1994 Date of Joining

2 Central African Republic 1997 Date of Joining

3 Kingdom of Thailand 1998 Date of Joining

4 The Russian Federation 2005 Date of Joining

Detaljnije informacije na http://www.oic-oci.org/

Novinari koji razgovaraju sa Dodikom (kako ne razgovaraju politicari) moraju na takve tvrdnje Dodika odgovoriti preciznim informacijama jer u suprotnom sudjeluju u namjernom provociranju nacionalne mrznje.
SeadBiH

Post by SeadBiH »

Srbima iz RS treba dati pravo glasa u Srbiji

Image

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da Srbima u RS treba dati pravo glasa na izborima u Srbiji, jer bi to poboljšalo saradnju, a Srbiju učinilo još jačim regionalnim faktorom.

"Mi imamo pravo na takve odnose. To je od ključne nacionalne i političke važnosti", rekao je Dodik u intervjuu za današnji "Blic" i podsjetio da Hrvati iz BiH već godinama imaju aktivno biračko pravo u Hrvatskoj. Predsjednik Vlade RS rekao je da raspisivanje referenduma u RS zavisi od ponašanja međunarodne zajednice i vlasti u Sarajevu.

"RS je godinama potcjenjivana od vlasti BiH i međunarodne zajednice i tome je morao da dođe kraj", naglasio je Dodik i ocijenio da međunarodna zajednica u ovom trenutku sigurno ne bi priznala referendum u RS.

Prema Dodikovim riječima, RS se zalaže za to da BiH bude sastavljena od federalnih jedinica, gdje bi RS bila jedna jedinica.

"Mi poručujemo - ili će se prestati sa pričama o ukidanju RS ili ćemo mi početi sa aktivnostima na raspisivanju referenduma. Više nijedna nadležnost RS ne može biti ukinuta", istakao je Dodik.

Hayat
Liberalism

Post by Liberalism »

Evo jos jedne lazi:

RS prosperitetniji dio BIH.

Zvanicno, do avgusta 2006. godine medicinsko osoblje u RS nije imalo zdravstveno osiguranje. Vlada RS tek nedavno donijela odluku da uplati dio sredstava u Fond zdravstva kako bi napokon i medicinsko osoblje imalo zdravstveno osiguranje i time dobili mogucnost da se lijece u zdravstvenim ustanovama u RS.
kahro

Post by kahro »

Tacno vala ovaj Dodik "KAKI" malo zesce... Sto bi se narod stisao i slozio nekako makar na duge staze, nemoze od ovakvih sijaca mrznje kao sto je on. Al' eto im ga, sto bi se reklo "trazili ste - gledajte". Znam samo da nije nicija do zore gorila, dokle ce njegova to ce bosanski srbi kao cjelina sami odluciti, oni ga biraju a on govori u ime njih sviju. Nadam se jos uvijek da nisu svi njegovi istomisljenici.
gladna sam

Post by gladna sam »

dodik zeli glasove naivnih ovaca

ocito zar ne :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

stochar wrote:Dodik ne zeli rat, Dodik zeli isto shto i ostali nacionalisti: VLAST! Nema tu razlike. On sere kako odgovara njemu i ostalim nacionalistima, jednostavna retorika i politika plashenja na koju naivni narod u BiH evo vec godinama pada. Dodik predlazhe referendum i svjestan je da ga ne mozhe dobiti, Tihic napada Dodika i pojavjluje se kao jedini koji moze odbraniti svoj narod od mrskog Dodika dok Dodik brani svoj narod od mrskog Tihica i tu se josh ukljuce Hrvati i sve je osto kako to vishe niko ne skonta jebemmu!!!!!!!!!!!!!!!????????????!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?!
Image

Zlaja, nacionalisto!
kahro

Post by kahro »

stochar wrote:Dodik ne zeli rat, Dodik zeli isto shto i ostali nacionalisti: VLAST! Nema tu razlike. On sere kako odgovara njemu i ostalim nacionalistima, jednostavna retorika i politika plashenja na koju naivni narod u BiH evo vec godinama pada. Dodik predlazhe referendum i svjestan je da ga ne mozhe dobiti, Tihic napada Dodika i pojavjluje se kao jedini koji moze odbraniti svoj narod od mrskog Dodika dok Dodik brani svoj narod od mrskog Tihica i tu se josh ukljuce Hrvati i sve je osto kako to vishe niko ne skonta jebemmu!!!!!!!!!!!!!!!????????????!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?!
TACNO! treba jednom rastjerat sva ova govna i napravit BiH u kojoj zive BOSANCI svih vjeroispovjesti. Veliki hrvati, srbi, turci i ostala gamad VAN...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Dodik nema ponuditi nista drugo izuzev prazne nacionalisticke retorike.

I kao sto vec neko napomenu, po sistemu spojenih posuda onda Gosp. Tihic ulijece da - kao zastiti "svoje" ovce.

Presipanje iz supljeg u prazno do plus beskonacno.

Ne znam samo sto bi to bosanski Srbi dobili i ako bi uspjeli u pripanjanju "matici". Ne mnogo vise od statusa drugorazrednog Srbina.

Sretno i pametno Bosno moja.
Last edited by Latina on 16/09/2006 14:07, edited 1 time in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Latinice, cije ovce bi Lagumdzija sada da zastiti od nesudjenog koalicionog partnera??
stickitout

Post by stickitout »

SherlockHolmes wrote:Latinice, cije ovce bi Lagumdzija sada da zastiti od nesudjenog koalicionog partnera??
Ma on bi da zastiti qrac od ovce :D
kahro

Post by kahro »

SherlockHolmes wrote:Latinice, cije ovce bi Lagumdzija sada da zastiti od nesudjenog koalicionog partnera??
Vjerovatno one koji se vec sami smatraju ovcama :lol:
Dokle god neko svoju politicku karijeru gradi replikama na druge, propo je odma u startu. Nama treba neko ko nece uopste ni slusati takve gluposti nego se pozabaviti privredom, zaposlenjem i prosperitetom. Nacionalizmu ovde vise nema mjesta jer sve vise raje SKONTAVA da to nicemu ne vodi.
Beslija

Post by Beslija »

Nacionalizmu itekako ovdje ima mjesta. Sve dok se ne rijesi ovo "nacionalisticko" stanje , BiH ne moze napredovati. Ko uzrokuje nacionalisticko stanje? Republika Srpska sa Dodikom na celu. Sta nam treba biti cilj ? Ili rusenja i Srpske i Dodika ili ce oni fino poslusno da rade ono sto trebaju, graditi ZAJEDNICKU BIH!

samo da izdvojim smjesno stvar , sinoc na teleringu , buni se Dodik kako Tihic ide u Islamske zemlje bez saglasnosti cjelovite BiH a kad ga Mate pita Kako ti mozes u Srbiju ici bez saglasnosti BiH , on odgovara : " Nema to veze sa ovim"....

I mi umjesto da citiramo ovu gore nebulozu , mi citiramo i ismijavamo Silajdzica , covjeka koji NAMA zeli dobro , kako govori i obecava da ce raditi!

E sa takvim ljudima , i sa ovakvim narodom , Bosna NIGDJE NECE DOSPJETI!
stickitout

Post by stickitout »

Pogledaj tog istog Harisa u filmu "Smrt Jugoslavije" pa ce ti mozda biti jasno koliko taj "krojac" Bosne i hercegovine zeli dobrog istoj. Gad nasminkani :D
Beslija

Post by Beslija »

Mani se filmova dragi stickout , uzmi knjige i citaj.

Mi smo bolan Aliju(i jos uvijek) blatili , covjeka bez kojeg ova drzava ne bi postojala......glup narod. I zasluzujemo sve ove genocide.

Ali saznacete vi(koji se protivite svima) kad vam neko oca ubije ili siluje majku. Necete onda govorit kao sto sad govorite , jer ce vam ostati u sjecanju sve.
Last edited by Beslija on 16/09/2006 14:50, edited 1 time in total.
kahro

Post by kahro »

Beslija wrote:Nacionalizmu itekako ovdje ima mjesta. Sve dok se ne rijesi ovo "nacionalisticko" stanje
Ne mislim da nisi u pravu, ali ovakvo nacionalisticko stanje je nerjesivo. Ovde nema rjesenja. Moguce je samo prekinuti ga ignorisanjem na ovakva pitanja. Svaka replika povlaci jos dvije druge i onda to postaju igre bez granica, a to nam upravo Dodik i slicni i namecu, da se sto duze natezemo o tome a ne o zaposlenju ili zajednistvu. Zato preporucujem ignorisanje...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dodik samo stiti ono sto su Karadic i Milosevic nozem,puskom i tenkom okupirali od drugih.ovo u zadnjih godinu dana Dodikovog izivljavanja nad BIH je samo iz razloga sto se pokusava pitanje i rjesavanje Kosova staviti u isti paket i u isto vrijeme sa teznjama rs-a da se odvoji od BIH.

Dodik ce ici do kraja.....posle izbora ce biti jos gori napadi na BIH.

SVe ce poceti sa neprihvatanjem reforme policije i ne postivanju odluke Ustavnog Suda BIH o promjeni obiljezja.

Po Dodiku prihvatanje BIH kao drzave je moguce samo da rs bude drzava u drzavi i da to bude entitet srpskog naroda,a oni ce ko dati sva prava drugim narodima u njihovim rodenim kucama i fabrikama....Dodik ne zeli rs kao entitet tri ravnopravna naroda..nego iskljucivo kao teritoriju sa srpskom policijom,srpskom vladom,srpskim sumama.srpskom skupstinom,srpskim imenom entitetu..sve u cilju da se nesrbi ne vracaju i nemaju interes za taj dio BIH....Dodo ce napraviti veliko sranje...nazalost..
stickitout

Post by stickitout »

Beslija wrote:Mani se filmova dragi stickout , uzmi knjige i citaj.

Mi smo bolan Aliju(i jos uvijek) blatili , covjeka bez kojeg ova drzava ne bi postojala......glup narod. I zasluzujemo sve ove genocide.

Ali saznacete vi(koji se protivite svima) kad vam neko oca ubije ili siluje majku. Necete onda govorit kao sto sad govorite , jer ce vam ostati u sjecanju sve.

:lol: :lol: :lol: :lol: Kojih to knjiga da se uhvatim, preporuci mi koju molim te! Mozda "Minhauzenova putovanja". :lol: :lol:
Cuj mani se filmova. :lol: :lol: :lol: Pogledaj film u kojem se Haris smije dok izjavljuje kako su se "oni", "ovi" i "mi" dogovarali o podjeli i sta ce kome pripasti.
A toj "tetkici" zvanoj Alija mozes u velikoj mjeri i zahvaliti na pizdarijama koje si naveo.

Buducnost nas interesuje beslijice, buducnost. Prekopavaj ti koliko hoces po otrcanim frazama i bezobrazno se sluzi tragedijom....bolje se ne moze ni ocekivati od kvazi-intelektualaca koji drugome knjige guraju a do nedavno su u kalosama u cenifu isli. :oops:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

induendo wrote:
Meni suze na oči od sreće krenu kada vidim kako jedna stara pobjegulja štiti ovaj narod od zlog vožda. :oops:
Nije Zlaja pobjegulja valjda, mada Mileta zamalo ne uzeste za vozda. Steta, i on je "socijaldemokrata" vaseg ranga.
Beslija

Post by Beslija »

E moj stickout.....

Nema ti buducnosti bez suocavanja sa prosloscu.

To je prva lekcija za sve koji misle da mogu usmjeravati svojim idejama narod.

Tetkica Alija je jedini razlog zbog kojeg si ti ovdje i zivis u jedinstvenoj BiH. Ni dragi tvoj TITO ni ostala komunisticka govna ti nisu pomogla vjeruj mi. Tetkica Alija je taj koji je 20 dana pregovarao da bi ti sad mogao biti u svojoj kuci. Tetkica Alija je pregovarao da bi se mogao zvati Bosancem.

Da je tetkica Alija htio biti onakav kakvim ga ti smatras , mogao je on '93 potpisati plan Ovenov pa bi vidio kako je imati drzavu sa 4 grada i 6 sela. Pa bi onda bilo " Joj Alija , sta nam ucini "...zbog takvih glupih i neobrazovanih ljudi kao sto si ti , ova zemlja ce jos vidjeti genocida i silovanja. I neka ce , ja volim sto hoce sve dok se takvi kao TI ne opamete...blatis covjeka o kojem NISTA ne znas , jesi li kad procitao knjigu njegovu neku?? Haj budi iskren pa reci.....Zao mi je sto moram isti zrak disati sa ljudima koji na ovako glup nacin vrse neku svoju propagandu protiv ljudi koji su bili tu kada je trebalo biti.

Samo ne razumijem KAKO je moguce da ste tako kratkovidni i u zabludi??....stvarno smo specifican narod.
kahro

Post by kahro »

Beslija wrote:....stvarno smo specifican narod.
Specifican narod jesmo sigurno, u tome nam ni Amerika nemoze pera odbit heheheh
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Imam pitanje zasto neki Bosnjaci mrze tolko Harisa Silajdzica?
Kakve je izjave dao protiv BiH pa da vam smeta?

Dodik, Tihic, Terzic, Miro Jovic i ostali su mi puno opasnji od njega.
stickitout

Post by stickitout »

Beslija wrote:E moj stickout.....

Nema ti buducnosti bez suocavanja sa prosloscu.

To je prva lekcija za sve koji misle da mogu usmjeravati svojim idejama narod.

Tetkica Alija je jedini razlog zbog kojeg si ti ovdje i zivis u jedinstvenoj BiH. Ni dragi tvoj TITO ni ostala komunisticka govna ti nisu pomogla vjeruj mi. Tetkica Alija je taj koji je 20 dana pregovarao da bi ti sad mogao biti u svojoj kuci. Tetkica Alija je pregovarao da bi se mogao zvati Bosancem.

Da je tetkica Alija htio biti onakav kakvim ga ti smatras , mogao je on '93 potpisati plan Ovenov pa bi vidio kako je imati drzavu sa 4 grada i 6 sela. Pa bi onda bilo " Joj Alija , sta nam ucini "...zbog takvih glupih i neobrazovanih ljudi kao sto si ti , ova zemlja ce jos vidjeti genocida i silovanja. I neka ce , ja volim sto hoce sve dok se takvi kao TI ne opamete...blatis covjeka o kojem NISTA ne znas , jesi li kad procitao knjigu njegovu neku?? Haj budi iskren pa reci.....Zao mi je sto moram isti zrak disati sa ljudima koji na ovako glup nacin vrse neku svoju propagandu protiv ljudi koji su bili tu kada je trebalo biti.

Samo ne razumijem KAKO je moguce da ste tako kratkovidni i u zabludi??....stvarno smo specifican narod.
Slusaj me sad dobro papcicu maleni.

Po stoti put se ovde prepucavamo oko bjednika kao sto su Alija i Haris. Po stoti put vrijedjas jednog velikana kao sto je Tito koji je svjetski drzavnik bio i poredis ga sa jednim fildzan papkom koji se zenio i u opstini i po serijatu i to sa jednom ludakinjom kao sto je Melika Salih bej-peksani ili kako se vec zove ta rospija. Alijine knjige su jedno obicno smece koje citaju "kalose" poput tebe. Za tebe sam akademski gradjanin beslijice, papcicu maleni. I ovu jebenu drzavu sa ovim jebenim kokosarima poput dodika, harisa, sulje itd, itd e tu ja sad zivim, e to mi je tetkica ostavila u amanet, nabijem ga na qrac. Islamizirao je vojsku u sred rata pa se posro u ideju o zajednickom zivotu pa zbog toga sad likuju cobani i kazu kako s pravom ne zele da zive zajedno. Izdao je sve sto se izdat moglo, beskicmenjak jedan. A ti samo misli da su tvoji neistomisljenici glupani i neobrazovani i drzi se svog tora. Pa kad dodjete do litice dobro naguzi jednu ovcu pored sebe jer se tada najbolje opire unazad. To medjusobno naguzivanje nije strano, ni tetkici, ni nasminkanom kretenu a evo ni suljagi. Dok god ti te svoje debilcice svojim glasom podrzavas, bolje neces ni dobit. Pogotovo tu Bosnu kako je tvoj mali mozak zamislja. Pasos nam je za kurac zbog ovih debila, privreda, ceste, bosmal necu ni spominjat i njihove smrdljive malverzacije.
Samo jedan papak koji ima interese u svemu navedenom moze i podrzavat takvu bagru i hvatat se tragedije i podsjecanja na istu kako bi se sijao strah i mrznja jer u mutnom se najbolje lovi. :oops:

btw, tetkicin mezar su minirali njegovi kretencici i nije dugo stajao a Titov je kod Srba ostao netaknut tolike godine :oops:. To vjerovatno govori koliko je cijenjen bio koji. Cak su ga Hrvati prije skrnavili u Kumrovcu nego bilo ko. Tita mozes porediti sa Kenedijem, naserom, nehruom, Gandijem i slicnim velikanima covjecanstva. Tetkica se moze samo sa celom, slobom, franjom i ostalom nemilom bracom u istom kontekst spominjat. Svi ga sad zajedno doje pod zemljom bjednici naj obicniji.
Beslija

Post by Beslija »

-Islamizirana vojska, posro na ideju o zajednickom zivotu(joj majko moja znas li ti sta je Islam uopste???)....
-Tito velikan
-Njegovi kretencici minirali mezar
-papcicu maleni

ma ti si legenda.

Haj razmisli malo...ustvari nemoj....ne bi Bosna bila Bosna bez ljudi kao sto si ti.....!
stickitout

Post by stickitout »

Beslija wrote:-Islamizirana vojska, posro na ideju o zajednickom zivotu(joj majko moja znas li ti sta je Islam uopste???)....
-Tito velikan
-Njegovi kretencici minirali mezar
-papcicu maleni

ma ti si legenda.

Haj razmisli malo...ustvari nemoj....ne bi Bosna bila Bosna bez ljudi kao sto si ti.....!
Nemam sta razmisljati. Tvoja boldirana izjava je rekla dovoljno a i nastavak teksta "neka bude novi genocid" fino pokazuje kakvu politiku podrzavas. Nemam sta razmisljati jer je istorija dovoljno rekla o svakom od navedenih likova. Tetkica je sjedila za stolom sa glavatim karadjicem i sterilnim tudjmanom pa su zajedno krojili sudbine nevinog Naroda. Tito je sjedio sa svijetskim kraljevima, princevima, kraljicama i velikim drzavnicima, lijepo se da vidjeti ko se sa kakvom rajom druzio.....
Hvala bogu, genetici, prirodi i ne znam cemu sve ne pa nismo svi isti kao ti u ovoj nam dragoj Bosni i Hercegovini.
dinash

Post by dinash »

dodik moze samo lajati po onoj staroj nadrealnoj:

dodik je prep'o narod
i nadig'o sve na bunu
u islamskoj zemlji, kaze
svima ce nam rezat cunu
Post Reply