Dodik opet o referendumu

zzzzz

#1 Dodik opet o referendumu

Post by zzzzz »

Za vrijeme posjete pokrajinskoj vladi Vojvodine, Dodik je spomenuo ponovo mogucnost referenduma u manjem entitetu ukoliko evropski put BiH bude znacio ukidanje ovog entiteta.

Rekao je i da to sad nije realno ali da se nece nikad ni desiti ukoliko ne budu vec sad govorili o toj mogucnosti. Sve u svemu, po njegovim rijecima, ovo su neke pripreme za buducnost.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Prema novostima na Radio-bh. entiteta RS:

Čavić u Londonu kod ministra Huna.

Dodik je u N.Sadu zatražio ukidanje ICTY i spec. sudova za ratne zločine, tražio od Beograda da firme iz bh. entiteta RS budu tretirane kao domaće i na kraju, opetovao zahtjeve za referendum...dum...dum...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mogu referendum izvesti ali na bazi popisa stanovnistva iz 90-tih.
hoce li taj dodik ikad gostovati na nekoj tv emisiji a da mu mi mozemo pitanja postaviti.da ga ja samo pitam je li r mrska nastala na genocidu.pa kod njih vise masovnih grobnica nego fabrika majku im fasisticku.
necu valjda ban popipiti. :x :x :x :x :x :x
Beslija

Post by Beslija »

republika srpska je kao konj koji umire....ono znas....posljednji trzaji prije smrti.....
Den

Post by Den »

Beslija wrote:republika srpska je kao konj koji umire....ono znas....posljednji trzaji prije smrti.....
Haha,tacno tako.. :lol: :lol: :lol: :lol:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma ja kontam da neko hoce da se odcijepi.ali ne kontam nikako tu pamet kod milorada koji poredi r mrsku i kosovo ili crnu goru.
ma neznam kome bi prije zamjerio,aliji sto je potpisao dejton ili amerima sto su prekinuli rat.jebi ga trebali su nas pustiti do kraja.pa kom opanci kom obojci sto bi rekli.jebo ti rat bez pobjednika.
graciella

Post by graciella »

On moze spominjati mogucnost referenduma ali je pitanje kako je to regulisano BIH ustavom odnosno sto je potpisano u Dejtonu?
Jel neko zna kako je to regulisano ustavom odnosno Dejtonom?
spongebob

Post by spongebob »

graciella wrote:On moze spominjati mogucnost referenduma ali je pitanje kako je to regulisano BIH ustavom odnosno sto je potpisano u Dejtonu?
RS nema pravo na referendum uopste, a kamoli o otcjepljenju ni po starom nit po izmijenjenom ustavu koji nije prosao kroz parlament. Pitanje referenduma uopste nije regulisano
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Jebi ga :oops: onda vratite im oružje :D :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

graciella wrote: Jel neko zna kako je to regulisano ustavom odnosno Dejtonom?
Referendum se ne spominje u dejtonskom sporazumu.

(Za usporedbu, mogucnost plebiscita, odnosno referenduma je postojala u ustavu Jugoslavije od 1974., na osnovu cega su se republike i odcjepile.)
graciella

Post by graciella »

spongebob wrote:
graciella wrote:On moze spominjati mogucnost referenduma ali je pitanje kako je to regulisano BIH ustavom odnosno sto je potpisano u Dejtonu?
RS nema pravo na referendum uopste, a kamoli o otcjepljenju ni po starom nit po izmijenjenom ustavu koji nije prosao kroz parlament. Pitanje referenduma uopste nije regulisano
Ne razumijem onda zasto toliko dima oko nicega. Ako to nije regulisano ustavom to nikada ne bi trebalo proci ne samo u Bosni nego i u cijelom svijetu.
Plasim se samo jednoga.
Posto su USA i Europa stare kurve koje vole da trguju mogli bi da popuste ili da krenu da traze neki kompromis da udovolje Srbiji ako dopuste i Kosovu (pitanje je kako je to regulisano u srpskom ustavu :shock: i kako na to gleda svijet) da se otcijepi od Srbije.
Prvo C.Gora pa vjerovatno Kosovo...Mogu pokusati nesto da im daju da kompenziraju srpski gubitak.
Ali to su vec sada moja pesimisticka naglabanja. :-)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma nek se odcijepe i nek ponesu onoliko zemlje koliko im na opancima moze stati.tako im je stipe mesic rekao davno a ja ih sada podsjecam.
spongebob

Post by spongebob »

graciella wrote:
spongebob wrote:
Ne razumijem onda zasto toliko dima oko nicega. Ako to nije regulisano ustavom to nikada ne bi trebalo proci ne samo u Bosni nego i u cijelom svijetu.
Plasim se samo jednoga.
Posto su USA i Europa stare kurve koje vole da trguju mogli bi da popuste ili da krenu da traze neki kompromis da udovolje Srbiji ako dopuste i Kosovu (pitanje je kako je to regulisano u srpskom ustavu :shock: i kako na to gleda svijet) da se otcijepi od Srbije.
Prvo C.Gora pa vjerovatno Kosovo...Mogu pokusati nesto da im daju da kompenziraju srpski gubitak.
Ali to su vec sada moja pesimisticka naglabanja. :-)
sve je to...pi.kin dim sto bi se reklo u sjeveroistocnoj Bosni. Predizborna taktika ni manje ni vise
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Prema Ustavu Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Potpisnici Dejtonskog ugovora, da li su samim tim potpis na Ustav, a u Ustavu dakle stoji da je RS i FBIH entiteti koji cine drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Dakle kao sastavni djelovi Bosne i Hercegovine kroz Ustav Bosne i Hercegovine oni podlijezu tom istom Ustavu i svim oblicima vlasti drzave BiH.

Stoga,da bi RS dobila neovisnost odnosno pravo na referendum,isto mora biti izglasano u najvisoj zakonodavnoj instanci drzave u cijem je sastavu, dakle Predstavnickog doma BiH i to uz stalni uslov 2/3 predstavnika iz Federacije budu za referendum o otcjepljenju RS.
KISNI-COVJEK

Post by KISNI-COVJEK »

Covjek radi kao produzena ruka politike iz Beograda koja svoje mnogobrojne probleme nastoji umanjiti prebacujuci jedan dio belaja nama.Kad god Dodiku ponestane ideja on ode tamo ,dobije upute, i vrlo brzo ih pocne ovde primjenjivati.Nikada jos nije donio nista pozitivno i primjenio ga. Zbog toga meni nije jasno kako je klasicni sirovi fasista u jednom periodu bio od politicara iz FBiH proglasen osobom lijeve politicke orijentacije.
Den

Post by Den »

Bosanska oluja:

Image

Ma samo neka probaju... :D :D :D Sila nebeska... :-)
spongebob

Post by spongebob »

Den wrote:Bosanska oluja:

Image

jel opet pod SDA zastavom?
graciella

Post by graciella »

spongebob wrote:

Image

I sa nasim "bliskim" vanjskim i unutrasnjim prijateljima :-)

Image
Last edited by graciella on 06/06/2006 22:27, edited 1 time in total.
Den

Post by Den »

Bosanska Oluja...Mislis Kotromanicevoj zastavi? :roll: :roll:
Den

Post by Den »

Bosanska Oluja...Mislis Kotromanicevoj zastavi? :roll: :roll:
Den

Post by Den »

Ljudi..ova slika je namijenuta kao sala.Pogledajte je dobro....Oblaci,ogromno nevrijeme (Bosanska Armija se dize na noge) a ispod totalno suncano i vedro.... :lol: :lol: Ja provale.... :D
muha_sa

Post by muha_sa »

spongebob wrote:

Image

Sinak,mlad si garant--čika Muha se latio puške da bi učestvovao u časnoj odbrani brutalno mi napadnute države--o kakvim zastavama ti pšeš i pitaš--ovim pitanjem si uvrijedio hiljade ubijenih--uvrijedio si 1600 mučki ubijene djece u mom gradu--uvrijedio si hiljade civila koji su mučeni u koncentracionim logorima koji su u ime genocidne tvorevine formirani-na kraju,uvrijedio si mene jer me zastave interesovale nisu niti me interesuju-
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D No limit znači da bi se moglo i preko.......Drine ? :D :D
A valjda to dole je :D sunčano i vedro :D jer su .......prošli :D :D prikazanim putem ali opet ne nalazim neku bitnu sponu :D :D u vezi sa temom :oops:
Last edited by manijak1 on 06/06/2006 22:44, edited 1 time in total.
lahor

Post by lahor »

Beslija wrote:republika srpska je kao konj koji umire....ono znas....posljednji trzaji prije smrti.....
Ona je jedna stara kobiletina kojoj prolazi zivotna dob...... :-D :-D
Den

Post by Den »

Sinak,mlad si garant--čika Muha se latio puške da bi učestvovao u časnoj odbrani brutalno mi napadnute države--o kakvim zastavama ti pšeš i pitaš--ovim pitanjem si uvrijedio hiljade ubijenih--uvrijedio si 1600 mučki ubijene djece u mom gradu--uvrijedio si hiljade civila koji su mučeni u koncentracionim logorima koji su u ime genocidne tvorevine formirani-na kraju,uvrijedio si mene jer me zastave interesovale nisu niti me interesuju-
Zar nas ima toliko na forumu? :-)
Post Reply