Dodik priznao genocid u Srebrenici???

FireFly

#1 Dodik priznao genocid u Srebrenici???

Post by FireFly »

Je li ovo istina? Evo vidim da je Avaz objavio.

Dodik je na kraju obra}anja podsjetio na de{avanja u Srebrenici prije 12 godina.
- Vi znate da se u Srebrenici desio genocid. Mi podr`avamao rad pravosudnih institucija da svakog onog ko je u~estvovao u genocidu procesuiraju i kazne. Smatramo da dok oni biolo{ki `ive, ne trebaju stati pravda i rad pravosudnih institucija. I to trebamo ostaviti pravosu|u, a mi se trebamo baviti ekonomskim pitanjima, jer je ovo najbolji mogu}i na~in da se vrati povjerenje i `ivot - poru~io je Dodik.
Pravda ne treba stati
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Jedino ako postavis link na ovaj clanak...
nerko13

#3 Re: Dodik priznao genocid u Srebrenici???

Post by nerko13 »

FireFly wrote:Je li ovo istina? Evo vidim da je Avaz objavio.

Dodik je na kraju obra}anja podsjetio na de{avanja u Srebrenici prije 12 godina.
- Vi znate da se u Srebrenici desio genocid. Mi podr`avamao rad pravosudnih institucija da svakog onog ko je u~estvovao u genocidu procesuiraju i kazne. Smatramo da dok oni biolo{ki `ive, ne trebaju stati pravda i rad pravosudnih institucija. I to trebamo ostaviti pravosu|u, a mi se trebamo baviti ekonomskim pitanjima, jer je ovo najbolji mogu}i na~in da se vrati povjerenje i `ivot - poru~io je Dodik.
Pravda ne treba stati
hahahahahahahh
cyprus

Post by cyprus »

Ja koliko znam Dodik je priznao genocid ima više od pola godine, istina nevoljko. :shock: :shock:
branimir_s

Post by branimir_s »

A zar je bio genocidd????? Zar je neko stvarno stradao u Srebrenici, Sarajevu, u Tuzli na Kapiji... Eto dobili smo nagradu i priznanje za sve... priznase ljudi da su nas sa brda kokali ko zeceve i Srbija potpisa pristup a mi??????????????????? Ne!!!!!!!!! Da li zbog smradova Dodika i Silajjdzica ili zato sto se nismo pustili. FUJJ
Last edited by branimir_s on 07/11/2007 19:52, edited 1 time in total.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Sem jedne obicne izjave Predsjednista, Drzava BiH nije ustvari ucinila nista konkretno po pitanju same presude. Sta je npr. ucinjeno protiv Policije RS i VRS po tom pitanju. Nista. Iza ovih institucija stoji RS i njena Vlada. Sta su oni ucunili ? Nista, kao ni drzava.
Ovo pitanje je pitanje citave nacije , svih bosanaca i hercegovaca, svih njenih naroda, svih gradjana. To je nesto sto se desilo NAMA, a ne nekom na Marsu.

Prvo sto bih ja ucinio je zahtjev za uklanjanje svih obiljezja , spomenika ili bilo cega gdje RS slavi i velica svoju vojsku i policiju. Kao drustvenopoliticka zajednica sa punom odgovornosti RS nema pravo da sluzbeno slavi zlikovce i one koji su pocinili genocid i teske ratne zlocine.
TVRTKO_Bosanski

Post by TVRTKO_Bosanski »

gospodar kuglastih munja wrote:Sem jedne obicne izjave Predsjednista, Drzava BiH nije ustvari ucinila nista konkretno po pitanju same presude. Sta je npr. ucinjeno protiv Policije RS i VRS po tom pitanju. Nista. Iza ovih institucija stoji RS i njena Vlada. Sta su oni ucunili ? Nista, kao ni drzava.
Ovo pitanje je pitanje citave nacije , svih bosanaca i hercegovaca, svih njenih naroda, svih gradjana. To je nesto sto se desilo NAMA, a ne nekom na Marsu.

Prvo sto bih ja ucinio je zahtjev za uklanjanje svih obiljezja , spomenika ili bilo cega gdje RS slavi i velica svoju vojsku i policiju. Kao drustvenopoliticka zajednica sa punom odgovornosti RS nema pravo da sluzbeno slavi zlikovce i one koji su pocinili genocid i teske ratne zlocine.

e super slazem se.
jos samo ne mogu da skontam kako bi se to moglo uradit i ko bi to uradio.
njima u ovom trenutku nek se jos samo nesto odbije ili oduzme, ode ovo sve u lijepu............
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

TVRTKO_Bosanski wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Sem jedne obicne izjave Predsjednista, Drzava BiH nije ustvari ucinila nista konkretno po pitanju same presude. Sta je npr. ucinjeno protiv Policije RS i VRS po tom pitanju. Nista. Iza ovih institucija stoji RS i njena Vlada. Sta su oni ucunili ? Nista, kao ni drzava.

e super slazem se.
jos samo ne mogu da skontam kako bi se to moglo uradit i ko bi to uradio.
njima u ovom trenutku nek se jos samo nesto odbije ili oduzme, ode ovo sve u lijepu............
Pa valjda postoji u drzavi neka institucija koja stiti nacionalne interese ( da se razumijemo , pod zastitom nacionalnih interesa smatram interes Bosanaca, a ne naroda, entnickih grupa , niti vjernika ( to je nas vjecni problem, zamjena identiteta kod upotrebe pojma nacija i nacionalno)). Znaci Ustavni Sud ili njena komisija, donosi odluku o uklanjanju svih znamenja , simbola i slicnog Policije i VRS kao pocinioca genocida. Zar je to tesko uciniti?
FireFly

Post by FireFly »

Dnevni Avaz od 7.11.2007, na cetvrtoj strani.
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Ja, i ima li kakve koristi od toga sto je on priznao?
Meraklos

Post by Meraklos »

femme of_Roi wrote:Ja, i ima li kakve koristi od toga sto je on priznao?
Ukinuce produkta genocida. Srbi su etnicki ocistili i istrijebili stanovnistvo Srebrenice. Na taj nacin je Srebrenica i dospjela u "RS" prema Dejtonskom planu. A ako ste sve to osvojili i uzurpirali genocidom - a genocid je kazu los - onda treba da se vrati ono sto je oteto genocidom.

Jeli moze ovo jasnije?
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Obiljezavaju po svijetu rusenje Berlinskog zida, kamo srece da neko obrati
paznju i da se srusi genocidom i agresijom nastali entitet :(
Vrijeme je da se i kod nas obrati paznju na postojanje prepreka koje razdvajaju
gradjane BiH, koje sire nacionalizam i koje stete ne samo nekim gradjanima vec cijeloj Bosni i Hercegovini.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

FireFly wrote:Dnevni Avaz od 7.11.2007, na cetvrtoj strani.
sta citas avaz ? a tuzlak ? prodana duso... :D
HomeArt

Post by HomeArt »

Sta vam je ba nista on nije priznao nego se samo ogradio onako hinjski, vidi mu recenice : Vi znate da se u Srebrenici desio genocid. Sta bolan znao da se desio. Nije se desio nego ste ga pocinili. Da je kojim slucajem rekao: Vi znate da smo u Srebrenici pocinili genocid. pa hajde nego se lagano prebaci na ekonomiju a neka se sud bavi zlocincima koji su sklonjeni na sigurno. Koji kreten :x
domacin

Post by domacin »

sahan wrote:Sta vam je ba nista on nije priznao nego se samo ogradio onako hinjski, vidi mu recenice : Vi znate da se u Srebrenici desio genocid. Sta bolan znao da se desio. Nije se desio nego ste ga pocinili. Da je kojim slucajem rekao: Vi znate da smo u Srebrenici pocinili genocid. pa hajde nego se lagano prebaci na ekonomiju a neka se sud bavi zlocincima koji su sklonjeni na sigurno. Koji kreten :x
Ајд бураз не лупај.
Прво кажеш није се десио? Па ако га је неко починио нормално да се десио.
Друго како ће Додик рећи Ви знате да смо га МИ починили.
То би значило да га је и он починио а како није то ни не може рећи јер ни не би било истина.
Евентуално би могао рећи да су га ОНИ починило, а ко су то конкретно они на суду је да утврди и да исте особе казни.

И тако су сви живјели срећно до краја живота.
Крај приче.
kicky

Post by kicky »

Avaz :lol: :lol: :lol: isusebože :lol: :lol:
FireFly

Post by FireFly »

Alfons Kauders wrote:
sta citas avaz ? a tuzlak ? prodana duso... :D
Otkud ti ideja da sam Tuzlak?
A citam sve sto mi dodje pod ruku. Je li to nesto lose?
HomeArt

Post by HomeArt »

domacin wrote:
sahan wrote:Sta vam je ba nista on nije priznao nego se samo ogradio onako hinjski, vidi mu recenice : Vi znate da se u Srebrenici desio genocid. Sta bolan znao da se desio. Nije se desio nego ste ga pocinili. Da je kojim slucajem rekao: Vi znate da smo u Srebrenici pocinili genocid. pa hajde nego se lagano prebaci na ekonomiju a neka se sud bavi zlocincima koji su sklonjeni na sigurno. Koji kreten :x
Ајд бураз не лупај.
Прво кажеш није се десио? Па ако га је неко починио нормално да се десио.
Друго како ће Додик рећи Ви знате да смо га МИ починили.
То би значило да га је и он починио а како није то ни не може рећи јер ни не би било истина.
Евентуално би могао рећи да су га ОНИ починило, а ко су то конкретно они на суду је да утврди и да исте особе казни.

Крај приче.
Moze se desiti da sutra padne snijeg ali se ne moze desiti genocid. Hajde procitaj sta si napisao i tu je odgovor.

U svakom slucaju prica nije nje jos gotova, dapace.

I da, nisam ti ja buraz.
MystiC

Post by MystiC »

i sta smo sad bolji?
Meraklos

Post by Meraklos »

domacin wrote: Друго како ће Додик рећи Ви знате да смо га МИ починили. То би значило да га је и он починио а како није то ни не може рећи јер ни не би било истина.

Крај приче.
Ceto je eto Domacin. I logori na Manjaci i Omarskoj su imali svoje domacine. To su bili Srbi.
Tu su Domacini ubijali, silovali i mucili. A ako si kao Domacin i ubijao, silovao i mucio tek je onda na sudu da odredi jesi li kriv ili nisi.

A ako te sud kojim slucajen osudi onda opet mozes pobjeci kad si cetnik, iz zatvora u kojem navodno sluzis jer ga opet drze sami cetnici - domacini (slucaj Stankovic).

Logori, ubijanja, silovanja nisu se desila preko noci nego su naravno planirana kao i genocid u Srebrenici.

Bili su oni koji su "samo" planirali, pa oni koji su ubijali, pa imaju oni koji brane zlocine i zlocince na razne nacine, a imaju i oni kao Domacin koji se prave tose.

"RS" je nastala na ubijanju i etnickom ciscenju. Inace bi svi gradovi sa Bosnjackom vecinom bili i sada pod vlascu Bosnjaka, a koji se sada nalaze pod "RS" koje je nastala kao produkt zlocina.

Znaci - da nije bilo genocida, ubijanja i etnickog ciscenja - ne bi bilo ni "RS" -
jer Srbi ne bi mogli istjerati Bosnjake i uzeti te gradove.
Jedini nacin je bio "rijesiti" se Bosnjaka na nacin na koji su ti vec uradili.

Alija je pogrijesio to je potpisao ono sta narod nije ratifikovao, ali svaki sporazum se moze razrijesiti kad za to dodje vrijeme.

Dodik - nije ucestvovao u genocidu, niti ubijanju ili planiranju (nadam se)
ali je dobio u nasljedje ono sto su njegovi zlocinacki prethodnici ustolicili, oteli ili "dobili" tim genocidom ....

i tako je Mile iz Laktasa premijer.

Nepodnosljiva linija zlocina i odgovornosti. Ne nije on ubijao i pljackao.
On samo drzi plijen onih kojih su ubijali i pljackali.

Naravno da je to tesko "Domacinima" "dokazati" - kad oni to i sami vec znaju.

Cika Krlja

Post by Cika Krlja »

Meraklos Upisano: 07/11/2007 22:15

--------------------------------------------------------------------------------

femme of_Roi (citat):
Ja, i ima li kakve koristi od toga sto je on priznao?

Ukinuce produkta genocida. Srbi su etnicki ocistili i istrijebili stanovnistvo Srebrenice. Na taj nacin je Srebrenica i dospjela u "RS" prema Dejtonskom planu. A ako ste sve to osvojili i uzurpirali genocidom - a genocid je kazu los - onda treba da se vrati ono sto je oteto genocidom.

RS nije produkt gencida nego vjekovne borbe srpskog naroda za slobodu.Tacno je da su u toj borbi pocinjeni odredeni zlocini ali to ne mijenja karakter oslobodilackog rata.Iz same presude ne proizilaze nikakve obaveze za Republiku Srpsku izuzev hapsenja optuzenih za ratne zlocine.Kad smo vec kod otimanja i vracanja jel mislis da RSrpskoj treba vratiti sva mjesta koja su imala srpsku vecinu prije rata (ratova).
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

jah, i?
Fair Life

Post by Fair Life »

Cika Krlja wrote:...
RS nije produkt gencida nego vjekovne borbe srpskog naroda za slobodu.Tacno je da su u toj borbi pocinjeni odredeni zlocini ali to ne mijenja karakter oslobodilackog rata.Iz same presude ne proizilaze nikakve obaveze za Republiku Srpsku izuzev hapsenja optuzenih za ratne zlocine.
Pocinjeni odredjeni zlocini :? pises... KONJINO.
Ispravno bi bilo da si napisao da su pocinjeni zlocini koji su unaprijed
odredjeni da moraju biti pocinjeni KONJINO.

Kojeg oslobodilackog rata KONJINO?

Od koga su tebe oslobadjali KONJINO??
Cika Krlja wrote:Kad smo vec kod otimanja i vracanja jel mislis da RSrpskoj treba vratiti sva mjesta koja su imala srpsku vecinu prije rata (ratova).
Republike srpske nije bilo prije rata KONJINO !!
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Vrijeđaš konje, to su plemenite i pametne životinje, za razliku od ovog zatucanog republikosrpskanskog smrada :x
komadinamujo

Post by komadinamujo »

Cika Krlja wrote:Kad smo vec kod otimanja i vracanja jel mislis da RSrpskoj treba vratiti sva mjesta koja su imala srpsku vecinu prije rata (ratova).
Sve što je pripadalo RS prije rata/ratova treba joj vratiti, i sve što joj nije pripadalo treba joj oduzeti...

Ja bih se zalagao za to.

Republika Srpska nikad nije postojala i mi svi to dobro znamo, njoj nikad ništa nije ni pripadalo jer je nikad nije ni bilo. Izmislili su je ratni zločinci Biljana Plavšić, optuženi za ratne zločine kojem se sudi Momčilo Krajišnik i optuženi za ratne zločine koji ne smiju da izađu pred sud Radovan Karađić i Ratko Mladić.

Republika Srpska postoji od njih i njihovog djelovanja. Ako nije tako nek me Bog kazni kako god ga ko zvao.

Bosna postoji.. od.. niko ne zna od kad.. Zna se da se ta rijeka zove Bosna još od Rimljana, a kasnije i teritorij oko nje. I zna se da se vjekovima ta zemlja zove Bosnom bila ona manja ili veća ili manje država ili više država.. Nije Bosnu napravio ni Alija Izetbegović ni Džuro Pucar ni Kralj Tvrtko...

A bila je ona i u državama koje su se zvale tako da njenog imena zglave nije bilo.. (Kraljevina SHS, Jugoslavija..). Ali opet se ta zemlja zvala Bosna. Srbi su je tako zvali. I danas je tako zovu. Ne može se pobjeći od toga. Od prilike isto bi to bilo kao kad bi dio Egipta pokušali otcjepiti Kopti pa ga nazvali Republika Koptska.. Jasno je i tebi da je Egipat, Egipat i da ga cijeli svijet zove Egiptom.

Kosovo je Kosovo. Ni Srbi ga drugačije ne zovu ni Albanci.. Zauvjek će ostat Kosovo, ko god vladao s njim.

Ova zemlja se zove Bosna. Ne kažem ni država, ni republika ni.. Već ZEMLJA. I Hiljadu godina je zovu Bosnom. Kakav god je agresor došao, bio je i otišao.. Bio ona Turski, Austrijski, Jugoslovenski... I oni su je zvali Bosnom i Bosna je i ostala.. Bili su tu i Sandžaci, pašaluci, Beglerbegluci, Banovine, Socijalističke Republike i šta sve ne.. Od svega toga se primilo jedino BOSNA..

Možda se primi i to Republika Srpska.. Ali ja i ti to sigurno nećemo doživjeti.. Možda za nekih 1000 godina... Ko zna kako će se tad šta zvat. Haman da sam siguran da će se ta zemlja oko rijeke Bosne još uvijek zvati... BOSNA.

A skoro da sam i siguran, da tada policije RS neće biti..

I ti to dobro znaš..
Post Reply