Dodik prijetio sucu Edinu Husariću!

Drvosjeca iz Dejcica

#1 Dodik prijetio sucu Edinu Husariću!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mile Ronhil u svome stilu... :D
Ovo samo potvrđuje da se covjek moze pretvarati ali da na povrsinu prije ili kasnije ispliva ono sto se ne moze sakriti dugo.
Dobit ćeš batine: Dodik prijetio sucu Edinu Husariću
Sinoć je u širokobriješkoj dvorani na Pecari odigran susret 2. Kola Lige 6 za košarkaškog prvaka BIH između Širokog Prima Piva i Igokee iz Aleksandrovca, a utakmici je nazočio i Milorad Dodik, aktualni premijer Republike Srpske.

Piše: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG- Dodik, koji obnaša i dužnost predsjednika KK Igokea, nije mogao biti zadovoljan nastupom svojih igrača, iako su dobar dio susreta ravnopravno parirali domaćinu, no u završnici su potpuno pali, pa su domaćini serijom 19:0 u posljednjoj četvrtini na kraju čak i deklasirali goste iz Aleksandrovca.

Silno ljutit i sav «zapuhan» nekad popularni «Mile Ronhill» se neposredno po završetku utakmice spustio iz svečane lože do sudačke svlačionice i napao tuzlanskog suca Edina Husarića, inače već duže vrijeme najpoznatijeg i najboljeg košarkaškog suca u BIH.

«Slušaj đubre jedno! Pička ti materina đubre jedno, samo probaj doći u Aleksandrovac! Čim prvi put dođeš dobit ćeš batine. I u Aleksandrovcu, ali i na drugom mjestu, a kada ih dobiješ znaj od koga je to» - zaprijetio je Dodik Husariću.

Ovaj ga je kasnije prijavio delegatu utakmice Jadranku Lasetoviću, a kakve će dalnje posljedice biti, odnosno hoće li premijer RS-a i gazda kluba iz Aleksandrovca biti sankcioniran zbog opisanih prijetnji preostaje vidjeti. Dodik nije imao prigovora na arbitražu Dražena Pehara iz Ljubuškog i Saše Babića iz Banje Luke, ali se prema Husariću nimalo prijateljski nije ponio.

Zapravo, na ovaj način je pred očima desetak svjedoka dao do znanja kakve su mu manire i stupanj civilizacije. Da, to je isti onaj Dodik kojem mnogi Hrvati tepaju i dodjeljuju kojekakva priznanja i «štembilje».

Neki ga zovu i «Laktaš iz Laktaša», a sudeći prema ovom događaju iz širokobriješke dvorane, kojem smo i sami bili svjedoci, ova druga titula mu očito puno bolje stoji od one osobe godine. No, sve je to od osobe do osobe, pa kako većina njih smatra da je čovjek zaslužio tu titulu neka mu se samo nastave klanjati i tepati, njegove sličice u novčaniku držati i iste ljubiti!

Povodom napada Dodika na suca Edina Husarića isti je dan poslije uputio Otvoreno pismo Košarkaškom savezu BIH, Predsjedništvu Saveza, Natjecateljskom povjerenstvu, te sudačkom povjerenstvu, a isto ovim putem objavljujemo:

«Želim Vas ovim putem sve obavijestiti da mi je nakon utakmice Široki Prima pivo – Igokea, predsjednik KK Igokea, gospodin Milorad Dodik, inače predsjednik Vlade RS-e, javno prijetio kako ne mogu doći u Aleksandrovac, jer ću tamo dobiti batina. Na moju konstataciju da živimo u slobodnoj državi odgovorio je da ću bilo gdje u državi dobiti batine i da upamtim kako sam batine dobio od njega. Ovo pišem da upoznam i širu sportsku javnost kakvi se pritisci vrše na suce i što ih eventualno očekuje ukoliko ne budu sudili po nečijem ukusu. Također Vas obavještavam ukoliko se nastavi s ovakvim vrstama pritisaka, koji s obzirom na poziciju s kojih dolaze nisu nimalo bezazleni, ne želim sudjelovati u nečemu što nema veze sa sportom. Za one članove Predsjedništva i Natjecateljskog povjerenstva koji me manje poznaju napisat ću par riječi o sebi. Po zanimanju sam liječnik, specijalista dječje kirurgije. Košarkom se bavim od 1982. godine, proglašen sam za najboljeg igrača BIH 1986. godine, a dvije naredne godine sam kao kapetan predvodio juniorsku reprezentaciju BIH. Suđenjem se bavim od 1989. godine. Prije rata sam sudio tadašnju Republičku ligu. Od 1995. godine sudim najjaču ligu BIH, a od 1999. godine sam FIBA sudac, te sam do 2004. godine, kada sam zbog obaveza na radnom mjestu odustao od suđenja FIBA utakmica, imao najviše nominacija za međunarodne utakmice, od svih u to vrijeme aktivnih sudaca. Utakmice NLB lige sudim od njenog početka i za ovih 25 godina bavljenja košarkom nisam doživio nešto slično» - navodi se u Otvorenom pismu Edina Husarića.

4.4.2007
M.D / Pincom.info
http://www.pincom.info/sport/opsirnije.asp?ID=46720
Hantraga

Post by Hantraga »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Zalosno :sad:
Fiore

#3 we

Post by Fiore »

Ma sve je od "Zarubeznjef" benzina.,naduvo se pravo :lol: :lol:
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Konjina
Grey-Lk

Post by Grey-Lk »

jesi li gledao utakmicu sinoc uopste?

ako jesi, ili taj ko je pisao, shvatio bi zbog cega je Mile tako postupio, posto je sudjenje bilo tako skandalozno navijacki za Siroki (primjer 1: Koprivica ide u kontru, Opacak mu podmece nogu, sudija nista ne svira, primjer 2: Tosicu rabiju arkadu pod kosem, sudija nista ne svira, primjer 3: poslije tog napada Spralja pravi faul u napadu koji se vidjeo iz svemira, sudija umjesto toga svira faul u odbrani i izbacuje Marjanovica vani), poslije toga se Igokeina igra raspada, i gube utakmicu sa 25 razlike

ocigledno je da su sudije, dobile instrukcije kako da sviraju, posto Igokea ne smije da postane prvak, i da igra Jadransku Ligu

a sto se tice batina, treba ih dobiti i on, i jos jedan jos veci grobar bh kosarke, Ademir Zurapovic
mozda sudjenje poslije tog bude normalno

ubuduce gledaj utakmice pa komentarisi
Saian

Post by Saian »

cuj sivonje :D :D :D mislim da je bit u tome da niko, a ponajmanje nekakav premijer treba prijetiti batinama sudiji ima vjerujem nachina da se ulozhe zhalbe na sudjenje, ako se misli da je bilo neregularno, ovdje je rijech o, u najmanju ruku, neprimjerenoj reakciji vozacha traktora, kad smo kod toga mislim da je ovaj tekst suvishan koliko i cockflavoured lollipop, ako je zhelja da se pokazhe koliki je dodik krkan :)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Grey-Lk wrote:jesi li gledao utakmicu sinoc uopste?

ako jesi, ili taj ko je pisao, shvatio bi zbog cega je Mile tako postupio, posto je sudjenje bilo tako skandalozno navijacki za Siroki (primjer 1: Koprivica ide u kontru, Opacak mu podmece nogu, sudija nista ne svira, primjer 2: Tosicu rabiju arkadu pod kosem, sudija nista ne svira, primjer 3: poslije tog napada Spralja pravi faul u napadu koji se vidjeo iz svemira, sudija umjesto toga svira faul u odbrani i izbacuje Marjanovica vani), poslije toga se Igokeina igra raspada, i gube utakmicu sa 25 razlike

ocigledno je da su sudije, dobile instrukcije kako da sviraju, posto Igokea ne smije da postane prvak, i da igra Jadransku Ligu

a sto se tice batina, treba ih dobiti i on, i jos jedan jos veci grobar bh kosarke, Ademir Zurapovic

Ne, vec je Mile pokazao svoje pravo lice budale, seoskog lakrdijasa i sirovine. Covjek koji obnasa takvu odgovornu funkciju u BiH se mora znati kontrolisati i na svaki izazov reagovati smireno. Ovo sam namjerno stavio na politiku jer ovakv ispad Dodika pokazuje da mozemo ocekivati i ispade u politici koji bi ovu zemlju mogli baciti ozbiljne probleme.
reG

Post by reG »

Sta vas cudi od kocijasa, da oproste kocijasi :-)

Sad probajte zamisliti kakvu je strahovladu uveo u RS, kada se tako ponasa u Sirokom Brijegu.

Dobro, jeste da je jedan od najvecih hrvatskih sinova po izboru onih koji vode brigu o Hrvatima, ali sto je previse previse :-) :D
spreca

Post by spreca »

a sto se tice batina, treba ih dobiti i on, i jos jedan jos veci grobar bh
kosarke, Ademir Zurapovic

Nista mu ne daje za pravo da prijeti sudiji , za rad sudije postoje drugi organi koji ocjenjuju njegov rad.

Pa do kad ce traktoristi upravljat narodom.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Nisu ni igrači Igokee mačići...odavno nisam vidio nasilnije ekipe u
Tv prenosu. Nešto se upiru da osvoje silom trofej, dobro im je na kraju tekme trener Sirokog J. Vrankovic rekao: " nece ovdje niko dolazit da se tučom na terenu vadi za neke poraze" (misli se na katastrofalan poraz od Bosne)

Misli Mile moze do prvog mjesta doći svojom bahatošću i kupovinom nekih polovnih srpskih igraca...fuj, jedva cekam da im Bosna i Siroki ocitaju lekciju i u Aleksandrovcu...nadam se samo da ce im trebati pobjeda do tada.
cyprus

Post by cyprus »

Seljak ostaje seljak, gdje god bio ili dokle god stigo (samo što u ovoj državi i nije nešto naročito teško ostat seljak).
seadp

Post by seadp »

I sa takvim politicarima da pravimo normalnu drzavu ?

:x :x
RIZVA

Post by RIZVA »

E da ih hoce nabubati u aleksandrovcu da se "DUDLIK" pojede od ljubomore
:lol:
njonjica

Post by njonjica »

Dodo je bio sad na tv....kaze da je opominjao ovog sudiju da ne dolazi tamo jer ce ga navijaci Igokee napasti....kaze on je htio da mu spasi zivot :lol: :lol: :lol:

Mesar ostaje mesar.......cast ostalim mesarima. Image
rikardoreis

Post by rikardoreis »

da...i kud bas samo na Husarica da navali, kao da i druga dvojica nisu sudila, al Đe ce na banjalucanina ili na onog sudiju iz Ljubuskog...
pa i zadnji laik vise zna da se Mile u zadnje vrijeme slepa Hrvatima.

ma džaba mu, prije ce BiH u EU neg' sto ce Igokea u Jadransku ligu :D
stardust3003

Post by stardust3003 »

Valjda je i onima koji su u Dodiku vidjeli "sposobnog političara i privrednika iliti ga Ekonomiste" sada jasno o kakvom se liku radi...najgore od svega je što su u pravu oni koji kažu da je veća mogućnost da umjesto njega dodje neko ko je još gori...
Izgleda da tipovi poput njega dobro prolaze i u Evropi (ili je sve to ipak samo "politika" naše nam Evropice) koja i nakon vlatitog priznanja da je u Srebrenici dopustila da se desi genocid ustrajava na podršci opstojnosti "drage" nam republike...
Ako ta Evropa još uvijek nije vidjela s kim ima posla jadni smo i mi a još jadnija je ta Evropa...
Samo se nadam da će gospodin Husarić i nadležni organi u čije sposobnosti i te kako sumnjam do kraja istjerati ovu stvar i pokazati dunjaluku o kakvom se kretenu i tvorevini radi i na čijem čelu zapravo i ne može biti bilo kakav iole "normalan" gospodin...Ako je i od poglavitog i idiotski uzdignutog feudalca...
previše je...
Maraschino

Post by Maraschino »

Ma ovo je strasno,nedopustivo,bahato...nemam rijeci :x

Nocas na TVBN govori kako ga je upozorio da bih mogao biti pretucen od navijaca Igokee,i kako ga on eto spasava od namijenjene sudbine. :(

Pa kada moze tako pred svjedocima sta onda naredjuje iza zatvorenih vrata.Jadni oni povratnici u RS. :x
amrica

Post by amrica »

nije samo na OBN-u bilo veceras, bilo ili na ftv ili bht, nisam sigurna, ali isto rekao, prijateljsko upozorenje sta se moze covjeku desiti ako dodje u RS!!!!!
Maraschino

Post by Maraschino »

Ma to trebaju svi svjetski mediji da prenesu :oops:

da se vidi skim mi treba da gradimo buducnost i sta ceka povratnike u RS. :oops:
drug_komesar

Post by drug_komesar »

sta mu je rekao?

"bit ces bjen alaha mi!"

:D
Maraschino

Post by Maraschino »

drug_komesar wrote:sta mu je rekao?

"bit ces bjen alaha mi!"

Ako vec hoces nesto da napises a vrlo je vazno,potrudi se da to bude ispravno(gramaticki),druze komesaru :roll: :D
drug_komesar

Post by drug_komesar »

izvinjavam se
nisam vjernik
Maraschino

Post by Maraschino »

drug_komesar wrote:izvinjavam se
nisam vjernik
oprosteno :-D jer si kao inteligentna osoba vec skuzio :D
pavilion

Post by pavilion »

Seljak Mile ponovo dokazuje da je seljak. Njegovo je da cuva ovce u svome selu a ne da prijeti sudcima. :-) :lol:
Sir Charles

Post by Sir Charles »

BUHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Neka kupi prave IGRACE pa mozda onda nesto i osvoji. Sve mi se nesto cini da bih i ja mogao igrati u onoj Igokei kad bih skinuo 10 kg :lol: :lol:

A kluba i sile u PM
Post Reply